Idegen mikrobák élnek a Földön?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Bár léte nem bizonyított"

Egy újabb Blikk cikk az SG-n!

Gratulálok, 1re mélyebbre megy a színvonal...

Baromi ronda ez az új dizájn!

Huh, asszem ablakot nyitok, túl meleg van. 😊

Á, õk a termelõk kasztjához tartoznak; a gondolkodás elõjoga a tudósoké. 😉
(Mondjuk kellemetlen is, ha a csorda 100-felé szalad. 😄 Néhány puli azzal már nem bír. 😄DD)

Sajnos...sok az embernek hétköznap a gondja-baja, de azért nem ártana, ha minél többen néha csak kicsit elgondolkodnának.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Kb. ugyanezt fejtettem ki itt pár hónapja én is.
Bár az hsz elsõ részébõl nem következik (legalábbis közvetlenül) a második. 😊
De azt hiszem, a többségnek ez csak egy agyrém. (Már az eleje is, pedig az évtizedek óta ismert dolog.)

Ismernek legalábbis évmilliók óta elszigetelten élõ, igencsak egzotikus mikroorganizmusokat (pl. tengeralatti gejzírek közelében, stb.), amiknek a felépítése többé-kevésbé a "megszokott" (DNS, szokásos aminosavak, stb.), de az energiatermelõ mechanizmusuk igencsak speciális, és csak azon a helyen életképesek, 50m-rel arébb már nem. Más élõlény meg a környéken sem él meg.

De azért az EPR effektus több száz méteres távolságben is mûködik, ami erõsen elgondolkodtató. Sebesség is olyan marha relatív dolog. Csak mi értelmezünk ilyet, hogy sebesség. Ha globálisan nézzük , akkor minden mindenhol ott van /most nem fejtem ki bõvebben/, kb azt jelenti, hogy a sebesség, idõ alatt megtett út, de az idõ és az út is absztrakt fogalom. Én úgy fogom fel, hogy ez 1 olyan film amiben élünk, ami itt-ott elágazik, és az elágazások önállóan élnek tovább /virtuálisan/, de a filmkockák fixek. Te csak azt döntheted merre mész. De az út már megvan. Vagyis konkrétan a fény is ott van, csak mi érezzük úgy, hogy mozog...szerintem valójában sokkal összetettebb és szó szerint több rétegû az univerzum mint amit fel tudunk fogni. Amit idõként fogunk fel az az álltalunk létrehozott elméleti valami ami sosem létezett, csak az elmúlást mérjük vele...természetesen az elmúlás sem létezik...csak számunkra. Mert egyszerûen ezt érzékeljük. Nem tudom érthetõ voltam-e. Valamennyire.

Ha a galaxisok száma végtelen (lenne), akkor az életet hordozó bolygók száma is az! 😊
De ha az élet sûrûségét nézzük ilyen távlatban, akkor elhanyagolható, kvázi nincs is. 😛

Kelta
Szia
mért? egyáltalán nem lehetetlen, hogy többször kihalt már a bolygó mert nem jött össze valamilyen ok miatt.
Mintahogy arra is egyre több a bizonyiték, hogy nem ez az elsö fejlettebb emberi civilizáció a bolygónkon..

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

Érdekes elmélet, de valóságalapja nullához közeli. A Föld egy rendszer, évmilliárdokig nem lehet elszigetelten létezni.

Kara kánként folytatom tanításom.

a kérdés buktatója: milyen tojás?:-)

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Na akor most keremszepen, hogy is van ez ?

" A tojas vagy a tyuk volt elobb ? "

és honnan veszik, hogy az univerzum "nagysága" végtelen? tudtommal véges, csak határtalan

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

smv
"Amennyiben valamibõl kevés van, az elhanyagolható. De hiszen az univerzum lakatlan, mivel a galaxisok száma végtelen, a fajok száma viszont véges, és ha végest végtelennel osztunk, akkor elég elhanyagolható számot kapunk... Vagyis: Az univerzum lakatlan."

Vagy valami ilyesmi. 😊

Starcraft + Diablo III - esemve

Már ott is van. pl. a parizer 😊

hát pedig az elsõ élõ is keletkezett valahogy..😊

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

Olvastátok a Raj c könyvet?
Errõl szól, csak egykicst továbbfejlesztve.
Az elsõ 100 oldal uncsi, de utána édekes lesz, kitartás !

