10050
  • huhuhorgasz
    nekem is ugyan így van otthon a rendszer, annyi a különbség hogy nálam router van. Van Utorrent is, de nálam nincs ilyen probléma. De örülök hogy megoldódott a problémád
  • Dante73
    Off/
    Bocsi, megint off...
    Szóval, miközben tegnap írtam a hibajelenségről, beugrott, hogy kb azóta van így, mióta telepítettem az utorrentet. Mondom, akkor uninstall, és próba. A hibajelenség megszűnt, bár, érdekes, hogy az én gépemen törlök valamit, és a másik gépen szűnik meg a hibajelenség, még akkor is, ha a netet innen kapja. De működik, úgyhogy ilyen esetben érdemes nagyon átgondolni a dolgokat, szerviz előtt!
  • envoka
    Ha valaki esetleg nem figyelte volna meg, méregtámadása van, mint ahogy a bajnok skorpióknak is. Tehát méregellenállás kell, meg egy kis kitérés (tárgyakból vagy védőérték növelése).
    Anno, amikor driáddal játszottam, szinte meg sem tudta sebezni.
    Video
  • TGWH
    No azért a diablóról hallani, hogy iszonyatosan lebutítják... állítólag képességpontos sem lesznek, ahogy hp italok sem... átmész a piros gömbökön a földről, és nő a hp visszafele...
    No Sacred 2... kétszer fagyott, mindig a comodo frissített... de egymás után kétszer frissít? Ajjajj... meg is halt a másodiknál a kari, úgy belaggolt, nem láttam semmit, csak hogy megy lefele a hp... pia be, de már halott volt... aztán megjelent egy zöld nagy skorpió (a játék legveszélyesebb ellenfele!!!)! most hogy bent volt a tömegben amit ütöttem, vagy később sétált oda, azt nem tudom...
    ProEvoFan, sztem nézd meg a nagy zöld skorpiókat a sivatagban! Ha azok nem izzasztanak meg, akkor tényleg jó lett a kari. Bár ha csak védelmed van, és minden második ütésre sebzel 10-et, akkor tényleg be van védve, csak nem nagyon tud támadni...
  • wedge31
    Én az elsönél se éreztem nehézséget söt a dionál se a lényeg hogy milyen a karid buildje ha elcseszed vért izzadsz ha jól csinálod könnyü lesz.
  • ProEvoFan
    kár...
    az első résszel már az elején meggyűlt a bajom, későbbiekben nem is beszélve:)
    de a játék tényleg hatalmas, csak a nehézsége miatt kicsit lehangoló
    casual szint...de így is tetszik és a Dio3ig a gépemen marad:) na meg 3,5Kt megért, igaz használtan
    már 40óra játékidőnél tartok és még hol van a vége:)
  • TGWH
    Nem lesz nehezebb... engem pl. csak akkor tudnak megölni, ha nem figyelek oda, elbambulok. Vagy véletlenszerűen megtriplázza az ellen sebzését... EZ a nehezítés...
  • ProEvoFan
    köszi mindenkinek a gyors választ
    nem azt mondtam h meghalok,hanem azt h amikor kiválasztom a nehézséget oda van írva: "ha egyszer meghalsz tovább nem él a karaktered"- vagy valami ilyesmi
    amúgy tényleg könnyű a játék
    remélem a magasabb szinteken nehezebb lesz
  • TGWH
    No igen, ez a multi. Singleben ezüst végigjátszás után mehetsz csak aranyra, nem akkor ha eléred a 60as szintet. De ha átmész aranyra egy végigjátszás vagy 60. szint elérése után, akkor sem lesz sokkal nehezebb.
  • Fantusz
    Kezdheted bronzon (1-60 szint), ezüstön (1-100 szint).

