Az ITER-ben a káosz tarthat rendet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az is energiafelhasználás - mint az erõmûben.
A mostani becslések szerint kb. a mai erõmûvek közelében lesz az ár/teljesítmény arány. Szóval annyiszor drágább, mint egy atomerõmû, ahányszor több áramot termel.
"Ilyen befektetésre meg katonai pénzeket sose fognak mozgósítani. Sajnos"
Nem is zért mondtam, csak arra akartam rávilágítani, hogy bár egy átlagember számára elképzelhetetlen sokba kerül, az USA vagy az EU szintjén ez aprócska tétel a költségvetésben.
Az a gáz, hogy tudományos publikációk helyett már megint megvásárolható termékekrõl szól. Egy teljesen új elméletet soha nem szoktak ilyen gyorsan termékké alakítani. Azért sokkal tudományosabbnak látszik, mint a többi hasonló oldal. Viszont mivel semmit sem írnak az elméletükrõl, nem tudom pontosabban megítélni.
Akkor mond meg nekem melyik erõmû tüzel most olajat (Magyarországon), és milyet?
Ezt nem én találtam ki, hanem az ezzel foglalkozó energetikusokkal beszéltem errõl a BME-n és "Polimer" tanszék vezetõjétõl.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nincs anyagi kockázat. A sok milliárd dolláros beruházások már régóta megszokottak. A befektetés megtérülése pedig garantált, ha az ITER sikeres lesz.
A biztonsági kockázat meg elhanyagolható az atomerõmûvekéhez képest.
Pontosan ezért nagy és drága az ITER. A jelenlegi technológiával kell a méret. Viszont nincs elvi akadálya, hogy késõbb kisebb méretben is mûködjön.
Az ITER költségvetése elenyészõ az USA katonai kiadásaihoz képest.
Épp az ellenkezõjérõl van szó. A gondot a szabályos áramlatok okozák, azokat akarják szétrombolni.
"De Pl a Valée Szinergetikus Generátor pontosan azokat a dolgokat próbálja kihasználnni, amit az ITER-ben muszály lesz kiküszöbölni."
Egy nagy csomó baromságot ír a srác.
Pl.:
- A feltételezett szupererõs kemény gamma sugárzás egyáltalán nem lenne kimutathatatlan. Gyors becsléssel 30GeV környékére jön ki, amit rutinszerûen detektálnak. Egyébként bármilyen energiájú gammasugár képes kölcsönhatásba lépni ay elektronokkal (pl. Compton-szórás), tehát ez a sugárzás is pontosan olyan lenne, mint ami a normál nukleáris folyamatokban keletkezik, csak sokkal erõsebb.
- Egy atomban levõ elektront nem lehet csakúgy megállítani. Pláne nem fotonnal, mert az csak plusz energiát ad neki. És ha megáll, akkor sem esik bele a magba a bizonytalansági reláció miatt. Meg egyébként se kering az elektron, hanem az állapotfüggvénye egyenletesen körbeveszi a magot.
- Az inverz béta bomláshoz antineutrínó is kell, ráadásul a három részecskének pontosan egyszerre kell ütköznie hozzá.
'interferenciát hoz létre a plazma szélein, ami megállítja az áramlatok kialakulását.'
amugy a kaotikus es complex, bonyolult nem tul sok kozvetlen kapcsolatban all egymassal, semmikeppen sem hasznalnam szinonimakent...
(Na jó, növényi olajokkal részben igen, de utánajárva kiderül, hogy egyrészt elég drága, másrészt meg ott is keletkezik nem túl környezetbarát hulladék ...)
Ez viszont tényleg azt jelentheti amit írtál, hogy 10-20 év múlva lesz egy szép technológiánk, amit senki nem fog tudni használni, a hatalmas anyagi, és biztonsági kockázat miatt.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Azért nem lessz ez olyan ingyenes, akkora befektetés kell hozzá, hogy szerintem az egész fejlett világ nyögve fogja összeadni rá a pénzt (mármint arra a reaktorra ami már termelésre lessz használható).
Másik meg, ezt sem értem mért nem a gömb alakú reaktort favorizálják. legutóbbi tudomásom szerint azzal jobb eredményeket értek el kis méretben még a 90-es évek végén....
