104
-
Caro #104 Nem erről van szó, csak szerintem szeretnénk, ha a mi rendszerünk is támogatott lenne.
Ha ez megvan onnan kezdve éntőlem tényleg mindenki azt használ amit akar, de olyanok miatt elterjeszteni a wmv formátumot, akik tök kretének, na ez az, ami nem tetszik.
És ez csak 1 példa.
Ráadásul kedves magyar televízió is azt használja, úgyhogy a te zsebedből csordogál a pénz az MS-ébe.
Erről van itt szó. -
risp #103 SG.hu-n meg így az ms, meg úgy az ms, nemde? -
Fenjoy #102 Ennyi beteg frusztrált win fobiást... Ezt sosem értem meg itt, évek ota ez megy, Win hír és kommentekben állandoan így a Linux meg ugy a Linux... hát már nagyon teli van a hebrákom:)
-
#101 javitsak csak a windozt. szerintem nagy bukas lesz, en nem varom.
irkab1rka:
counter strike source frankon megy linux-on, cedega-val.
http://transgaming.org/gamesdb/
-
adam012 #100 de jobb benyomást kell egy olyan oprendser ahol kevés bug van -
#99 Nem nagyon értem ezt a hirtelen hibakeresgélést. Az XP-nél is ráért némely bug 4-5 évet, hogy kiderüljön... -
#98 Ez most tényleg hogy jön a hibaírtó versenyhez? Mellesleg akik csinálják, azok nem a pénz miatt csinálják (MS fizet bőven a programozóinak, kb. 80-120e $ évente, tapasztalattól függően), hanem azért, mert kiváló egónövelő. Azonkívül mindenki (főleg a programozók) örülnek, hogyha becsülik őket.
"Hö, 4000-ret szedtem össze, pupákok" :)
Ezért sztem ez többet segít a Vista hiba-gyomlálásában, mint ha arányosan növelnék a fizetéseket. Pozitív verseny a lelke mindennek. -
BiroAndras #97 "az előítélet nem tapasztalaton alapul."
Nam. Az előítélet a tapasztalat egyoldalú értelmezése. Pl. itt az az alapállítás, hogy az MS szoftverek bugosak. Ez viszont csak féligaság, ugyanis minden szoftver bugos. Sőt, a legtöbb sokkal bugosabb, mint az MS termékek.
Szóval ez az előítélet. -
BiroAndras #96 "Szerintem a Media Playerre gondolt..."
Azzal nincsen semmi gond. Letiltod a tűzfalban, és kész. Meg van ezer másik nem MS lejátszó. -
galocza #95 téves.
az előítélet nem tapasztalaton alapul. -
strogg #94 caro: hm. Ez a kde-s megoldás jó lenne.:)
Bár mondom, szvsz a metisse-nek több értelme van. De ez ugye már vallási kérdés ;)))) -
Caro #93 Annyi jó lehet benne, hogy mutat thumbnail-eket, de azt minden normális fileböngésző is tud. -
Caro #92 Nálam p3 600-on 256 mega rammal futott gef2 gts-el.
Igazából nem dögleszti meg a grafikus kártyát, az szinte mindegy, hogy milyen, ha támogatja.
Ezt a néhány ablakátméretezést meg áltátszóságot lazán megcsinálja akármilyen ősrégi 3d kártya is.
A procit se ette túlzottan, kivéve mikor firefoxoltam. Ahogy mondtam, ott sokat kellett neki egyszerre renderelni.
De azért a kororaa-ban vannak bugok rendesen.
Én pl.: ha felmountoltam egy filerendszert, akkor elveszett a gyökérfilerendszer...
erre inkább nem mondok semmit.
Próbáld inkább a 10.1-es suse-t, a novell oldalán leírják, hogyan kell az XGL-t beállítani, és KDE-vel is megy! -
Begi #91 Mindenki azt hasznal amit akar. Csak hogy en is mondjak valamit: meg kene nezni, hogy mibol epitkezik a Vista. MAC OSX miota van, es az uj verzio nagyon szep, szebb, mint a Vista szvsz. Bar igazabol az volt elobb a Vista meg kesobb:))
-
blackeagle #90 Szerintem is mivel mc nincs m$ alatt ( tudtommal ). Azt meg ne találja ki senki hogy a mplayer keresi a registrit ,főleg ha az mc hivja meg és nem pl. a gmplayerrel nyitom meg "load" -ként. Kiváncsi lennék a nagy média centerben lehet -e percenként 50-60 filmbe beletekinteni ,mert ha sietek és szelektálok akkor hajlamos vagyok percenként átnézni ennyi filmet. Pillanatok alatt megnyilik ,nyilakkal beletekerek és már döntöttem is ,jöhet a köv.
