10050
  • johnnie_walker
    Kardhasználat felesleges skillpocsékolás a Kétkezes fegyverhasználat mellett, ha kettő fegyverrel szeretnél nyomulni, márpedig miért ne szeretnél, gondolom ezért veszed fel a Kétkezest. Aztán meg miért pont a Kardhasználat, hiszen nagyon jó egykezes buzogányokat és fejszéket is fogsz találni a kardok mellett, és semmi nem kényszerít, hogy két azonos típusú fegyvert használj. ;)

A "csak egy pont" út nem járható, mivel azok a bónuszok, amikről TGWH beszélt, a Kardhasználatra rakott pontokkal arányosan skálázódnának. Persze nem lehetetlen feltornászni így sem, ha elég sok plusz skillpontot adó felszerelést szerzel Alkuval, de akkor egy másik képességet előbb ki kellene szórni. Alkut ugyanis nem tudod felvenni önmagában, mivel jobb oldali oszlopban szerepel, ezért kell előtte 5 pont valamelyik másik általános képességre, pl. Hatékonyabb észlelésre. Egyébként az Alku nagyon jó skill, nekem mostanra az kedvencemmé vált, nem indítanék már karit nélküle. :)

Alkat és Szívósság helyett én Imádott Technológi Fókuszt és Védelmező Energia Ismeretet (asszem ez a magyar nevük) vennék fel védekezésre – egy Szeráfnak semmi más nem kell hogy halhatatlan legyen (komolyan!), mert ezekkel tápolod az Isteni Védelem harcművészetet, amilyen magasra csak lehetséges. A megfelelő módosítókkal az I.V. folyamatosan rajtad lehet, és nyugodtan beleállhatsz a sárkány tüzébe, vagy bármelyik boss bármelyik támadásába. (Ezt egy jelenleg 107. szintű és néhány kisebb closed net / hardcore karakter tapasztalatai alapján mondom).

A többi egyébként okésnak tűnik egy közelharcos Szeráfnak, de nincs univerzális recept. :)

Ööö... lehet hogy félreértelek, de ez most teljesen az első karid vagy csak az első Szeráfod? A sorrend miatt nem mindegy. :D
  • TGWH
    Minden csoport két oszlopra van bontva. Ha az első oszlopból felvetted egy egyik képességet, és raktál rá még 4 pontot (vagy kettőt összesen öt ponttal, de nem tudom hogy így is jó-e), akkor a második oszlopból bármit választhatsz a köv. alkalommal.
    Semminek sem feltétele semmi, egyedül ennek az első oszlopból 5 pont feltételnek kell teljesülnie a második oszlophoz.
    A Kétkezes fegyverhasználat ugyan azt tudja (feltéve ha két fegyver van a kezedben, mert ha egy, akkor nem számít ez a képesség), mint a Kardhasználat. Mindkettő növeli a támadási sebességet, ami nagyon fontos. A Kardhasználat ezen kívül megadja a kardok bónuszait, amit pirossal fogsz látni e képesség nélkül (hogy milyen képesség adja a bónuszt és mennyit), így arra gyakorlatilag elég egyetlen pont, azaz csak felveszed, és megkapsz minden bónuszt elméletileg (ha két fegyverrel akarsz egyszerre menni).
    Ha egy fegyverrel akarsz menni, akkor kell a Kardhasználat, + a Pajzsismeret-et is fel lehet venni, de ha nem, max a pajzsok bónuszai ugranak nélküle.
    Ha két fegyverrel akarsz menni, akkor Kétkezes fegyverhasználat. + Kardhasználat, de ez utóbbi egyáltalán nem kötelező.
    Ajánlok egy harmadik verziót, a Szálfegyvereket. Így nem kell két képesség ahhoz, hogy minden bónuszt megkapj a kezedben lévő fegyverre. Így nyersz egy képességet.
    Két fegyver egy kézben a legerősebb, ennél gyengébbek a szálfegyverek, és még ennél is gyengébb az egyetlen fegyver egy kézben (pl. egy balta meg egy pajzs).
    Felvehetsz bármilyen harcművészetet, a két-két vagy egy képesség csak akkor kell, ha magas szintre akarod vinni, vagy/és erősíteni akarod a sebzésüket.
    Harctudomány hasznos, ugyanis anélkül növeli a harcművészet sebzését, hogy regeneráció növekedéssel járó büntetést kapnál. Ha e mellé még felveszed az adott harcművészet egy vagy kettő képességét, még erősebb lesz.
    Az Alku nagyon hasznos, mindenképpen vedd fel, nem kell mellé Hat.észl, bőven elég ha ereklyékkel feltornászod a képesség szintjét. Minél nagyobb, annál jobb cuccokat kapsz az árusoknál.

