187
-
Equ #147 "Sosem értettem a fórumokon azokat az embereket akik ilyen körcsösen védik az MS-t és minden mást fikáznak ezerrel."
olvasd el az indokokat, nézd meg a videókat, aztán rájössz... Én nem az ms-t védem, hanem bizonyos programokról bizonyítom be, hogy mennyi sületlenséget hordtok össze róla... (lásd memóriahasználat, tudásbeli különbség stb-stb)
"Nekem mindíg is jobban tetszett az ha néhány jól kitalált parancsot megfelelően kombinálva oldok meg problémát."
Bár az oo, is ugyanazt az utat követi, mint a ms (valójában csak másolja több kevesebb sikerrel a ms megoldásait, csak éppen olyan jó 10 évvel le van maradva mögötte) de te nyugodtan ismételgesd csak kombinálva az egyszerű parancsokat. Mondjuk egy 1000 cimzettes körlevélnél, irogasd csak meg kézzel...
De nyugodtan írd le mely parancsok feleslegesek az office-ban, amit szerinted jobb lenne kézzel x lépésben megcsinálni (és hogy annak mi is lenne az előnye), mert ez megint csak egy nagy lózung volt bármiféle konkrétum nélkül...
"A MS mindíg a "Csináljunk egy nagy programot amibe beleteszünk minden elképzelhető szituációra egy menüpontot" elvet követi, ezzel pusztítva a felhasználóik kreativitását. "
Ez szintén azért vicces, mert az oo is pont ezt csinálja, csak 10 éves lemaradással kullog a ms után -
#146 A szar Outlookon mit lehet annyit nézni ? Már most is olyan fosi mint amilyen lesz 2007-ben, és az is marad.
Thunderbird rulz. -
Ginoo #145 Végigolvastam...
:D
Equ ne haragudj de ennyi hülyeséget amit te itt összehordtál már rég olvastam egyszerre. :) Nagyon szórakoztató. De most tényleg mire jó ez. Inkább menj és olvass szakirodalmat. Sokat. Rádfér. :p
(egyébként volt igazság is a hozzászólásaidban ezt nem vitatom)
-
strogg #144 Valamikor még ismertem alaposan a vi-t. Sőt a nano-t is :)) -
HUNIgor #143 Ha már az egyszerű szerkeztőknél tartunk.... A Dev-CPP szövegszerkesztője az esetek 99%-ban megfelel céljaimnak. Múltkor kellett írnom a tanítási gyakorlatról 4-5 oldalt. Akkor vettem észre, hogy mióta felraktam az Office-t nem is volt elindítva (az eszköztárak nem ott voltak ahova tenni szoktam, hanem ahova default teszi).
Jut eszembe! Ed-et és vi-t ismeri valaki? -
strogg #142 Elírtam bocsesz:))
liflg.org -
HUNIgor #141 "több mint 500 parancs"
Nekem mindíg is jobban tetszett az ha néhány jól kitalált parancsot megfelelően kombinálva oldok meg problémát.
A MS mindíg a "Csináljunk egy nagy programot amibe beleteszünk minden elképzelhető szituációra egy menüpontot" elvet követi, ezzel pusztítva a felhasználóik kreativitását. Ami érthető is, hiszen a termékeik használatához úgy sincs rá szükségük az embereknek. Aztán meg ha túl okosak lennénk még a végén elkezdenénk gondolkodni és kipróbálnánk valami mást is. -
TH448 #140 Már csak az a kár, hogy olyan dolgokon folyik a vita, ami a userek nagyon túlnyomó többségét nem is érinti...
Ms-nek van pénze reklámra, oo meg mindig is "csak" egy alternatív megoldás lesz, pedig többségnek jó lenne, régebben tényleg volt egyik bétában, hogy nem akart elindulni, de ugye az béta volt, én használom rendszeresen, és nem a csicsa számít, elég is. Persze ez nem olyan nagy probléma.
