Megindultak a tiltakozások a Da Vinci kód ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lol ez az egész...
Hogy a jó büdös francba képzeli azt néhány csuhás paraszt, hogy megmondja milyen filmet nézhetek én meg? Mer erõsen be akarják tiltani 😄
Na menjenek a kurva anyjukba...
<#banplz>#banplz>
az a jó a mostani demokráciában, mindenki abban hihet, amiben akar, középkori visszaélések régen voltak, most ne is menjünk az EUra,mert régen háboruztunk a németek, osztrákok ellen?
Tolerancia.
pápa halála kapcsán,
ennek a legutolsó válasza érdekes,
Jártam jópár református templomban, hitközösségben, elhiheted, nem veti fel õket a money.
Mennyivel jobb ez a nyugati modern világ? Nem értek egyet a bigott, abszolut egyházuralomnak, ami átszõvi az államot, de most a egyház/vallás fikázás mennyivel jobb?
Menj át az indexre naphosszat fikázni a hagyományokat, ámbár lassan az sg fórumai is kezdenek süllyedni.
Be vagytok oltva minden kötöttség ellen, ami a nyomorult kis EGOtok bármit megszabna.
Tényleg, semmit nem csinál az egyház, csak gyóntatás címszaván kb a modern pszichologia elõtt jóval bevezette a kibeszélés, lelki segély funkciót.
Hány évesek írnak ide?
Hallotatok arról, nem kell szó szerint venni?
Nem azt mondom, kötelezõ hinni, de ennyi okoskodó balfaszt olvasni, ilyenek csinálták a diktatúrákat, égessük viszont a csukjásokat felkiálltással.
Ha nem tetszik, ne nézd.
Érdekes módon a nagy, több ezer éves kulturáknak mély, erõs vallásuk van, csak a pogány nyugaton szokás ateistáskodni, nagyokost játsznai,
lásd zsidók, hogy maradtak a fáraók óta életben?! Csak nem a Biblia ószövetségi részére alapozták világukat?
Amúgy persze olvastam belõle, már azt ami érdekelt. Hiszek is vmiben, nevezzük bárminek is, de a lélekvándorlásban is. De alapjában véve tökmind1 miben hisz az ember a lényeg, hogy legyen célja és valósítsa meg.
meg is érdemli aki komolyan vesz egy ponyvaregényt és az abból készült filmet.. és itt a Da Vinci Kód melett a bibliára is gondolok...
Voltaire
.................
Ez jó kritika, de azt is tudni kell, Voltaire kápolnát építetett magának élete alkonyán ... eheheh
Az élvezet nem bûn. De megvan a maga helye, ideje, és formája.Sem több, sem kevesebb.
Az egyház tanít ilyen marhaságokat. Nekik a mai napig meggyõzõdésük, hogy szeretkezni csak gyermekáldás végett "nem bûn". Ez nem így van.😊
Holott krisztus is, és az ószövetségben is csak anyniról van szó, hogy ne ész nélkül, fûvel-fával, hanem mondjuk pároddal. Jah, és ne csald meg!. Nem hiszem, hogy ez, és amit az egyház állít az ugyanaz😊
Nincs eredeti szöveg. Másolatok vannak, amik eléggé eltérnek egymástól. Eredetinek nevezik azt, amit a katolikusok éppen eredetinek nyilvánítottak.
A kereszténység megtanít arra, hogyan élvezzük a szégyent, és hogyan szégyeljük az élvezetet.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Kíváncsi vagyok, ha Krisztus visszatérne kiken kezdené a számonkérést. Rajtunk, vagy az egyházon?
Nem kötnék fogadást az egyházra... 😊
Gracie Barra
De ha utánnanéz az ember, akkor jól tudja, hoyg ez egyház ezt meg filozofálta, hogy ez miért is jó a szüz mária szobor a templomban, és ez miért jó.😊
De attól még nem az, hogy megmagyarázom.😊
Szóval jó lenne ha az egyház leállítaná magát😊
Adott ugye a kereszténység alapja a Biblia, illetve a Bibliában szereplõ alakok. Ennek azonban kétt vetülete van. Van egy elvont ideológiai, mint például Jézus a megváltó, a gyógító, csodatévõ, stb. És vannak teljesen hétköznapi emberek, akikkel valamikor az ókorban történtek akkor teljesen hétköznapi események. Az, hogy ez a kettõ összekapcsolódott, az annak köszönhetõ, van a hit, miszerint hinni akarjuk, hogy létezik más is mindeazon túl, mit érzékszerveinkkel felfogni tudunk. Mi következik ebbõl?
