705
-
#145 "Ebből legalább kiderül, hogy mely országokban van szólás- és vallásszabadság. Ahol sikeresek lesznek az ilyen tüntetések, ott tuti nincs...
Egyébként az igencsak kétséges számomra, hogy az egyház sikít, ha az ügyeibe be akarna bárki is avatkozni, viszont a másik irány már szerintük teljesen rendben van: nemcsak hogy a politikába beleszólnak, de már a könyvpiacot és a moziműsort is szabályozni akarják :)"
Nem hinném, hogy ilyen egyszerű módszerrel ez kiderülne. Egyébként úgyis egyre kevesebb országban van szólásszabadság. Nézd itt Magyarországon ugye bemutatják a filmet. De ettől még nincs itt sem szólásszabadság.
Próbáld csak kiadni mondjuk a "Cion bölcseinek jegyzőkönyvei" című könyvet. Egyből megnézhetnéd magadat, pedig az is csak egy irodalmi mű. Megfilmesíteni? Börtönbe dugnák az egész stábot még mielőtt leforgatnák az első jeleneteket, valamilyen koholt vád alapján.
-
#144 "A filmrol kar is vitatkozni. Aki akarja megnezi, aki meg besertodne rajta, az ne menjen a moziba. Ennyi. En megyek es megnezem:)."
Én meg maradot itt a kényelmes fotelomban, és jól letöltöm a filmet.
-
echo #143 Ha csak ennyire szorítkoznál, hogy van isten és ő teremtett mindent szőröstül bőröstül, és minden keret történetet feladnál, minden állami támogatásról lemondanál, akkor szerintem már más jellegü vitákat kéne folytatnod(értelmesebbeket). Persze szerintem ezeket is elbuknád, de mégis sokkal jobban elfogadható lenne az amiben hiszel(ha félre értettem és nem hiszel akkor bocs :) -
#142 "Szerintetek ha elkezdenék pattogni, és világszinten reklámozni hogy nem volt holokauszt..."
Van olyan ország ahol ezt így tanítják az iskolapadban. -
greg971 #141 Annyi a lényeg, hogy előállítottak egy vallást, mely létrejöttekor egy szekta volt, mint most ezek a pár fővel megalakuló vallási szervezetek, melyeket nem nagyon szeret az egyház :D
Hiszen jézus ( EREDETI ) vallása is zsidó volt, de az akkori uralkodó vallás sem tűrt meg más hitet, (ezért feszítették keresztre) mint ahogyan a keresztények sem szeretik a más hitűeket . -
bokonon #140 "...az élet tervszerű és Isten tervezte. Van cél."
Aki már hallott kvantum-mechanikáról, annak ezt igen nehéz elhinnie. -
Mentoloshurkaka #139 Utólag könnyű belemagyarázni mindenbe a dolgokat -
greg971 #138 Én is azt írom mint te ... nem lehetett szűz, ez egyértelmű ...rosszul fordítottak , ennyi a lényeg.Az eredeti történetben hajadon szerepel :D -
#137 "Nehogymár betiltsák a filmet. Szét is csapok.
Ezt a filmet én meg akarom nézni fullra. Ha kivágnak belőle egy percet is nagy anyázás lesz. :)"
Ezért is érdemes inkább letölteni, a p2phálózatokon általában mindig megtalálható a teljesen vágatlan és cenzúrázatlan változata a filmeknek. Míg a moziba kerülő változatoknál főleg itt európában a hülye cenzorok képesek már egy kicsit véresebb jelenet miatt is előkapni az ollóikat.
-
Testudolius #136 Bocs, mai utolsó komment részemről ígérem, de ez megint szép példája annak, hogy újságokól és híradokból tájékozódunk.
A 7 napos teremtéstörténet tudjátok mi? Memoriter. Emlékeztető. Sokáig komolyan vették,ez igaz, de ma már az Egyház is belátja, hogy az evolúció az igazság.
Annyi a lényeg, hogy alapvetően minden Istentől ered. Volt ősrobbanás, van evolúció, de az élet tervszerű és Isten tervezte. Van cél.