Viszont még annyit, hogy itt szóba került, hogy szabad forráskód. Birom, amikor ilyenekkel dobálózik mindenki, hogy melyik lett jobban megírva. Szóval ez azért összetettebb dolog. Látta már valaki office kódját? Nem hinném... Kevesebb memóriát zabál? 30-40 mega nem vág földhöz, és nekem fontos, hogy ingyenes legyen, és könyörgöm: nincsenek ilyen problémák, hogy kiakad, meg nem menti le, meg ilyenek. Tudom, tudásban office jobb, de kérdés, hogy kihasználják e...
Ha meg szóba került az adatbáziskezelő, lehet, hogy ilyen téren túl régimódi vagyok, de sztem sql a nyerő, tehát access max titkárnőnek jó, oo-s cuccot ki se próbáltam, viszont aki megtanulja az sql nyelvet, az üt mindent, jah, és az tényleg platform független tudás...
strogg: köszi szépen a tippet, viszont sajna nem működik a link. :(
Leírnád még 1X azt az oldalt?
Még annyit, hogy szerintem sincs nyerő oldal, mindenki válassza azt, ami neki jó, gondolom, nem csinálja azt az átlag user, hogy fordít vmi nagy progit, meg kódol videót, meg futtat még vmi erőforrás zabáló progit szövegszerkesztés mellett, akkor 30 mega nem számít.
Egyébként pont itt volt egy példa Immovable személyében, hogy nem feltétlen kell mindenkinek office 2007...
Ugye az teljesen biztos, hogy linux azért is van lemaradva, mert MS reklámkampánnyal meg mindennel elérte, hogy még annó aki egyszer egy valamiben őket választotta, az utána semmiképp nem szabadulhatott tőlük, még ha akart (volna) se. Pl. NTFS: jó, meg kellett FAT után, de mivel ugye b@szták kiadni a dokumentációt, linuxhoz évekig tartott, mire lett hozzá kezelő. Hasonló volt office-szal: aki egyet vett, annak az összes gépen ilyet kellett, mert semmi más nem kezelte ms formátumait, és ugye no doksi. Most már azokat is kezeli OO, de ezt nem is tudja a userek többsége.
Szóval igenis van linux+oo-nek létjogosultsága, és merem ajánlani mindenkinek, akinek egy "egyszerű" szövegszerkesztő kell. -
strogg #139 Tökmind1 miért:)
a lényeg, hogy válzotik a világ az IT-ben is. És az open source folyamatosan terjed. Az emgint egy másik kérdés, hogy még jó idő mire eléggé erős lesz, hogy megváltoztassa teljesen a piacot. De ez meg fog történni.
Az általad említett illető nem egy mintapéldányával magam is találkoztam. Legtöbbjük tényleg nem ért semmi máshoz. Megkockáztatom winhez sem annyira mint képzelik magukról.
-
HUNIgor #138 Sosem értettem a fórumokon azokat az embereket akik ilyen körcsösen védik az MS-t és minden mást fikáznak ezerrel. A valóságban is ismerek ilyeneket. Ők viszont azért teszik mert nem értenek hozzá, nem akarják megtanulni, inkább azt terjesztik mindenhol, hogy úgy is kaka, amiből az következik, hogy mindenki hülye aki használja és így ő a fasza csávó, mert ő nem, hogy nem használja még nem is ért hozzá. Equ-t nem ismerem. Ő nem tudom miért teszi. Lehet az MS pénzeli. -
strogg #137 HUNIgor. Pontosan.
Nem ismerik.
Equ mindíg is ilyen volt. És ezen az sem változtatna, ha fordítva lenne az arány, és 90%-10% lenne a win. linux arány.:) -
HUNIgor #136 Komolyan. A srác már olyan meggyőző, hogy ha nem használnám nap mint nap, még én is hinnék neki. -
HUNIgor #135 Igazad van. A home usereknek megfelelő lenne, de szerintem a 70-80%-a még életében nem hallott róla, mint ahogyan arról sem, hogy létezik a Win-an kívül más is. De ha mégis, akkor Equ hozzászólásainak az elolvasása után biztosan nem feszi a fáradtságot, hogy kipróbálja. -
Equ #134 "Az OOo adatbázis kezelője (ami számomra valami érthetetlen okból lett megcsinálva) alig használható."
jó ezügyben mondjuk én se fújnék fanfárokat az access kapcsán, de nem is olyan kulcsfontosságú komponens...
