2757
  • skyli991
    Sziasztok! Elakadtam a Damocles feliratú teremnél.

A nagy kő nem úgy esett le ahogy kellett volna, nem úgy ahogy a legmagasabb lenne. PRóbálkoztam, de így nem ment. Nem lehetett elérni a tetejét. Közben megcsináltam 2 másik termet és visszajöttem. Most már a kapcsoló kar se működik...

Mit csináljak?
  • Hoz_Hun
    Ebben a teremben van három kapcsoló amiből kettő rögtön elérhető; egy a képen szemben balra (oldalról fel lehet mászni), egy meg a szobor mögött (oda is fel lehet mászni). A szobor mögötti kapcsolóval eljutható helyről, tovább lehet menni a képen szemben jobb oldalon lévő platformra ahol szintén van egy kapcsoló, ami a szobor mögötti ajtót nyitja. Minden ajtó mögött megszerezhető egy kő hasáb, amt a szobor letört kezébe rakva arannyá változtatja (ha mókázni akarsz magad is belemászhatsz), majd ha ezeket a szobor lábazatában lévő helyekre beteszed kinyílik egy ajtó a vízaltt és kész.

Részletes leírás és videó, a banner alatti linken.
  • danikoti
    #1159 innen nem tudok én sem ájutni segítsetek!!
  • deep
    Sziasztok!
    A bigfile.002 fájlt valaki fel tudná tölteni egy megosztóra? Hibás nekem:(
  • Hoz_Hun
    Lehetne pontosabban? Mégis honnan azaz innen?
  • danikoti
    innen hogyan tovább???
  • rage
    Pedig elkapja, igaz, nagyon pontosan kell ugrani, s jó időben nyomni a Q-t.
  • zitababa
    Hát megnéztem a linkelt videós trükköt, de 10x próbáltam és azt a kikúrt kampót így se kapja el.
    Faszság..................
  • Ry0K3N
    Én ezt sajnos megtettem egyszer, windows reinstall lett a vége. Azóta nem rakosgatom fel a legújabb drivereket.
    Na de ne térjünk el a topic témától.
    Amúgy bírom hogy Larával lehet ezeket a szaltós ugráló mozdulatokat csinálni, szép meg minden de nem látom értelmét. Mert még jó lenne ha egy csapdás részen így át lehetne menni mert így csak látványelemnek jók.
  • DarkSector
    Van ebben is igazság, de ha nem halad akorral az ember, akkor lehet, hogy néhány játéknál szarabb lesz a megjelenítés, vagy tegyükfel jobban fog akadozni néhány új program...
    Ezért kell teljessen a saját egyéni renszer és kártya alapján rákeresni a megfelelő új drájverre, amiből hátrány nem származhat...
    A gond csak akor van, ha egy erőssebb kártyához való, vagy egy "mindenhez jó" drájvert teszünk fel a gépünkre....
  • DarkSector
    A Quake 4-hez még most is egy "majdnem atomerőmű" kell, hogy full-ban tudjad nyomni akadozásmentessen.....
  • Ry0K3N
    Töltöm is most 7.4 van fent a Lost Planet miatt a régit meg nem akarom viszarakni, jobb a drivereket nem buzerálni.
  • Ry0K3N
    A Far Crynál volt legutóbb ilyen hogy a driver érezhetően jobb fps számot eredményezett. A legtöbb játéknál meg ki kell sakkozni hogy melyik grafikai réteget milyen részletességgel jelenítsen meg, még mindíg emléxem a Quake 4 nél mikor 45 perc csak az volt hogy beállítottam rendesen a grafikát. Mikor meg a Legend volt a soron és előtte olvsatam hogy ílyen szép olyan HDR meg miegyébb akkor kicsit leizzadtam hogy ez most hogy fog menni de kellemeset csalódtam. TR ebből a szempontból is jó mert autómaitkusan és pontosan belőtte a grafikát a gépem szintjéhez mérten amit nem mindegyik játék bír normálisan megcsinálni hiába van auto detect graphics level.
  • DarkSector
    Ezt dobta ki a te renszeredre:
    A legújjab driver az Ati 9600-as szériához (Win XP SP2 32bit-es rendszerre)
    Én a helyedben kipróbálnám....
  • DarkSector
    Igen, azért én megjegyezném, hogy én is egy régi drájvert használtam a kártyámhoz, amivel még minimumon is akadozott a játék...
    Utána mikor feltettem a legfrissebbet, akkor meg simán elfutott a gém majdnem max-on mert az élsimítást 4 helyett 2-re tudom, ugy felrakni, hogy ne lassuljon be....
  • Ry0K3N
    XP SP2 32 bit
  • Ry0K3N
    Ja mosz egy kb 2005-ös drivert használok és eddíg semelyik játékkal nem volt vele problémám (kivéve Lost Planetet mert abban a menüig nem jutottam ) de a Tomb Raiderhez visszatértve azért látszik rajta a profi optimalizálás PC-n meg az engine is jól meg lett írva ha csak azt nézzük hogy 1x az elején töltöget csak és akkor mekkora méretű pályát ad be...
  • dudusrac
    Nem linkelne be valaki egy 100%-os mentést, csak mert nekem a kereső nem akar működni
  • DarkSector
    Milyen rendszeren játszol?
    - hány bites?
    - XP vagy Vista?
  • DarkSector
    Igen a lényeg, hogy direct a kártyád tipusához illő legutosó verziószámmalellátott driver-t kell leszedni....
  • Ry0K3N
    Az is igaz bár én nem nagyon frissítem a drivert ezen a kártyán mert már néhányszor volt problémám velük. (egyik játék elmet ami addíg nem ami eddíg elment azon meg hibásak voltak a textúrák )
  • DarkSector
    Mondjuk a te procid meg a kártyád talán jobban viszi....
    Vagy neki kéne a legújjabb driver...
  • DarkSector
    Ez a #2173-asnak is szól....

