10050
  • Gunner
    ha találok helyet, akkor venni fogok :D
    jó sok pénzem gyűlt össze haszontalan cuccokból :)
    jól eltalálták h azért esik rendesen cumó, nem úgy mint diablo-ban v máshol h ott van rajta ruha, csúcs fegyó, de semmi nem esik...
  • Scouser
    Hát ha nem jön ki valami normális patch a Football Manager 2009-ig, akkor valószínűleg nem fogom elővenni többet:) Addig -> Oblivion meg Witcher.
  • Gunner
    nemtom srácok, egyenlőre én is azok közé tartozom akiknek jópár órája fut a game és tökéletes
  • Reggaester
    Az új patchig nem dobott ki soha a játék, most meg egyre sűrűbben, sokszor hiba üzi nélkül is, csak úgy. De legutóbb megfagyott, jött a kék képernyő is... Bekaphatja az Ascaron, nemhogy javítaná, egyre szarabbá teszi??? Már a demó is gáz volt, de azért is megvettem, a játékmenet jó is, de ez így kurva nagy kibaszás. Még egy kékhalál azt uninstall, faszkivan... Hogy lehet ennyire felelőtlenül kiadni vmit? Mintha mind alfa-teszterek lennénk bakker.
  • Rettenthető
    Kicsit halovány a kép, de erre gondolsz?
    Mellesleg már párszor láttam, hogy a Sacred mellett, az Updater is elindul... csak az nem világos, hogy miért.
  • wedge31
    Szerez pókot az ugy zihál mint Darth Vader és akkor teljes lesz az összkép.
  • Gunner
    karim
    na mien ? ^^^^^^^^^^
    evil ftw
  • rage
    Kis érdekesség: néha előfordul, hogy indításkor a játék kiírja, hogy nem sikerült a hálózathoz csatlakozni. Utána ettől persze megy a single játék - s vicces módon, ilyenkor még soha nem dobott ki.

Lehet, megpróbálom direkt letiltani a netet tűzfallal, s úgy játszani vele :)
  • DORSANAX
    Most böngészek,de hasonlókat olvastam én is.Majd,hogy ne megint én legyek a "feketeseggű",belinkelem,ha találok valami érdekeset.
  • Scouser
    Nem ment jól a Sacred 2 az alábbi configon: MSI K9N Neo V2, AMD X2 4800+, 8600GT 256MB(DDR3), 2GB RAM(800Mhz), Vindows Vista 32bit. Így kb közepesen árnyék nélkül elfogadhatóan ment, de voltak random helyen ahol nagyon szakadozott: értsd ment 40-50fps, majd leesett 0 aztán vissza 40-50 fps, és ezt gyakran egymás után. Ráadásul kidob a szokásos "program leállt" hibaüzenettel az asztalra. Ja igen a játékot 9980ft-ért vettem:)

Fejlesztettem a gépet ami most egy Radeon 4850HD(512RAM)-vel és +2GB Rammal jobb mint az elődje. Ma reggel újraraktam a Windows-t, video driver a legújabb, sound driver a legújabb, alaplap chipset driver a legújabb. Tehát minden friss rajta. Játék előtt Virusirtó kikapcs, most minden maxon 1280x1024-ben fut a játék 40fps körül. Néha előjön a 40-ról 0-ra eső fps feature, de talán jobb mint eddig. Az is igaz, az elf fővárosba az új karakterrel még nem jutottam el és ez ott volt ezelőtt a legjellemzőbb. Kiváncsian tolom a játékot és egyszercsak kidob asztalra a szokásos módon.

Oké akkor gondolom én az AMD konfig a hibás az alaplappal együtt, felmegyek hivatalos forumra és látom, hogy ugyanez van Core2Duo gépekkel is, legalábbis erre panaszkodnak az emberek.

Ez a hiba nem a gépben van, ez kő keményen a játék baja és ajánlom a fejlesztőknek, hogy hamar gyorsan kijavítsák. Azok pedig akiknek eddig hiba nélkül futott örüljenek neki. De akárki akármit mond, olyan nincs, hogy ez a frissen felrakott rendszer a legújabb driverekkel hibája lenne.
  • rage
    Azért le nem szedem, szerencsére nem tíz percenként dob ki, hanem van amikor teljesen jó, van amikor napi kétszer. Ettől tudok haladni jól, főleg, hogy gyakran mentek.

