82
  • Yv@n
    Jep míg az iPod-ot minimális haszonnal szórja ugye az apple. Épp ezért volt jó példa. Egy hordozható zenelejátszó sehol nem ér meg ennyi pénzt, legyen bármilyen gyártó terméke. Persze amíg a birkák megveszik ennyiért is, addig miért lenne olcsóbb?
  • cue
    Gratulálok az összehasonlításhoz! :)
    Sikerült egy olyan terméket választani, amit még veszteséggel is csak drágán tud adni a forgalmazója...
  • cue
    Ilyen kifogással azok szoktak élni, akik nem használtak még iPodot. Minden további nélkül navigálok vakon a lejátszón...
  • Caro
    Nem mindegy, hogy ki mit nyúlt?
    Ennyi erővel most is mindenki lop mindenkitől.
    Mégsem így van. Más szoftveres implementáció más megoldásnak minősül. Még akkor is, ha ugyanazt valósítja meg.
    Ezért hülyeség a szoftverszabadalom.
  • cue
    Ha nem elég nagy a rendelkezésre álló hely, akkor például az adott napi kedvemre való zenéket (erre nagyon jó a SmartPlaylist), vagy minden újonnan felrakott muzsikát - természetesen mindenféle huzogatás nélkül, csak úgy automatikusan...
    Meg a telefonszámokat, tennivalókat, feljegyzéseket - természetesen huzogatás nélkül, egyszerűen csak megcsinálja az iTunes és kész.

Számomra nem az a kérdés, hogy hány órát hallgatom a lejátszót, hanem az, hogy mit lenne kedvem hallgatni - azt viszont reggel, mikor elindulok egyáltalán nem tudom, hogy délutánra mi lenne a favorit, de tekintve, hogy ott van nálam minden, ez nem is számít.

Ár: nézd meg a választékot, hasonlítsd össze, hogy mekkora kapacitást milyen áron adnak, és állíts sorrendet a lejátszók között - az iPod nem drága! Persze lehet jönni az ilyen-olyan feature-ökkel, de nekem zenelejátszásra kell a gép, nem akarok vele semmi egyebet tenni (mint ahogy mobillal sem akarok fotózni és a fényképezőgépemtől sem várom el, hogy játszhassam rajta)
  • deadeb
    Ráadásul az Apple is lenyulta a Xerox-tól a garif oprendszert és az egért.
  • Sanyix
    Mér a te kedvenced mit csinál, kedves sony vérfanboy? Lop, lop, lop, hazudik, lop, lop, lop, hazudik, kb ennyi.
  • Sanyix
    Én úgy szoktam szinkronizálni, hogy benyomom az usb-be, és total commanderrel, átmásolgatom rá amit kell (de mással is csinálhatnám, de szeretem a total commandert :D ) igaz, csak 2,5 mega/sec sebességgel megy a feltöltés, de nem vészes.
    FW meghajtó? Minek? Normális ember normál vinyót használ, meg dvd-t és cd-t a gépéhez.

Mit kell támogatni a gyártónak? Ja hogy állandóan tönkremegy, meg frissítgetni kell? Használj akkor normális lejátszót, azoknál nem kell ilyen.

Hang minőség, hát van akinek a sokol rádió is tökéletes, amúgy az ilyen lejátszóknál inkább a fülhallgatótól függ a minőség. Mert ugye egy fulbe dugósnak mindegy milyen lejátszón van, nem lesz valami jó minősége. Nagyobb fülre akasztós már jobb, de a legjobb az egész fület lefedő nagy fejhallgató, de ezt ugye utazáskor nem szerencsés használni.