Na jóccakát'! -
echo #135 Neked is azt tudom erre mondani, hogy beszéld meg ezt a katolikusokkal, ha ők bele mennek, onnantól nem fogom ezt előcitálni. Egyébként ha meg nem lett volna szűz, hanem egy pasitól esett teherbe, akkor meg kicsit macerásabb kidumálni, hogy mégis isten az apukája és nem azaz ürge. -
bokonon #134 Én az ősrobbanásban és az evolúcióban hiszek, amikor a bibliai magyarázatot hallom, akkor én is kezdjek el a cenzúráért kiálltozni?
Szerintem ha valaki igazán hisz valamiben, akkor nem érdekli az, hogy mások mit mondanak, mert neki van egy meggyőződése, ami mellett kitart. Ha maga sem hiszi igazán, akkor természetes, hogy mindenkit el akar hallgattatni aki neki nem tetszőt mond.
Válasszátok szét a vallás és az egyház fogalmát. A vallás egy szent dolog SENKINEK SEMMI KÖZE MÁS VALLÁSÁHOZ, viszont az egyházat emberek vezetik, szerintem őket lehet kritizálni. Ezt teszi Dan Brown a könyvében.
Ha megfigyelitek a könyv jelentősége nem a vérvonal létezésében vagy nem látezésében van, hanem azokban az apró magyarázatokban ami arra világít rá, hogy annak idején hogyan tették az egyház vezetői mindenki számára emészthetővé a kereszténységet.(Hogyan lett egy pogány tavasz-ünnepből húsvét stb.) -
greg971 #133 Semmi gond srácok . Felnyomják a cenzúrázatlan kópiát torrentre, és onnan lenyomja mindenki :D
Bár kínában az internetet is cenzúrázzák. -
Testudolius #132 Remek! Az egyház és a jogvédők rejtett kapcsolata! Szép nap ez a mai.
Amiről beszélsz kapitalizmusnak, fogyasztói társadalomnak hívják, ahol az embert elszigetelik, pl az internettel a többiektől a minél nagyobb haszon érdekében. Az egyház nem szereti. Ajánlom a Centesimus Annus című pápai enciklikát. :D Nem egy könnyű olvasmány, ami azt illeti én sem olvastam, de tudom hogy erről szól. -
greg971 #131 Akik a bibliát írták, azok tévedtek a fordítást illetően . A nem szűz , hanem hajadon .
-
#130 "LOL
Nem a középkorban élünk!! SZOLÁSSZABADSÁG
"Thaiföldön az utolsó 10 percet akarják kivágni a filmből istenkáromlás címén"
nevetségesek :("
Nem vagyok ennyire optimista, sajnos egyre inkább a sötét középkorban élünk, és az egyre erősebb elnyomáshoz pont az informatikai eszközök adják az infrastruktúrát. Nézd csak meg mit csinálnak a fasiszta BSA/ASVA/Artisjus nevű gestapós gecik. Tizenéves gyerekekre törik rá az ajtót mert használni merik az internetes és le mernek töltögetni.
Ha a BSA meg a többi féreg egyesülne az egyházzal a végén bevezetnék 11. parancsoaltként, hogy "NE TÖLTS LE!"
Egyre sötétebb diktatúra ez a szar ami körülvesz minket, sajnos.
Persze megnézem a filmet, de nem moziban, hanem letöltöm, tőlem aztán ne kapjanak egy fillért sem az ASVA féle gestapószervezetek, arra hogy utána engem vagy a barátaimat bepereljék. RÁadásul abból a pénzből fizetve a vérszívó ügyvédeiket, amit én fizetnék nekik például mozijegyre. Na tőlem nem kapnak egy büdös vasat sem. Még az üres DVD-ket is Szlovákiából rendelem, mert úgy csak kb. 100 Ft egy DVD-r, nincs rajta harács-matrica.
-
Testudolius #129 Insomniac nem is erről beszélt. Hanem a "mindenható" emberről, ami kizárja Isten létét. Einstein hitt Istenben. -
Testudolius #128 Valóban pontatlan voltam. Az az érdekes, hogy nem hittek neki igazán, kételkedtek az elején és aztán ráadásul keresztre feszítették, ők is veszélybe kerültek. És ezek után mégis elkezdték terjeszteni. Na de egy abszolut csalódás után mégis minek? hatalomért? ugyan. egész életükben vándoroltak-menekültek és aztán vértanúk lettek. fene se érti... -
greg971 #127 Minden vallás a nevelés álltal terjed . Szerencsére nem keresztény az egész föld lakossága.A keresztények száma elenyésző a többi valláséhoz képest. -
echo #126 Kétlem, hogy Einstein, hitt volna abban, hogy szülhet szűz nő gyereket és, hogy az nem megy közülünk a pokolba aki ezt elhiszi... -
Mentoloshurkaka #125 Igen, Tom Cruise ékes példája ennek -
greg971 #124 Szeretném ha úgymond "CENZÚRÁZNÁK" a pedofil és homoszexuális papokat ...szeretném erre kérni a katolikus egyházat!!!!!! -
echo #123 Én arról írtam ami jézus életében történt, a biblia szerint is akik személyesen ismerték, a néhány halászt kivéve, senki sem hitt neki, sőt még ők sem igazán.
