Megindultak a tiltakozások a Da Vinci kód ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
Az egyház az ami sokak számára unszimpatikus, sõt undorító bizonyos szempontokból.
Szerintem értelmes emberek nem támadják más hitét, csak azért mert nem õk maguk nem hisznek benne, viszont az egyházat és a módszereit lehet kritizálni.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
... nos én a pokolra fogok jutni."
Ezt ki mondta neked? Feleségeddel (!) úgy csinálod, ahogy akarod.
Hát, pont az a baj, hogy legtöbbeteknek téves ill. rész infóitok vannak, illetve csak a katolikus álláspontot ismeritek, pedig vannak más felekezetek is, nem ilyen tanokkal...
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
... nos én a pokolra fogok jutni.
Inkább áttérek a budhizmusra és újraszületek. Egyébként is mit csinálnék én az angyaloknál akik még csak nem is vétkezenek, ráadásul mindezt az örökévalóságig. Nem-nem én élek mint hal a vízben kefélek mint a nyulak aztán újraszületek és folytatom az Armegadonig.... hehehe ilyen ember is kell, különben a "jók" nem tudnák, hogy különböznek...
De ezekért nem Isten a hibás, hanem az emberek!
Tudod-e, hogy a a legnagyobb repülõgéphordozó (ez asszem az Eisenhower) 332 méter hosszú? Egyrészt, ezt körülményes megcsinálni a kellõ technikai szint nélkül. Kettõ, a fa nem bírná el a saját önsúlyából adódó terhelést. Olyan ez, mintha Halálcsillagot akarnál építeni itt, a Földön. Mindegy, mibõl készíted, összeroskad a saját súlya alatt.
Mielõtt valaki felhozná példának azokat a rohadtnagy kínai hajókat, azok a XI. századi Tsang (vagy hasonló) dinasztia idejébõl származnak, és kátrányozott bambuszból voltak. ÉS ha még valaki esetleg felhozná azt a kísérletet, amit valami okos kis gyerekek csináltak egy 80 méter hosszú hajóval (felépítették bambuszból, kínai technológia😊), amivel óceánjárni akartak (ezzel bebizonyítva a Noé elméletet), akkor azt tudni kell, hogy az a hajó majdnem elsüllyedt, és ráadásul nem volt rajta a komplett földi fauna.
Bibliánál jobb a helyzet, de az igazat megvalva azt is eredeti nyelven kéne látni.
Ez igaz. De Isten megbocsát, pont ezért halt meg Jézus, hogy megbocsájthasson. De ez megint messzire vezet, hiszen jöhetnének a kérdések, hogy hát hogyan hallhatott meg Jézus az én bûneimért? stb. Én csak azt mondom: a hit a legfontosabb tényezõ ezekben a kérdésekben. Vagy elhiszem, vagy nem hiszem, és akkor nem kell bizonygatni, magyarázni. Mindenki személyesen tapasztalja meg mindezeket. Más hiába mondja, úgyis akkor hiszi el, ha átélte.
A levegõt nem látom, mégis hiszem hogy van, mert tapasztalom, érzem. Így van istennel is: nem látod, de hiszed hogy van, mert tapasztalod az életed során. Én legalábbis tapasztalom.
Tanár:
- Ádám és Éva bûnbeestek a Paradicsomban...
Informatikus:
- ...de akkor ez most bug vagy feature..?
:o))
...akkor biztos igaz 😊
Jellemzõ ez a hozzáállás az egyházak oldaláról is, mert szerintem nagyon nem számít volt e vagy lehetett e családja Jézusnak, annak kéne számítania amit tanított! De most megint a Biblia szószerinti értelmezése (aminek szvsz sose volt értelme!) jön elõtérbe, az az apróság, hogy mit és miért (mire) tanít(ana) az nem számít.
Az írott szó átka😊
Akkor most nézzünk egy embert, aki kifelé megtartja az írást, eljár vasárnaponként az Istentiszteletre, stb. Ámde rosszakat gondol embertársairól, lélekben (és lehet nem csak lélekben) zsugoris, stb.
Ha szavazni lehet a Manny és Pokol témában, én nem az utóbit küldeném a Mennybe 😊
Igazából rossz véleményem van a "Vasárnapi Keresztényekrõl", meg úgy általában azokról az emberekrõl, akik Bort isznak, de Vizet prédikálnak. Akik olyan nagyon hisznek, de cselekedeteik és gondolkodásuk se a vallásukkal, és (ez fontos) se a saját önképükkel nincs összhangban.
De könyörgöm: ma nem csak katolikus egyház van! És mondjuk az egyházat, úgy összességében nem a múlt alapján kéne megítélni, hanem megismerni mai keresztyén fiatalokat (vannak bõven!), és velük beszélgetni, és úgy kialakítani egy képet az egészrõl.
Aki eldönti, hogy mi a jó. Az õ erkölcsei milyen lelken alapulnak? Egy mindenható lelken? Ha Isten erkölcsét kell betartanom, de én hozzá mérhetõen még jelentéktelennek sem vagyok mondható, akkor hogyan foghatnám fel a jelentéktelennek sem mondható elmécskémmel ezeket az erkölcsöket?