"Most, hogy már sok usernek 2-3 GHz-es gépe van nem olyan vészes ez a sebsség kérdés. "
Hát a videók 3 gigás gépen készültek, hogy kinek mi a lassú az valóban egyéni kérdés...
"A home usernek meg olyan szinten megfelelő az OOo, hogy mindenféle jedi trükk nélkül szerkesztettem be vele egy egész könyvet"
Szintén mutattam ezügyben egy videót, igaz nagyobb terjedelemben, 1400 oldalas natív doksi, jó fél percet kellett várni egy egyszerű beleirás után, hogy az oo elmentse, ugyanez word-ben 2 mp volt (memóriafoglalás ms officeon 35mb, oo-ban 110 mb) ezek önmagukért beszélnek. Megnyitása hasonló. Aki képes így komoly munkát végezni, annak gratulálok a türemléért, nem sok ember mondhatja el magáról, hogy ennyire ráérjen.
"Szóval szerintem home usernek kielégítő a tudása."
A tudás tulságosan relativ, mindenki másra használja, ami nagyon nem kielégítő, felhasználástól függetlenül az a memóriapazarlása és a lomhasága. -
strogg #133 Sokaknak megfelel, és sokaknak nem.
Ha már a szakmai érveknél tartunk:) Az OOo adatbázis kezelője (ami számomra valami érthetetlen okból lett megcsinálva) alig használható. (nekem még nem sikerült hozzáteszem:))
Ebben tehát igazad van.A sebesség kérdése pedig relatív. Most, hogy már sok usernek 2-3 GHz-es gépe van nem olyan vészes ez a sebsség kérdés. Office 2007-et sem ebből a szempontból szemléltem, ha emlékszel rá.) A home usernek meg olyan szinten megfelelő az OOo, hogy mindenféle jedi trükk nélkül szerkesztettem be vele egy egész könyvet:)) (előadások anyagai, 192 oldalon) Szóval szerintem home usernek kielégítő a tudása. -
HUNIgor #132 Nem vagyok MS fann, de az Office 2003 szerintem elég jól sikerült. Egész kicsi fájlokba menti a dokumentumokat, gyorsan elindul és amire szükségem van megtalálom benne. Linux alatt Oo-t használok. Az is tetszik. Sokan kritizálják amiatt, hogy a titkárnők nem ismerik és meg kellene tanulniuk használni... Szerintem a főbb dolgokat "közel" ugyanott lehet megtalálni mint a MS Office-ban. Ha valaki nem teljesen hülye akkor nem jön zavarba.
Nekem ha cégem lenne biztosan nem venném meg a MS office-t. A másik ingyen van. Ja, hogy a titkárnő nem ért hozzá?? Ez most olyan mint ha egy programozó elmenne egy céghez és azt mondaná, hogy JAVA helyett .NET -et használjon mindenki, mert ő azt ismeri. Röhelyes!! És nem hiszem el, hogy egy titkárnőnek ne lenne 2-3 órája arra, hogy tanuljon valami újat! -
#131 Sztem az a baj kettőtök vitájában, hogy Equ nagyvállalati környezetből szemléli a dolgokat míg strogg user oldalról közelíti meg a kérdést! Szerintem! -
Equ #130 "Az, hogy te nem. Nos erről van szó."
igen, erről szólnak a lentebbi videók, hogy miért is nem vagyok megelégedve vele... (nagyon finoman fogalmazva)
Csak én nem azt hirdetem, hogy "De egyébként elég sok user elégedett vele" hanem elmondom szakmai érvekkel alátámasztva, hogy miért és MEGMUTATOM hogy hogyan viszonyul ehhez pl. az oo...
