Megindultak a tiltakozások a Da Vinci kód ellen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A misszionárius póz, sötét, satöbbi a zsidó vallásban van. Ott elvileg le kell takarni a nõt egy abrosszal, amin van egy lyuk az attrakcióhoz. Csak gyerekszülés céljából lehet kefélni, mert a sperma pocsékolása a legnagyobb vétek. Ez így kerek.

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

Mayorpapa
Tudod, amikor találkozok emberekkel, és hosszabban beszélgetünk, és igazán megismernek, mint keresztyént, alig akarják elhinni, hogy ilyen is van. Több száz emberrel beszélgettem, akik pozitívan csalódtak bennem. Volt egy negatív elképzelésük arról, milyen egy keresztyén, és egy teljesen "normális" emberrel találkoztak. sajnos sok a tévhit, a félinfó a keresztyénekkel kapcsolatban.

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

Végre elérkeztünk a közös ponthoz. Akik ateistának vallják magukat, azoknak nem a vallással van gondjuk, hanem az egyházzal ami propagálja azt.
Az egyház az ami sokak számára unszimpatikus, sõt undorító bizonyos szempontokból.
Szerintem értelmes emberek nem támadják más hitét, csak azért mert nem õk maguk nem hisznek benne, viszont az egyházat és a módszereit lehet kritizálni.
Ok, lehet nem pontosan így van, de ha csak azt nézzük, hogy csak gyereknemézés céljából (ez szerintem mind a mai napig így van), már akkor is a pokolra jutok. Ráadásul hetente elég sokszor... affene.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Ez mindenkép jó pont!!

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Mayorpapa
"én csak misszionárius pozban kefélhetek sötétben, kizárólga gyereknemzés céljából, mert akkor élek keresztényi életet.
... nos én a pokolra fogok jutni."
Ezt ki mondta neked? Feleségeddel (!) úgy csinálod, ahogy akarod.
Hát, pont az a baj, hogy legtöbbeteknek téves ill. rész infóitok vannak, illetve csak a katolikus álláspontot ismeritek, pedig vannak más felekezetek is, nem ilyen tanokkal...

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

Az én bajom pont az, hogy meghatározzák mi a rossz és mi a jó, ami szerint élni kell (az üdvözüléshez ugyebár). Csak én abban nem értek egyet, hogy minden amit õk rossznak ítélnek az valóban az-e. Pl. én csak misszionárius pozban kefélhetek sötétben, kizárólga gyereknemzés céljából, mert akkor élek keresztényi életet.
... nos én a pokolra fogok jutni.

Inkább áttérek a budhizmusra és újraszületek. Egyébként is mit csinálnék én az angyaloknál akik még csak nem is vétkezenek, ráadásul mindezt az örökévalóságig. Nem-nem én élek mint hal a vízben kefélek mint a nyulak aztán újraszületek és folytatom az Armegadonig.... hehehe ilyen ember is kell, különben a "jók" nem tudnák, hogy különböznek...

Mayorpapa
Hidd el, én szégyellem magam amiatt, amiket az egyházak Isten és a Biblia nevében mondtak és tettek. Bár ne történtek volna meg mindezek...
De ezekért nem Isten a hibás, hanem az emberek!

Ha volt Noénak hajója, akkor azt szó szerint az imádság tartotta össze...

Csakhogy a Szeretet és a Megbocsátás a két legerõsebb erény, még is sokszor láttuk rosszul vagy éppen ellentétesen kommunikálva a történelmi egyházaktól. Sajnos ... 😞

Mayorpapa
Én látom eredetiben, meg is van, olvasni is tudom 😊

Mayorpapa
Hát igen, igazad van. De azért már ne egy DaVinci festmény legyen a bizonyíték arra, hogy Jézusnak volt családja...Ez azért több, mint nevetséges. Sztem ez egy belebeszélés a képbe.

Az a valami, ha jól emlékszem, vagy 300 méter hosszú volt...

Tudod-e, hogy a a legnagyobb repülõgéphordozó (ez asszem az Eisenhower) 332 méter hosszú? Egyrészt, ezt körülményes megcsinálni a kellõ technikai szint nélkül. Kettõ, a fa nem bírná el a saját önsúlyából adódó terhelést. Olyan ez, mintha Halálcsillagot akarnál építeni itt, a Földön. Mindegy, mibõl készíted, összeroskad a saját súlya alatt.
Mielõtt valaki felhozná példának azokat a rohadtnagy kínai hajókat, azok a XI. századi Tsang (vagy hasonló) dinasztia idejébõl származnak, és kátrányozott bambuszból voltak. ÉS ha még valaki esetleg felhozná azt a kísérletet, amit valami okos kis gyerekek csináltak egy 80 méter hosszú hajóval (felépítették bambuszból, kínai technológia😊), amivel óceánjárni akartak (ezzel bebizonyítva a Noé elméletet), akkor azt tudni kell, hogy az a hajó majdnem elsüllyedt, és ráadásul nem volt rajta a komplett földi fauna.