Lehet a média centi jó a hétvégi családnak egy film megnézésére ,de gyors munkára biztos nem.
Azonkivül mivel terminálban vagyok pillanatok alatt bármilyen file müveletet el lehet végezni.
Egy a lényeg bármilyen csicsa is egy oprendszer ( igaz az új linuxos XGL -t még nem próbáltam ) egy mc ( vagy 2-3 ) mindig futni fog. -
strogg #89 Üdv.
Előkerült az aero, és az XGL is. De egy lényeges szempont kimaradt.:) MElyiknek milyen a gépigénye?
Én csak az XGL-ről tudok nyilatkozni. Amikor teszteltem a Kororaa live CD-t (a második verziója már telepíthető is ám) Cd-ről futtatva gond nélkül ment egy p3 800-on, 192 MB rammal, egy Geforce 2 -vel. Ez szerintem remek gépigény ahhoz képest, amit ad nekem. A másik. Említhetném a metisse-t. Az még kisebb gépigénnyel rendlekezik. (igaz csak az ablakok átlátszósága, és 3D-s forgatása lehetséges). Aero-nál ha jól emlékszem magasabb a gépigény.
Másrészt pedig. A Vista GUI-ja semmi olyasmit nem tud, amit a KDE ne tudna már évek óta. Nem érte ma felhajtást.:( -
CsabiDuke #88 Jó lesz ez a Vista... én már várom! -
BiroAndras #87 "és biztos nem regeli sehova mit is csinálok."
Felőlem regelhet ahova jól esik, amíg nem küldi el sehova. Márpedig nem küldi, ha jól állítod be.
"Szép az a fényképes ismertető ,de gondolom én meghatározott helyen van minden."
Rosszul gondolod. Bármilyen könyvtárra működik.
"Ezt utálom az m$-ben ,ő akarja megnmondani mit hova tegyek ,zene,film,doc. ,stb.. és alapból a 90%-a az embereknek oda is teszi."
Az egyégesítés általában jó. Ez esetben pl. az archiválásnál nem kell keresgélned 1000 helyen, hanem fixen megvan, hogy mit kell menteni.
"Azt csodálkoznak ha egy virus rátalál rögtön."
Sajnos ez a hátránya a dolognak. De ha szanaszét vannak a cuccok, azzal mindössze lelassítod egy kicsit a vírust. Egy jó vírusírtó a megoldás. -
Caro #86 Szerintem a Media Playerre gondolt... -
BiroAndras #85 "elsőre híbaíró versenyt olvastam - miért is, miért is?..."
Ezt hívják előítéletnek... -
BiroAndras #84 "Nincs jobb mint egy mc -ből rányomni a filmre és már repül is . Lehet neked hiányzik hogy minden lépésed regisztrálva legyen és esetleg elküldve a bigbossnak ,mikor ,mit és mennyit néztél."
Ha azt hiszed, hogy a lépéseid regisztrálása attól függ, hogy konzolból, vagy GUI-ból nyomulsz, akkor te se lehetsz valami nagy szagértő.
Egyébként Total Commander-ben egy enter-t nyomok a filmre, és már repül is. -
BiroAndras #83 "Nekem igazabol az a fajta ms politika nem tetszik hogy csak a lama felhasznalok szamara keszitik az os-t."
Ezzel lettek sikeresek. A felhasználók döntő többsége "láma". Ráadásul a profik hajlamosabbak warezolni.
Másfelől viszont a céges rendszergazdák seggét is nyalják ezerrel, csak azok a fícsörök már nem érhetők el 1-2 kattintással, így nagyon kevesen tudnak csak róluk.