Az, hogy működik az nem érv. A szcientológia is működik. -
Mentoloshurkaka #122 a vallásnak mindig is politikai szerepe volt. Az iszlám nélkül az arabok még mindig nomád törzsekben élnének, mert az iszlám fogta egybe az egész népet -
Testudolius #121 Sztem nem. :D Egy világban ahol a média lássuk be eléggé rászáll a vallás témára, kevesen lesznek "nagy hivő" szabad akarat nélkül. Megharcolnak a kételyeikkel és maguktól döntenek. Legalábbis ez a normális.
Insomniac: csupán arról van szó, hogy az ember véges állat. :D Ezt elég sok nagy gondolkodó belátta. Einstein pl. Neki azért talán volt valami a koponyájában híg lén kívül is. -
#120 az a baj hogy "megállithatatlan" a folyamat mivel a kereszténység nevelés utján terjed nagyrészt. tehát ha egyszer nem verik ki a népböl ezt az egészet akkor mindig jelen lesz. -
echo #119 Hát lehet így vélekedni, de ez nem keresztényi. Ez isten káromlás. Szintén próbáld meg elmondani a papnak, hogy igazából, jézus pont annyira isten, mint mondjuk Arisztotelész, nem fog neki tetszseni... Ilyen alapon nem véded a kereszténységet, mint vallást, hanem tagadod! -
Testudolius #118 Hopsz, hogy jön ide az antiszemiták véleménye? Tévednek, mert emberek. Általánosítanak, mint sokan mások. Hiba.
Hát ez a 2000 év azt mutatja, hogy működött. Annak a 12 embernek is fontos lett volna a szabad Júdea, mégsem adták fel. -
#117 Szerintem az a gond, hogy a nagy hívők nem tudják mit higgyenek, beveszik, ezt is, azt is, aztán várják az Úr szavát, hogy megmondja mit tegyenek. Hiányzik sztem a hívőkből a szabad akarat... -
Mentoloshurkaka #116 Vrjál, azse biztos hogy mi létezünk -
#115 "a hit nem bizonyiték semmire, max. arra hogy te hiszel valamiben, de aZ ATTOL MÉG NEM LESZ VALOS DOLOG. "
igy van.
ezért lenne racionális ha mindenki saját magában hinne, mert saját magadat nehogymár megkérdöjelezd... sok ember nem bir magában megbizni és ahelyett hogy a legkézenfekvőbb dolgot, önmagát szolgálná ki erősen megkérdőjelezhető igazságtartalmú, bizonyitéktalan hitvilágért él...
egyszerüen nem birom megérteni mi lehet az agyuk hején. -
Tiberius B #114 működött?
szerintem a zsidók nem ezen a véleményen lennének
sokan antiszemiták, és fennen hirdetik, hogy hisznek egy ZSIDÓban! -
Testudolius #113 No erről beszéltem, köszönöm. -
Testudolius #112 "Szerintem ha nem lenne lassan kétezer éves, maximum egy abszurd vicc lenne az egész keresztény sztori. Beöltöznek fekete meg lila középkori jelmezbe, és komoly arcal állítják, hogy egy nő szűzen teherbe esett, ja és nem is akárkitől, hanem épp istentől. Na és a szűz nőnek és istennek a gyereke, annyira fantasztikus képességekkel bír, hogy összvissz 12 műveletlen suttyót tud meggyőzni annyira, hogy az tanítványának áll, de persze még ők sem hiszik el igazán a dolgot, ha épp nagyon ciki akkor nem vállalják, letagadják, hogy tanítványok. Ja és a lila ruhások, azt mondják, hogy azért nem sütik meg őket a pokolba mert ők nem kételkednek benne, hogy a fent ismertetett szűz nőnek a gyereke fel is támadt a halál után. Tiszta monty python."