Arany fokozaton nem lehet kezdeni, amit aranynak véltél az a hard fokozat, ha meghal a karaktered nem folytathatod a játékot.
    Ezüstről később átléphetsz aranyra, majd patinára, ha meglesz az elegendő szinted.
  • TGWH
    Téves. Bronz, ezüst, arany, platina, niobium, asszem így van. Az első kettő van kezdéskor. Nehéz fokozat az, ahol ha meghalsz, akkor annyi, game over.
    Kis ellentmondás, hogy hogyan lehet könnyű a játék, ha meg tudnak ölni?
    Mindig ott kapsz több tp-t, ahová a főküldetés visz. Az elfek földjéről én egyből megyek át az emberekhez. Amíg elérek a Nagy falig, kb. 6-8. szintű leszek. A hárpiák pl. veszélyesek tudnak lenni a patkányok után.
  • ProEvoFan
    ugye van kezdésnek 3 nehézségi szint
    bronz, arany, ezüst
    én ezüstön nyomom és ultra könnyű a játék, az arany az nem ok, mert ha egyszer meghal a karim akkor végleg megsemmisül
    ha egyszer végigjátszom nem nyílik meg egy újabb nehézségi fok?mert így nagyon könnyű a játék
  • TGWH
    Off marad bekapcsolva: nem emlékszem mi volt 3 éve, de biztos voltak olyan procik, amik nem 40k-ért voltak, hanem 10-20 k-ért. De gondolj bele. Megvettél volna egy 40-50 k-s procit, és a mai napig semmi bajod nem lenne vele, még a Sacred 2 is simán futna! Én is úgy voltam, hogy ugye szülők ,,nagyon'' vágták a témát, tehát minek annyit kiadni érte, ez csak egy pc... na azóta (4-5 éve kb) 2 alkatrész maradt meg belőle, a floppy olvasó (de mindjárt azt is kihúzom, minek), meg a rack, de a racket is később vettem bele... Ha mindjárt az elején a celeron helyett egy rendes p4-est veszek, akkor ugye az a procim lenne mint most, tehát 15-20 k-t máris elpazaroltam egy celeronra... Jó, a vga-t később vettem volna mindenképpen, azzal együtt az alaplapot is ki kellett cserélnem, de ha az elején egy jobb deszkát veszek, lehet vitte volna a vidkártyát. És akkor még nem volt core 2, és csak agp-s vga volt amikor kicseréltem a gef 4000valahányast. Olcsóbb volt? Hát nem.
  • Fantusz
    Off: Amikor ezt a gépet összerakattam (3éve), akkor is hasonló helyzetben voltam, mint most - nem futotta komplett gépre.
    Találtam egy olyan lapot, amibe belementek még a DDR1-es RAM-ok, de a VGA már nem AGP-s, viszont a processzorfoglalat csak 939 tűs, tehát AM2-es proci sem megy bele (a táp 550W Chieftec).
    Összvér megoldás - akkor még a Core 2 duo számomra megfizethetetlen volt.
  • TGWH
    Hát az nagyon nagy szivacs. :D ha én bevinném a szervizbe, kb. ingyen, de max egy ezresért megnéznék mind a kettőt :X menj olyan szervizbe, ahol más az üzletpolitika.
    Nekem is ugyan így fagy le, csak nincs kékhalál. Én azt vettem észre, hogy meg is szünteti azt a szervert, amelyikről kifagytam. De ha singleben is ezt csinálja, akkor az nem a szerver megszűnése miatt van. Ha más játékok futnak rendesen, akkor biztos nem a géppel van a baj.
    Fantusz, ezt elég rendesen megszívtad. De ha nem agp-s a gép, akkor hogy követhettél el akkora hibát, hogy nem intel core 2 duot vettél?
    A film miatti fagyás sztem nem hadveres gond. Ha csak akkor nem fagyna amikor dvd-t nézel, akkor lehetne mondani hogy döglődik a vinyó, de így, hogy a vinyón lévő filmek is simán mennek, nem hinném. Mondom, cseréld ki egyenként az alkatrészeket, és meglesz mi lehet a gond. Ahol lehet, kösd más kábelra/slotba a cuccokat, mert lehet hogy pl. csak az egyik memóriafoglalat a hibás.
  • Fantusz
    Én sem tudok rájönni egyenlőre, hogy mi hibádzik.
    Most is fent voltam a neten, kb 1 órát játszottam, ment is lényeges akadás nélkül, aztán egy villanás és kifagyott.