"Veszel egy m$ Office-t. "
megtettem... (be is hozta vagy 10x az árát egyetlen automation projekt alatt ) -
strogg #129 Van linuxos ECDL is. -
#128 Inkább az a baj, hogy nem oktatnak nyílt cuccokat tömegesen. Nem ECDL tananyag. Mindenki az Mikroszoftot nyomja oktatás szinten. -
strogg #127 Nem tom. Nekem utoljára az ooo az 0.641 buldnél baxta fel a burámat:)
De egyébként elég sok user elégedett vele. Az, hogy te nem. Nos erről van szó. Veszel egy m$ Office-t. -
Equ #126 "A másik része, hogy nincs szó "warezos lebukásról"."
Persze, ahogy p2p bezárásokról se, meg szerzőjogsértési perekről se... Nyilván nem kell rettegni, ha az ember csak otthon használja, de mindenképpen nagyobb a kockázat, mint ingyenes termékek használatánál. Cégeknél meg ugye teljesen fordítva van, ott elég kemény ellerőzések vannak, mégis irdatlan mennyiségű enterprise office és vlk win fogy, hiába ott az ingyes termék, egyszerűn nem éri meg szívni vele... Ott persze a helyzet éppen nem a lebukás veszélye, hanem hogy irdatlan pénzeket fizetnek inkább ki, minthogy linuxal vagy oo-val kelljen szívni. (vállalati környezetre, csoportmunkára mondjuk teljességgel alkalmatlan az oo, nemúgy mint otthoni munkára, ahol legfeljebb csak felidegesiti az embert, hogy miért zabálja fel az egész gépet, miért lassú, miért nem nyitja meg normálisan a doksikat, miért nem tud egy rakás funkciót, de végeredményben, ha valaki igénytelen vagy nagyon primitiv dologra használja, akkor el lehet vele bohóckodni. Csak a legtöbb usernek ez nem éri meg) -
strogg #125 Immovable: hm. CAD kérdésben nem tok nyilatkozni. Fogalmam sincs mi a linuxos helyzet. azt tudom, hogy vannak nyílt cad cuccok (qcad pl) de lövésem sincs mire alkalmas, és mire nem. :(
TH448:
Ami azt illeti az összes quake, és unreal natívan megy linuxon.:)) (sőt elég sok másik játék is)
De értem amit mondasz.
Ami azt illeti a wine/winex/cedega variációk meglepően korrektül működnek. Ha felmész al iflg.org -ra, ott van natív, és wine-ra optimalizáslt loki-s natív linuxos telepíítő a játékokhoz. Én eddig kettőt próbáltam ki, a deusex-et, és a jedi knight 2: jedi outcast-ot. Azt kell mondjam leesett az állam. Telepítő full grafikusan bekérte a wines cd-t, felrakta a jtákot, létrehozata az ikonokat, és klikkre ment a game. Nem akartam elhinni. :) (ha igaz ma este ölöm meg desann-t a yavin IV-en a jedi templomban:))) -
#124 Hö! Az előbb beszéltétek meg, hogy nem szóltok egymáshoz ehhez képest...
A választásra visszatérve, nekem nincs választásom, mert legjobb tudásom szerint (ami ezen területen lehet kevés ) CAD alkalmazások nem mennek linuxon, de lehet tévedek! A munkám 90 %-át ezzel töltöm, plussz olyan költségkiíró és egyébb számítási programokkal amik ről nem hallotam, hogy mennének linuxon. Mondjuk időm se lenne próbálgatni és átállni, megtanulni az új környezetet, tehát marad a win. Az office-ra rátérve amire én használom nekem tök jó még az MSO 97 is. -
TH448 #123 Látom, hasonló véleményen vagyunk. :) -
TH448 #122 Ez már elég durván sárdobálás.
Mostani Disztrók tényleg eléggé user barátak, meg ugye linux rendszerek elég stabilak (feltéve, hogy nem teljesen hülye a felhasználó, de ez win alatt is kell).
