11580
Europa Universalis III
  • Oltred
    Na ha már hárman leszünk az jóóó. :)
    Nekem egy valami jut eszembe a modokkal kapcsolatba: mikor letörölted és újra telepítetted akkor a törléskor nem töröl minden mappát és fájlt a gép. Nem tudom miért csinálja de ez van, tehát mikor letörlöd nézd meg a helyét, hogy minden eltünk-e mert lehet ezért jegyez meg olyat amit nem kéne, másik, indítsd újra ezek után a gépet, nem szükséges, de néha ez a baja.
    Nekem ahogy működik: én nem szórakoztam sokat a kiegészítők leszedésével, nekem megvan a Complett, feltettem majd leszedtem a DW-t, rarban volt, kicsomagoltam NEM a Complett helyére és nekem megy, sőt az új júni 29.-i patchet csak felülírtam a régi DW-mel és megy. Lehet,hogy lesz hiba, de én még egyáltalán nem tapasztaltam, 1640-ig játszottam eddig ezzel az új moddal.

Amúgy szóljon aki jönni szeretne multizni, nem tudom hogyan, de megoldjuk.

Petiii94 szólj ha megy minden mer akkor már csak azt kell kitalálni hogy hogy hozzuk össze. :)

Oltred
  • Petiii94
    Annak nagyon örülnénk Kari :) De jó volna átálni az MSN-es vagy Skyypes kapcsolattartásra...:D
    Nekem gondjaim akadtak a modok felrakásával...
    Feltelepítem a Complettet (Napoleon ambitions és Innomine) Aztán amikor erre rátelepítem a HTT-t akkor valamiért a régi MIEOU-s változatot adja be a game aminél kidob egy hiba üzenetet indításnál amikor az Initializing Maplogicnál jár :
    File exception:Exception in:/discfile.cpp,line:$ Description:could not open file.
    Azt értem h valami filet nem tud meg nyitni ,de h melyik lehet az és miért írja ezt...
    Főleg azért nem értem a hiba okát mivel újra húztam az egész játékot...Akkor miért a MIEOU indul amikor azt nem is telepítettem most rá...!!!!Ez nekem magas :S
  • Kari91
    Oltred és Petiii multizni készültök? Abba én is beszállnék.
  • Oltred
    Azért nem kell miattam megszakadni. :)

Oltred
  • Oltred
    5.1 GALN és ha jól emlékszem én is ezt tettem fel amit te írtál. ( úni 29 )

Oltred
  • Gol000
    steamon és most leárazás van ,de már írta hegi is.
  • Petiii94
    Fúha....Valamiért nagyon elakadt a Reinst...Folyamatosan a MIEOUs varziót telepíti a játék (ami persze nem indul el ,de már rég az irmagját is kiírtottam a gépről...).

Nem tudtok valami oldadlt ahol Divine Windig árulják a játékot???Mármint alaptól idájig???:S
  • kissssss
    "romániával játszom"

élve máglyán égsz el
  • Petiii94
    Nah Reinstalálom a játékot Oltred kedvéért:)
  • Petiii94
    Hát....:)A gép is utálja a hülye románokat :)
  • McCartman

