Bemutatták az Office 2007-et
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
LOL, mintha nem a winesek irnának ékezet nélkül állandóan, de nem lepõdök meg, hogy nem fogdtad a célzást... <#vigyor2>#vigyor2>
Komoly gondjaid vannak a szövegértéssel, eddig kb 20x irtam le, hogy bár nagyon sok elõnye van a win inteligens memóriakezelésnek, ha olyan a feladat, hogy mégsem ez az optimális, akkor lebutítható a linux szintjére is. Felfogtad? A win mindkettõt tudja, a linux rádkényszeríti a butább megoldást. (aminek szintén van speciális esetekben létjogosultsága, ezért is támogatja a win is)
"Még egy gondolat: nagyon jópofa ez a szemlélet, hogy "dögöljön meg akinek nincs pénze 512 mega memóriára", de szerintem szánalmas."
Na akkor gyorsan közöld ezt a tényt az openoffice készítõinek, mert tényleg röhej amit összetákoltak...
Újabb tévedés, de ha figyelmesen olvasnál tudnád, már leírtam ezt egyszer... A linux akkor kezd el swappelni mikor már akadozik a rendszer mert nincs hely az újabb memóriakérelemnek. Ezt tudod finomhangolni, hogy a cache-t dobja ki vagy inkább a vinyót kerregtesse. Ennek köze nincs a valódi inteligens swaphez, ami a nagyobb cache (vagy éppen újabb memóriakérelmek) érdekében akkor is kilapozza a nem használt részeket, ha még nincs halálán a rendszer. Tehát a valódi kultúrált memória menedzsment nem akkor kezd el kapálózni mikor már gond van, hanem már jóval korábban megszabadul a felesleges részektõl, hogy ne (vagy csak jóval késõbb) következzen be a gond...
A találkozunk majd ott ahol nincsen sötétség.
Alapvetõen két teljesen különbözõ megoldást valósít meg a két oprendszer. Mindkettõnek jelentõs hátrányai vannak a másikkal szemben, és nagyjából ugyanennyi elõnye is.
Az egyik erõsségét felhozni, hogy "haha, a másik szar, mert nem tudja ezt meg azt" meglehetõsen inkorrekt.
Még egy gondolat: nagyon jópofa ez a szemlélet, hogy "dögöljön meg akinek nincs pénze 512 mega memóriára", de szerintem szánalmas.
És a legszánalmasabb benne, hogy beetették a népet ezzel a buta maszlaggal, és ezekután el tudják sózni évente a kétszer olyan erõs gépet.
Egyébként némi kísérletezés után egész jól meg lehet szokni az új menürendszert, de szerintem lassabb benne a navigáció, mint a régiben.
Inkább olyan csináljunk valamit amitõl jnagyon más lesz érzésem van tõle.
Linuxon beállíthatod, hogy mennyire swappoljon. Linuxon is van ilyen "intelligens" swap. Thx.
Nem.
megjött az újabb linux "guru" LOL <#vigyor2>#vigyor2>
Ha így folytatod, összeroppanok a szakmai érveid alatt... <#nezze>#nezze>
(még mindig ilyen nehéz magyar billentyûzetet beállítani linuxon?)
Felõlem feleségül is veheted õket kiscsillag... <#vigyor2>#vigyor2>
Ha érdemben ill. szakmailag meg tudod cáfolni valamelyik állításomat memóriakezlés ügyében, hát rajta...
Akarod mondani rájöttél, hogy csúnyán, többszöri figyelmeztetésre is félrenéztél valamit. Van ilyen...
"Továbbra is azt gondolom, hogy ez az intelligens lapozás nem feltétlen jó dolog."
ezért is lehet winen ki-, bekapcsolni (gyk. feladathoz igazítani), szemben a linux bebetonozott, primitív memóriakezlésével...
Hát ne haragudj, de ezt a félmûvelt észosztást nézve amit itt memóriakezelés címen mûvelsz lényegesen jobban értékelem a kevésbé mûvelt kollegákat.
Office ügyben, csak hogy ne csak flame legyen:
Ha ennyi pénzért nem kétszer olyan gyors és nem foglal kevesebb helyet, mint az ingyenes változat, akkor használja akinek kettõ (vagy több) anyja van.
Ezennel le is zárom a vitát, bár nem egészen azokra válaszolgattál, mint amiket én írtam, és közben személyeskedõ megjegyzéseket tettél, de már látom az álláspontod.
Továbbra is azt gondolom, hogy ez az intelligens lapozás nem feltétlen jó dolog. Azért egy benchmarkra kíváncsi lennék, melyik teljesít jobban, milyen környezetben.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Állította valaki az ellenkezõjét? Ezzel csak arra reagáltam, hogy egy igen "képzett" linux vitéz azzal jött elõ, hogy ha két dokumentum van nyitva egy excelbe, akkor õ beszrozza az alap excel memóriafoglalását 2-vel és majd jól bebizonyitja milyen erõforráspazarló a windows... <#lama>#lama><#taps>#taps>
Ha még mindig nem érted, akkor hagyjuk, nem fontos. <#shakehead>#shakehead>
Én azt olvastam a LINUX programozása c. könyvben, hogy linux alatt is van ilyen.