Nem fogod tudni követni a kigondold sorrendet a képességek felvételekor, majd akkor fogod meglátni hogy mit kell felvenni, ha játszol. Én javaslom, hogy egy támadó képesség után vegyél fel egy védekezőt. Ez azért hasznos, mert ha egy támadó és egy védekező képességed már van, akkor ezeket felhúzod 5-ös szintre, és veheted is fel a második oszlopban lévő képességeket. Gondold át hogy csinálod, mert a nyakadon maradhat pár képességekre elkölthető pont ha rosszat választasz első három képességnek.
    Látni fogod majd, ha a fegyverrel csak minden 6.-ra találod el az ellent, akkor a értelemszerűen Kardhasználat/Kétkezes fegyver/Szálfegyverek hármasból v.melyiket fogod felvenni. Ha sok életet lesebeznek az ellenfelek, akkor védekező képességet fogsz felvenni (Páncélismeret és Szívósság szerintem fontos).
    Az Alkat-tal vigyázz, állítólag ha gyorsan növeled magas szintre, akkor az ellenfelek alkalmazkodnak hozzá, és nagyobbakat ütnek, azaz gyakorlatilag olyan, mint ha nem is lenne ez a képességed.
  • krisztajo
    Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni!
    Gondolom új kari előtt érdemes az utolsó foltot (2.34)feltenni? Szeráfot szeretnék indítani közelharcra szakosodva és összeállítottam egy képesség fát. Istenségként Kybelle-re gondoltam és ezekre a képességekre:
    Koncentráció, Fennkölt harcos fókusz, Harc tudomány, Kard használat, Taktikai ismeret, Kétkezes fegyverhasználat, Páncélismeret, Alkat, Szívósság, Alku.
    A sorrend nem feltétlen ez, illetve még nem tudom, hogy milyen sorrendben kellene felvenni őket.
    Esetleg adjatok ebben is tanácsot, ha kérhetem!
    A Kétkezes fegyverhasználatnak egyébként mi az előfeltétele? Ugyanis a Harc tudományban és Kardhasználatban nem vagyok biztos, de nem tudom, mit lehetne helyette. Csak azért kérdem, mert ha a Kard használat szükséges a Kétkezeshez akkor egyértelműen kell.
    Ezeken kívül még az Alkímiával, Hatékonyabb észleléssel, Varázslat ellenállással, Sebzés ismerettel, Gyorsaság ismerettel és Védekező energia ismerettel szemeztem, de nem tudom mit lenne érdemes felvenni a bizonytalanok helyett?!
    A lovaglást egyébként van értelme felvenni?
    Ha nem Égimágiára szakosodok, attól még felvehetem onnan a Megszentelt gyógyulást vagy Égimágia ismeret és fókusz nélkül lehetetlen? Egyáltalán érdemes?
    Tudom, hogy most a képességek nagy részét felsoroltam, de nekem elég bonyolult így elsőre (az első részhez képest mindenképpen!
    Kérlek, írjátok meg a véleményeteket jó lesz-e így???
    Nem szeretnék összehozni egy teljesen elcseszett karaktert. Nagyon köszi!
  • zsloti
    Hát a seven-m azt mondta nem ök az illetékesek a jelszót illetően azt viszont elfelejtették közölni akkor ki:(
    Én viszont már vagy 2X átnyálaztam a kézikönyvet és a seven-m es emilen kívül semmi nyom:(
    zs
    hogyan lehet hamachin keresztul jatszani. mik a bealitasok? segitene vlaki?
  • TGWH
    Jobb vagy bal gombbal tudod mozgatni a térképet, görgővel közelíteni. Lehet ,,gombostűket'' is szurkálni rá (lehet max egyet).
  • vidu01
    Hogy lehet ilyen térképrészletet belinkelni úgy hogy odaugorjon arra a részre amit kiválasztottam?
  • zsloti
    Mostmár késő bánat
    Egyébbként nem értem a dolgot a jelszavam minden játéknál ugyan az épp ezt elkerülendő
    Igy értetlenül állok az eset előtt
    Irtam levelet a sevenm-nek
    Majd meglátjuk mit lépnek
    zs
  • McFrost
  • shyning
    Köszi, bár a térkép nem segített, csak hülye hátassal megyek, és nem fért rá először egy ösvényen, amire nélküle sikerült. :)
  • shyning
    Tárgytalan, bocs. :)
  • McFrost
    Térkép
  • shyning
    Segítség kellene, hogy tudok eljutni a kérdőjellel jelzett helyre? Sehogysem sikerül. :(( A sivatag északi része ez, de talán látszik a térképen is. Köszi!!!