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Szal igen, az alap ritmust én is úgy tudom, hogy a sinus-csomó adja. Ha valahogy gátlódik az ingerület átvitel, akkor jön aritmia, fibrilláció, a rendezetlen kaotikus mozgás, ami akadályozza a szív ellátását is, szal az végül leáll.
Közben nézem a vészklinikát is, vagy mit!😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Mondjuk, ha a sinus-csomó kibillen a ritmusból, akkor van gáz, mert akkor vissza kell billenteni.
És nem fibrilláció? Mikor leáll? És defibrilláció, mikor visszabillen?
Vagy homályban élek?:-(
Egyébként meg érdekes elmélet. Mégha nem is egyezik az elmélet a gyakorlattal:-)
A végén úgyis fúziós elemeink lesznek, meg hasonlók, hidegfúzió valóság lesz, csak arra kéne végre rájönni, hogyan is csináljuk? (Gazdaságosan! Mert ugye voltak eredményes kísérletek, csak nem voltak jók)
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Namost egy ilyen könnyen gerjeszthetõ, instabil rendszer soxor viszonylag alacsony energiájú és frekvenciájú külsõ impulzosokkal kontrollálható. A szív ilyen ritmus nélkül befibrillál, pl ha eltörik a nyakad és megsérül a bolygó ideg. Ezt a jelet helyettesítik már vagy 50 éve a pacemakerrel.
Szal az ITER is kap egy iylen pészmékert!😉
Mar bocs, de ahogy en ertem, itt pont az ellenkezoje tortenik. Kaotikussa teszik a rendszert, hogy ne alakuljanak ki az aramlatok...
Érdekes, hogy ebben a problémában csak most bukkant fel.
Másrészt ha feltesszük, hogy a kaotikus rendszerek egyben rendelkeznek egyfajta kreativitással, ami pl energia többlettként is megjelenhet, akkor ez a módszer ezt a jelenséget viszont valószínûleg meg fogja szûntetni.
A kaotikus rendszerek nem lineáris folyamatai pedig sok érdekes dolgot rejthetnek.
De Pl a Valée Szinergetikus Generátor pontosan azokat a dolgokat próbálja kihasználnni, amit az ITER-ben muszály lesz kiküszöbölni. Az elmélet szerint az itt leírt jelenségek elvezetnek pl az elektrogravitációs meghajtásig is. De ez ugye csak Sci-fi, majd 150 év múlva olvassuk inkább hogy a csákó mennyire megelõzte a korát. Persze csak ha túléljük a környezeti/olaj válságot.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
(max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
de ezt csipem a cikkben a legjobban :
"Evans elárulta, hogy a hatás mögött húzódó elmélet nem teljesen egyezik meg az eredményekkel." - lol - tipikus emberiség,))) majd menet közben vagy ránkrobban, vagy nem,))
persze pont emiatt gyakorlatiasan Franciaországba is telepitik az erõmüvet - legtöbb európai számára igy is egy fekete folt a térképen,)
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
helyett azt olvastam, hogy:
Nemzetközi Terrornukleáris Kísérleti Reaktor
jeah fikázzunk mindent és mindenkit mi ugyis jobban tudjuk <#vigyor2>#vigyor2>
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
én azért nem nevezném õket naplopóknak. Szerintem kicsit nagyobb tudásanyaggal rendelkeznek külön-külön mint itt összesen. Ha olyan egyszerü volna, már csináltak volna jópárat és már ipari célra is alkalmaznák. Fikázni könnyû, de alkotni...
Nem véletlen hogy több tucat ország legjobb mérnõkei/fizikusai dolgoznak rajta, és nem véletlenül iylen rohadt drága. Szval szerintem nem kéne lebecsülni ezeket az embereket.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
2000-ben szintén 30 évet hallottam egy kiállításon...
Most 2006 ban még mindig 30 év van hátra??? ( 10+20 = 30)
Szóval ezek a naplopók mi a himbilimbit csinálnak már 45 éve???
Most
Csak nekem az jutott eszembe: Majd a Föld fog kisülni... 😄DD
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!