74
  • Hegyikecske
    #74
    "A gazdasági hatásokon kívül sérülnének a brit és a külföldi állampolgárok személyiségi jogai is."
    Ja hogy megtehetik...
  • Morden23
    #73
    Kínában azért nem csak az internet cenzúrázása megy. Valamikor a '90-es éveg kévén-közepén a L'Oreal bement Kínába, és teleplakátolta fehérbőrű, kék szemű, szőke modellcsajokkal. Érdekes folyománya lett: a kínaiak elkezdtek kaukázusi bőrtónusnak megfelelő korrektorokat, alapozókat venni. Ennek aztán úgy megörült a kínai rezsim, hogy ki is tiltották a céget. Nem tudom, mára ez hogy áll, legalább 7-8 éves sztori már.

    Amúgy a ruszkiknál is cenzor ül a neten.
  • Vorpal
    #72
    Nem tudom , hogy is volt?
  • hypno
    #71
    Hogy is volt amikor Kínát fikáztuk kollektíven az az internet cenzúrázása miatt?
  • wanek
    #70
    A pedofilia és a terrorizmus két különböző dolog, nem lehet őket azonosan kezelni.
    Pedofilia az interneten: bár titkosítanak, de a közzétevők nem tudják, hogy kivel állnak kapcsolatban, a céljuk a haszonszerzés, a lebukás könnyű.

    Terrorizmus: teljesen zárt világ, pontosan tudják, hogy kivel állnak kapcsolatban, a kommunikáció változatos formában zajlik (internet, mobil, személyes találkozók, futárok, stb). A lényeges dolgokat csakis és kizárólag személyes találkozókon beszélik meg, így a lehallgathatóság esélye gyakorlatilag nulla. A megbeszélt terv egyes lépcsőire aztán bármilyen, szintén előre megbeszélt módon történik utalás, ez lehet pl: egy újságban feladott hirdetés, egy ártatlan szövegű e-mail, vagy képeslap, egy ártalmatlan(nak tűnő) mobilhívás, stb. Anélkül, hogy egy terrorszervezetbe be ne épüljön valami ügynök, lehetetlen bármit kideríteni. Ugyanis a terroristákat ma már profik képezik ki, mint pl. a CIA, vagy egyéb titkosszolgálat emberei. Tehát nem úgy kell elképzelni, hogy 15 suttyó összeáll, és elhatározzák, hogy ők terroristák lesznek...
  • teddybear
    #69
    A poligráf, és a többi hazugságvizsgáló, nem azt tudja kimutatni, hogy igazat mondsz, vagy hazudsz, hanem azt, hogy a feltett kérdés megzavart-e vagy sem. Azaz, ha mondjuk egy jógit faggatnak vele az egész nem ér semmit.
  • Vorpal
    #68
    Nna ez ide valóó :))

    Azért látom, megint eljutottunk oda, ahová pl. az IWIW témával -- ott egy csomó személyes adatunk, és végül kidiskuráljuk, hogy az egész le van szarva, mert ugysem tud senki semmitsem kezdeni vele.

    Pl számomra a titkositással kapcsolatban az egyetlen parám a munkák küldése - a szellemi termékem, nem szeretném, ha központi helyen nyilt forráskódban, vagy nyilt módon tárolódna 4 évig

    Lehet, hogy para, de ez egy multimmilliós befektetésnél. már nagy kérdés. cégadatok, munkák, forráskódok, az állam birtokában....
  • Vorpal
    #67
    a poligráffal az a baj, hogy 56 % hatékonysággal működik ... asszem ez elmond mindent
    de egy uj kognitiv módszer van kidolgozóban - hazugok reszkessetek,)))

    és arra remélem gondoltatok, ha felteszik majd a kérdést : tudja a kódot a titkositott adatokhoz a gépen? és mond, hogy nem.

