59
  • atothhu
    jah valahogy így fog elveszni a világ... :)

Elolvastam az összes hozzászólást, és nagyon meglepődtem. Bármennyi pénzzel mertem volna fogadni, hogy Billt kevesen kedvelik, és mit látok? A többség Billt éljenzi...

Ez a csata -is- eldőlt, nyert a rossz, elvérzett a jó... új faj van születőben, amely képes kipusztítani magát, egymást...

• xen
    Akkor játszál rajta jó sokat, de mondj legalább egy játékot, ha már így megemlítetted, és ne legyen ezer éves.
  • mrfrodo
    MerlinW-nek adok igazat teljes mertekben, es mindenkinek aki ertekeli Bill munkajat, mert igenis nagyot alkotott...es meggyozodesem hogy az emberek legalabb 80% csak azert szidja Bill G.-t mert latta amint a kocsog haverja eppen irta egyik forumba hogy milyen kocsog is ez a windows es hogy milyen kocsog a Microsoft...
    Es igen, van linux is a gepemen, es azt is hasznalom, de amellett windows is van a gepemen, es igen...illegalis...de ha lenne annyi penzem hogy megvehessem akkor bizony hogy megvennem, mert (utobbi verziokra gondolok)nagyonis jo operiacios rendszernek mondhato, amibe ugyan vannak hibak, de azt lehet kapni a linuxban is meg a freebsd-ben is, soot a solaris-ban is...
  • Turul1
    amúgy mér lenne szar a linux szervergépnek? persze nem egy nasa serverre gondolok, de egy apache üzemeltetéséhez tökéletes
  • Turul1
    ha végigolvasnád... a linux jó szervergépnek, de utána már én is UNIX ot emlegetek. nem baj, örülök h ilyen okos vagy.
  • frontember
    én bírom a Windows-t
  • droland
    Az asztalra? Én pl. tegnap két szelet májkrémes kenyeret zöld hagymával és tejjel, meg is ettem, nagyon finom volt...
  • Adenoma
    az a jó, hogy csak fikázni tudtok (tisztelet a kivételnek). ti mit tettetek le eddig az asztalra? mutassatok valamit, ami legalább ekkora teljesítmény.

senki? akkor kussolsz, és nem fikázol többet
  • Sanyix
    Pedig van linuxbanis mindevféle támogatás, csillog villog, és opengl-nek hívják.
  • htmm
    Cheesy, kicsit korul kellene nezned. Lehet, hogy meglepodnel, ha latnad. Fut rajta a jatek, csillog, _ha akarod_. Ha meg azt akarod, csak egy karakteres kepernyod van, ami viszont nagyon jol hasznalhato. Te dontesz, nem tudja jobban a "gyarto", hogy mit akarsz...
  • droland
    "A windows a felhasználoknak jó, a linux meg szervergépnek"

A windows jó a felhasználóknak, így van. De ha servergép, akkor már valami komolyabb, mint hogy windows vagy linux. Tehát a mondatot utolsó része az inkább sajnálni való, mint sem hogy egyetértsek...
  • Turul1
    nem azt mondtam, h nincs win szerver, mint ahogy azt sem, h a linux használhatatlan. de azért az internet egyértelműen UNIX-ra épül és elég érdekes lenne, ha mondjuk win lenne az alapja. (egyébként hozzá értő embertől azt hallottam, h a win nt és az arra gyártott széria nem az ms műve, máshonnan nyúlták v vették) - hát nem tudom, de nem elképzelhetetlen - azért a 95 ös szériával összehasonlítva tényleg 1000* stabilabb.
  • Cheesy
    Magyar mentalitás, gratulálok.
    "Miért legyen jobb a másiknak mint nekem? Szenvedjen ő is, ha nem jobban, hogy egy kis örömöm is legyen!"
    Szánalmas, komolyan. A helyzet az, hogy manapság a "szélesebb" rétegeket elérő programok windowsra íródtak.
    A UNIX rendszereket pedig serverekben és olyan helyeken alkalmazzák, ahol "ipari" megbízhatóság kell. Viszont azokban ne keressen senki DirecX-es graph támogatást, hogy fusson rajta a játék is és csillogjon, meg még ráadásul egyszerű is legyen. Azok célprogramok.
    Amíg nem lesz elfogadható (és nem, a Linux nem elfogadható, mert messze nem olyan könnyű kezelni) alternatíva a Windows mellet, ezt kell szeretni.
  • raingun
    "- szinte minden cég használ piszkos eszközöket --> semmi baj azzal ha egy cég ilyen eszközöket használ"
    Hát igen, ebben van logikai bakugrás, de mivel senki nem állította ezt rajtad kívűl, nálad ugrott egyedül :-)
  • MerlinW
    Bill könyvét meg én is ajánlom mindenkinek. Tanulságos és érdekes olvasmány.
  • MerlinW
    Jól beszélsz, mondjuk én tudok 1-2 win2000 és 2003 szerveről ami folyamatos terhelés alatt lassan 2 éve megy 24-ben.

