104
-
axerow #64 valaki nemtudja, mi ennek a háttérnek a neve? (fájlnév) vagy honnan lehet leszedni? jópár vista-s oldalon néztem, de csak előző buildek paperjei vannak kint... -
NYCBoy #63 Lehet, hogy nem vagyok elég komoly programozó, és még nincs kifejlődve az üldözési mániám, de mentségemre szóljon, hogy még fiatal vagyok! Azt azért nem értem, hogy miért jó mc-ből indítani a filmet? Mert nem regisztrálja? És, ha mégis? Nem lehetsz elég óvatos! -
blackeagle #62 Hát ha komoly programozó vagy akkor tudhatnád ,hogy konzol alól egy halom dolgot a legjobb intézni ,közte a médiát is. Nincs jobb mint egy mc -ből rányomni a filmre és már repül is . Lehet neked hiányzik hogy minden lépésed regisztrálva legyen és esetleg elküldve a bigbossnak ,mikor ,mit és mennyit néztél. -
fako #61 Ez az aero felulet kb arra jo hogy el lehessen adni a vista-t. XP-t senki nem vasarolt volna ha ugyanugy nez ki mint a win98. Egy titkarnonek mondhatod hogy ez sokkal jobb mert nt kernel meg ntfs nem ert belole semmit. Emberek 90%-a megnezi a kepeket es az alapjan dont.
Microsoftnak igy is komoly problemat okoz megvetetni az emberekkel a legujabb oprendszereket.
A csicsas feluletrol meg annyit hogy aki nem tudja atallitani annak tokmind1 hogy nez ki, akinek meg nem mind1 az meg ugy is at tudja atallitani.
Nekem igazabol az a fajta ms politika nem tetszik hogy csak a lama felhasznalok szamara keszitik az os-t. Pl tervben volt hogy a vistahoz lesz normalis konzol, de ez is ki fog maradni mint jo par nagyban hirdetett key feature.
Azis jo lenne ha a 'professional' verzio nem attol lenne professional hogy nem hagynak ki belole alap funkciokat, hanem hogy pl be lehessen x-elni hogy ne rakja fel a passzianszt vagy ezt az aero szarsagot ha nem kell.
-
Caro #60 Aki XGL-re vágyik, az vagy töltse le a kororaa xgl demo live CD-jét, vagy a mostmár 4 napja megjelent SuSE 10.1-et, igaz hogy z 5 CD, meg telepíteni is kell, de mivel ez egy full distro, ezért jóval stabilabb, mint a kororaa. -
thunderb81 #59 Én is a konzolos felületet preferálom, sztem csak meg kell tanulni..
Sajna sem az XGL-t, sem az Aerot nem ismerem alapossan, de én azt reméltem h ezek a megoldások a video kari kihasználásával gyorsabbá teszik majd az OS-t, azáltal h több ideje marad a procinak a programok számára..
No most nekem a Vista min konfigjáról nem ez jön le.
egyébbiránt nekem is bejönnek ezek a szép képek a vistárol, de használat közben engem zavarnak ezek a ficsörök. (forgo asztal... minek? sokat használom azt eldobom a rókabört -
#58 Hihetetlen... Ha nem az oprendszereket, vagy a böngészőket fikázzák, akkor egymást dobálják sárral. Ez Magyarország?:( -
Tiberius B #57 szerintem semmi baj az egér nélküli kezeléssel, megoldható grafikus felületen is (gyorsbillentyűk), mert ugyebár tényleg hatékonyab, ha megvan hozzá a tudásod és a rutinod:-) -
htmm #56 Nekem az a tapasztalatom, hogy a konzolt altalaban azok fikazzak, akik nem tudjak haszalni. Pedig rengeteg esetben joval gyorsabb, es kenyelmesebb. Mondok egy egyszeru peldat:
Tegyuk fel, hogy ircelunk. En konzolos klienssel, te grafikussal. Eszrevesszuk, hogy egy masik csatin aktivitas volt. Te felemeled a kezed a billentyuzetrol, megfogod az egeret, a szemeddel megkeresed a mutatot, a csati neve fele viszed, kattintasz, elviszed az utbol a mutatot, a kezed visszateszed a billentyuzethez. Ezalatt en lenyomtam ket gombot, elolvastam amit irtak, esetleg mar el is kezdtem valaszolni.
Ha ezt az egerhez nyulos mozdulatsort mondjuk naponta ezerszer kell megcsinalnod, mar nem mindegy. Mondjuk nem irc miatt, hanem a munkad miatt... -
NYCBoy #55 Lehet, hogy csak nem keretem eddig elégé a kihívásokat?! -
Hierogli #54 A kerdeseidre a valasz igen. -
Caro #53 Bizony igazad van.
Mert a fekete konzol az igazi!!!!!!!! :D
Egyébként eszméletlen miket meg nem csinálnak.