"Pl tervben volt hogy a vistahoz lesz normalis konzol, de ez is ki fog maradni mint jo par nagyban hirdetett key feature."
Én úgy tudom azért szedték ki, mert valaki 5 perc alatt írt rá egy vírust. De asszem külön felrakható lesz. -
BiroAndras #82 "Nekem az a tapasztalatom, hogy a konzolt altalaban azok fikazzak, akik nem tudjak haszalni. Pedig rengeteg esetben joval gyorsabb, es kenyelmesebb."
Az a baj, hogy senki se profinak indul. Kezdőknek pedig sokkal kényelmesebb és hatékonyabb egy jó GUI.
És nem csak az általában kezdőkre gondolok, hanem azokra is, akik egy adott területtel/szoftverrel kezdenek ismerkedni. -
BiroAndras #81 "Nem sírjuk vissza, jó nekünk az XP nagyon!"
Azért az XP-t is kegyetlenül szidták amikor megjelent. Érdemes megkeresni az akkori vitákat. -
BiroAndras #80 "Ergonómiaia szempontból a túl sok csicsa (kor követelménye?) csak hátráltató tényező (akár honlapon, akár felhasználói felületen)."
Pontosan. És ebben nagyon jó munkát végzett az MS, az XP-nél és a Vistánál is. -
BiroAndras #79 "Szerintem a Vista semmivel sem lessz biztonságosabb mint a Windows XP."
És ezt mégis miből gondolod? -
irkab1rka #78 "Az elfogott üzenetből kiderül"
Ezt hivják ipari kémkedésnek.
Amúgy van valakinek infója arról, hogy suse10.0 (vagy bármelyik linux alatt) a counterstrike source hogy megy? Nem, nem a dedicated server-ről beszélek... -
risp #77 Mindkét oldalon van olyan aki a másik rendszert szidja, és olyan is, aki fordítva. Mind a két rendszernél csak lehetőség a csicsa, és egy fontos funkció van a háttérben, csak erről senki nem beszél. Ez ne zavarjon nagyon. Egyszerűen tartsd készenlétben a wikipedia linkeket. -
Caro #76 Az XGL-t a novell a 10.1-ben alapból kikapcsolva hagyta, de azt javasolják, hogy ha tudja a kártya inkább legyen bekapcsolva, mert gyorsítja a megjelenítést...
A sima X felület azért nem OpenGL-re épül.
És szerintem jobb gépen lehet jobban megéri.
Igaz, hogy ilyenkor minden ablakot renderelni kell folyamatosan, azt is amit nem nézel (villanyszámla rulz ), de így viszont azonnal látni is fogod, amint rákattintasz, nem kell megvárni, amíg újra kirajzolja. Persze ha sokat kell rajzolni folyamatosan, és lassú a gép, akkor könnyen nagy teljesítménycsökkenést eredményezhet.
Nemsokára talán ki is tudom próbálni, a 10.1 már fent van, csak épp az nvidia oldala nem jön be... :( -
#75 és ez csak most jutott eszükbe? -
Duncan Idaho #74 Nekem is bejött sa linux csak azt a k*** netet nem tudtam beállítani -
#73 Hát én pár hónapja kipróbáltam egy suse 9.0-ás linuxot, úgy hogy addig nem is láttam linuxot, de semmi bajom nem volt vele, full egyszerű volt az egész, minden szépen jól logikusan elrendezve, szerintem jobban is mint a vindóznál... -
galocza #72 elsőre híbaíró versenyt olvastam - miért is, miért is?... -
Szefmester #71 srácok ti aztán el tudtok vitázni egy teljes debil hírről.. pláne hogy már rég nem a hírről vitatkoztok.. :P
mellesleg én igenis ki fogom kapcsolni a "csicsát" mert én nem az oprendszerem akarom bámulni hanem a programokat akarom a lehető legnagyobb sebességgel futtatni... és attól nem lesz hatékonyabb a gépem ha az egyik ablak elhalványul míg a másik befordul oldalról 3D-ben.. egy oprendszernek sztem az a feladata hogy alapot adjon azoknak a programoknak amiket használunk, nem pedig az hogy a gépünk erőforrásait zabálja pusztán a csilli-villi ablakok miatt.. persze ebbe is bele lehet kötni mondván: Akkor menj vissza a DOSodhoz vazze..