    az uj módszer a felismerés alapon müxik : az agy reagál a megtörtént/látott dolgokra - tehát ha megkérdik, hogy az első betüje á? - akaratlanul rágondolsz, és kész - ennyit a jelszavakról, a jövőben minimum anyám biometrikus azonositója kell majd Kínából
  • Amergin
    #66
    Eljön még az idő, hogy még a gépet se meritek majd bekapcsolni, mert kiderül rólatok hogy pedofil terroristák vagytok
  • [HUN]PAStheLoD
    #65
    nem kell szarozni, ott van a poligráf, és egy sor fejlett technika, amivel megtudható, hogy valaki hazudik-e. fel kell tenni a kérdést "pedofil-e vagy?" ha hazudik, mehet a buzik közé a dutyiba, ha nem, akkor meg gratulálunk, már csak 999 kérdés van hátra.. :S
  • Vorpal
    #64
    Ohh 911 körül volt elég mismass, dehát végül is ne konspiráljunk ilyen szinten, mert ez nem is a mi dolgunk, és nem is tudhatjuk megoldani, a tények hiányában.
    Amerikáról, meg nem is érdemes beszélgetni, mert nekik tottálisan elment az eszük, de hát mindenkinek meg kell élnie a saját ki fasiszta rendszerét.
    A jó hir, hogy mi már tulvagyunk rajta, jöhet valami más. Amerika és a zsidó állam még csak most éli ki magát igazán. Egye fene játszanak a srácok.

    A terrorizmus szót, meg nyugodtan hasnálhatjuk, végül is a kontextus a lényeg, elvégre az otthoni szabadságharcos is terrorcselekményeket követ el, a lényeges, hogy milyen ügyért.
    Ez csak egy hadviselési forma, úgy mint a guerilla harc, amit a hadsereg is előszeretettel használ, mégsem gonosz.

    A lényeg ezeknél a szavaknál, hogy mindenkit illessen meg a titkositás joga, és akkor nemválik mindenki terroristává, még akkor sem ha sokan vannak/vagy nem.

    A britt titkositási törvények miatt meg nem kell aggódni - a Britt ország Amerikai ország, mindenki más itt meg nem...
  • TommoT
    #63
    és gyurcsány is a parlament elött elszámolt a vagyonával
  • TommoT
    #62
    pontosítok, a terroristák egy része amerikát akarja letarolni, másik része viszont csak a saját területét védi, és ez érthető, ettől még nem terrorista vki
    akik meg irak elött akarták amerikát megtámdani, vagy hatalmat akartak, vagy pedig tudnak valamit, amit mi nem
    mikor szept 11-én támadtak, érdekes módon a zsidók (dolgozók fele) közül egy sem volt bennt, mikor olyankor már nyüzsögni szoktak ott
    még azt is fel merem vetni, hogy a kormány tudott az egészről és így lett nekik egy indokuk irakra
  • Morden23
    #61
    Ez viszont így nem igaz, legalábbis nem teljes egészében. Az NSA is a kongresszus előtt számol el. Hasonló hatalma amúgy a FEMA-nak is van természetvédelmi és katasztrófaelhárítási esetekben. A WHO-nak járványügyi és egészségügyi esetekben. Lehet még sorolni. Az összes három-négybetűsnek vannak exkluzív jogai, amiket eseti szituációkban érvényesíthet.
  • Morden23
    #60
    Ha nem közölsz valami húdeextrémet, akkor szerintem félnivalód nincsen. Hovatovább, pont nem érdekel, ha elolvassa az NSA, vagy akárki a barátnőmnek írt levelet, és abban igazad van, hogy felesleges titkosítani, ha nem akarsz valamit TITKOSAN kezelni. De itt akkor is az elvekről van szó:

    1. Lehet, hogy nem érdekel, ha elolvassák a barátnőmnek írt levelemet, de attól még bosszant, mert alapvető jogokat sért a folyamat.
    2. Lehet, hogy nem titkosítom az akármiket, de jogom van rá, hogy titkosítsam. Akár puszta IT-sznobságból is.
  • TommoT
    #59
    juj
    rosszul látod az egészet
    a terroristák hidd el nem azért jönnek, mert ők olyan gonoszak
    mi, vagyis az usa + európa tett velük olyanokat, amiért jönniük kell
    ha Magyarországot keleti részét elfoglalná az usa, te is mennél oda robbantgatni, vagy visszatámadnánk őket, aztán te vagy a terrorista?
    olyan kibaszott nagy baromság, hogy mindenkit le kell hallgatni meg ellenőrizni
    eddig sem volt usában meg európában robbantás (koppkopp), vagyis már jó ideje nem, és hidd el, ha amerika kivonulna onnan, amihez semmi köze, nem jönnének robbantani és nem kéne lehallgatni az embereket
    egyes összeesküvéselméletek szerint azért mentek irakba, mert 1. olaj, 2. tudták, hogy mi lesz a vége, és ha az ember fél, be lehet vele mindent vetetni, azt is elfogadja, hogy lehallgatják őt, mert veszélyes terrorista
    és egyébként is egy jó titkosszolgálatnak nem kell mindenkit lehallgatnia, hogy megtalálja a terroristát
    anglia összefogott amerikával (mindketten angolszászok), nem véletlen, hogy ők hallgatják le az egész országot (pontosabban amerikában az nsa, angliában meg nemtom, lesz vmi nsa klón)
    európának fel kéne szólalnia ellenük
    ha utánajártok meglepően érdekes dologra találhattok, mégpedig arra, hogy az nsa intézményt amerikában nem lehet ellenőrizni, van egy ilyen szabály
    képzeld el ha a törvényeket be kell tartanod elvileg, de gyakorlatilag nem ellenőriznek, szabadon lophatsz, gyilkolhatsz...
  • Morden23
    #58
    Nem azt mondtam, hogy nem létezik a szó szerinti terrorizmus, hanem azt, hogy ennek a veszélye/életszerűsége sokkal kisebb/más jellegű, mint amit az emberek gondolnak. Az, hogy a pánikkeltés tudatosan folyt, vagy csak egyszerűen így reaglátak rá az emberek, azt nem az én tisztem eldönteni. És tök igazad van, ha nekem egy hozzátartozóm/barátom repülne a levegőbe, akkor én is anyáznék, de ezt mindenre el lehet mondani. Ha te ittál, és megállít a rendőr, akkor anyázol, de ha egy részeg elgázolja a valakidet, akkor meg a rendőrökre anyázol, hogy nem kapják el a delikvenst. Minden nézőpont kérdése.

    Az e-mail forgalom ellenőrzése kifejezések és kulcsszavak kiválasztásával történik, nem pedig az összes létező e-mail elolvasásával. A kódolt üzenetek rögzítése szintén hasonló "prioritás-listára" kerül, és annak fejében ellenőrzik egyre mélyebben, hogy megfelel-e egy veszélyforrásnak. Amúgy meg a pedofíliára nem tudom, hogy mit hepciáskodnak, először nem a farkát titokban gyerekere verő kretént kéne elkapni, hanem felszámolni a teljes, interneten megtalálható gyerekpornó-állományt. Utána már lehetne rács mögé dugdosni a perverzeket is, mert ha nincsen anyag, amit megszerezhetnének, akkor vagy lenyelik, és nem perverzkednek, vagy pedig "színre lépnek". Az a kisebb baj, ha otthon valaki erre gerjed, de soha nem nyúl kisgyerekhez, mert ahhoz beszari. A gyerekpornóiparban viszont IGAZI gyerekeket filmeznek... na ezt kéne kitisztítani először.
    Irakból meg ki kell vonulni, és el kell fogadnia az USAnak, hogy az olajat lehetne €-ban is számolni.
  • Mike
    #57
    így van
    arról nem beszélve, hogy a megfigyelőket ki figyeli meg
  • Vorpal
    #56
    Aki ma titkositott forglamat bonyolit le, az eleve gyanus, nekem legalábbis az lenne.

    Most tegye fel a kezét, aki 1 nél több ismerőst tud maga körül aki PGP vel intézi a leveleit.
  • Vorpal
    #55
    Azért azt ne felejtsük el, hogy ezek igenis jelen vannak.

    Ha veled robban fel a kétemeletes busz, és az unokahugod bőre válik le 3 részben, akkor ingyenes Invisible Keyloggeres rákba kivánnád az összes etnikumot.

    És nem azt mondom, hogy aki titkosit az pedofil, hanem azt, hogy pedofiliáért kivégez a társadalom, de ha nemmondod el a jelszavad hős leszel, igy meggondolandó, melyik akarsz lenni a végén.