Bocs hogy egy az egybe bemásoltam, de a csattanó lemaradt a sztori végéről. Ez a nevetséges, szemmel láthatólag légből kapott dolog 2000 éve működik és nyújt megnyugvást, nem csak egyszerű halászoknak, akik mondjuk látni AKARNAK, hanem művelt embereknek, akik még gondolkodnak és utána járnak a dolgoknak.
Ezen kívül ha már érdekességeknél tartunk, miért kezdett el működni ez az egész dolog ha a zsidók akkoriban egy olyan messiást vártak, aki lenyomja a római birodalmat? ehelyett megjött vk aki csak a szeretetről és hasonló dolgokról beszél... és hopp mégis működött... -
HUmanEmber41st #111 Én olvastam a könyvet és teljesen úgy van megírva , h egy vallástörténelmi dolgokban tapasztalatlanabb személynek teljesen az jön ki, h a Kat. egyház ~2000 éve folyanmatosan átb*****sza híveit. A vallásos élet helyett pedig a pénz és hatalomvágy motiválja akár a legfelsőbb vezetést is. Természetesen ez ellen az egyház mindenféle fórumon igencsak tiltakozik.
és mégegyszer: úgy van megírva, mintha pl az Utolsó vacsora c. képen tényleg átfestették volna a nőalakot. Aki nem ismeri, egyből beveszi. -
Tiberius B #110 plusz: ők nem voltak ilyenek, csak a többiek, meg ők még eredeti nyelven beszéltek:-)
én speciel azt mondom Jézus akart egy jó kis világtársadalmi reformot, egyszerűen jobbá akarta tenni a világot, és ő egy igazán "magas szinten" álló ember volt
aztán halála után jóval! elkezdték istenként tisztelni:-(
és nem látták meg a fényt:-(
vagy nem úgy, ahogy kellett volna:-(
szomorú vagyok, hogy egy ilyen nagy ember nevét milyen szörnyűségekre nem használták fel:-( -
#109 "Te is csak elolvastad a könyvet, és már okosnak érzed magad, elhiszel mindent elsőre."
Ha így tennék, akkor most azon a véleményen lennék, amit te lovagolsz meg. Elolvasom/megnézem, mind2t, a véleményem meg a sajátom, ha sért téged akkor megtartom magamnak :D és pont!
-
echo #108 OK de a standard olvasat az ez nem? Ha bemész a paphoz és azt mondod, h. nem volt szűz jézus anya akkor nem hiszem, hogy simán lenyeli :) -
assdf #107 Hát nekem erről csak 2 apróság jut eszembe:
1,nap mint nap kapok emberektől lánclevelet aminek a tartalma kb ez: küld tovább ezt az emailt 50 embernek és akkor majd éjfélkor felhiv a szerelmed/rádszakad a nemzeti bank/meggyógyulnak a leprások/jobb lesz a világ/stb...
2,a biblia több mint kétezer éves.
konkluzió: ha ma, 2006-ban emberek milliói képesek arra hogy kapitális baromságokat küldözgessen egymásnak minden utánnagondolás, vagy akár az értelmes gondolkodás legcsekélyebb jele nélkül,akkor vajon mit várhatunk egy kétezer éves történettől? Ezzel csak azt akarom mondani hogy ez a könyv illetve film gyakorlatilag merő fikció, de pont annyira fikció mint a biblia maga.
Amugy nekem tetszett a könyv és akár úgy is történhetett.Meg úgy is ahogy a bibilában van leirva.De azon a véleményen vagyok hogy az kiabál akinek a háza ég... -
Testudolius #106 Megint visszatértünk az invizícióhoz? :D Én korunkról beszélek. Akiket kényszerítettek különben sem hittek.
Személy szerint nemigen hiszek a véletlenekben és az ember korlátlan hatalmában. Abban viszont igen, hogy történnek olyan néha egészen apró dolgok, amik számomra elégséges bizonyítékot szolgáltatnak Isten létezéséhez. Ezért mondom hogy kár ebbe a vitába az energia mert SZÁMOMRA szolgáltatnak bizonyítékot, másoknak nem. És ettől még nem tervezem az sg szerverek felgyújtását... :D