első mondatnál tovább nem jutottam.
  • McCartman
    mit értesz tisztaság alatt?
    nem olyan nehéz Peti , próbáld meg te is és meglátod menni fog csalás nélkül.
  • Pityuládé
    Na mondok nektek egy érdekes sztorit. Romániával játszom (Uram, bocsáss meg, vétkeztem), 1650-es évek. Nagyon fasza minden, Nagy-Románia terv megvalósítva, westernizáció, a Balti államoktól a Balkánon át a Szent Földön keresztül Hidzsászig mindenki a vazallusom. Nem olyan sok amúgy, de mindegyiket rendesen felhizlaltam területtel, de ez most nem érdekes. Szóval, Bohémia megtámadja Lengyelországot (vazallus) requncuesttel. Szövetségese Szászország és Pomeránia. Jó, ez nekem semmi, oda küldöm a hadseregemet. Erre, betámad Nagy-Bajorország (az összes bajor terület a vazallusa) reqoncuest-el Ausztriára (vazallus). Ez még mindig nem nagy baj, de csak, hogy ne unatkozzak, Nagy-Dánia (birtokolja Izlandot és Norvégiát + pár vazallus) megtámadja az egyik rendkívül értékes szövetségesemet, Svédországot. Ilyenkor már vért izzadok, de a seregem még elég. És amikor idegbajt kapok, az akkor van, amikor Novgorod megtámadja Moszkvát, (vazallus) szintén reqoncuest-el. A jó kurva életbe! A haderőimet megosztom, nehezebb a háború. De most jön a legjobb rééész!!! A rohadt törökök megtámadják a Keresztes-államokat (vazallus). Hát mondom ajókurvaéletbe. És ennek tetejére még, belföldön lázadoznak a rohadt parasztok, forradalmárok meg partikulárisok. Eszem megáll és állva marad...
  • McCartman
    rég volt már , de azt tudom , hogy az íreket gyorsan elintéztem sorban egymás után , a stab. hit nem sokat számított mivel úgy is -3 voltam mire lezárult az első háború Kasztíliával. Így az egyesítés rövid idő alatt megvolt.
    Az angolok ha jól emlékszem a franciákkal voltak elfoglalva az első háború alkalmával , a főseregük legalábbis biztos ott volt. Akkorra időzítsd a dolgot amikor kitör egy menetrendszerű angol-francia , jó sokáig elhúzódik mindig így neked is juthat pár morzsa.
  • Petiii94
    Oltred Csak júni 29.--es patch-t találtam:S
    Bétában is lehet multizni??? Írd le légyszi a verzió számod ami oda van írva alulra amikor belépsz. Zárójelben 4 betű!!! pl így (XZLK)
  • Petiii94
    Számomra még mindig kérdés a Granadás egyesítés tisztasága:)
    Szerintem amit tehetsz Egyiptommal:SZabadítsd fel mit vazallus.Fele pénze és hűsége a tiéd....:) Aztán 10 év múlva meg bekebelezed pár infamyért :P
  • JLH Fans
    Tényleg, te a Granadás játékban mit tettél volna, ha neked is hadat üzen Anglia azonnal, miközben még az ir egyesitésen munkálkodsz?:)
  • JLH Fans
    Egy picikét igen, enyém 3 db ír államocska már, de nekem sajnos nem volt szerencsém, Anglia hadat üzent szinte azonnal, és persze megkapta mindenhová a coret (hogy inkább a szörkemarha coret kapták volna meg a köcsögjei) szal teljesen esélytelen tartani) viszont van egy új reménysugár, egy küldetést kaptam, hogy coret kapok ha felszabaditom litván testvéreim, szóval csak ki kell várnom az ujabb menetrendszerű háborut Novgorod és a teuton lovagrend között, aztán gyorsan lecsapnom arra a területre, miutan a lovagrend seregei elmászkáltak afrancba.