A Korán-ban elég sokminden benne van csak egy a probléma, hogy maguk az arab nyelvészek is vitatkoznak azon hogy mit is kell pontosan érteni a leírtakon. Az arab nyelvben a legtöbb szónak nagyon sok értelme van így a leírtak nem egy, de nem is két, hanem rengetegféle lehetséges értelmezése elképzelhetõ. Ráadásul a dolgot nehezíti, hogy nem kronológiai sorrendben van meg írva.
Bibliánál jobb a helyzet, de az igazat megvalva azt is eredeti nyelven kéne látni.

Mayorpapa
"Mire eljut egy ember oda (születésétõl kezdve), hogy istennek tetszõ legyen, addig ezrével elkövet hibákat."
Ez igaz. De Isten megbocsát, pont ezért halt meg Jézus, hogy megbocsájthasson. De ez megint messzire vezet, hiszen jöhetnének a kérdések, hogy hát hogyan hallhatott meg Jézus az én bûneimért? stb. Én csak azt mondom: a hit a legfontosabb tényezõ ezekben a kérdésekben. Vagy elhiszem, vagy nem hiszem, és akkor nem kell bizonygatni, magyarázni. Mindenki személyesen tapasztalja meg mindezeket. Más hiába mondja, úgyis akkor hiszi el, ha átélte.
A levegõt nem látom, mégis hiszem hogy van, mert tapasztalom, érzem. Így van istennel is: nem látod, de hiszed hogy van, mert tapasztalod az életed során. Én legalábbis tapasztalom.

Informatikus a hittanórán:
Tanár:
- Ádám és Éva bûnbeestek a Paradicsomban...
Informatikus:
- ...de akkor ez most bug vagy feature..?
:o))
Hopp ezt elment kétszer...
...akkor biztos igaz 😊

Noé bárkályát speciel tényleg megtalálták. Illetve helyesbítek: találtak egy hajónak tûnõ maradványt, mi akár abból a korbol is lehetet, ami mértere is talán az lehett és akkor talán, elképzelhetõ, hogy akár egy Noé nevü fazoné is lehetett. Azaz, lehet, elképzelhetõ, vagy feltételezhetõ, de nem bizonyított.

Noé bárkályát speciel tényleg megtalálták. Illetve helyesbítek: találtak egy hajónak tûnõ maradványt, mi akár abból a korbol is lehetet, ami mértere is talán az lehett és akkor talán, elképzelhetõ, hogy akár egy Noé nevü fazoné is lehetett. Azaz, lehet, elképzelhetõ, vagy feltételezhetõ, de nem bizonyított.

Visszatérve a Da Vinci Kód mûbalhéra ...
Jellemzõ ez a hozzáállás az egyházak oldaláról is, mert szerintem nagyon nem számít volt e vagy lehetett e családja Jézusnak, annak kéne számítania amit tanított! De most megint a Biblia szószerinti értelmezése (aminek szvsz sose volt értelme!) jön elõtérbe, az az apróság, hogy mit és miért (mire) tanít(ana) az nem számít.

Nem is szándékoztam kivesézni a témát, ez afféle filozófiai kérdés akart lenni, de nem sikerült annyira drámaira, mint ahogy terveztem😞
Az írott szó átka😊

Mayorpapa
A vasárnapi keresztyénekkel nekem is bajom van. a gyülekezetünkbe járók 3/4-e hétköznap lop, csal, hazudik. Teljesen feleslegesen vannak a templomban, úgysem tartják meg, amit hallottak. kevés az igazán hiteles keresztyén, és ezért tartunk itt.