Attól, hogy létezett egy hétköznapi ember, akit keresztre feszítettek és netán még felesége és gyereke is volt és az ég világon semmi rendkívüli nem volt az életében, még lehetett az az ember is, akirõl a Biblia szól, mivel az az író vagy írok aki vagy akik papírra vetették a sorokat, vehették õt, vagy az õ történetét példának ahhoz a filozófiához, vagy valláshoz, amit terjeszteni akartak.
Az egyház, amit jómagam túl sokra nem tartok túlzottan rövidlátó magatartást tanusít akkor, amikor próbálja megvédeni ezeket az erekjéket a "leleplezés" elõl.
A hit nem ott kezdõdik, hogy Jézus létezett-e, élt-e hogyan élt, kivel, és miért. A kereszténység nem attól mozgat meg sok embert, mert szó szerint igaz az, amit a Bibliában írnak, hanem azért, mert a sorok mögött rejlõ tartalmat igaznak hisszük. Ehhez nem kell egyház, nem kell pápa, nem kellenek püspökök és Vatikán.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Meggyõzdésem, hogy a kereszténység != a katolikus egyházzal. Elég krisztus tanításait, és az egyház viselkedését összehasnlítani.
Másrész. És ha krisztus nõs volt? És ha született gyereke a feleségétõl? Ez miért meglepõ egy olyan társadalomban, ahol szinte "kötelezõ" volt megnõsülni, és családot alapítani egy bizonyos életkor után? "rómában vislekedj úgy mint a rómaiak". Ráadásul krisztus nagysága pont abban rejlik, hogy képes volt megtisztulni, és tisztán imádni az õ Urát, hogy köztünk élt, a mi éltünket élte. Ez volt a lényeg. (többször is utal rá, hogy ezért jött közénk). Ez egyedül az egyházat zavarja ,mert újabb vereséget szenvedne el a "föld lapos" és hasonló dogmái végtelennek tûnõ sorában. Nem ez lenne az elsõ eset, hogy rájöhetnénk: Hülyeséget beszélnek a papok. Attól, hogy Mária élt nemi életet a férjével, (Márpedig egy olyan társadalomról beszélünk, ahol az érvényes házasság záloga az elhált nász) nem zárja ki a szent mivoltát. Mindössze megint egy adat, ami enm úgy van, ahogy az egyház elõadja.
Összegezve. Meggyõzõdésem, hogy a kereszténység, tehát "kereszténynek lenni" egy lelki béke, egy nyugodt, személõdõ felismerés isten létében, és világában, nem pedig egyházi locsogás.
Kriszuts is ezért utal rá, hogy elsõsorban példamutatásról, és tanításról szól. Nem idióta szertartások kiagyalása, templomok építése, és ökör agyalgatások hitvilága ez. Ezért marhaság az amit az egyház mûvel. jelenleg a templomok, a mondvacsinált szertartások, és a bohóckodás majdnem mindegyike kizárólag az egyház létjogosultságát kívánja alátasztani, nem pedig a kereszténység gyakorlásának módja. Krisztus egyetlen szertartást hagyott. (Eukarisztia). És egyetlen imát. (miatyánk...)
Tehát én keresztény vagyok. Az egyház meg jó lenne ha végre leszállna a z emberiségrõl és azzal foglalkozna amire felesküdött.
Gracie Barra
2. A történelem folyamán a vatikán sem tud eltitkolni mindent, sõt. Így aztán annál valószínütlenebbnekl tartom ezt a mesét, sõt még felháborítónak is.
3. Nem a könyv írója foglalkozott a témával elõször, és nem is õ jelentette meg ezt elõször, hanem egy másik személy, emiatt mégjobban kezdem nem szeretni az egészet.
4. Én is tiltakozom, habár fantasztikus dolgokra fogákony vagyok, elképzelt történetnek ez nagyon is jóó, sõt, elsõrangú, de ha azt nézném, hogy ez valóság, és nem fikció, akkor már szóót sem ejtenék az egészrõl, egyenesen nevetségesnek tartanám, és tartom is!
Remi-X
Melyik egyháznak tetszene, ha azt terjesztenék róla, hogy fanatikus bérgyilkosokat foglalkoztatnak a vezetõi, a saját céljaik érdekében? A könyvben egyébként nem a katolikus egyház az igazi fekete bárány, hanem az Opus Dei.
A katolikus egyházról el tudom képzelni, hogy Mária Magdolna szerepe nem tetszett nekik, és ezért cenzúrázták az egész históriát.
A könyvben ez egész jól le van írva...