    Az összes email forgalmat pedig megfigyelni nem valami nagy ügy, mert kivételesen nem a takaritónéni nézi át mindet, hanem az Eshelonkid, akinek vanrá kapacitása. Sőt az összes netforgalmat sem lehet az, ha mintákat keresnek.
    Azt gondolom, mindenfajta tevékenység egy meghatározott mintát generál, időben és adatban is, és ezekután priorizálni kell és alaposabban ránézni, amire kell.
    Enélkül egy titkosszolgálat sem tudna müködni.

    És valóban, ha akarnak rápakolnak akármit a gépedre, és szart sem tudsz vele csinálni, ha akarnak, de ez már egy másik eset, amikor az emberek lőnek a végén az utcán.
  • Morden23
    #54
    Erős túlzás azért azt hinni, hogy a világon (vagy akár csak egy országban is) mindenkit meg akarnak figyelni. Ha feltételezzük is a kellő technika 100%-os létezését, akkor is, ez a tevékenység annyi ember teljes, célzott munkaidejét kötné le, amennyi nincsen. Kvázi lehetetlen.

    Nem a pedofilok meg a terroristák miatt kell ez elsősorban, de a 'terrorista' az manapság nagyon divatos riogatószó, a 'pedifíliá'-ra meg felkapják a fejüket a kisgyerekes választópolgárok. Pont ennyi. Ha éppen hidegháború és Amerika lenne, akkor azt mondanák, hogy 'kubaiak és ruszkik'.
  • Mike
    #53
    "Konklúzió : aki ma Pedofil, és nem titkositja az adatait - az HÜLYE"

    folyamánya: aki ma valamit tikosít az pedofil

    ez olyan mint amikor volt az a börtönnapló:

    "találtak nálam egy könyvelőprogramot, az ügyész szerint, ezzel akár a maffiának is könyvelhettem volna"
  • Mike
    #52
    a szakértő feltesz pár képet a gépedre, és máris meg van oldva a bünösséged

    elkaptak egy társadalomra veszélyes bünözőt
    meg van oldva az előléptetés
  • Mike
    #51
    tetszik

    1. Bob éjjelente soxor tart bulit, nemtok aludni
    2. utálom Bobot
    3. felnyomom besúgóvonalon hogy pedofil
    4. Bobnak van otthon számítógépe
    5. kijön a rendőrség, házkutatás, Bobnál találnak pár illegális játékot, esetleg vmi titkosított file-t
    6. Bobról megírja a pletyilap hogy pedofil
    7. Bobra nem sikerül rábizonyítani hogy pedofil, de volt illegáális szoftvere, meg titkosított file-ja, a jelszóra meg már nem emlékszik
    8. csend lesz minimum 2 évig

    ugyanez terrosista módban:
    5. kijönnek a kommandósok és lelövik Bobot
  • Mike
    #50
    másrészt meg mindent ráfognak a pedofiliára, terrorizmusra
    erre hivatkozva lehet visszavonni mindenféle szabadságjogot, és visszatérni a hatalom által annyira kedvelt titkosrendőrséghez

    én csak azt kérdezném, az össz lakosságnak hány százaléka pedofil illetve terrorista? pár ember miatt a többiek sem lehet többé magánéletük?
  • Mike
    #49
    látom lassan visszajön a cenzúra
    az állam elolvassa a leveleidet, megfigyeli mit csinálsz a neten
    gondolom a való életben is kibontják a leveleidet, illetve mindenkit megfigyelnek hová mászkál, kivel beszélget, illetve azt is lehallgatják mit beszélsz a pubban a haverokkal sörözés közben
  • Vorpal
    #48
    Egyetértek teddyvel,)) - ne becsüld alá az emberi hülyeséget!

    A hatalom célja az önfertantás, és ehhez ellenőrzésre van szüksége.
    Az internet pont megfelelő erre. Gyakorlatilag nem lehet elbujni rajta, és ez nekik nagyon jó. Egy kis tikositás történt, és már sir a szájuk, mert nem tudják olyan könnyen olvasni mindenki méljét mint 5 éve.

    Ellenben ellenőrzés kell a renitensek ellen is - elképzelhetetlen nagy mocsadékok élnek a társadalom hátterében, akik lesajnálják az életet, vagy néhány kölyök életét.