Mire eljut egy ember oda (születésétõl kezdve), hogy istennek tetszõ legyen, addig ezrével elkövet hibákat. Ha úgy születnénk, hogy tudnánk, miért vagyunk itt akkor lenne fair. Így csak szivatás és meg kell elégednem a "saját világnézetemmel". Merthogy teljesen más lennék ha a szomszédban születtem volna, pár méterrel arrébb.
Mayorpapa
Hát, asszem ez a fórum most lett igazán kevés ahhoz, hogy mi ezt megbeszéljük. Ehhez már személyes beszélgetés kellene. Javaslom, keress fel egy megbízható, hiteles lelkészt, vagy keresztyént, és beszélgess el vele. Sztem nem fog elküldeni. Az eredendõ bûn kérdése olyan kérdés, amit itt lehetetlenség kibeszélni. Ez megint olyan kérdés, hogy vagy elfogadod, vagy nem. Ádámtó és Évától a bûnre való hajlandóságot örököljük. Tehát itt van bennünk a hajlam, amit az ördög szépen elõ is hoz belõlünk. Rá hallgatunk, és nem Istenre, aki szintén "próbálja" elõhozni belõlünk a jót, de nekünk a bûn édesebb, isten meg zavaró tényezõ csak.

Tételezzük fel, hogy van egy szolíd-szelíd ember, valami messzi kis szigeten. Mondjuk egy egyszerû halász. És tételezzük fel, hogy normális életet él, mert képes rá vagy mert ott csak úgy lehet élni (gy.k. másokra való utaltság?), viszont soha az életben nem hallott a Bibliáról.

Akkor most nézzünk egy embert, aki kifelé megtartja az írást, eljár vasárnaponként az Istentiszteletre, stb. Ámde rosszakat gondol embertársairól, lélekben (és lehet nem csak lélekben) zsugoris, stb.

Ha szavazni lehet a Manny és Pokol témában, én nem az utóbit küldeném a Mennybe 😊

Igazából rossz véleményem van a "Vasárnapi Keresztényekrõl", meg úgy általában azokról az emberekrõl, akik Bort isznak, de Vizet prédikálnak. Akik olyan nagyon hisznek, de cselekedeteik és gondolkodásuk se a vallásukkal, és (ez fontos) se a saját önképükkel nincs összhangban.

"Aki nem ismeri a múltat, annak megismétlésére van kárhoztatva"

Mayorpapa
A Biblia fordítást a katolikus egyház nem támogatta, Lutherék indították el. A katolikusok féltek tõle, hogy ha majd olvassák az emberek, kiderül, hogy nincs benne egy kumma szó se arról, hogy a bûnbocsánatot pénzért is meg lehet venni.
De könyörgöm: ma nem csak katolikus egyház van! És mondjuk az egyházat, úgy összességében nem a múlt alapján kéne megítélni, hanem megismerni mai keresztyén fiatalokat (vannak bõven!), és velük beszélgetni, és úgy kialakítani egy képet az egészrõl.

Tudod, pont ezért nem örülnék neki, ha lenne felettem egy "mindenható", és itt a mindenhatón van a hangsúly.
Aki eldönti, hogy mi a jó. Az õ erkölcsei milyen lelken alapulnak? Egy mindenható lelken? Ha Isten erkölcsét kell betartanom, de én hozzá mérhetõen még jelentéktelennek sem vagyok mondható, akkor hogyan foghatnám fel a jelentéktelennek sem mondható elmécskémmel ezeket az erkölcsöket?
Akkor miért vagyunk itt a Földön? Hogy megtisztuljunk? Minek? Milyen bûntõl? Az eredendõtõl?

Elõbb azt írtad, hogy egy hiba miatt nem kéne sokakat elítélni (német-náci, egyház-keresztesháborúk)... akkor az én lelkem miért van elítélve Isten színe elõtt Ádám és Éva bûne miatt?

Mayorpapa
Válaszd az életet, az örök életet, amenybe jutást. Ja, hogy ehhez "normálisan" kellene élni? Hát ezt nem akarjátok. Tudatosan a rosszat, és ezzel a poklot válasszátok. Választhatod a jobbik részt is, de ennek feltétele van. Isten szuverén ebben.

De a kereszténység szerint, ha nem élek a keresztény eszméknek megfelelõen, akkor van egy csak-oda jegyem a Pokolba. Ráadásul reinkarnáció neglizsé, úgyhogy valóban maradok. Hol a választás akkor?