AMD 2500+, 1 GB RAM, ATI X800 Pro 256 MB
Szerintem ez az egyház általi felháborodás azért van, mert esetleg van igazság ebben a sztoriban. Ha nem lenne igaz, akkor csak annyit kéne mondaniuk, hogy jó kis mese, és kész, de nem harcolni azért, hogy betiltsák a filmet. Én személy szerint, akkor támadnék, ha valamelyik gyenge pontomat találnák meg...lehet, hogy ez történt a keresztény egyházzal is<#conf>#conf>
"A film ellen nem csak az egyházak, hanem a NOAH, vagyis az albínókat képviselõ nemzetközi szervezet is tiltakozott. A szervezet adatai szerint a nyolcvanas években 12 filmben, a kilencvenes években 20, 2000 után pedig 24 filmben szerepelt albínó gonosz szerepben. A Da Vinci-kód egyik negatív figurája Silas is albínó - ez pedig a szervezet szerint erõsíti a velük szembeni elõítéletet."
Forrás:hvg.hu
Mért nem a filmek közé rakták, vagy esetleg a szemetesbe?
A világot a vallások basszák el. Ezért rühellem.
Nem érdekel, hogy eredetileg jóra találták ki, csak az emberek ferdítik el.
Az atomenergiát is lehetne jóra használni, mégis dobták rá emberekre.
Ugyanilyen a vallás is.
Egymásra való uszításra használják és a vallás nevében emberek millióit likvidálják.
Így volt ez mindig és így is lesz.
majdnem az osszes vallasra el lehet mondani hogy gyakorlatilag ugyanazt csinaljak mint a kormanyok.
szimplam hulyitik az embert, beklyoba kotik, es iranyitjak.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Csak egy ok volt szerintem, hogy kiéljék a rongálás vágyúkat, afféle állati ösztön. Nézd meg minden háborúra amit csinál ráfogja, hogy dzsihád, ezzel el van intézve az egész...
Szóval Isten köntöse mögé bújva el lehet a dolgokta végezni. Miért? Mert a köznép elhiszi, hisz Istenben, és mindjárt másképp néznek egy terroristára, vagy egy népírtó hatalomra. Az egyház szerintem súlyos belsõ gondokkal küzd. Elég vicces, hogy egy vallás ami elvileg hiten alapul pénz nélkül nem tudna fennmaradni... Az is elég vicces, hogy az egyház olyan dolgokat mûvel, amivel legtöbbször a saját törvényeit sem tiszteli.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Hogy fel voltunk haborodva a felhaborodasukon. ("hat ezek csak rajzok!")
Most pedig a kereszteny egyhaz egyes kepviseloi szolitanak fel tiltakozasra/cenzurara (remeljuk ok nem fognak epuleteket es kocsikat gyujtogatni). Pedig ez a konyv/film nem is serti a vallast.
Akko most hogy is van ez? A kereszteny egyhaznak szabad ugy regalni amiert a muzulmanokat elitelik? 😄
Bocs az ekezetek (hianya) miatt.
Jó dolgokat írtatok itt, pl hogy a biblia lehet hogy az elsõ szótól az utolsóig kitaláció, és akkor hogy jön egy ezen a könyvön alapuló profitorientált hatalmi szervezet (volt erõszakszervezet) ahhoz hogy egy szintén fikciót (szórakozást) betiltson? Vicces. A demokrácia vonalai szeretnek a végletekig összegabalyodni, mert ha jobban megnézitek a demokrácia valójában az, hogy melyik érdekcsoport tudja akaratát jobban érvényesíteni...így aztán már tényleg a jóisten se tudja, mi is van 😊
A kereszténység biztosan túlél még egy évezredet a földön - múzeumban, kitömve.
Mark Twain
Krisztus a bûneinkért halt meg. Értelmetlenné tehetjük-e az áldozatát azzal, hogy nem bûnözünk többé?
Jules Feiffer
Nem azok a részek aggasztanak a Bibliában, amiket nem értek, hanem azok, amiket értek.
Mark Twain
A kereszténység furcsa egy vallás. Örökké tartó szenvedés vár mindenkire, aki megkérdõjelezi Isten végtelen szeretetét. „Köszönjük, irgalmas Isten, ezeket a lehetõségeket!”
Bill Hicks
A keresztények azon döntése, hogy csúfnak és rossznak találják a világot, csúffá és rosszá tette azt.
Friedrich Nietzsche
Hit: nem akarni tudni, mi az igazság.
Friedrich Nietzsche
Megállapíthatjuk tehát, hogy keresztények csak a közönyösek lehetnek.
Lemuel K. Washburn
Isten tett ateistává. Ki vagy te, hogy kétségbe vond az õ bölcsességét?
ismeretlen
A kereszténység nem vallás, hanem iparág.
ismeretlen utcai filozófus
Az egyház azt tanítja, a Föld lapos, de én tudom, hogy gömb alakú, mert láttam a Holdra vetett árnyékát, és jobban hiszek annak az árnyéknak, mint az egyháznak.