A videokártyám természetesen nem AGP-s, akkor nem is elmélkedtem volna így a gépcserén, amit végülis éppen ezek a kifagyások sürgettek meg, s hozzátartozik még egy érdekes dolog a kékhalálozásokhoz: előfordult többször, hogy DVD nézés közben döglött meg a rendszer.
    AVI-nál soha, vagy, ha a meghajtóban volt lemez, akkor sem, de, ha ISO-ról néztem filmet, akkor megtörtént néhányszor, hogy kimerevedett a kép, elsötétült a képernyő, aztán jött a kékhalál - valami döglődik a gépemben, csak azt nem tudom, pontosan melyik alkatrész beteg
  • Fantusz
    dxdiag
  • Norec79
    Mit kel beírni a hangok hardveres gyorsításához a futtatásban elfelejtettem valaki meg tudná mondani?
  • Dante73
    Off/
    Érdekesen tudnak meghalni a dolgok a gépben;
    A pontos megoldásra még nem jöttem rá, a hiba a kövi. Adva vagyon 2 gép, A vistásba bejön a net, amit egy + hálókarin továbboszt az XP-s gépnek. Pár hete nekiállt újraindulni a Vistás gép, többnyire éjszaka, mikor öcskös netezett a másik gépen. Oké, drivercsere. Megszűnt a hibajelenség. Nem sokra rá, elkezdett a net szakadozni. ha az XP-s gép be volt kapcsolva, és valamelyik nap elkezdte újraindítgatni az XP-s gépet. Se kékhalál, se semmi, csak lecsap, mintha áram megszakadna. Ha a net nincs bedugva a gépbe, megy rendesen.
    Az odáig már megvan, hogy valamelyik hálókártya a ludas, de hogy melyik? 5 ropi lenne a bevizsgálás, gépenként. Még erőssen agyalok, melyik gép megyen a szervizbe....

Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy nem egyszerüek a dolgok, sokszor nem is gondolná az ember, mi az, ami tönkremegy, és miért....