    Mindenesetre, amig nem angyalok irányitják az országokat, harcolni a jogokért kell!
  • teddybear
    #47
    Csúnyán alábecsülöd az emberekre jellemző illogikus gondolkodást. Elég ha csak az utóbbi húsz évet végignézed, rögtön kiugrik jópár baklövése a társadalomnak. Példát nem írok, nem hiányzik egy bannolás politizálásért, de van miért szégyenkeznünk, hidd el!

    Egyébként a titkosítás csak úgy ér valamit, szerintem, ha a hozzábabrálás hatására az egész állomány használhatatlan lesz, egyszer és mindenkorra. Azt meg ráfogjuk a szakértőkre.
  • Möci
    #46
    A politikának, és a gazdaságnak a célja, hogy minél nagyobb hatalomra tegyen szert. Nem hinném, hogy különösebben -úgy, mint mindjuk gazdaságot- izgatná, hogy a pedofilek mit titkosítanak. Viszont az információ=hatalom, és mint tudjuk a demokráciákban a gazdaság irányítja a politikát és nem fordítva.
  • pemga
    #45
    Meglepően sok ember úgy kommentel, hogy nem olvassa a cikket, csak a szalagcímet :P. Mondjuk az sg is megéri a pénzét, hogy Blikkesítőn átment szalagcímeket használ, aminek nem sok köze van a cikkhez.
  • HappyBoy
    #44
    Mindenki aki titkosít az pedofil és/vagy terrorista! :D
  • Vorpal
    #43
    4 lemaradt : az a tejszineskávé,)
  • Vorpal
    #42
    Persze, hogy nem arról van szó, hogy az én wincseszterem tartalma mi, hanem arról, hogy ha neadjisten bűnöznék. Ha az átlagember titkosithat, akkor a bűnözők is.

    Egy megoldás erre pl a PGP szerü technológiák betiltása, nem egy ország van ami ezt eszközölte, és kész. Nem fognak hidegvizbe nyomkodni, hogy add ki a kódot, hanem rádvarják a titkositás illegális használatát.

    Egyébként egy Man in the middle igenis vissza tud élni a titkositatlan adatokkal.
    1 Egy totalitáriusabb rendszer visszatud vele élni - koncepciós módon rádvarnak amit csak lehet.
    2 A munkáiddal vissza tud élni - ha egy zseniális forráskódot dolgoztál ki - 4 évig valamilyen raktárszerveren rohad, és vár arra, hogy állambácsi rátegye a kezét
    3 Fényképekkel vissza tud élni - kompromitál
    És nem utolsó sorban
    5 Egy hirszerzés - legyen az külföldi pl. vissza tud vele élni - amennyiben feltérképezi az alanyait beszervezésre, egyéb rossz micsodára.

    Lehet, hogy paranoia, de ez is olyan mint a baleset az utakon : veled történjen meg, és rábasztál...
  • wanek
    #41
    Tájékozódj előbb, ha van rendőr ismerősöd. Vannak esetek, amikor nem kell _előzetes_ házkutatási engedély...
  • juzosch
    #40
    Ha mindez ugyanúgy történik, mint pl a házkutatás (megalapozott gyanú - hivatalos végzés) akkor nincs gond.
  • tomcs
    #39
    epp errol irtam en is. utanaolvastam a wikipedias linken amit vki beadott, statisztikai elemzessel lehet kimutatni, hogy mekkora valoszinuseggel van rejtett adat a kepedben/zenedben. a megoldas kb az hogy nagy kep legyen, benne keves rejtett informacio, igy a statisztikai modszerrel kimutathatatlan, hogy van itt vmi.

    a gyakorlatban ez ugy nezne ki, hogy pl atkuld 5 8 mpixeles vesztesegmentesen tomoritett kepet, vmi kiseroszoveggel, hogy "ezeket kerem poszter meretben nyomtatva". az egyik kepben van az info, a vesztesegmentes kepen minden pixel vmelyik szincsatornajanak az utolso bitjet eldobjuk, oda rakjuk az informaciot. vesszuk az uzenetet, tomoritjuk, kodoljuk aes-el, majd vmi sajat kodolassal igazitunk rajta egy kicsit, hogy nehezebben legyen kimutathato. ez a lepes esetleg igenyelhet egy kis kutatomunkat, meg kene vizsgalni nehany eredeti kepet. ezutan csereljuk a megfelelo biteket, tomoritjuk, visszapakoljuk a metainformaciokat es mehet is.