Egy pillanatra meg kéne azért állnunk, és leszögeznünk, hogy ez nem egy következő rész, vagy folytatás....
    Hanem egy 10 ÉVES JÁTÉK FELJAVÍTÁSA !!!!!!!!!!!
    Na most hasonlítgassátok....
  • DarkSector
    Na itt van a kutya elásva, csak mindenkinek könnyebb a konzolokra fogni...
  • PhantomAss
    amúgy én nem a konzolokat hibáztatom hanem a fejlesztőket
    egyszerűen nem hozzák ki a pc.ből a maximumot mert nem éri meg nekik-
    ugyanazt kapjuk mint a konzolosok
    (tisztelet a kivételnek)
    és ezért mondom azt, hogy ez a játék visszalépés a legend-hez képest-mivel ott legalább volt next gen.
  • Ry0K3N
    A te gépeden semmi oka szaggatni, nekem AMD 2200+ 767DDR Radeon 9600XT
    a konfigom és a TR gyönyörűen elmegy rajta.
  • Kindred Blades
    Valóban, Legendet plláttam mindkét platformon, és... elég erősen veri a PC PS2-t. Pedig még azt sem mondhatom, hogy a legújabb géppel rendelkezem (jelenleg X1600 ati, 2g ram, és 2,6 (vagy 2,8 most hirtelen meg nem mondom :D ) celeron, szal azért lenne oka szaggatni), de gyönyörűen fut.
    Csatlakozom a lentebb szóló kollégához, nekem is jobban tetszett a Legend, habár régi Tomb Raider-es vagyok. S hiába volt jelentősen egyszerűbb, és jóval inkább akcióorientált, hozott valami újat, és akkor nekem arra volt ingerenciám. Persze azért ezt is végigjátsztottam kétszer :)
  • DarkSector
    Szerintem is ég és föld a különbség a PS2 és a Pc között....
    Sokan valszeg a portolásokra vannak kibukva.......és így általánosítanak...