"Winen - mint már említettem - eldöntheted melyik a fontosabb, ha biztos elég ramod van, akkor kikapcsolod a swap-et és soha nem kell semmit visszatölteni"
Ha biztos elég ramod van, akkor kikapcsolhatod a swapet. Elolvastam most már 5x.
Hol van itt szó az intelligens lapozásról? Azt nem találom benne. Ne haragudj, de ilyet szvsz nem írtál le. Elhiszem neked, hogy ki lehet kapcsolni, de akkor azt irogasd le, ne azt, hogy a swap-et lehet kikapcsolni.
olvasd el mégegyszer, hátha harmadjára megérted, azt irtam winen eldöntheted, hogy használod-e az inteligens kilapozást vagy nem, szemben linuxal ami mindenképpen bentartja a teljesen felesleges adatszegmenseket, akár van swap akár nem...
Akkor nagyon lámer vagy hozzá, az xp önmagában kb 70 mb ramot eszik (ami csökkenthetõ, a nem használt szolgáltatások leállitásával), az összes driverrel, nálam kb 100 mega, rezidens programokkal telepakolva 150 körül van, de ez már teljesen userfüggõ, hogy mit rak fel. Ha neked 512 rammal nem sikerült az oprendszert betöltened, akkor irány valami alapszintû tanfolyam, majd elmagyarázzák...
"Az exel/word azért tölt be sokkal gyorsabban mert beleépül a windowsba (és alapbó megeszik némi memóriát, ép mint az IE), amit az Oo nem csinál (régebben volt egy bõvítõmodulja erre a szerepre)."
Újabb tévedés, semmivel nem nõ a memóriafoglalás az office telepítése után...
"de mivel nem képzik szerves részét a windowsnak sosem fognak tudni kevés memóriával megelégedni."
Ha megtanulnak végre programozni, akkor menni fog, sokaknak sikerült már...
😊
Ezzel azért vitatkoznék: lassú winchester esetében (dma nélküli pl.) borzasztó tud lenni az állandó lapozás (jobban szaggatot az AMD 64 bites rendszeremen a win, mint a PIII-on - mert nem volt dma).
swapon/swapoff parancsról hallottál már?"
Jaj de nem érted... Kikapcsolni ki lehet, akkor mindkettõ ugyanúgy mûködik. Itt az a lényeg, hogy bekapcsolt swapnál a win okosan kidobja a nem használt részeket, hogy több hely maradjon a valóban használt programoknak ill. nagyobb legyen a filecache, szemben a linuxal, ami akkor kezdi el kidobálni a programokat, mikor már totál haldoklik a rendszer, mert nincs elég ram... (ha a swap is betelik, akkor nekem többször kernel panicolt, mig a winen semmi nem történik, a user modeú alkalmazásoktól megtagadja a további memóriafoglalási kérelmeket, mig a kernelnek eleve fentart memóriát)
Az exel/word azért tölt be sokkal gyorsabban mert beleépül a windowsba (és alapbó megeszik némi memóriát, ép mint az IE), amit az Oo nem csinál (régebben volt egy bõvítõmodulja erre a szerepre).
Persze a nyílt fórrású programokra OpenOffice, Firefox mostanában már ráférne egy optimalizálás, de mivel nem képzik szerves részét a windowsnak sosem fognak tudni kevés memóriával megelégedni.
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
néhány idõ eltelése után:
Office 2007 HUN
Lets Go arra is .
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
swapon/swapoff parancsról hallottál már?
fstab-ot láttál már?
Azért kerregjen (ha nincs más dolga) hogy a VALÓBAN használt alkalmazásoknak több hely maradjon és ne azok szoruljanak swapba, mint linuxon... Ha nincs annyi program ami kitöltené a teljes memóriát, akkor is érdemes a nem használt adatszegmenseket kilapozni, ugyanis az értékes memória hasznosabban is felhasználható, mint soha nem használt kódok tárolására, nevezetesen file cache-ként, amit a win meg is tesz, a teljes fel nem használt memóriát annak használja...
Remélem így már megvan...
"akkor ott van egy pillanat alatt és nem kell megvárni mig bekerreg a hdd-rõl. "
Winen - mint már említettem - eldöntheted melyik a fontosabb, ha biztos elég ramod van, akkor kikapcsolod a swap-et és soha nem kell semmit visszatölteni, ha nincs elég, akkor meg jóval értelmesebben tudod kihasználni, mivel csak az marad a memóriában ami valóban fut és nagyobb filecache áll rendelkezésre.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Ez nagyon hasznos információ, de ez a topic éppen az office alkalmazásokról szól...