Szenvedős nagyon, de remény azért van, mivel ami létezik COT a közelben, ott mindenhol maxon vagyok, igy a 0.2 helyett akad azért 11-12 bevétel.
  • JLH Fans
    Hát ekkora infamyval a tutibiztos összeomlás, no nem feltétlen azért, mert levernek a világháborúban (merthogy a föld létező összes orszáa hadat fog neked üzenni szép sorban, még a grönlandi bálnavadászok és a jegesmedvék is, book it) mert ha elég erős vagy, leverhetsz akár mindenkit, csak épp nem lesz elég diplomatád, hogy gyorsabban megkösd a békéket, mint amilyen gyorsan jönnek az új hadüzik, tehát soha többé nem lesz béke, úgyhogy nagyjából számolhatsz havonta előbb utóbb a területek felén lázadással is, szóval pár év és nem lesz olyan területed, ahol ne lenne lázadás éppen,kivéve ahol vmi nagyobb sereged áll:)
  • McCartman
    mi újság Rigával JLH Fans? folytattad azóta?
  • JLH Fans
    Persze hát én elsőre is írtam, hogy Alexandria meg Cairó az mesés, és még Damascus meg Jeruzsálem meg Sziria és Aleppo is egész jó, a misszináriusok miatt is, meg a területek is viszonylag jók vay közepesek legalább.
    Viszont a többi....kb ha ingyen osztogatnák se kellene, csak a technológiát drágítja kb:P
  • realcsabi
    Divine Wind. Az inherit nem jött be, 3 uralkodóm halála után sem, pedig mindent megtettem érte. Nem tudtam -bár logikus- hogy az integrate megnöveli az infamyt, szóval amint lehetett, próbálkoztam. Ez sem ment azonnal, kellett neki sok idő, dehát kb. 40 régiót sikerült kaszálni. Már csak az a gond, hogy a rám váró háborúkban nem vesz részt az eddig legerősebb szövetségesem, Egyiptom.
    Na megyek is folytatni, kiváncsi vagyok mi fog történni, bár sejtem.
  • Kari91
    Az inherit és az integrate két különböző dolog.
    Az integrate úgy működik, mintha egy vazallust diplo-annexálnál(minél nagyobb az integrált ország, annál több infamyt kapsz).
  • sulouos
    Hogy lehet inderitelni egy országot? Még sose találkoztam vele.
  • Petiii94
    Hát csabi...Nem tudom mi lehet veled:S... Milyen verzióval tolod?AZ inherit magától vagy eröltetetten diplomáciával volt???Mert lehet azért nőtt eg az imfamyd.De nem értem a dolgot.Ha magas a presztizsed és jó kapcsolatod van nah meg a legitimitásod is 100 akkor elvileg nagyon gyors folyamatnak kéne lennie...:SÉn kb 70es presztizzsel 100as legitimitással és 39es imfamyval inheriteltem cseheket 0 imfamyért...Szóval nem tudom....Mi lehet a probléma???
  • realcsabi
    Na, végül is sikerült, 73 kínkeserves esztendő után integráltam a mamelukokat (ez volt már a harmadik integrációs kísérlet). Egyiptom összes tartományán a vörös-félholdas zászló lobog, 1542-re. Egy szépséghibája van a dolognak, egy nagyon amatőr hiba. Infamy megnőtt egy picit, jobban mint gondoltam; 58/28,8. Több mint a duplája a korlátértéknek, évi 0,45-ös csökkenéssel, legitimacy <50, war exhaustion >10. Amint megláttam az infamy értéket, pause, save, exit. :)))
    Olyan cifra háborúkra számítok, amit nincs kedvem elkezdeni az éjszakában. Talán a csúcson kéne abbahagyni, és új játékot kezdeni a majákkal.
  • Petiii94
    Vijayanagar (Vidzsájánágár) :P Szerintem nagyon szép nevű ország:) Személy szerint az én kedvencem a DEkkán félszigeten:).Pár napja velük egyesítettem Hindusztánt és nagyon jó játék élmény volt.Persze nyugatósítottam is.Mindenkinek ajánlom:)
  • Andorjan
    Történelmi határok, csak ugye én felosztottam több provira. Lázadás az most van kicsi, mert megkezdődött a reformáció.
    Infláció 7 körül, infamy 0, stability 3, manpowerem kb. 1/3-a az osztráknak, de ugye jönnek a vazullusok is, arany pedig 200 körül van, évi +50, háborús kimerültség is 0.
  • McCartman
    ugyanúgy 1 provinciás (jó esetben) vagy az 5 évente beköszönő Kasztília miatt könnyebb ugye?

már akkor is hitetlenkedtél emlékszem , be lehet darálni az angolokat gond nélkül , csak jókor kell jóidőben lenni.:)
  • Hegi90
    "High infamy, high war exhaustion, inflation at 6"

btw, ezért kell Munsterrel kezdeni
  • Kari91
    Már sokatoktól láttam hogy itt röhögtök Vijayanagar-on, meg "V betűs országnak" hívjátok, meg stb. Könyörgöm, azért, mert nem hallottatok még róla, rá lehetne szánni, egy kis időt, míg 1x kiolvassátok és magatokban kiejtitek. Szerintetek mennyi időbe fog telleni? (Segítek, 3 másodperc.) Az meg, hogy általában Vijayanagar befoglalja majdnem egész Indiát, segítség, hiszen kani nagy betűkkel kiírja a térképre a játék a nevét, azt már csak el tudjátok olvasni. Az meg, hogy itt poénkodtok a V betűs országról, csak nektek ciki, hogy nem tudtok olvasni...

