Hibairtó verseny a Vista fejlesztői között
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert a fekete konzol az igazi!!!!!!!! 😄
Egyébként eszméletlen miket meg nem csinálnak.
Az még ok, hogy létezik mplayerhez (meg VLC-hez, meg xine-hoz is) ascii art lib. Tehát hogy szöveges karakterekbõl rajzol ki képet. Ez még ok.
Az már picit nagyobb szám, mikor a framebufferes konzolon(tehát nem text módban) kezdesz nézni egy filmet, de ezt a framebuffer lehetõvé tesz.
De a legnagyobb ûberállatság, hogy TEXT módban is lehet SZÍNES TELJES FELBONTÁSÚ VIDEÓT nézni!!!
Már ha a videokari támogatja... (cvidix kimenet)
De mikor megláttam, azt hittem hanyattesek.
Még grafikus felület se kell hozzá, na ez a leg erõforráskímélõbb.
Az más kérdés, hogy ilyeneket kell írogatni, hogy mplayer ./valami.avi -vo cvidix, de akkor is nagyon QL.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
2. Nem mindenkinek (pláne Magyarországon - ahol a piac nagyon árérzékeny) van lehetõsége - szavaidat idézve "ultraszar gépét" - lecserélnie.
3. Egy felhasználói felületnek nem kell feltétlenûl erõforrászabálónak lennie. Pláne hogy az erõforrászabáló felület "ultraszar" gépen ultralassú lesz - ezáltal a felhasználónak rossz élményei lesznek.
Egy felhasználói felületnek elsõdlegesen átláthatónak kell lennie, felesleges sallangok (átlátszó ablakok, forgatható asztal) - a gyorsabb munkavégzés miatt. És ez igaz bármilyen operációs rendszerre, szoftverre.
4. Nem a Vistát fikáztam, csak a hozzászólásod két momentumát kiemelvén mondtam el véleményemet. Egyik az "ultraszar gépek", másik a "nem csicsa, a kor követelménye".
5. Használok Windowst és *nix rendszereket is.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Más kérdés hogy valóban lehetõvé teszi az általad emlegetett effekteket, dehát az opengl már csak ilyen, ez van.
Szerintem nézz utána hogy mi az az xgl.
Hack nem egyenlo a crackerel <ezt olvassatok el pls.
Ha mondjuk színváltós ablakok lennének, amik a fényerejüket is változtatják, akkor én is azt mondanám rá hogy csicsa...
Ja és a Linux is kifejlesztett egy 3D bizbaszt, alakváltozatató ablakok, forgatható desktop...stb na az tényleg csicsa
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ez van a linuxszal is. Nemhiszem, hogy az a sok szerver, amin linux fut, nem kelti fel a hackerek érdeklõdését.
Ergonómiaia szempontból a túl sok csicsa (kor követelménye?) csak hátráltató tényezõ (akár honlapon, akár felhasználói felületen).
DjKerX: Attól hogy megismerik a hackerek, attól nem lesz sz*r az oprendszer. Mivel nagy népszerûségnek örvend, így természetes, hogy próbálják az oprendszer réseit megkeresni. Ez lenne a Linux-al is. De mindig kijönnek a javítások hozzá, így nem kell aggódni, meg egy jó tûzfal vírusírtó, + ami kell és kész is a biztonság.
te azért váltasz vistra mert jol nezki?
eleg erdekes lattom nem nagyon ertesz a dologhoz vagyis a hozza szolasodbol ezt kovetem le.Vista egyik elonye talan ha azt irjak amit irnak bar nem hiszek benne hogy lesz benne optimalizalas.Bar ahogy nezztem ez nem fog ossze jonni.Igy is ujra kell irni a kodok jo reszet mert elcsesztek.
1, gyorsabb
2, xp-é nemtetszik😄
Az, hogy hogyan néz ki egy oprendszer nem feltétlen kor követelmény. Nem azért használok igénytelen ablakkezelõt, mert nincs meg hozzá a vasam, ezen a gépen egy új videókarival elfutna az aero is.
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
"Épp errõl van szó: "Nem igazán ismerem az aerót" illetve nem igazán ismerik.
De fikázni mindenki fikázza ezerrel, mert csak a "csicsát" látja"
Nem értem ki az a mindenki.
AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W
2) Az xgl-t sem ismerik, de mindenki fikázza, mert mások fikázták az aerót. Saitek meg egyiket sem ismeri, de mindenki hülye. Egyébként az általa linkelt hozzászólások szerintem nem zárják ki egymást.
Egyébként kiokosíthatnál hogy az aero mit csinál pontosan, ami nem a látvánnyal kapcsolatos.
A hétvégi melót meg hülye aki bevállalja odakint. Keresnek mint állat, szóval ez aprópénz.
(windows astalaVISTA rulZzZ)
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
De fikázni mindenki fikázza ezerrel, mert csak a "csicsát" látja
Szerinted illetve szerintetek az aero csak "csicsa"?
A másik része pedig a Vista alá megírt programok, amiket jól kell megírni és akkor nem lenne probléma soha, csak hát mivel be kell tartani egy határidõt, így elmarad az optimalizálás és bugos lesz a program (ezt a programokra értem nem az OS-re).
A felület meg nem fogja nagy mértékben befolyásolni a rendszer gyorsaságát, mert az már régen rossz. Megint más ha egy WindowBlinds fut a kernel mellett...
Amúgy a Vistában a keresõ funkció lesz nálam a top, meg a virtuális mappák. Nem beszélve az oprendszerre megírható programoknak a drasztikusan több lehetõséget nyújtó funkciók.
Ez egy elég hülye gondolatmenet volt. A Vista-ban nemhiszem, hogy csak a csilivili 3D-s kezelõfelület az újdonság, ergo nem feltétlen azért vált az ember... Jelenleg egy olyan ablakozórendszert használok linuxon, amit még talán a windows 3.1 is felülmúl grafikában (fluxbox). Csak egy tálca van, és egy egyszínû háttér. Viszont villámgyors.
Linux-nál pedig a jóval csicsásabb XGL:"lesz egy faca GUI-nk"
Link