"Kulturált oprendszernél mint pl. a linux minden a memóriába van hogy ne terhelje feleslegesen a hdd-t és csak akkor pakol swap-be ha elfogy a memória. "
Igen, pár évtizeddel ezelõtt minden oprendszer így mûködött, de ma már nem túl okos dolog, hogy a büdös életben nem használt service-ek, daemon-ok, és programrészek foglalják a memóriát és a szorítják swap-ba az aktívan futó alkalmazásokat... (mondjuk winen legalább eldöntheted melyik a fontos, ha elég memóriád van, akkor kikapcsolod a swap-ot és vígan megy tovább, otthon én is úgy használom)
Kulturált oprendszernél mint pl. a linux minden a memóriába van hogy ne terhelje feleslegesen a hdd-t és csak akkor pakol swap-be ha elfogy a memória.
Vannak kivételek és én pont azokat használom. Az office , oo ,vagy hivjuk aminek akarjuk nem izgat mert doksit szökõévenként gépelek.
Akkor neked se IT témában kéne osztani az észt...
80 mb ram használat a konkrét file ismerete nélkül NEM MOND SEMMIT...
"titkárnõknek ez jó lesz, mindenki másnak hátrány"
Mindenki más (a userek 10%-a) kikapcsolhatja...
"de mindenki másnak akinek ez hátrány többnyire már most openoffice-t használ, "
Akkor tényleg nagyon minimális azoknak a száma akiknek hátrány, figyelembe véve az oo piaci részesedését...
"Számolgassunk: (80*2)+60+(30*2)+240 = 520MB Ram... Bocsi!!!! "
De jó lenne, ha halvány fogalmad lenne a memóriakezelésrõl...
1. Windows alatt, két azonos futó program nem 2x akkora memóriát foglal, mivel ismert fogalom az osztott kódszegmensek...
2. Kulturált oprendszereken (a linuxon kívül szinte mindenhol) a nem használt memórialapok kilapozódnak, igy nem foglalják a memóriát...
Hát ennyit a te számításaidról -> irány vissza az iskolapad.
"Ennyi erõvel az openoffice-t is megismerheti"
Újabb melléfogás, mint az már többször le lett írva, akinek a régi szimpatikusabb, az azt használja...
"de az openoffice az MS Office 2003-nak a funkcióinak 96%-t tudja"
LOL, na ezzel le is írtad magad szakmailag nullára, te szerencsétlen...
"Az amerikai vásárlók nagy százalékát elfogja veszteni az MS, mivel Mac alá nem készül kiadás, ha jól tudom "
Bruhaha, te ugye direkt csinálsz nyilvánosan hülyét magadból szakmai témában? <#vigyor2>#vigyor2>
Amerikában az apple piaci részesedése valahol 5% körül van, ideje lenne az urban legendek és saját agyszüleményeid helyett utánaolvasni egy kicsit a dolgoknak, mert bár egy ideig szórakoztató a melléfogásaid nyilvános közröhejjé tétele, de nem örökké...
"OpenOffice 2.0 magyar WIN alatt kevesebb memót eszik! "
Újabb butaság, semmivel nem eszik kevesebbet...
"OpenOffice 2.0 magyar LINUX alatt több memóriát eszik, mint a Microsoft Office 2003, DE ha figyelembe vesszük az általuk a gyorsítótárba (virtuális memória), illetve a swap-ba helyezett tartalom mennyiségét, akkor már megfordul a helyzet "
Újabb butaság, az excel a 7.5 mb-n kivül 3-t rak még swap-be...
"Hiszen LINUX alatt, az egész program a memóriából fut, a swap-ba nem helyez semmit, míg a windows esetében kb. 100-150mb-al nõ a mérete "
Az openoffice-nak valóban, a ms office-nál viszont szó sincs errõl...
Na, akarsz még pár butaságot összehordani? <#vigyor2>#vigyor2>
Winportal.net
De én mindíg azt mondom, hogy legyen konkurencia keményen... A konkurencia mindíg fejlõdést hoz, és ez itt a lényeg, mert a felhasználók ezen nyernek... Röhely azér tényleg, mindkét offisznál, hogy mennyit zabálnak...
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
meg azért van virtuális mem. is, ha jól tom
OpenOffice 2.0 magyar WIN alatt kevesebb memót eszik! 😊
OpenOffice 2.0 magyar LINUX alatt több memóriát eszik, mint a Microsoft Office 2003, DE ha figyelembe vesszük az általuk a gyorsítótárba (virtuális memória), illetve a swap-ba helyezett tartalom mennyiségét, akkor már megfordul a helyzet 😊 Hiszen LINUX alatt, az egész program a memóriából fut, a swap-ba nem helyez semmit, míg a windows esetében kb. 100-150mb-al nõ a mérete 😊)))))) Bocs, megint!