Egyszer írtak egy munkát arról, hogy szociológiailag elemezték a Biblia eszméit. Nem sokat olvastam belõle, ha érdekel, akkor majd igyekszem valahonnan összeszedni, asszem a Gale Tudományos Lexikonban is van valami forrás rá.
Érdekes dolgokat írnak le benne. Pl. úgy gondolták, hogy a Biblia lefordítása és kiadása azért probléma (azon kívül, mert alig tudtak olvasni a népek), mert sok ember másképp értelmezné (lásd valdensek, bár ez jóval késõbbi, Velencébõl származó keresztény "oldalág"), és hirtelen elfelejtenének egyházi adót fizetni.
A rabszolgák csöndesen dolgoztak, amíg azt hitték, hogy a földi élet csak egy átmeneti szakasz. "Nem rinyálok a sorsom miatt, hiszen 30-50 év, kinyiffanok, utána irány a paradicsom végtelenségig. A rabszolgatartó meg 30-50 évig jól él, de utána pokoltúra."
Sok vizsgálat alátámasztja, hogy a (mára gyökeret vert)vallási tanítások jókora része egyfajta humánszabályozás volt.
Mint manapság a "ne szívj füvet, mert herkás leszel".
Azon már lehetne vitatkozni, hogy ez jó vagy rossz dolog.

Mayorpapa
Az egyház SOHA nem adta fel a 7 napos teremtés elvét. nekem elhiheted, én benne élek az egyházban, olyannyira, hogy lelkész vagyok. Valótlanságot légyszaves ne állíts. Inkább tájékozódj.

Szerintem meg sokan összekeverik a "hit" szó értelmét a "hinni szeretnék valamiben" érzéssel.

Mayorpapa
Tévedés, a köztük lévõ vita több ezer éves. Valóban Ábrahám korában kezdõdött, mert "elzavarta" a szolgálójától született fiát, aki ezt nem bírta lenyelni. Azóta tart a vita Ábrahám utódai és a szolga fiának utódai között.

Tanárom Dax azt mondotta volt, hogy kellõképen TÁJÉKOZATLAN tömegeknek bármit és annak ellenkezõjét is be lehet bizonyítani. Errõl szól az összes idióta összeesküvés elmélet is.

Mayorpapa
igen, megfogtad a lényeget: sztem se kell semmire magyarázat, ugyanis ez valóban hit kérdése. Vagy elhiszem, vagy nem. nekem nincs szükségem tárgyi bizonyítékokra, de van, akinek igen. Egyébként jól írtad korábban: van választási lehetõség. Isten pont ezért adott nekünk értelmet, és nem robotnak teremtett. Te dönthetsz, tiéd a választás lehetõsége és felelõssége is.

"Mit gondolsz miért gyûlölik a muszlimok annyira a zsidókat?"
A Muzulmánok nem egyenlõek az Arabokkal. A negyedik egyisten vallás (minek nevét szégyenszemre elfelejtettem!) gyakorlói is arabok, és ellentétben a másik három hasonló vallással õk tényleg be is tartják a tízparancsolatot!
Az arabok meg azért nem szeretik a testvéreiket, mert Ábrahám fiai közül õket önkényesen kizárták, és mert a második világháború után egy bizonyos állam elég sok arab területet elrekvirált ...

szerintem arra akart utalni, hogy ez a "nagy része" a tudósoknak eléggé hasrapacsi adat. vagy van forrás is?
Ekkora baromságot még a bigott keresztények sem szoktak mondani! Az egyház akkor adta fel a 7 napos teremtés-elméletet, amikor már általánossan elfogadottá vált az õsrobbanás elmélete. Az intelligens tervezettséget is akkor kaparták össze amikor egyre valószínûbbé vált Darwin elmélete.
Hát jó lenne tudni a választ, mert sajnos nem valamelyik isten sz*rta el a gyerekkoromat, hanem hús-vér emberek, meg a genetika<#conf>
Mayorpapa
Te pedig igencsak tájékozatlan vagy, ezzel ezt árultad el. ugyan milyen tudományos szakfolyóiratot olvasol, talán a Pocornt, vagy a Blikket?

"... nagyon is valószínünek tartja, hogy a Bibliának igaza van."
Ez igaz az összes szent könyvre, mert mindegyiknek igaza van a fontos dolgokban, egymást sosem cáfolták.
A GOND az emberekkel van, akik direkt érdekbõl vagy az igazságtól való félelmükben elferdítik a fontos dolgokat. A mai keresztény egyházakanak szvsz pl. majdnem semmi köze ahhoz, amit egy Jézus nevû ember tanított ...
A probléma az értelmezésben van, a felületes értelmezésben.
(Például a Koránban leírt "törvények" értelmezésének 7 vagy több iskolája van, és sajnos jelenleg a két legerõszakosabb magyarázó iskola nézetei a legelterjedtebbek.)
A szerencse, hogy vannak, akik nem elégednek meg azzal.