Az a 90% meg nem azért kockáztat, mert neki az úgy a jó, hanem, mert win egyszerűbb, könnyebben kezelhető, és a sok hardcore gamer pistikének kell a DX támogatás, meg, hogy fusson a quake 112... (Nah, ez most pont nem volt jó példa, mert quake-ek opengl alapúak, és nyomják is sokan wine-alól :) , de a lényegen nem változtat.) Ezen kívül új user, mi kell neki? Hát, amit a Pistinél látott... És ott mit látott? 90%-os valószínűséggel win-t. És ez így van. Egyik gyerek nálam meglátta XGL-t működni, és egyből ilyet akart ő is, aztán kezdhettem magyarázni, hogy de akkor nem fut a diablo, meg nem fogok nála is fél napot szopni, mire hajlandó elindulni, az tuti... -
strogg #121 Equ: ezt nem így látom. Inkább nem mernek belevágni a "linux kalandba". A legtöbb home usernél meg ott bukik el a dolog, hogy nem megy az xy csodagém. (ami nem meglepő, mert a játékok súlyos része DX-es, ami natívan elégg érdekes lenne linuxon)
A másik része, hogy nincs szó "warezos lebukásról".
ezt a következtetést akkor lehetne levonni, ha heti hír lenne, hogy pistikét horror pénzbüntetésre ítélték lopott windows-ért. De tudtommal ilyen nincs, és a BSA sem kerget magán felhasználókat. Magyarán nem érez "lebukási" veszélyt a user, mert semmi sincs ami a bőrén éreztetné, hogy rossz amit csinál. Ergo: nincs meg ez a motivációja. Ez olyan mint a környezetvédelem. Mindneki tudja, hogy 200 év múlva xar elsz az időjárásunk, meg súlyos környezet szennyező eldobálni a szemetet, ennek ellenére tudod hány illegális szeméttelep létezik, és hogyan néz ki budapest tisztasága. Kb: ennyire foglalkoznak ezzel is a userek komolyan. -
Equ #120 "Ezért nem értem a warez win és Office felhasználókat, hogy beszólnak, holott éppen magaról lexarják programozók súlyos szellemi erőfeszítésének az eredményét."
Pedig ez egy fontos téma. Annyit jelent, hogy a userek 90%-a inkább kockáztatja a warezos lebukást, minthogy az ingyenes oo-val kelljen szívnia. Linux detto. Elméletben a választási lehetőség megvan, de az ingyenesség önmagában még nagyon kevés, ha utána a user csak sziv vele. Talán még mindenki emlékszik az modemes freestartra. Ingyenes volt, de olyan is volt a minősége. Hasonló a helyzet a linuxal és az oo-al is. -
strogg #119 Equ: javíts ki ha tévednék, de egyáltalán nem hasonlítgatom össze a kettőt. Az nem én voltam:)))
Én pontosan, és érthetően összefoglalva minden hozzászólásomat. Nem hiszek a vista+office 2007 létjogosultságában, és ár/teljesítmény arányában. hidd el nekem (mert komolyan mondom) ha lesz olyan win, (pl) aminél azt látom, hogy az ár /teljesítmény arány nekem is megfelelő, nem fogok habozni venni egyet.
Az openoffice mint lentebb írtam, egy ingyenes dolog. Az m$ Office pedig nem. A kettő megítélésének ez már sarkalatos eleme kellene legyen. Mindkét részről. -
strogg #118 Nah ez korrekt meglátás volt:) de tényleg.