Ja igen, próbáld meg Elite textúra nélkül, mert arról eddig is írták, hogy kevésbé stabil.
  • DORSANAX
    Köszi,most dühömben én is átnézem a fórumokat,addig nem csinálok semmit.
  • DORSANAX
    Nálam is ez van sajna,addig nem volt problémám vele.Dacos vagyok és nem rakom újra.Eltávolítás ás buktam 10 rugót,de elegem van ebből...
  • Rettenthető
    És narancssárga cuccal még senki nem találkozott? Az mi?
    (nem, nem a sárga rare és nem az arany unique -ra gondolok, (vagy az arany nem unique - mert elég szarok)

Varázslás a hídon:

Lángvihart süss el hídon, és majd arról nyilatkozz.
  • Morfi
    Én most xp-hez felraktam a legújabb frissítést ami még nem volt fent meg az sp3-at, na most maximum 30 perc és az asztalon találom magamat. Lehet hogy jó lett volna csak úgy frissítés nélkül :D
  • rage
    Nem az exevel van gond, hanem a dll-lel
    Megnéztem hivatalos fórumon, kicsit sok a hibákról író hozzászólás...
    S nem egy embernél jön elő ugyanaz, ami nálam. Ugyanazon a címen.

De már készül a következő patch.
    Szerintem a hatodik-hetedik patch környékén már tökéletes lesz :)
  • TGWH
    Nem lehet hogy a memóriacím a rossz? Akkor ha jól értem, a sacred2.exe fájllal van a gond? Hiv. fórumon mit mondtak?
  • rage
    Nálam a sacred.exe hívja meg rosszul az s2logic.dll-t, s mindig ugyanazon a memóriacímen. Vagy egyszerűen kitesz az asztalra szó nélkül. Ez utóbbit csak a legújabb hotfix óta...
  • TGWH
    De megfigyelted hogy csak akkor, amikor nem mentettél vagy egy órája? Amikor mentek 5 percenként, még véletlenül sem dob ki...
    De ha belenéz, annyi lehet hogy elég egy binnnggg, a winfos hibát észlelt, és leállt. Amúgy van olyan játék, aminél egy ilyen exe hibánál úgyhagyom a hibaüzenetet, és játszok tovább :D
  • rage
    A vírusírtó megnézi, de nem változtatja.
    Mondom, a probléma a másolásvédelmi rendszerrel lehet (s2logic.dll és társai). Illetve a játék memóriakezelésével lehetnek még gondok, kicsit hosszabb játék után elég érdekes mennyiségű memóriát képes fogyasztani.

Persze, hogy működik, mindenkinél működik, csak nem annyira stabil.
    Én is lenyomtam most már lassan kb 35 órát vele, ötször vagy hatszor dobott ki ez alatt, még jobb lenne, ha egyszer sem tenné.
    :-)
  • TGWH
    Pl. sima sp2es xp felpakol, driver hogy legyen hang, driver hogy legyen normális kép, egy codec ide, egy lejátszó oda. Itt olvasott tippek + sajátok végrehajt, és működik a Sacred 2. Mennyi annak az esélye, hogy tök véletlenül az én gépemen fut? + a physicx vagy mi mindenkinél ugyan az, meg a directx is. Azért mégis csak csináltak v.mit a németek... az első rész sem volt a legjobb, de a bugokat kijavították, most már csak szaggat néha. És ez nem a legújabb gép, nem a legújabb driverekkel.
    De azon kívül hogy dll-eket keres, meg sima sacred2.exe leáll, meg nem tudnak mit tenni a fagyások ellen, azon kívül mi baja van még másoknál?
    Az nem lehet a vírusírtó nyúlt bele az exe-be? Úgy tudom mindegyiket megnézi magának.
  • wedge31
    A torony alatt kezdődik egy jó nagy dungeon szerintem azt keresed.
  • pongi10
    Hali!
    A szeráfok szigetén vagyok és a főküldi valami sárkánykeresés.
    A problémám az hogy a narancssárga karika sziget szélén van és nem tudok oda menni a hegytől.
    valaki el tudná mondani hogy hogy kell odajutni?
    előre is köszi
  • rage
    Igen sok játékot próbálok ki, utóbbi időben nem nagyon találkoztam olyannal, ami kidobált volna asztalra, vagy hasonló komolyabb problémák lettek volna vele.Előfordultak hibák persze, melyeket patchekkel javítottak, de ott sem a Windows volt a probléma, hanem magában a játékban rontottak el apróbb dolgokat

Mellesleg valóban nehéz tökéletesen futó játékot készíteni, főleg, hogy szinte nincs 2 egyforma gép, ezer féle hardware, mindhez ezer féle driver...s igen kevesen vannak, akik pl a drivereket, XP javításokat mindig az aktuálisra frissítik.
  • TGWH
    Nem nézek én senkit sem hülyének, csak írtam egy példát. Olyan sosem lesz hogy az xp-re bizonyos idő alatt tökéletesen működő játékprogramot írjanak, ez a lényeg. Pl. ugyan olyan, mint írj egy olyan weblapot, ami ie és firefox alatt is ugyan úgy néz ki. Nem lehetséges, max ha 10-20%-kal vagy még többel hosszabb kódot belenyomsz, de az sem biztos megoldás, de gondolom Te is tudod.
    Az első részben szinte sosem lovagoltam.
  • rage
    Nekem nem pusztult el szerencsére még,pedig azt hiszem, egyszer már meg is haltam azóta, mióta vettem egyet. (Én bronzon játszom)
  • DORSANAX
    Elnézést,a "boxos"-t a Jade Empire problémára értattem,ha egyáltalán elolvastad amit írtam erről,mint példát...
  • neonx
    Különleges hátasok fejlödnek! Nekem pl: ha a karakterem élete már 5-10% alá esik a hátasom megdöglik.
  • Inferno
    ez -.-
  • Inferno