    ezt igy egy nem teljesen amator, olyan tapasztalt hobbiszintu programozo legfeljebb par nap alatt osszedobja. veszteseges tomoritesre 1 picit macerasabb, de azt se lehetetlen viszonylag gyorsan osszehozni.

    osszessegeben terroristak ellen semmit nem er, mig nagyobb adatmennyisegekre nagyobb alca kell, pl flac zenek. szal akinek igazan fontos, megoldja. ez az egesz vszeg nagy teso, meg esetleg egy kicsit a szerzoi jogokert megy. meg persze ijesztgetes.

    persze elhiszem, hogy ez igy kimutathato, foleg ha keresik es tudjak, hogy kb hol meg mit kell keresni. pl a kozismert fejre tetovalos pelda is azonnal lebukik ha alaposabban megnezik a hajat, de rohogve atmegy, ha csak mindenkinek a taskajat :)
  • gakoska
    #38
    Sztem ti félreértetek vmit. Vagy talán én. Itt sztem nem arról van szó, hogyha akarják, akkor a hatóságok feltörhetik a kódolást, hanem arról, hogy ha kérik, megkapják a kódot, ami kell nekik. Esetleg kérniük sem kell. Tehát nem kell nekik a feltöréssel szarozni. Amúgy ez tényleg nem az átlagember figyelésére van, hanem arra, hogy a gyanús embereket megfigyelhessék a bürokrácia kikerülésével. Ez mindenkinek biztonságosabb lenne elméletben.
    De ott az emberi tényező, a korrupció, stb, visszaélések történhetnek az adatokkal...
    És különbenis, a büdös kurva anyjukat, ez az emberi jogok olyan szintű sárbatiprása, hogy ilyeneket el sem tudok képzelni szinte... És ha majd nemcsak a neten, hanem majd vonalas/mobil telefonokon, aztán már az utcán, a térfigyelőkamerákhoz hasonlóan térhallgató mikrofonokkal fognak figyelni minket ahhoz is így fogunk mosolyogni? Hát egy lófaszt. Szopjanak le inkább, és nem mondom el senkinek :)
  • benczurzs
    #37
    Lehet olyan titkosítást is használni, persze nem nagyméretű adatra, hogy nem látszik mögötte a titkosítás. pl.: egy képbe rejtett információ.
    Ha nem tudják, hogy létezik, nem is fogják elkérni a kulcsot
    De létezik még sok más matematikai módszer a rejtjelezésre is.
    Szóval, ezt már valaki korábban felvetette, hogy úgy tűnnjék, hogy nincs titkosítva, vagy akár több féle képpen is lehet dekódolni értelmes adatra (Bár ez csak megfelelően kis adatokkal működik)
    De létezhet.
    Szóval, ha ez tényleg igaz lesz, akkor a cégeknek lesz pénzük ilyen kutatást finanszírozni, és az eljut az emberhez is
    A világ megy tovább
  • wanek
    #36
    De be van itt szarva mindenki. Pedig senki sem kíváncsi arra, hogy mi van a winchestereiteken. Vagy ilyen fontos embereknek képzelitek magatokat?

    Egyébként ezek csak amolyan ijesztgetős hírek. Semmilyen kapacitásuk nincs arra, hogy az encryptált tartalmak mindegyikét feltörjék, és megnézzék, hogy mi van benne. Már abba is beletörne a bicskájuk, ha egy közepes warezoldal anyagait át akarnák nézni, ami ugyebár általában jelszavas, és minden tartalom más jelszóval van védve. És az csak egy site lenne, és mennyi is van? Szóval itt a "sok lúd disznót győz" elv tökéletesen érvényesül.

    A titkosszolgálatok célirányosan figyelnek meg egyes embereket és azok minden tevékenységét. Arra nincsen kapacitásuk, hogy mindenkit megfigyeljenek.
  • assdf
    #35
    Hát töriből úgy rémlik, azt tanultuk hogy amikor Sztálin kivégeztetett egy csomó embert, akkor azok még a kivégzőosztag előtt sem hitték el hogy ez az ő parancsa, hanem verték magukat hogy erről Sztálin biztos semmit sem tud...