Az még ok, hogy létezik mplayerhez (meg VLC-hez, meg xine-hoz is) ascii art lib. Tehát hogy szöveges karakterekből rajzol ki képet. Ez még ok.
Az már picit nagyobb szám, mikor a framebufferes konzolon(tehát nem text módban) kezdesz nézni egy filmet, de ezt a framebuffer lehetővé tesz.
De a legnagyobb űberállatság, hogy TEXT módban is lehet SZÍNES TELJES FELBONTÁSÚ VIDEÓT nézni!!!
Már ha a videokari támogatja... (cvidix kimenet)
De mikor megláttam, azt hittem hanyattesek.
Még grafikus felület se kell hozzá, na ez a leg erőforráskímélőbb.
Az más kérdés, hogy ilyeneket kell írogatni, hogy mplayer ./valami.avi -vo cvidix, de akkor is nagyon QL. -
NYCBoy #52 Szerintem is nagyon szép, és bevallom, hogy elsősorban ezért fogok rá váltani (meg a remélhetőleg jobb Media Center miatt). Programozó vagyok, és szerintem nem mindegy, hogy egy szép, kényelmes, barátságos felületet bámulok egész nap, vagy egy fehér terminálba pötyögök, mint egy ősember, és azt hiszem, hogy ettől vagyok jó programozó... -
#51 1. Attól, hogy valakinek - szavaidat idézve "ultraszar gépe" van - attól még el szeretné érni a jelenlegi szolgáltatásokat, szöveget akar szerkeszteni, zenét akar hallgatni, internetet akar böngészni. És mivel - szavaidat idézve "ultraszar gépe" van - ez a felület - szavaidat idézve "nem csicsa, a kor követelménye" - nem lesz elérhető a gépükön, kénytelenek lesznek mást használni (Vista normál felülettel, Windows Xp, valamilyen Linux disztribúció - kisigényű ablakkezelővel, stb).
2. Nem mindenkinek (pláne Magyarországon - ahol a piac nagyon árérzékeny) van lehetősége - szavaidat idézve "ultraszar gépét" - lecserélnie.
3. Egy felhasználói felületnek nem kell feltétlenűl erőforrászabálónak lennie. Pláne hogy az erőforrászabáló felület "ultraszar" gépen ultralassú lesz - ezáltal a felhasználónak rossz élményei lesznek.
Egy felhasználói felületnek elsődlegesen átláthatónak kell lennie, felesleges sallangok (átlátszó ablakok, forgatható asztal) - a gyorsabb munkavégzés miatt. És ez igaz bármilyen operációs rendszerre, szoftverre.
4. Nem a Vistát fikáztam, csak a hozzászólásod két momentumát kiemelvén mondtam el véleményemet. Egyik az "ultraszar gépek", másik a "nem csicsa, a kor követelménye".
5. Használok Windowst és *nix rendszereket is. -
#50 Hát igen. Sajnos az MS Win monopoliuma miatt nincs rákényszerlüve a legtöbb szoftvercég, hogy linuxra is készítsen egy verziót. -
Emmegki #49 te meg feltuningolod csúcsra a géped aztán ráraksz egy lassabb rendszert és ugyanoda jutottál egy csomó pénzért. a csicsát veszi a nép, a marketingesek meg dörzsölik a kezüket -
dez #48 Hadd kérdezzek 1-2 dolgot (ha tudod rá a választ). Az Aero full DirectX alapú (vagy csak úgy egymástól függetlenül vannak megírva ezek az effektet)? Teljesen beékelődik a felh. programok és a rendszer többi része közé? Akármit csinálhatok az ablakkal, az itt sem kottyan meg a programoknak (észre sem veszik)? Átvesz minden ablak- és GUI-kezelésért felelős funkciót (vagy a továbbra is a programoknak kell frissítgetniük a dolgokat)? Ha mozgatok egy videolejátszásos ablakot, akadás nélkül folytatódik a lejátszás? -
risp #47 Ki mondja hogy nem az? Mikor próbáltad amúgy? -
Su0my #46 ;) én is szidtam ezerrel, aztán lámlám, csak ezt használom-sőt, néha szeretem is-bár amikor egyszercsak elkezd boot után rögtön újraindulgatni, akkor megutálom 1 hétre... pedig nem nyúltam hozzá semmihez bááá dühítő 1 hónap után ezt csinálja, no de sebaj, még van 2 szép hetem..:D -
Newfronter #45 Nem sírjuk vissza, jó nekünk az XP nagyon! :) -
Su0my #44 És attól, mert még szép színesek a képek, nem csicsás a rendszer: tegyél be foszöld színű hátteret, nem fogja bántani a szép kis szemedet... -
Su0my #43 Én nem szeretem a Microsoftot(enyhén szólva), össz-vissz egyszer volt Linuxom. Én, nem lévén kocka, nem szerettem a Linuxot, mert kényelmetlen volt. És az átlag(én is) emiatt használ Windowst. Meg mert akármit is mondotok, ez is szempont, elég szép. Arról nem is beszélve, hogy a sok hőbörgő is előbb utóbb át fog állni rá, úgyhogy megint semmi értelme az egésznek. Kijött Win95 ugyanígy szidtátok, most meg azt sírjátok vissza:). Az biztos, hogy lehetne a Windowsnak konkurenciát állítani, de jelenleg nincs igazán. Még a Linux sem az. Talán, ha kicsit 1xűsítik. Oltsatok!! -
risp #42 És ezt nem azért mondom mert Faustus-szal egyetértek, csakhát... -
risp #41 Az ilyen emberekről beszéltünk. Nem tudod miről beszélsz sajnos.