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

Amúgy meg, amennyire én tudom a világban jelenleg élet csak élõbõl keletkezik. Akkor hogy is van ez...
Hi,
Nekem Gabest válasza tetszik a legjobban és talán ez is van legközelebb a valósághoz.
Az aminosav még nem élet, de fontos lépés a fehérjék, és a DNS létrejöttéhez.

Ami a meteorit-elméletet illeti, az csak máshová teszi az élet kialakulását, akár az elõzõ Univerzumba.

Azért mondod azt, hogy a fény sebessége nem állandó, mert felületes vagy.

Ami a fényt illeti, a fény vákumbeli sebességét fogadják el az univezum legnagyobb sebességének. Ami nem jelenti azt, hogy más körülmények között, pl. anyagok belsejében, nem lehet lassabb, vagy éppen a pillanatnyi fénysebességnél gyorsabb sugárzás is lehetséges. Ott van elsõnek a Cserenkov-sugárzás, amelyet az atom-máglyákban képzõdõ, a helyi fénynél gyorsabb elektronok gerjesztenek. Halványzöld fénynek látszik.

Egyszerûen csak egy statisztikai valószínûség vagyunk. Vagyunk mert létezésünk esélye nem 0.

az egesz elet a foldon egy nagy valosagshow.

valahol a foldonkivuliek jol mulatnak rajtunk.
És a meteoritokra hogy kerültek rá?

Gracie Barra

Végre 1 értelmes jó cikk! Grat! 😊

Molnibalage
Hogy? Errõl van valami anyagod is? Mert csak hallottam róla, de kéne valami kézzelfogható.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Én ezeket a kisérletek már csak azért is kétkedve fogadom mert elvileg "valami" 1 milliárd év kellet hozzá hogy megjelenjen az élet a földön, tehát ha nekünk ugyanazt kikerve 1 hét alatt sikerül, akkor vagy az evolucióval van valami gond, vagy mi hibáztunk...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Miért ne lehetne emberek?

Régen a repülés és sõt a 40km/h -nál nagyobb sebességet is lehetetlennek hitték, ugyan is azt mondták az akkori okosok, hogy 40kmh felett meghalunk különbözõ okok miatt.

A fény sebessége is állandó, illetve a legmagasabb sebesség?

Már lelassították, sõt felgyorsították.
Sõt adatot küldtek 4 szeres fénysebességgel a kisérletekben.

Nos, szerintem semmi sem lehetetlen!
Darth Sith
hmm érdekes cikk. Gondolkodtam már azon, hogy valójában hogyan is kerülhetett a földre az élet. Múltkor a Discovery-n volt egy film, ahol egy laborban szimuláltál a föld kb 5 milliárd évvel ezelõtt formáját. Több kémcsõben lejátszották a folyamatokat, villámlás, vulkáni anyagok stb.. több mint 1 hétig mentek a folyamatok, amikor valami anyagot figyeltek meg az egyik kémcsõ alján.. aminosavakat. Szval nem feltétlenül kellett az ûrbõl érkeznie meteoriton, hanem kialakulhatott a földön is. Bár én nagyobb esélyt látok arra hogy kívülrõl érkezett, mert mennyi esélye van annak hogy kristályokból szépen idõvel baktériumok lesznek?

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Érdekes elgondolás, de szerintem csak elmélet. Ha a tükörmolekulákból épülne fel az élõlények egy része, akkor azok nem volnának kompantibilisek a "normál" bioanyaggal, és nem tudnák felhasználni. Példa rá az egyes fitnesz termékek, amik tükörmolekulákat is tartalmaznak, és a szervezetünk nem tudja feldolgozni.
Viszont én még nem hallottam "tükörmolekulás" bacikról sem, csak sci-fi novellában. Csak nem plagonizál a kedves prof?

Érdekes, miért csak most jöttek elõ vele?
Lehet pár hónap múlva elkezdik bemutatni az "alternatív" élõlényeket, mert: hopsz! épp van néhány a hûtõben!:-)

gondolom yeti is van meg bigfoot...

Molnibalage
Fura, mert ezen már többször gondokoztam. Hogy tudsz egy ekkor rendszert, mint a Föld megfigyelés alatt tartani? Egy ilyen nagy horderejû esemény igen fontos, csak sajnos úgy tûnik, hogy kimutathatatlan...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

az idegenek köztünk vannak! <#zavart1>

Max Damage
Érdekes... Jó cikk!

← ElőzőOldal 2 / 2