Ami azt illeti valóban van egy ilyen kulcsszó, hogy ingyenes. Egy elég normális office csomagot kap az ember ingyen, amivel jól el tud lenni, ha nem nagyvállalati környezetben heggeszt.A másik lehet többet tud, de drága is. (kurtára). És nem home usernek való. (egyáltalán nem)
A szemlélet a linuxosoknál azért más, mert egyenesen következik a nyílt forrású felfogásból, hogy a program/termék sosincs készen:) ezért tűnik úgy mintha valóban nem is lenne készen:)))
Abban nem értek egyet, hoyg al inux "fapados". Van olyan disztró is persze. De nekem a suse 10.0 tényleg nagyon user frendly-nek tűnik. Az egy másik kérdés, hogy ha éppen php-t heggesztek, és rálövök egy apache2-ot, akkor a konzol magától értetődik. (de a webszerver heggesztés már nem is átlagos home user témakör:))
Pl: ha csak játszom, (mert erősen szoktam:) vagy videót nézek/vagdalok képet szerkesztek, doksit írok, stb... nem is látom a konzolt, van úgy, hogy hetekig:) igazából arról szól a történet, hogy mindenki megtalálhatja ami a szívének kedves. És ez a lényeg. (pontosan ez)
Ha doksit akar, és nincs pénze/szándéka m$ office-ra, ott az openoffice. Megteheti, hoyg eldönti. Ezért nem értem a warez win és Office felhasználókat, hogy beszólnak, holott éppen magaról lexarják programozók súlyos szellemi erőfeszítésének az eredményét. Van választása, és enenk fényében csinálja amit csinál. De elkalandoztam:)))
Aero vs. XGL? Én egyiknél sem tenném le a voksot:)
Mondom miért. XGL- is remekül néz ki. Sokat tud, (szerintem pont azt amire nincs szükség:) és korrektül megy kis gépen is. (p3 800/256SDRAM/gef2 32MB). Aero sokat tud, nagy a gépigénye, ráadásul DX alapú ellenben az XGL -el ami openGL. Azi s tud olyasmit ami nem kell, és tud hasznos dolgokat. Szóval visszatérnék a választásra. LEhet választani. Nem vagy kiszolgáltatva az m$-nek, hogy eszed-nem eszedez van. Mellesleg én nekem a metisse+KDE kombó jött be. Pont anyit tud, amennyit kell. (ablakokat elhelyezni korrektül, 3D-ben) Bár abban si van egy csúnya hiba. (ha metisse-ből indítasz OpenGL-es játékot, nézheted milyen lesz a game sebessége)
De ha nagyon platform független akarsz lenni (és horro vasad van rá:) akkor ott a sun Looking Glass is. Java-s, és nyitott a forrás. (bár szerintem kiba lassúra sikeredett)
-
Equ #117 de úgy látom, már megint nagyon megy a téma terelése a kényes témákról, kanyarodjunk hát vissza: ms office - openoffice összehasonlitó videók -
Equ #116 "És mindezt azért, hogy gizike előtt legyen egy ful lfelszerelt office csomag, amikro a mentés másként is gondot okoz neki. Erre mondtam, hogy marketing."
Ha ez igy lenne, akkor nem fogyna annyi professional és enterprise edition, de furcsa mód nagyon jól fogynak. (jóval több fogy velőlük, mint a basic vagy small business-ből) Sajnos azok hirdetik ezt a szöveget, akik maguk is maximum egy irógépként értették meg a word-öt és tényleg nem látják mi a különbség egy oo szintű játékszer és komoly office alkalmazás között.
De gizikének is könnyebb lesz az új office-ban megtalálni amit akar, éppen az új menüknek, de a körlevél is egyszerűsödik (sokat szoktak gondolkodni rajta a gizikék, pedig már a mostani office-okban is elég könnyű)
Nem ez a marketing. Az a marketing, amikor az oo-t hasonlitgatja pár tizenéves lámer az msoffice-hoz, hogy milyen sokat tud és milyen jól van megirva, miközben épp ennek ellenkezője igaz... -
strogg #115 RelakS: Ezek szerint Equ és én szolgáltatjuk a mai szórakozási lehetőséget az sg-n:))))))
Hallod equ? Sztárok lettünk;DDD -
TH448 #114 Huhh, itt már megint mi megy...
Azért érdekes volt, hogy a fórum elején vmelyik linuxos úgy kezdte, hogy véleményt mondott, és jött az ellentábor, azonnal le lett ugatva, majd pedig jött a digitális háború...
Hogy lehetnek emberek ennyire elvakultak?
Mind a 2-nek van pozitív és negatív oldala, egyik sem tökéeletes, ennyi.
Nekem pl. egy manapság kiemelkedőnek semmiképp nem nevezhető gépem van (3gHz p4, 512 ram,...) és mind a 2 megoldás megy (csúnya is lenne, ha nem :) ). Viszont alapból office-ból elég tudásban akár a 97. Jó, volt penne pár bug, amit utána javítottak, de ezen kívül max a sablonok terén van sok olyan újítás, amit esetleg használok, és ezzel szerintem a felhasználók 99%-a így van. És most meg azzal jön a cikk, hogy egy átlagos gépen lassú lehet az excel? Hááát...