Akkor miért vagyunk itt a Földön? Hogy megtisztuljunk? Minek? Milyen bûntõl? Az eredendõtõl?
Elõbb azt írtad, hogy egy hiba miatt nem kéne sokakat elítélni (német-náci, egyház-keresztesháborúk)... akkor az én lelkem miért van elítélve Isten színe elõtt Ádám és Éva bûne miatt?
Egyszer írtak egy munkát arról, hogy szociológiailag elemezték a Biblia eszméit. Nem sokat olvastam belõle, ha érdekel, akkor majd igyekszem valahonnan összeszedni, asszem a Gale Tudományos Lexikonban is van valami forrás rá.
Érdekes dolgokat írnak le benne. Pl. úgy gondolták, hogy a Biblia lefordítása és kiadása azért probléma (azon kívül, mert alig tudtak olvasni a népek), mert sok ember másképp értelmezné (lásd valdensek, bár ez jóval késõbbi, Velencébõl származó keresztény "oldalág"), és hirtelen elfelejtenének egyházi adót fizetni.
A rabszolgák csöndesen dolgoztak, amíg azt hitték, hogy a földi élet csak egy átmeneti szakasz. "Nem rinyálok a sorsom miatt, hiszen 30-50 év, kinyiffanok, utána irány a paradicsom végtelenségig. A rabszolgatartó meg 30-50 évig jól él, de utána pokoltúra."
Sok vizsgálat alátámasztja, hogy a (mára gyökeret vert)vallási tanítások jókora része egyfajta humánszabályozás volt.
Mint manapság a "ne szívj füvet, mert herkás leszel".
Azon már lehetne vitatkozni, hogy ez jó vagy rossz dolog.
A Muzulmánok nem egyenlõek az Arabokkal. A negyedik egyisten vallás (minek nevét szégyenszemre elfelejtettem!) gyakorlói is arabok, és ellentétben a másik három hasonló vallással õk tényleg be is tartják a tízparancsolatot!
Az arabok meg azért nem szeretik a testvéreiket, mert Ábrahám fiai közül õket önkényesen kizárták, és mert a második világháború után egy bizonyos állam elég sok arab területet elrekvirált ...
Ez igaz az összes szent könyvre, mert mindegyiknek igaza van a fontos dolgokban, egymást sosem cáfolták.
A GOND az emberekkel van, akik direkt érdekbõl vagy az igazságtól való félelmükben elferdítik a fontos dolgokat. A mai keresztény egyházakanak szvsz pl. majdnem semmi köze ahhoz, amit egy Jézus nevû ember tanított ...
A probléma az értelmezésben van, a felületes értelmezésben.
(Például a Koránban leírt "törvények" értelmezésének 7 vagy több iskolája van, és sajnos jelenleg a két legerõszakosabb magyarázó iskola nézetei a legelterjedtebbek.)
A szerencse, hogy vannak, akik nem elégednek meg azzal.
Nem mentem bele részletesen, de sok ember hajlamos azt hinni, hogy ha egy hír az õ igazát támasztja alá, akkor az már azonnal igaz is. Ezért lát az ufóhívõ minden hûholdban térhajtásos ûrhajót, és egy vallásos ember is ezért lát minden csipkebokor tövében lángnyelveket. "Azt hiszed amit látsz" vagy "Azt látod, amit hiszel", válassz csak.
Én sokkal inkább úgy tudom, hogy a Bibliát okozati viszonyban támaszották alá a kutatások. Pl. a Vörös-tenger szétválására valami abnormális árapály-jelenséget hoztak egyszer fel. Az özönvízre meg a Boszporusz-szakadást. Van mindenre legalább 20 elmélet, de inklább 200. Sem te, sem én nem vagyunk alkalmasak arra, hogy megmondjuk, melyik az igaz. Ellenben mindketten hihetünk abban, amiben akarunk.
A Biblia állításai nem abszolútumok. Ellenben mindenre van magyarázat. MINDIG van magyarázat. Csak MÉG, esetleg MÁR nem tudjuk. Ha egy õsembernek öngyújtót mutatsz, azt hiszi, isten vagy.
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!
Évszázad poénja!
<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
Pedig ha erre a kérdésre megkapod a választ, akkor nagyon boldog és bölcs életed lészen. 😉
Nincs benne. És a Bibliába se volt, hogy a nem keresztényeket, meg az elhajlókat ki kell írtani vagy elégetni, vízbefojtani.
Egyébként meg Carpe Diem!!! Ha nem választhatok akkor azért, ha igen akkor meg azért. Minek foglalkozzam a túlvilággal amíg itt vagyok. Nekem személy szerint nem szimpi, hogy azzal teljen az életem, hogy túlvilági személyekkel társalogjak, akiket legfeljebb csak elképzelni tudok.
Úgyis jön a globális felmelegedés, az egy kicsit még elõrehozhatja a találkozót
Szégyenlem, hogy voltak olyanok, akik képesek voltak megölni valakit csak azért, mert nem akart Istenben hinni. De: ezért miért én bûnhõdjek, alien47? semmi közöm hozzájuk. Ez a náci-német-zsidógyilkos szindróma. Ma is minden német náci egyesek szerint. Pedig nem az. Egy hülye miatt szenvednek mind a mai napig. Ez így jó szerinted?