Magellán
Isten egy komédiás, aki olyan közönségnek játszik, amelyik nem mer nevetni.
Voltaire
Az Úr az én pásztorom, Nem szûkölködöm, Fûves legelõkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem. Ragyogó késekkel Kiszabadítja lelkem Magosságos helybéli kampókra aggat engem És birkapörköltet készít belõlem
Pink Floyd: Birkák
Ha ötvenmillióan hisznek is valami ostobaságban, attól az még ostobaság.
Anatole France
\"A jócselekedet mindig elnyeri méltó büntetését...\" Lavey
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
A vezetõktõl függ, egy eszmét mire, hogyan használnak fel.
Mi történt veled, említetted, elvesztetted hited?
Na, látod, létezik keresztényi tõrõdés 😊
Nem szándékom fikázni õket, csak mintegy megemlítettem.
Szerintem az értelmesebb, nem bigott hívõk az egész Biblia eszmei, erkölcsi tanulságában hisznek, követik azt.
Ja, tényleg kár, hogy nálunk nincsenek arabok.
Arábiában, meg egyes afrikai mohamedám terüelteken általános gyakorlat a csikló kivágás, mindenféle bugyuta hagyomány...
én azt látom, JELENLEG a vallások közül egész "rendes" a katolikus vallás. többségében. felerészben, kb.
Ha vannak visszáságok a római katolikusba, egész biztos, vannak sokkal konzervativabb, durvább vallások.
Meg az egész kereszténység az akkor ultrakonzervatív zsidók, és több istenhítû rómaiak között egy kis reform szekta volt.
Aztán a középkorban meg a protestánsok, meg mások lettek a reformerek/visszatérõk az eredeti alapokhoz. Mit hoz a holnap?
No klikk a linkre,nem harap.
Ezen a pár mondaton akadnak ki az emberek.
Az egyházi emberek,és egyház kritizálható,de a vallás nem.Mindenkinek saját vallása van,amit maga képzelt el.A kereszténység egy gyûjtõ név,és azok hisznek benne akik ugyan ugy képzelik el a hitet.Igen,elenyészõen kevesen vannak.3-4 milliárdan(Európa,észak-délamerika,Ausztrália,Oroszok).
A Biblia Ótestamentuma picit régebbi mint 2000 éves de 1-2 vel.Tényleg.Akkori történet is van benne mikor a termékeny félhold nevû földterületre költöztek be a népek.Sacc 4000éves .De ez csak sacc.
Mindenkinek ajánlom figyelmébe "A.Da.Vinci.kod.titkai." címü filmet("megvettem"😊).jól érthetõen cáfolja meg a dolgokat lépésrõl lépésre.
Pl van a könyvben egy rész hogy a kriptográfus asszonyka egy méregdrága(Sziklás Madonna) képpel fedezi magát(mint pajzs), hogy a rendõrök ne lõjenek rá.A könyv 1,5m nek irja le.Valóságban 1,95m .Fakeretes ,cirka 90 kiló.
A könyv tele van teológiai,és mûvészettörténeti hibákkal.
Minden éremnek 2 oldala van ,illik tanulmányozni mind2t a vélemény nyilvánítás elõtt....
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Az sztem VIP belépõ, vagy vmi hasonló. 😄
A papok nyakában meg egy nagy (gyakran) arany kereszt, sõt a négerek és cigányok nyakában is.
Ez nem bálvány imádat? 2. parancsolat
tényleg divat rúgni az egyházat. Egyfelõl érthetõ, keményen uralták az egész középkort, viszont - ha maguk képére formálva is - egyrészt - EUrópában eléggé az egyháznak köszönhetõ az írástudomány fennmaradása, mindenféle találmány - Jedlik dinamója pl - persze itt is lehet vitatkozni, csak az egyháznak volt mindehhez tõkéje.
Szóval kicsit értem a liberálisokat. Jó tudni, azonban a középkornak vége, ma már ... hát nem tudom ... a katolikus egyház akarna se tudna uralni mindent, világot, mit tegyél.
Ma a katolikus egyháznál (is) erõsebb hatalom, érdekeltségi kör, erõ uralja a nyugati világot.
Pénz, pillanatnyi élvezetek fölé rendelése a jõvõ(d)nek, lásd Hollywood, USA sztárjainak felének a csuklóján van egy vékony, piros zsineg. Madonna, Tom Cruise. Ez volt a reális összeeskövéselméletem.
Én magam részérõl probálok építõ, pozitiv hozzáállással vizsgálni bármely eszmét
szinte.