Design? Hát egy akkora bazinagy lejátszónál lehet hogy számít (mert sztem túl nagy egy ipod), de egy kisebb lejátszón is megvan a dizájn. Amúgy nemtom, én nemnagyon szeretem mutogatni a lejátszómat, mert szerintem szánalmas aki ilyenekkel menőzik, a másik meg hogy lehet hogy jönnek a füstösek, azt mondják is hogy "há dikmán öcsím há nekem is pont ilyenem van, há ádzsádmá ide".
    Ár per érték aránya meg nem jó, egyáltalán nem.
  • Dzson
    A windózt is lopta anno billi gyerek a Mac prototipusokról. Mit lehet várni tőlük (és a rajongótáborától?)...
  • Sanyix
    Ígyvan. :)
  • Dzson
  • Troppauer
    Ezek meg nem talaltak ki semmit, csak masolnak(lopnak) vagy vesznek. Rohejes.
  • deadeb
    Dszon szép volt, egy kis nyál verés, nácizás, igazán csodálatra méltó. Az hogy hülyének tartalak, az hogy függ össze a Microsoftal, te szrencsétlen.. Ő öcsém nagy az isten állat kertje, de Dzson a bálnán is túl tesz.
  • IGAZIWILLIAMS
    A nyertes oldalon csak a puha pöcsüek állnak,az igazi férfiak megszenvednek a sikerért =)
  • Dzson
    Na megjöttek az igzes Bill Gates jugendesek. :) Sieg heil Billy, mi? :)))) Vegyétek már észre, hogy nem a nyertes oldalon álltok. :)))
  • IGAZIWILLIAMS
    Az ilyen idiótákat nem a sony alkotja,hanem az állatkertben tenyésztik :))
    Egyébként azon gondolkodtam,talán lehetne is írni egy ilyen programot:lenne egy szűrője,ha talál xbox kezdetű kifejezést egy szövegben,mingyá rávág valami trágár kifejezést...:D
  • deadeb
    Sony meg mealkotja az ilyen idiótákat, mint a Dzson.
  • Dzson
    "XBOX előtt is ment a hiszti, hogy a Microsoft nem ért hozzá meg így meg úgy, aztán lehet nézni mit alkotott :)"
    Egy integrált alaplapos P3-as PC-t, zárt műanyag dobozban. Semmi mást.
  • Yv@n
    "- nagyon is jó ár/érték aránya (tessenek egy kicsit számolni...)"

Jah tényleg remek ár érték aránya van. Nagyjából feleannyiba kerül, mint egy ps3 fog megjelenéskor, és ezen végülis lehet már akár zenét is hallgatni.
  • Dzson
    iPod hangminősége erősen középkategóriás. A kinézete is közepes, ha a zsebedben van képtelen vagy a hangerőt állítani, elő kell szedni vagy a nyakadba kiakasztani, stb.
  • Dzson
    "Szóval, XBOX és XBOX360 sem volt ugye konkurencia a PS-nek? ugye? Sony nyílván észre se vette ezeknek a megjelenását a piacon..."

Hát nem nagyon vette észre. Nézd meg a globális eladásokat, csak hogy Japánt ne emeljem ki külön, ahol egyenesen szánalomraméltó az igzek eladása. Akinek egy zajos kályha kell 2-3 értelmes játékkal, az vegyen x360-at, a sima x-et pedig már nem is gyártják. :))))))))))
  • KM
    Itt a pont!
  • mate317
    A ipod lazán jobb mint az mpio, iriver, creative meg a többi tré. Design, minőség és kezelhetőség, ez a lényeg sztem, nem az equalizerfinomhangolás, rádióbólfelvevés, szupinyakpánt...
  • Caro
    Egy PDA sokkal több mindenre is használható, és árban is egy kategória.
  • Mice
    a mit szinkronizálsz a mivel? egy normálisabb 2.0ás flashesnél csak rádobod mint egy háttértárra minden win98se verziónál újabbal+linuxxal minden egyéb progi nélkül