Openofficról meg nem értem, miért szidják ennyien. Ingyenes. Várjunk, ezt kiemelem: INGYENES!! Még office jóóópár 10e forintocska. Mindenki hozzárakhat valamit oo-hoz, sokan csinálják hobbiból, mindenki tudja, hogy mennyire nem tökéletes, bár mostanság már elég korrekt, tényleg szövegkiegészítés elég jó feature tud lenni. Ezen kívül mostmár rendesen kezeli office dokumentumokat is.
Persze, ez a linuxos felfogás, hogy kapsz egy nem teljesen működő dolgot, meg egy több oldalas howto-t, hogy csináld meg. Jah, és hogy gyorsabb meg ilyenek. Hát, win gyorsabban feláll, meg jóval egyszerűbb kezelni (hülye is tudja), de pl. nálam is fut fejlesztőkörnyezet, sql, mail, web, ftp szerver, szóval winben hány segédprogi is kellene mindehez? Linux meg fapados. Már csak pár mac-es kellene, aztán free for all. :D
Már előre várom a Avalon-XGL csatákat. :D:D:D:D -
strogg #113 Nem fröcsögtem. Tényleg így van. Ha egy ember leírja, hogy ez-és ez nem tetszett/idegesített ezért, meg ezért, akkor el tudom fogadn ia véleményét.
Equ: azt hiszem pont neked nem kell magyaráznom, hogy egy termékvonalat a cégedhez mennyire körülményes bevinni.Egyik office-ról átállni a másikra (legyen az OOo -> m$ office vagy m$ -> m$ új verzió) alapos körültekintést tud igényelni. Kompatibilitás, alkalmazott betanítása (mert a legtöbb a gépet sem tudja bekapcsolni), vas bővítés (ha szükséges),stb.. (hogy csak az alapokat említsem). Ez mind pénze kerül. Az Office license csak egy része a költségnek. De ezt sem kell magyaráznom. És mindezt azért, hogy gizike előtt legyen egy ful lfelszerelt office csomag, amikro a mentés másként is gondot okoz neki. Erre mondtam, hogy marketing. Meg kell őket győzni bármi áron, hogy megéri vállalni az átállási költségeket. (Amiről a legtöbb esetben nem vagyok meggyőződve, hogy valóban megéri)
Ez nem fröcsögés. Nem szokásom fröcsögni. LEhet ez egy újszerű wines szokás, abban a közösségben amiben mozgok nem az:))
-
#112 Hívjak egy modot, vagy magatoktól is abbahagyjátok? :D -
Equ #111 nem nagyon ugrálnék azzal a file konkrét ismerete nélkül horrornak titulált kijelentéssel (szakmai kvalitások rulz), de azért olvasd már el miket hordtál még össze objektiven lehúzott vistáról (persze semmi köze nem volt a témához, csak jól esett fröcsögni egy másik ms termékről) a userek által nem használt funkciókról, hogy csak a marketing adja el stb-stb... Ébredjél már fel. -
strogg #110 Tudom. Stílus.:) sorry:)) -
strogg #109 Bazzzeg Ember térjél már észhez. Annyit állítottam, hogy 80MB átlalános excell fájl az horror. Ember, ennyire nem lehetsz elvakult, és agyament!
Hülyeséget beszélsz nem fogod fel? -
Equ #108 "Mindössze mintha a világon sem lennék."
a #101-nél jobban nem tudom elmagyarázni... Tégy úgy mintha a világon se lennél (ehhez hozzátartozik, hogy nem fröcsögsz butaságokat, minden topicba) és egyetlen szót sem szólok hozzád. Ha nem így teszel, akkor továbbra is meg fogom cáfolni szakmai érvekkel az agymenéseidet...
"megalapozottnak látod-e amit mondok"
Ezzel meg nem mondasz újat, eddig sem szakmai érvekkel támasztottad alá a fikahadjáratot, ezután se fogod, de nincs is ezzel baj, csak nyugodj bele, hogy mindig lesznek, akik megcáfolják szakmai síkon...