De valóban, Sok ember számára a win is bonyolult, ami nem baj, nem kell mindenkinek gép előtt elcsesznie a drága idejét.

Az adó dologgal meg nem tudom mire akartatok kilyukadni. Ha nem menne adóbol az MS-nek akkor menne máshova. Lényeg hogy mindenképpen államé a zsozsó.
  • echo
    Nem tudom, hogy nem tűnnek fel a szerzőiknek az ilyen logikai bakugrások:
    - Nem szívleli valaki billy-t --> nem szívlel senkit aki sokra vitte
    - Valaki wint használ --> jó véleménnyel kell legyen mind a software-ről, mind annak megalkotóiról
    - vannak cégek akik használnak piszkos eszközöket --> szinte minden cég használ piszkos eszközöket
    - szinte minden cég használ piszkos eszközöket --> semmi baj azzal ha egy cég ilyen eszközöket használ

És még sorolhatnám...
  • Turul1
    A windows a felhasználoknak jó, a linux meg szervergépnek, stb. nincs min vitatkozni. ha nem lenne win, rengetegen nem tudnák használni a szgépet, mert a linux nem egyszerű (nekem sem).de ha nem lenne UNIX, nem lenne internet, mert a windowst nem ilyenekre tervezték.
    azért mindentől függetlenül az MS magába szállhatna, és belegondolhatna, h nem ő az über alles. például, ha nem nyomná el a kisebb progikat, éskövétné a szabványokat. nemtom ki próbált szabványos honlapot gyártani ie alá. nem könnyű.
  • raingun
    tudom ajánlani a Bill Gates és a Microsoft regénye c. könyvet. Nagyon jól le van írva mennyi munka elszántság és ész vitte el idáig ezt az fickót.
    Továbbá sok gazdag ember van aki tesz a szegény emberekre de B. G. elég sok pénzt áldoz arra ilyen célokra is.

Az hogy használ piszkos módszereket az MS. az pedig szinte törvényszerű, szinte minden nagy cég megcsinálja.

Szóval minden tiszteletem az ürgének.
  • xen
    :) csak gratulálni tudok minden MS ellenes emberkének, úgy látom divat szidni minden embert aki sokra vitte. De le merném fogadni hogy a 90%-uk Windows-t használ, vagy ha nem akkor legyen boldog a linuxával és játsszon rajta jókat az amőbával. Az Xbox meg sztem abszolút nem bukás, persze az tény hogy az elején pénzügyi szempontból veszteséges egy új konzol bevezetése, de hogy fostalicska lenne... háát.. Az xbox1 köröket ver grafikában és tudásban is a ps2-re, a box 360-at meg ne hasonlítgassátok a ps3-hoz amíg nem jelent meg, az tény hogy amit mondanak róla az nagyon impresszív, bár most csökkentették a processzor órajelét, de nehogy úgy járjatok mint a Half-life2 amiről ódákat zengtek aztán amikor megjelent akkor meg már nem volt annyira nagy szám. Én se vagyok oda az M$ üzletpolitikájáért de ez van, kis halak vagyunk.
  • h4x0r
    Ja, ezt olvastam tegnap. Fuck-counter (Joel a rekorder) :-)