Egyébként osztom TWGH véleményét. Gépcsere, egyben. Így nem köti a kezed a régi konfig egyetlen korlátja sem. Bár az alkatrészeket meglehet venni egyesével, de a cseréket mindenképp egyszerre végezd!
  • TGWH
    A kékhalál az furcsa dolog, nekem special vagy a memóriáim, vagy a procim haldoklott, amikor folyton össze-vissza, hetente egyszer vagy akár 16szor eljátszotta. Ha van rá mód, akkor havertól kérj el egy másik 7600ast, és ha jó, akkor máris tudod mi a gond. Ha az is rosszalkodik, pedig eredeti helyé nem tette, akkor jöhet a ram, proci, táp, stb... aztán majd kiderül, hogy érdemes-e kicserélni egy alkatrészt, vagy akkor már egy új géppel jobban jársz-e.
  • TGWH
    ezrael, igen, kezdheted elölről, de sztem simán megéri.
    Fantusz, nem is biztos, hogy két részletben meg tudod oldani. Ha agp-s a videokártyád, akkor nincs is értelme, mivel elég nehezen tudnál beszerezni egy újabb agp-s kártyát, drága lenne, és minek, ha már van új szabvány? + ha egy gyenge vga mellé erős procit teszel, vagy fordítva, annak semmi értelme, nem fog jobban futni a játék, mert vagy a proci, vagy a vga gyenge teljesítménye megfogja a gépet, és az újabb alkatrészt lehet csak 50%-ig hajtja ki. + lehet bele sem megy a régi alaplapba... pl. ha igazán jó gépet akarsz, akkor váltasz amd-ről intelre, szerintem azok jobbak.
    Ha gépet akarsz venni, akkor sztem gyűjts rá még egy ideig, és majd ha lesz kb. 120-170 ezer Ft-od, akkor vedd meg egyben az egészet (no nem tescosat, hanem minden alkatrészt egy vagy több helyről, és összerakod/pc boltban összerakják). Ha monitort is akarsz, de később veszel, akkor meg lehet hogy csak alacsonyabb felbontásban tudod futtatni a játékot, amitől ugye szintén nem lesz sokkal szebb (jó, szebb lesz, de ha már full felbontással akarod játszani, ahhoz nagyon durva lenne egy 14-17"-os monitor...), de legalább rendesen fog futni.
    Én egy gyengébb vga-val játszom, és úgy is elmegy.
  • ezrael
    Ehh... ostoba módon bronzban kezdtem, mondván, hogy nem ismerem a játékot, most vagyok 26.szintű árnyharcos, bejártam már az első két fejezet pályáit és áttévedtem a 7. fejezetbe is(na ott úgy jött az xp, hogy léptem is két szintet)Elég hamar rájöttem mindenre és unalmassá vált a játék... Ha most átmegyek ezüstre, kezdhetem az elejétől a kolbászolgatást, az unalmas küldiket, de talán az ellenfelek erősödése és a jobb tárgyak miatt megéri.(?)
  • Fantusz
    Műszaki jellegű kérdésem lenne a játékkal kapcsolatban.
    Tisztában vagyok vele, hogy a mostani konfig kevés a Sacred 2-höz, már talán az is egy csoda, hogy úgy-ahogy megy rajta a játék.
    Előfordul hogy órákon keresztül viszonylag simán fut, de megesik, perceken belül kifagy.
    A monitoron egy villanás látszik (mint amikor egy 100wattos 60 wattal világol egy pillanatig), aztán kész, Ctrl+Alt+Del, de volt többször kékhalálozós újraindulás is ebből.

Az egymagos Athlon 3700, 1 GB rammal, 7600GT-vel nem a Sacred 2-re van méretezve, tervezem a gépcserét, viszont csak két részletben tudom megoldani.
    Az alap gondolatom az volt, hogy most alaplap+proci+memória csere lenne, a videokártya marad még kb. 2 hónapot, aztán az is csere...

A furcsa villanós kifagyások, kékhalálozások viszont elgondolkoztattak, vajon a videokártyám nem döglődik-e?
    Tudna valaki mondani okosságot erre?

A kevés proci, memória okozhat-e hibás VGA működést, amitől behal a gép?
    ebben a konfigban elvileg a proci a leggyengébb láncszem, aztán a kevés RAM.
    Gondolkoztam azon, hogy megfordíthatnám a sorrendet, előbb VGA, aztán a lap+proci+RAM, de ennek csak akkor lenne némi értelme, ha a jelenlegi kártya beteg, egy új VGAt ezzel a géppel nem tudok kihajtani.
  • Fantusz
    Hordár ördög benne van a magyar nyelvű játékban, talán a 2.34-es patchal jött.
    Valószínű szinthez kötött, ha alacsony szintű karakterhez hívogatod (X billentyű), és nem mászik elő ne aggódj.
  • MrTwister
    Köszi. Megkeresem akkor.
  • TGWH
    Tényleg, hogy a francba lett ilyen magas szintű ennyi idő alatt... ha végigdarálok úgy, hogy a hárpiáknál vagyok 6os, még akkor is 5 óra a 20. szint... ráadásul ezüstön...
  • Fantusz
    "Most nem tudom ,hogy az én Árnyharsoom erős vagy csak a szörnyek bénák 22-es szinten." - menj át ezüstre és nem lesznek bénák az ellenfelek.