http://i41.tinypic.com/5twe9s.jpg
  • TGWH
    Jobban kellett volna figyelni...
    A kézikönyvben v.hol vannak e-mail címek, hova kell írnod ha elfelejtetted a jelszavad.
  • zsloti
    Sziasztok
    Van egy kis gondom:)
    Tegnap regeltem a hálózati játékhoz de játszani már nem volt időm, viszont siettemben nem irtam fel a jelszót és nem jól emlékezem(vagy elirtam a regnél)
    Na most hogy kapok uj jelszót???????
    A játékban lévő linken ezt a hibauzenetet kapom folyton ma egész nap:(

The Login Server is currently unavailable, please try again later

Na de menyivel később próbáljam meg??
    Napok?,Hetek?,évek? :D
    zs

• tugyiti
    eredeti a játék?inditáskor csak egy virtual servert hoz létre a helyi gépen semmi köze a hálózathoz az csak addig kell ameddig aktiválod a játékot utána le is húzhatod a hálóról akkor is csatlakozni fog a localhoz,ott valami más gond lesz
  • TGWH
    És bekapcsolod a modemet amikor elindítod a játékot? Tűzfal nem tiltja le a sacred2.exe-t?
  • ACi000
    10 megás netem van az nem elég?
  • Titan
    Hajszin: A konzolba beírod, hogy sys haircolor ff0000 <-így pl. piros lesz!
  • TGWH
    Csatlakozni kéne az internetre, akkor nem lesz gond.
    Cyberdevil, a felbontást állítsd feljebb, akkor a betűméret is nőni fog.
  • Cyberdevil
    Sziasztok, lenne 2 elég "hülye" kérdésem. Az első h a betűméretet a játékban nem lehet állítani vagy vmi, mert így elég kicsike és néhol nehézkes elolvasni? A második pedig a hajszín, Szeráfom van és egyszercsak megváltozoztt barnára a haja, a videókban láttam pirosat meg fehéret is, ezeket lehet valahogy változtatni?
  • vidu01
    Nálam is van ilyen, akkor csinálja az 1ik ha teleportálok v lemegyek egy barlangba. Előfordul hogy a következő ugrásnál meg ismét jó lesz.
  • McFrost
    2 csontimból az egyik szotyizik állandó jelleggel, semmi akció csak áll és követ, de azt is tisztes távból
  • ACi000
    Sziasztok!
    Amikor elindítanám a játékot valami local server-hez akar csatlakozni és nem csinál semmit:(
    Ötletek?
  • TGWH
    Magyar szervereken. :D A lengyel szervereken minden vannak minimum 10-en, de legtöbbször 16-20 embert látok, mindig megnézem hogy ,,állnak'' lengyel barátaink. Magyar szervereken ha átlag 5-en vannak, az már jónak mondható.
  • zsloti
    Hi
    Végre hozzájutottam(legálisan) a játékhoz
    A demóhoz képest sokkal jobb grafikával is élvezhető a játék a legújabb frissítéssel
    Ma megnézem a netes játékot is este
    Hol lehet több hazánkbélivel találkozni?
    zs
  • Broafka
    köszi, majd megnézem :)
  • RaveAir
    Bocsi, figyelmetlenül olvastam, de így talán neki is sikerült duplán felhívni a figyelmét.
    Amúgy nem lehet tudni, hogy a jövőben miket fog majd ellenőrizni a legfrissebb patch, ezért nem árt a módosítandó/felülirandó file-okat külön elmenteni.
  • johnnie_walker
    Akarommondani... a speech*.zip fájlokon kívül.
  • McFrost
    Szívesen!
  • ult1mate
    Igen igy egyszerűbb volt ^^
  • johnnie_walker
    1. Írtam, hogy csináljon mentést. :) 2. A patch-ek nem ellenőrzik a locale könyvtárat.
  • RaveAir
    Még annyi, hogy nem árt a felülírás előtt elmenteni a file-okat, mert újabb patch esetén lehet, hogy nem fogja eredetinek találni azokat, és így újra fel kell telepítened mindent az elejétől.
  • McFrost
    Mint tudjuk a vissza olvasás nem bűn, de te erre lusta vagy, ezért ITT!
  • ult1mate
    Hi!