• rage
    Én néha a lóval lerúgtam a szörnyeket, bár túl gyakran ezt a lehetőséget nem használtam ki.
  • McFrost
    Hát igen, mert az 1-ben különlegességet adott még a lovaglás, itt viszont feleseleges:D
  • DORSANAX
    Miért,gondolod,hogy olyan hülye vagyok,hogy azt hittem,mindég újat készítenek?Nem kellene ennyire lenézni az embereket,már bocsi!
    Maradjunk abban,hogy neked van igazad és szegény kiadótól ne várjukel.hogy a boxos játékát normálisan átírja XP-re mert rengeteg dolga van szegénykémnek amúgy is a hardveres kapcsolatainak ápolásával és különben is ki a francot érdekel,hogy nem tudja megjagyezni a billentyűzet beállításait a game.Nem mondom,hogy nincsen bizonyos szempontból igazad,de nem mindenki "most jött a falvédőről"...
  • TGWH
    Nem olyan gyors az a paci, a hátas meg ahogy néztem a térképet, eléggé messze van... inkább futok gyalog. Meg elég érdekesen száll fel a lóra ,,szoknyában'' vagy mi a neve az ilyen szerzetesi csuha aljának... átváltozik gatyássá :D
  • McFrost
    Nem gyorsabb, mint futva szvsz:D
  • McFrost
    MOst a lovat nem lehet úgy kihasználni, mint az 1-ben.
  • rage
    Vegyél majd speciális hátast, arról tudsz majd varázsolni :)
    A ló arra kell, hogy eleinte gyorsabban tudj haladni.
  • TGWH
    Azért 3 nap munka után indítsd újra, sokkal gyorsabb lesz :D
    Ma nekem is belassult, nem tudom miért. Majd este játszok még vele, kíváncsi vagyok milyen lesz. Azt nem értettem, hogy miért jelölte felfedezettnek az egész fővárost, amikor épp hogy csak beléptem. A ló nem tetszik, nem lehet róla varázsolni, le fel szállni meg idegesítő.
    berényimiki, a játék dobozán 16+ van, bár sztem az túlzás. Mutasd meg anyukádnak a demót, és majd eldönti hogy félni fogsz-e tőle vagy nem. Ha azt mondja hogy rosszjáték meg félelmes, akkor meg jöhetsz azzal, hogy a mai világban teljesen más az értékrend, gyorsabban felnőnek a gyerekek, ha nem félsz tőle, játékként bírod felfogni, csak nem lövöldözöl le egy fél iskolát :) bár a lövöldözést hagyd ki, akkor biztos nem játszhatsz vele :D
  • berényimiki
    gözönöm a válazd
  • rage
    Azért, nem egy játékot mégis sikerül úgy megírni, hogy nem dobál ki menet közben...Hiába bugos a Windows. Mellesleg ma már a felhasználóknak remek dolguk van, mert mondjuk egy XP simán elmegy stabilan napokig, anélkül, hogy újra kellene indítani a gépet, s csinálhatsz vele bármit (munka, játék, multimédia, bármi)
    Emlékszem, mikor Win95 alatt játszottunk, az milyen volt.

Vagy mondjuk DOS alatt.
    Kíváncsi lennék a mai felhasználók többsége mit szólna hozzá, ha nem lenne Direct X, hanem még mindig kézzel állítanánk be minden játékhoz külön a hangot, meg az IRQ-kat :)

Mellesleg a Sacred 2 esetében a problémák zömét az s2locig.dll okozza, mely nem más, mint a másolásvédelmi rendszer része, ami viszont okozott már gondot nem egy játék esetében.
    Ha sikerülne valamelyik patchben ezt normálisan kijavítani, nem lesz ezzel gond. A legújabb hotfix is kicserélte ezt a filet, meg a másolásvédelmi rendszer többi elemét is, ennek örömére most már azokat is kidobja, akiket eddig nem. Meggyőződésem, hogy a megakadásokat is ez okozza, az előző Securom (a 7-es) ugyanezt csinálta. Megállás nélkül dolgozott a háttérben, időnként elszívva az erőforrás nagy részét. A crackelt verzió meg futott mint a nyúl.