Bárki megnézheti a Legend vagy Anniversary-t ps2-re és pc-re!!!
    Ha egy ócska pc-n nézzük össze, akkor lehet hogy nem lesz különbség, de máskülönben a Pc-s változat mérföldekkel szebb márcsak a felbontás miatt is....
    Ha pedig már egy 800-600-as konzolos textúrát pc-n 1024-esre feljavítunk, akkor MÁR nem lehet konzolos a grafika, és a többi tunningot, még nem is említettem....
    Úgyhogy nem tartom jó dolognak a konzolok hibáztatását....:D
    Remélem ezzel sokmindenki egyet is ért velem....
  • PhantomAss
    na igen pont ez a bajom...minden pálya ugyanolyan csak más környezetben
    tibet vagy egyiptom , tökmindegy-csak ugrálni kell összevissza
    a konzolos grafikáról meg annyit, hogy nézzetek meg egy ps2-es játékot +egy ugyanakkor készült pc-set -látni a különbséget
    a konzolok nem tudnak olyan dolgokat mint a pc
    (sm3, hdr, bump mapping pl)
    ez a legújabb konzolokra persze már nem igaz
  • Wheeler
    Nekem azért tetszett jobban a legend mert változatosabb volt. Itt hiába mentél 4 különböző helyszínre, nem sok különbség volt...
  • Ry0K3N
    Én pont azért nem szerettem annyira a Legendet mert nagyon könnyű volt, az Annyversary-ban legalább volt kihívás és nem tudtam végigfutni rajta.
    Meg én szertem ezeket a találdmeghogytudsztovábbmenni típusú játékokat.
  • Hoz_Hun
    Jaja, a legszemetebb pálya szerintem. A hajamat téptem. Nem kell feladni, mert meg lehet csinálni csak nem könnyű.
  • Hoz_Hun
    Gugol+irány, mikor a mindenirányba mutató jel megjelenik. Normál esetben pedig irány aztán közben a gugol.
  • Waterhorse
    jaja a #2137-ben megtalálod a trükköt, épp ott járok és hasonló érzelmekkel néztem be ide, de ha így menni fog akkor még nem törlöm és minden meg van bocsátva
  • DarkSector
    Egyszerre kell. Úgy tuom...
  • IFOR
    szia...
    mivel kell vetődni?? ha a SHIFT-et nyomom, leguggol Lara és a nyil billentyü hatására oldalra fordul maximum....de mivel kell ugrani????? vetődni
  • mzprox
    A legendben élvezhető volt az akció, hangulat, az atmoszféra csak épen sétagallop volt.. az anniversaryban megvan minden ami a legendben plusz még kihívás is :)
  • DarkSector
    Na ez mind igaz....!
    Csak a Konzolos grafika miből látszik....?
    Egy két példát, ha nem gond?
  • PhantomAss
    a depth of field az amikor a háttérben , távolabb álló dolgok elmosódva látszanak
    ez még nem egyenlő a next gen-nel
    a legend ng nélkül nézett ki így mint ez full grafon
    sajnos lerí róla hogy konzolos grafika
    persze a közepest azért megüti....különben sem a graf miatt szeretjük
  • DarkSector
    Megnéztem a Depth of Field-et és ki be kapcsolgattam, de nálam nem volt semmi textúracsere, mint a legend-nél.....
    Mivel ugyanazon a motoron fut a játék ezért szerintem itt Is NextContent....vagy mi a frásznak kellene lenni, amit ki be lehet kapcsolni....
    De mivel ez egy remake, ezért gondolom nem akartak új nagyfelbontású textúrákat beletenni.....
    Szerintem így is nagyon szépre sikerült, és szívessen játszik vele az ember ilyen feljavított külső mellett és a legend-ből örökölt új mozgáskultúrával.....

Szerintem a Tomb Raider most tökélesedett egy nagyon nagy klasszikussá!!!!

Jah és ha kikapcsoljuk a Legendben a NextContent-et, akkor megegyezik eme játék vizuális minőségével és merem állítani, hogy sok helyen még talán szebben is mutat, mint pl az egyiptomos pályák meg colosseumospályák....

Szerintem értékeléseknél maximum pontszámot érdemelne....