ár/érték? hát nem tom szerintem marhadrága és aksiilag úgysem húzza addig amennyi szám van rajta.. szerintem 3-5 órányinál nagyobb menyiséget egybe úgysem hallgatsz meg a kihasználatlan megákért meg hol éri meg a horribilis ár? :(
  • Mice
    nekem csak annyi a bajom vele, hogy tuti hamar tropára menne. nekem vmi olyasmi kéne ami nem baj ha zötykölődik velem az úton, meg esetenként kap 1-2 pofont:)
  • cue
    Amiért iPodot vettem:
    - nagyon jó szinkronizációs képesség,
    - a jól karbantartott iTunes-szal való szervezési képessége (smart playlistek nagyon hasznosak)
    - FW meghajtóként való használhatósága (ez már bukta, már csak USB ugye)
    - a gyártó általi támogatottsága
    - hangminősége (ezen lehet vitatkozni, csak nem érdemes - számomra tökéletes)
    - design-ja (kövezzetek meg, de nekem ez nagyon fontos, számomra nagyon nem mindegy, hogy egy eszköz szép e, avagy el kell dugnom, mert hányok a kinézetétől)
    - nagyon is jó ár/érték aránya (tessenek egy kicsit számolni...)
  • k0zi
    Nem tudom hallottál-e már a Wolverine MVP-ről?
    Ha nem akkor bemutatnám, 400$-os a legkisebb változat, ez egy 60GB-os HDD-t tartalmaz (+200$-ért 120GB-os). 7 fajta memóriakártyát tud olvasni, 2,5"-os LCD, Fotó és szövegformátumok: JPEG/TIFF/BMP/TXT/RAW. Videóformátumok: Motion-JPEG/MPEG-1/MPEG-4/xvid Hang: MP3/WMA /AAC/WAV/AAC.
    Így tulajdonképpen nem csak egy trendi fehér zenelejátszót kapsz, hanem kb egy komplett multimédiás eszközt, amivel pl elutazol külföldre nyaralni, viszed a kis digitális fényképezőgéped és amiket fotózol azt rámentheted erre a kis kütyüre.
    Egyébként, ha már iPod és minőségi termék, akkor megkérdezném hogy szerinted az Apple mit gyárt? Megmondom semmit. Az összes cuccát más cégek rakják össze ugyanazokból az alkatrészekből amikből a többi médialejátszó készül.
  • Rusid
    Na ez egy hülyeség, már bocs. A kezelhetőség ugyan valóban frankó, viszont hangminőségben messze nem a legelső. Ha meghallgatsz egy meizut vagy egy mpiot és utána meghalgatod az ipodot kissé siralmas az ipod hangminősége. Az sem utolsó ,hogy milyen egyéb dolgokat tud a lejátszó ,itt sem jeleskedik nagyon az ipod. Bár hozzáteszem tényleg dizájnos lejátszó ,bár nekem ez nem elsődleges szempont. A megbízhatóság alatt nem igazán tudom mit értesz, mp3 lejátszó ritkán megy tönkre főleg a memóriás darabok. Terméktámogatás meg szinte minden jobb mp3 lejátszóhoz van szal ebben sem kiemelkedő az ipod. Kicsit úgy érzem ez a lejátszó nem más mint státusszimbólum. Szal szerintem is el kéne godolkodni miért veszik annyian az ipodot :).
  • cyberass
    Európában pedig azért nincs piaca, mert az amerikai ár közel kétszeresébe kerül. (Legalábbis magyarországon.)
  • cyberass
    Aki hasonlított már össze ipodot bármilyen más mp3 lejátszóval az most nem fikázza itt.
    Meg lehet nézni egy ipod video hangminőségét, kezelhetőségét, tudását, megbízhatóságát meg egy hasonló áron árult másik cég által fejlesztett terméket és utánna elgondolkodni miért is veszik annyian.

Egyszerűen azért mert minőségi termék. És a 'terméktámogatás' sem utolsó. (pl rendszeres ingyenes szoftverfrissítések stb)

Ami jó azt meg mindíg másolják. Ezt már megszokhattuk. (nem csak msre gondolok)
  • Caro
    Akinek szar DRM-es WMA-kell, az vegyen.
    Én inkább maradok a FLAC-nál.
  • Marchus
    HAHAHA, jó vicc xD

bocs, értelmesebbet nem tudok írni a cikkhez :)
  • k0zi
    iPod pozíciója nem a remek lejátszóban rejlik, hanem abban a marketinghadjáratban amit az apple folytat. "Vegyél iPodot mert az trendi, attól leszel király, ne érdekeljen hogy drága és ugyanabból készül mint a konkurencia cuccai" Microsoft is beleöl 1-2 mrd dollárt, MSN messengeren majd lesznek hirdetések és a sok birka szépen lassan MS terméket fog venni.
    XBOX előtt is ment a hiszti, hogy a Microsoft nem ért hozzá meg így meg úgy, aztán lehet nézni mit alkotott :)
  • ThomasTheKoRner
    Az Ipod pozicióját nem valószinű hogy bármi is meg fogja dönteni...Na nem azért mert az ipod olyan hú de nagyon jó lenne...csak túl sok a marketing bűvöletében élő buta ember.
    Főleg igaz ez amerikára...de a kór(és a hülyeség)terjed..
  • Sanyix
    Azt, hogy mást nem ismernek, és azt sem tudják, hogy lehet illegálkodni, azthiszik, hogy van ájtúnsz a kiveszi a zinternetbül a zenét, és azt lejátsza az ájpod.
  • Derapo
    Nem értem mit esznek az emberek az ájpodon.Nekem pl. nem jött be.
  • Mihail
    amerikában jó pozíciója van xboxnak, japánban ugye utálják, európában so-so.
  • kbupdate
    ja, mert az MS olyan új fiú a piacon ugye? (mármint általában, és globálisan is)

Szóval, XBOX és XBOX360 sem volt ugye konkurencia a PS-nek? ugye? Sony nyílván észre se vette ezeknek a megjelenását a piacon...
  • kbupdate
    hm... mennyi is? fél éve kb. hogy ezt tudtuk.