Az egyedi hátas küldetést hol lehet elkezdeni, mert ahány variációt olvastam egyiksem vált be, melyik a kezdő város, és hol található az NPC (kb)
    Köszi
  • johnnie_walker
    Ezt bemásolod a locale/hu_HU/ könyvtárba, felülírva az ott lévő fájlokat. Előtte azért csinálj mentést. :) A fontokat telepíteni kell, jobbklikk, install, és valószínűleg a gépet is újra kell indítani.

en_UK 2.34
  • rage
    Egyébként abból a szempontból sem baj, ha valaki angolul játszik, mert lehet a nyelvet gyakorolni, megtanulhat egy csomó új szót.

Mindamellett én is örülök neki, hogy végre eljutottunk odáig, hogy magyar verzióval játszhassunk, ha ahhoz van kedvünk, főleg, ha ez a szinkron Witcher vagy Crysis minőségű.

Ott még viszont nem tartunk, hogy a Games for Windows Live-hoz beállíthassam Magyarországot, mert ha azt állítom be, nem enged bejelentkezni...
  • Dante73
    Azért, tegyük hozzá, hogy ez a "mé nem angol?" hiszti azért van, mert hosszú évekig nem volt hozzáférhető magyarul egyetlen játék sem, és jó páran hozzászoktak a dologhoz. (Hisztit is macskakörömben tessék érteni!) Azt is aláírom, hogy ma már egy idegen nyelv ismerete, (minimum) létkérdés. Viszont, azt ne felejtsük el, hogy egyrészt magyarok vagyunk, másrészt sokkal hangulatosabb magyarul játszani, (pl a warheadhoz nagyon sokat hozzátett a szinkron) harmadrészt örülnünk kellene, hogy bár gyermekbetegségek vannak, azért örülnünk kellene, hogy mára van akkora a piaca a dolognak, hogy megérje. Nem mellékes az sem, hogy így kevesen fognak a "Shadow Warrior"-hoz hozzászokni, és ahogy a régi motorosok kikopnak, egyre kevésbé fog az eredeti nyelv hiányozni. Megszokjuk szépen, és ahogy halad az idő, a magyarítások is egyre színvonalasabbak lesznek.
    Az olyan dolgok sokkal jobban aggasztanak, zavarnak, mint a Live! amiben eleve trükköznöd kell, hogy multizhass. Az oké, hogy nem magyar. De miért nem fogad el magyar címet a regisztrációnál? Miért vagyunk másodrendű játékosok? Miközben konzolt, és játékokat amiknek kell a dolog, itt is forgalmaznak... (Ha hinnék az összeesküvés elméletekben, azt mondanám, ezek tudnak valamit, lehet, erre a kis időre nem érdemes? Vajon a kínaiak szivárognak be, vagy elfoglalnak minket az amcsik? Mert egy +címlistát a dologhoz adni, nem egy nagy dolog...)
    Én, örülök a divatnak, miszerint magyarítják a dolgokat... Csak így tovább! Akiknek pedig az angol tetszik, meg tudják oldani a dolgot.
  • RaveAir
    A fordítás során sok problémával meg kellett küzdeni. Azonban lásd be, hogy elég hülyén nézne ki az egész, ha párbeszédek magyarul folynának, míg a kifejezések angolul maradtak volna.
    Amúgy az lehet, hogy néhány (vagy egyeseknek minden) szó jobban hangzik angolul, de azt ne felejtse el senki, hogy az eredeti nyelv jelen esetben a német. Tehát, ha valaki nagyon ragaszkodik az eredeti nyelvhez, akkor német nyelven ugorjon a játéknak.
    Apróság, de ugye a németek kitalálták, hogy micsoda mi legyen, aztán felfogadtak egy német-angol szakfordítót, hogy mindent fordítson át angolra. A többi nyelvek lokalizációja pedig ebből az angol fordításból készült.
    Amúgy telepítés során való nyelvválasztás hiánya sem a magyar kiadó sara, hanem nemzetközileg nem engedték.
  • RaveAir
    Attól, hogy angol nyelvű lesz a játék, még nem fogja azt jelenti, hogy más szerverekre is felmehetsz, ugyanis a cd-kulcsodhoz van rendelve a régió és nem a nyelvhez.