Valószínűleg át fogok váltani a Vistára de csak akkor amikor már a gépem is megfelelő lesz és a legtöbb dolog vista only lenne.. XPre is csak ezért tértem át..én tavaly nyáron még Win98SE-t használtam.. lehet röhögni de nekem tetszett az a rendszer és ha rendesen felraktad és beállítottad akkor nem is volt vele gond... -
Tiberius B #70 nemtom, én speciel mindent máshova rakok, mint ahova a win rakná:-) -
blackeagle #69 és biztos nem regeli sehova mit is csinálok.
Sokkal szabadabban pakolhatom a cuccaimat. Szép az a fényképes ismertető ,de gondolom én meghatározott helyen van minden. Ezt utálom az m$-ben ,ő akarja megnmondani mit hova tegyek ,zene,film,doc. ,stb.. és alapból a 90%-a az embereknek oda is teszi. Azt csodálkoznak ha egy virus rátalál rögtön. -
#68 Üdv emberek, látom megvan a szint :)
Az XGL jól néz ki, sokat tököltem vele, egyáltalán nem zavar... néha kicsit idegesítő tud lenni, de ez minden újítással így van. Ez lesz valószínüleg az aero-val is...
Ezeknek a csicsáknak az a dolga, hogy a feszültséget oldja a gépkezelés közben... pl ha csak azért kapcsolod be a gépedet, hogy kicsit chatelj, irc-elj, vagy valami iesmi, akkor nyugodtan csicsázhatod a dolgot... JObban fog esni a kényelmes munkakörnyezet... Ha viszont olyan dolgot csinálsz, ami kva sok memót és procit eszik, akkor azt célszerű a legbutább graf felülettel megcsinálni, hogy minél hamarabb kész legyen a dolog.
Persze ezt lehet kombinálni is, hogy nagy munkához csicsás felület... Van akit idegesít a sok marhaság, van akit nyugtat. Sőt, van, hogy ugyanazt az embert mondjuk hétfőn mulattatja a 3d-s ablakvarázs, kedden meg hülyét kap tőle... Az a lényeg, hogy a választás lehetősége adott legyen... Ezért szeretem h linux alatt választhatok, hogy meiket töltöm be... a blackbox-ot, vagy a KDE-t... -
Tiberius B #67 te -
blackeagle #66 Miért jó mc -ből inditani ? Mert 100x gyorsabban megtalálom ,kezelem ,másolom és használom. -
#65 Valami nagyon zavar engem.
Miért van az, hogy a windows új felületébe csak belekötnek, hogy CSAK CSICSA, ezért szaar az egész, majd jól lebutítjuk, más csicsája meg milyen király, használjuk majd 1000rel, MEG NEM CSAK ARRÓL SZÓL!
Úgy hogy én a következőket mondom és ezért SENKI NEM ÜTHETI MEG A BOKÁM, egyszerűen csak fordítva beszélek:
-------------------
Az új XGL csicsa maximum arra jó, hogy a géped ne a legoptimálisabb sebességgel fusson, majd lebutítjuk itt ott és majd használjuk úgy, hisz a gép használat elsősorban a kinézetről szól. BEZZEK AZ ÚJ AERO, na az lesz a király és ha szerintetek csak a csicsáról szól, akkor olvassatok utána!
---------------------
Miért nem lehet mind a kettőre azt mondani, hogy "ha lassú akármelyik majd butítod", illetve miért nem lehet mind a kettőre ezt mondani: "nem csak a csicsáról szól".
MIÉRT kell külön az egyik csicsát köpkösni, hogy semmire nem jó, csak kinézet, a másikat meg védeni, hogy milyen jó a csica? M$ gyűlölet divat?
Még mielőtt bárki vádolna, egyiket sem védem, egyiket sem támadom, a két szaggatott vonal közötti rész az annak az ellenéte amit rengetegen vallanak túl egyoldalúan. Én ezt mondom ez is jó, az is jó, használd amelyik számodra jobban kell, de ne azt, amelyik szebb, mert az SZUBJEKTÍV! Szubjektivitásról vitatkozni szerintem meg IQ szint alatti dolog.