Egyébként meg azt hiszitek, a mi Hungary-nk olyan jól hangzik a Távol-Keletieknek, az afrikaiaknak, vagy az amerikaiaknak? A francokat, ők még nagyobbat röhögnek a kiejtés, az "éhes ország" miatt.
    Ez az ország nem nagyon fordul elő a középszintű töriben, de mi se nagyon fordulunk elő az ő törijükben...
  • kissssss
    "Ha neked nem tetszik, akkor nem játszol úgy"

problem?

tapasztalatból beszélek, sosem tagadtam hogy meg lehet e csinálni, én csak annyit mondtam fölösleges vesződni vele mert csak a hajad fog ki hullani annyira kiegyensúlyozatlan az erőviszonyok.

de ha ki akarod próbálni hajrá :) már előre látom hogy kénytelen leszel felrúgni a szabályokat és cb nélkül neki esel a szomszédoknak infláció az egekben lesz infamy határt átléped aztán jön a rakat lázadó és ismét vissza zsugorodsz egy provinciás királysággá.

nah ennyire nincsen mozgástér ha valamelyik ír királysággal kezdesz, hihetetlenül be van skatulyázva az a 3 ír királyság mintha csak dísznek lennének oda rakva.

de tessék itt egy kis ízelítő hogy is megy ez élesben.
    (na jó elég szarul játszik a kölök de jól mutatja a lényeget)
  • kissssss
    igen granadával :) nem egy kicsi ír királysággal.
  • kissssss
    vija szövid még gondot fog okozni neked a jövőben túl nagy lett, timuridnak meg egyértelműen lőttek túl sok a lázadó.
  • McCartman
    sok vagy kevés?:D kereskedőt csak saját COTba tudok bejuttatni.
    azért Anglia+Írország+Skócia+Portugália+Spanyolország területeivel csurran-cseppen valami.:D

amúgy még így is szűkösen mert a muszlim csapatok hullanak mint a legyek.
    azóta nekimentem a franciáknak , hosszú , kimerítő és véres háború volt.

@Andorjan: attól függ mekkora a birodalmad és a lázadások veszélye.
  • sulouos
    Nem tudtam, hogy kivel kezdjek játékot, ezért Biharral nekifutottam.

A jó az benne, hogy nagyon jó ürügy a muzulmán államoktól elszedegetni a hindu területeket, tehát háborúzni van kivel.

Indiában sokkal erősebb a hindu fél, mint a muzulmán, tehát könnyű hódítani is.

Megtámadtam Delhit kezdésnek. Szétvertem a seregét, elfoglaltam pár régiót, erre "nekemrontott" keletről Bengál. Delhivel gyorsan békét kötöttem, fél év alatt lerohantam szerencsétlen bengáliakat, majd jutalmul annektáltam őket.

Közben a déli szövetségesem (az a V betűs) bekebelezte Dekkánt, Delhi egy részét, Gujaratot és Sindhet (vagy mit). A timuridák közben lenyomták a maradék Delhit, a közben létrejött Punjabot is. Ezután következett egy rövid timurida támadás, melyet elhárítottam azzal, hogy elismertem a vereséget. Kár volt, mert 1 hónap múlva aktivizálódtak a Delhi felkelők, összeszedtek vagy 25000 embert, amit a timuridák átüldöztek hozzám. Nagy nehezen (fél év kergetőzéssel) agyonvertem őket. Közben nem hagyták abba a lázadozást, ezért a timuridák felszabadították őket Punjabbal együtt. Most arra várok, hogy a V betűssel mikor esnek egymásnak.

• Andorjan
    sztem ez a szürke meg zöld hányás ez azt mutatja, hogy be van-e jelentkezve az illető
  • Andorjan
    Próbált már valaki -3as stabilitással háborúzni?
    Csak mert sógorék betámadtak, és nem tudom, hogy inkább adjak neki 2 területet, hogy béke legyen, aztán majd visszaveszem, vagy sanszos, hogy beledöglik.
    Elég nagy területe van, kb. akkora, mint McCartman képén a #7861-es hsz-ben. Land tech-ben kb. 4gyel van előttem meg a vazullusaim előtt, szövetségesem Litvánia (kb. 5 prov), vazullusom Würtemberg (4prov) Bosznia, Szerbia, Wallachia, Moldova, Ukrajna, Razyan (1 prov), meg még egy egyprovos állam ott mellette. Katonákat tekintve a két szövetségi rendszer kb. azonos, nyilván az a +4 tech meg a nyugati katonák sokat nyomnak a latba. Coret kapott Croatiara, meg Sopronra a szemétje, ezért támadott meg. Ja egyébként meg kiközösített uralkodó, és Burgundia az emperor.
  • Hegi90
    5 szabad merchant ಠ_ಠ

amúgy miből tartod el a százezres sereged? :D
  • McCartman
    ezek után nekiálltam visszahódítani az ősi ibériai földeket.
    +1