Tesztelték az európai marsjárót

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
Nyugi énis benéztem elõször 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Az amerikai MER projektnél egy rover kb. 400 millió dollárba került, hogy most hol járnak, az passz, mindenesetre jócskán meg kellett növelni a költségvetést, mert azok a szemetek nem akarnak meghalni, és tovább kell üzemeltetni õket.😊)

Szóval ha abból indulunk ki, hogy a tapasztalt NASA mennyiért oldotta meg ezt a feladatot, akkor reális lehet az 580M eurós ár. Sose felejtsd el, ezeknél nem csak maga a rover számít, hanem minden más: tervezés, fellövés, üzemeltetés, etc...

"..robotjármû lesz az Európai Ûrügynökség, az ESA 580 millió eurós ExoMars projektjének központi eleme."

Bár nem a teljes összeg erre a gokartra megy el, de én akkor sem értem <#nemtudom> . Elég jól mûködõ robot-mechanikát már gyártottak (még az amatõrök is), mesterséges autóintelligenciát már írtak, vannak jó programozók is... MIRE megy el 580millió euró? <#fejvakaras>
tényleg, a fene, az tényleg piros-fehér-kék
nem baj, mi biztos a tetején vagyunk, hogy a marslakók elõször azt lássák meg:-)

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

szacsi
az most piros-fehér-zöld vagy piros-fehér-kék? színvak vagyok, ja.

:-O http://www.ashes.hu O-:

ott van az!
a zászlók sorának bal vége felé van

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Csirke4
PEsszimisták!
Lehet a másik oldalon van! ;-)
Sanyix
Vagyis nincs ott...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Ja ottvan 😊

szacsi
az uccsó képen van...asszem (:

:-O http://www.ashes.hu O-:

pedig annyit teszünk a zûrkutatásért😊
magyar zászló nem is lesz rajta???<#sir>
Sanyix
Tudom, de a NASA-nak vennak legalább tervei, bár fosból akarnak újat építeni (CEV). ESA-nak van valami hordozó terve?

valamit
egy jobbérzésû gyerekszobába több robotot találsz, mint amennyi ma a Marson van 😉

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Lassan annyi robotot,szondát meg mittomén milyen kütyüt küldünk a marsra,hogy a végén a tervezett emberi lakhatóság,lehetetlenné válik,mert a robotok fogják uralni a szomszédos bolygót és 2053-ban kitör a 10-dik világháború a Föld és a Mars között vagyis az emberek és a robotok között...jaj asszem túl sok sci-fit nézek <#alien><#idiota>
sajoati
egy szakértõtõl kérdem: miért nem lánctalppal csinálják? vagy akkora kerekekkel, hogy ne tudjon a hátára esni?

Endure, in enduring grows strong...

Én a képen 10 embert számoltam, gondolom a fejlesztõcsapat látható, 12 hónapnyi megfeszített munka, 580 milliós projek központi eleme! Hát nem vitték túlzásba, ennyi erõvel legóbol is csinálhatták volna. LOL
Kíváncsi lennék arra, hogy mivel lehet eljutni a Marsra. Azok a tervek, amiket eddíg láttam elég szánalmasak...(NASA) Egy legénység asztronauta, meg az ellátmány ilyen hosszú úra elég szép teher... Egyébként örömmel tölt el, hogy az Óvilágban is vanak efféle fejlesztések.
Az USA sem rendelkezik megfelelõ hordozórakétával. Ez még leginkább az oroszokról mondható el, õk az Enyergiára alapozzák a terveiket.
Nyugi, lesz rajta reset gomb <#idiota><#idiota>
Lefeljebb megkérik valamelyik rovert, hogy ugyan guruljon már oda, oszt nyomja meg...

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

Áve!

És hova teszik a sört?

Shodan
Ez minek, inkább a mars rovereket fejlesztenék tovább nasanál, esa meg foglalkozhatna mással. pl.európára inkább valami fasza leszállóegységet küldhetnének.

A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?

Sanyix
Amúgy jóhír hogy az ESA már 30 év múlva embert akar küldeni a marsra, de kérdés mivel? 😊 Ariane-5-el nemhiszem 😄

Sanyix
Amúgy jóhír hogy az ESA már 30 év múlva embert akar küldeni a marsra, de kérdés mivel? 😊 Ariane-5-el nemhiszem 😄

Sanyix
Csontra fagyott vindóznál távsegítségeljenek 😄DDD

Én amúgy örülök neki, hogy nem csak a yenkee-k fejlesztenek ilyet. Ez is az EU erejét mutatja.
Nem mindegy ki jut elõször tudományos információkhoz.
A tudás hatalom!
<#alien2>
Ne legyetek ennyire szkeptikusak!
A winowsban van TÁVSEGÍTSÉG!
<#wink>
rigidus
reset gomb lesz? 😄

Killgore
"a robot agyaként funkcionáló laptop gátolta az elõrehaladást, parancsok helyett hibaüzeneteket küldözgetve az elektromos motoroknak"

Csak nem Windows van rajta? 😊
Sajnos majd a Marson nem lesz ott a szerelõ egy csavarhúzóval 😊
Amúgy sok sikert kívánok a küldetésnek.

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

naaa, azért ezen is van kerék<#worship>

végülis egyáltalán nem hasonlít rá...

remélem befejezik a gépet mielõtt kilövik.... vagy megy valaki utána egy tekercs szig.szalaggal? lol
gumikacsa
ehh, nekem mért egy német páncélos ugrik be rögtön a 3. képrõl? (na, nem pont ez, de arról hirtelen nem találtam képet, de az is hasonló...):

Renault magnum http://kamionszim.hu