Mellesleg Balmer már a cikkben írt MBA-nak tűnik, nem BillG-féle nerdnek.
  • Tripax
    Bill Gates valóban nagy koponya, és az is igaz, hogy nem mindig a legtisztességesebbe jutott hozzá (ellopott szoftver alapok, nagyon hasonló elven működő programok amik a konkurencia fejéből pattantak ki), de mindenek ellenére, felépített egy világot összefogó, operációs rendszert. Egyszóval sok munkája fekszik benne, és ehhez használni kellett a szürkeállományt.
  • JayDee
    Csodálkoztam volna, ha ezt nem említed meg. Köszönjük szépen, de már ismerjük a véleményed.
  • JayDee
    Szerintem rengeteget köszönhetünk Gates-nek, csak ugye sokan az irigység miatt inkább szanaszét szidják.
  • Major
    Most hogy anyuci fizeti egyes kölköknek a netet meg a villanyszámlát, addig megy az ócsárlás jobbra balra. De, majd évek múlva mikor már két lábbra kellene állni és elkellene tartania magát, önerőböl, lehet hogy netre nem fogja futni, nem hogy ideje, hogy írogasson a fórumokban :)
  • Ma2ska
    A logóban lévő ps embléma mielőtt valamelyik észlény tettenérésszerüen megjegyzi, azért van mert volt ps em is de mindig azt veszem ami éppen a legjobb, ezért most pl x360 am van, elsősorban a játékok a döntők ebböl a szempontból, és nem tudok megérteni olyan embereket akik egyetlen gépbe /cégbe/ vannak belebuzulva aztán onnan fikázzák a másik gépet vagy multit éppen. Magasrol teszek rá hogy a sony vagy a MS hogy áll, biztos jobban mint mi, ugyhogy nem aggódom miatta hogy a közeljövőben csődbe mennek.
  • Ma2ska
    Idióta sony fanboy vagy elvakult MS utáló lehetsz te csak, ugy tippelem...
  • cyberass
    "az a legjobb mikor wines gépröl szarják az ms-t ^^ "
    90% azt csinálja.
    Linuxosok általába nem fikázzák olyan hangosan.
  • ostroml
    divattanácsadó ? Szerinted öt érdekli ? Max hogy tiszta legyen és kényelmes..
  • Zenty
    Fáj az igazság mih...?Ez van kezeltesd magad
  • Ma2ska
    Akkor én ezek szerint bukott géppel játszottam évekig, meg fogok még pár évig a 2 vel. Ti betegek vagytok...
  • Midas
    az a legjobb mikor wines gépröl szarják az ms-t ^^
  • kbupdate
    lol, mekkora egy idióta vagy! Szerintem el se tudod képzelni! Vagy igen?
  • kbupdate
    Tudtad-e, hogy nagyon hülye vagy?
  • kbupdate
    itt pl. az MS fikázás a divat meg a firefox:)
  • kbupdate
    Na összegyűlt itt a sok irigy kutya:)
  • vadgab
    valaki így irigykedik:)
  • Deffyant
    hát nemtom, de sztem a fő fikázók mindeggyike nagyon tudna örulni a fejének ha csak fele ennyit elért volna mint Gates, de ez ugye őket minősíti...
  • Zenty
    Hogy verheti meg azt ha megse jelent még? :)

Egyébként az x1 bukás azért nem hülyeség.
    22 millio eladot box eddig 4 millárd veszteségel..
    Gc pl 18 milliot adtak el és nem volt veszteség.
    Xbox360 meg jóh,de kérdés ,hogy az elözö nagy áldozatott vissza hozza + nyereségel?
  • Sanyix
    Vagy későbbig :D
    Amúgy tényleg egy komplett BAROMSÁG, hogy bukott az x1, vagy 2, mert nem így van.