Más kérdés hogy valóban lehetővé teszi az általad emlegetett effekteket, dehát az opengl már csak ilyen, ez van.
Szerintem nézz utána hogy mi az az xgl. -
p1gr1 #40 Tevedes nem a hackerek törik fel a rendszereket azok a cracker rengeteken keverik a kettot.
Hack nem egyenlo a crackerel <ezt olvassatok el pls. -
#39 Mond már meg mi a sok csicsa? Letisztult felület, átlátszó ablakok, nincs itt semmilyen csicsa.
Ha mondjuk színváltós ablakok lennének, amik a fényerejüket is változtatják, akkor én is azt mondanám rá hogy csicsa...
Ja és a Linux is kifejlesztett egy 3D bizbaszt, alakváltozatató ablakok, forgatható desktop...stb na az tényleg csicsa -
#38 Ja nézzen ki valahogy, de kérdés milyen áron? -
jzombi #37 "Ez lenne a Linux-al is."
Ez van a linuxszal is. Nemhiszem, hogy az a sok szerver, amin linux fut, nem kelti fel a hackerek érdeklődését. -
#36 "mert az ultraszar gépükön, esély sincs futtatni,,, az aero meg nem csicsa, a kor követelménye, hogy nézzen is ki valahogy egy opredszer!"
Ergonómiaia szempontból a túl sok csicsa (kor követelménye?) csak hátráltató tényező (akár honlapon, akár felhasználói felületen). -
Newfronter #35 p1gr1: Nem kell újraírni egy részét, szuperstabil lesz.
DjKerX: Attól hogy megismerik a hackerek, attól nem lesz sz*r az oprendszer. Mivel nagy népszerűségnek örvend, így természetes, hogy próbálják az oprendszer réseit megkeresni. Ez lenne a Linux-al is. De mindig kijönnek a javítások hozzá, így nem kell aggódni, meg egy jó tűzfal vírusírtó, + ami kell és kész is a biztonság. -
adam012 #34 ok -
adam012 #33 dehogynem mert pl. már normális tűzfal lessz benne, benne lesz a windefender ie7 is jobb lett stb.. -
jzombi #32 adam012: én nem az MSN programról, hanem az MSN szerverről, és a protokoljáról beszéltem. MSN/Win Messengert nem használok. -
DjKerX #31 Szerintem a Vista semmivel sem lessz biztonságosabb mint a Windows XP. Maximum annyival hogy a HACKEREK még nem ismerik de ha megismerik uggyanolyan sz*r lessz mint az XP. Ez csak eggy egyéni vélemeény ezért ne ítéljetek el köszi :) Dj Ker X -
p1gr1 #30 droland:
te azért váltasz vistra mert jol nezki?
eleg erdekes lattom nem nagyon ertesz a dologhoz vagyis a hozza szolasodbol ezt kovetem le.Vista egyik elonye talan ha azt irjak amit irnak bar nem hiszek benne hogy lesz benne optimalizalas.Bar ahogy nezztem ez nem fog ossze jonni.Igy is ujra kell irni a kodok jo reszet mert elcsesztek. -
risp #29 És az hova csatlakozik? Tehát? -
adam012 #28 énmeg azért használok win95 stílust mert:
1, gyorsabb
2, xp-é nemtetszik:D -
adam012 #27 nem. windowsban alapból win messenger van, msn-t külön kell leszedni -
jzombi #26 MSN-t azért használják sokan, mert alapból a winben van. Én is használom a chat protokollt, de csak mert néhány ismerősömnek winen ez van, és ezt használja.
Az, hogy hogyan néz ki egy oprendszer nem feltétlen kor követelmény. Nem azért használok igénytelen ablakkezelőt, mert nincs meg hozzá a vasam, ezen a gépen egy új videókarival elfutna az aero is. -
adam012 #25 nameg azért mert azthiszik mert microsoft termék akkor jó nemlehet. az msn is microsoft termék és nagyon sokan használják.. Csak a szoba sötét sarkában összekuporodva szidják a microsoftot és azthiszik valami menőt csináltak...