Pontosan ez a szintek (bronz-ezüst-arany-platina) szintek értelme, hogy ne unatkozva járd be a térképet.
    Árnyharcosom 35-ös szintű (zárt net) az ellenfelek 39-esek, több TP, jobb cuccok esnek, de oda kell figyelni, alkalomadtán még gyógyítani is kell a karaktereket, nem is annyira bénák az ellenfelek itt.

Elf-földön a Szeráfok kertjétől északra (a birodalom nyugati szélén) fel lehet venni egy egyszerű küldetést: öld meg a fehér griffet!
    Csináld meg bronzon, aztán ezüstön...
  • szaba75
    iegn bronz szinten vagyok de nem értem ,hogy mi a szintek értelme bronz->ezüst->arany?
  • huhuhorgasz
    na jó, de 4 óra alatt lvl 22???
  • TGWH
    Bronz fokozaton persze hogy bénák, azon vagy?
  • szaba75
    Sziasztok!!

Most nem tudom ,hogy az én Árnyharsoom erős vagy csak a szörnyek bénák 22-es szinten.

Am 4óra játék után vagyok 22-es
  • Facsipesz
    ezzel a kodszornyel eljatszottam egy ideig :)
  • rage
    Azt szerintem meg lehetett vásárolni, de nem a magyar verzióhoz.
  • balee4
    és hogyan hozható elő?
  • Dante73
    Ne legyél már ennyire ..., könyörgöm. Nagyon kicsi az esélye, hogy nem működik, ha haver megvette, az Ő példányán is ki lehet próbálni, meg lehet kérdezni a kiadót, hogy működne e a kollektor szerialjával a magyar; (haver kölcsönadta, tetszik, de nem akarom uninstallálni a magyart, megy e a kollektor szériaszámával,) és ezer más lehetőség, akár egy külföldi fórumon rákérdezni, bármi. Kis fantázia kérdése, csupán.
    És igen, ha a kollektor kellene, így csináltam volna.
  • Fantusz
    Nem igazán tudom követni ezt a gondolaltmenetet, de talán még te sem...
    Vegyen meg egy Collectort, aztán rakjon fel egy warezest, és vagy működik vagy sem - komolyan mondod, hogy te ezt csinálnád a helyében?

Az addig oké, hogy a warezest lehet aktiválni a neten, de az már bizonytalan, hogy a Collector kódja is megfelelő.

Collectorban szerintem nincs annyi plusz, hogy megérné a dupla árat, de ez csak magánvélemény, akinek kell az eredeti zene, térkép, adott a lehetőség a vásárlásra, az Elite GFX szabadon letölthető, a hordár-ördög sem plusz, mert a magyar verziónál is hívható, a lemosható tetoválásra inkább nem is mondanék semmit

• Titan
    Nekem is az van és teljesen zökkenőmentes full graffal...
  • RaveAir
    Az új patchben benne kell, hogy legyen.
  • MrTwister
    Szia! Ezt: # Speciális karakter: hordár ördög valahogy elő lehet varázsolni az eredeti magyar verziós Sacred 2 -ben is?
  • Dante73
    Ha jól emlékszem, ez a játék szabadon letölthető, és a védelem, valamikor az 5. szint után kapcsol be. Addig szabadon játszható. Így én a helyedben azt csinálnám, hogy megvenném a Collector-t, és leszedném a magyart, majd a collector serialjával aktiválnám, illetve, próbálnám aktiválni, mert nem tudom, hogy működik-é a magyar nyelvű cucc a Collector sorszámával, de gondolom, miért ne működne, ha a védelem ugyan az? Nálam is a warez verzió van fent, mert kipróbáltam vásárlás előtt. Aztán a seriallal aktiváltam. A gyári lemez pedig még nem is látott meghajtót...