Az Ararát hegyen landolt, nem emlékszem, hogy hány méter magasan. A probléma csak az, hogy ha a világ összes jege elolvadna, akkor 800valahány méterrel emelkedne csöppnyi óceánjaink szintje. Magyarán, ha Noé hajója létezett, és ott landolt, akkor sárkányok vontatták, vagy csak simán repült. Esetleg alánõtt a hegy, de ez még viccnek is gyenge volt.

Nem mentem bele részletesen, de sok ember hajlamos azt hinni, hogy ha egy hír az õ igazát támasztja alá, akkor az már azonnal igaz is. Ezért lát az ufóhívõ minden hûholdban térhajtásos ûrhajót, és egy vallásos ember is ezért lát minden csipkebokor tövében lángnyelveket. "Azt hiszed amit látsz" vagy "Azt látod, amit hiszel", válassz csak.

Én sokkal inkább úgy tudom, hogy a Bibliát okozati viszonyban támaszották alá a kutatások. Pl. a Vörös-tenger szétválására valami abnormális árapály-jelenséget hoztak egyszer fel. Az özönvízre meg a Boszporusz-szakadást. Van mindenre legalább 20 elmélet, de inklább 200. Sem te, sem én nem vagyunk alkalmasak arra, hogy megmondjuk, melyik az igaz. Ellenben mindketten hihetünk abban, amiben akarunk.
A Biblia állításai nem abszolútumok. Ellenben mindenre van magyarázat. MINDIG van magyarázat. Csak MÉG, esetleg MÁR nem tudjuk. Ha egy õsembernek öngyújtót mutatsz, azt hiszi, isten vagy.

Mayorpapa
Sajnos benne van, barátom. saját szememmel láttam: minden zsidót és keresztyént irtani kell. Mit gondolsz miért gyûlölik a muszlimok annyira a zsidókat? Ez beléjük van oltva a szent könyvük alapján.

"A tudósok nagy része nem röhögi ki a Bibliát és istent, hanem nagyon is valószínünek tartja, hogy a Bibliának igaza van."

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!
Évszázad poénja!
<#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps>
"Minek imádkozzam olyanért aki úgy tekint rám, mint az ember a kutyájára."
Pedig ha erre a kérdésre megkapod a választ, akkor nagyon boldog és bölcs életed lészen. 😉

"a Koránban benne van hogy minden keresztyént és zsidót meg kell ölni! olvass csak bele"
Nincs benne. És a Bibliába se volt, hogy a nem keresztényeket, meg az elhajlókat ki kell írtani vagy elégetni, vízbefojtani.

Na ja. Minek imádkozzam olyanért aki úgy tekint rám, mint az ember a kutyájára. -Ha mindent úgy csinálsz, ahogy én akarom, akkor jó lesz neked! De marhára nem érdekel, hogy te mit is akarsz!
Egyébként meg Carpe Diem!!! Ha nem választhatok akkor azért, ha igen akkor meg azért. Minek foglalkozzam a túlvilággal amíg itt vagyok. Nekem személy szerint nem szimpi, hogy azzal teljen az életem, hogy túlvilági személyekkel társalogjak, akiket legfeljebb csak elképzelni tudok.
Úgyis jön a globális felmelegedés, az egy kicsit még elõrehozhatja a találkozót
Asimov a Nemzetközi Humanista Szövetség (már ha ez a neve magyarul) vezetõje volt, és mint a legtöbb humanista, õ is ateista volt.

Mayorpapa
Isten létét nem kell bizonyítani. Nem is lehet. Noé bárkája létezett, tudományosan is bizonyított, hogy volt egy ilyen hajó. Az Ararát hegyén "landolt". Olvass kicsit jobban utánna. Én nem félek semmilyen kutatástól, mert eddig a kutatások mindig a Biblia igazát támasztották alá. A tudósok nagy része nem röhögi ki a Bibliát és istent, hanem nagyon is valószínünek tartja, hogy a Bibliának igaza van.

Mayorpapa
Hú, ez megint egy olyan téma, ami messzire vezet. Én elítelem azokat, akik Isten nevében gyilkoltak meg másokat, legyen szó keresztesrõl vagy mohamedánról. (a Koránban benne van hogy minden keresztyént és zsidót meg kell ölni! olvass csak bele)
Szégyenlem, hogy voltak olyanok, akik képesek voltak megölni valakit csak azért, mert nem akart Istenben hinni. De: ezért miért én bûnhõdjek, alien47? semmi közöm hozzájuk. Ez a náci-német-zsidógyilkos szindróma. Ma is minden német náci egyesek szerint. Pedig nem az. Egy hülye miatt szenvednek mind a mai napig. Ez így jó szerinted?