11580
Europa Universalis III
  • JLH Fans
    Elfogad néha 100% feletti követelést, viszont annektálni 1 nél több provinciást nem lehet se IN ben, se HTT ben:):(
  • Razzia96
    IN-be -3 mas stabilitással nem lehet hadüzenetet küldeni
  • Lysandus
    IN-ben így csináltam mindenkiből vazallust. Ha elég ideig húztam a háborút, akkor 6-7-8 tartományos országok is simán igent mondtak a követelésre.
  • Lysandus
    Elméletileg igen. Prawnstar így csinálta meg a híres irokéz világhódító játékát very hardon normál agressziós szinten IN-ben.

The Audacity of Hope
  • Andorjan
    Az lesz a gond, hogy valahol több, mint 1 pixel vastagra csináltad a folyót. Nekem is volt ilyen problémám. (ha kell hozzá javított domborzat, tudok adni olyat - bár az az általam készített rivers.bmphez illeszkedik...
    Minden esetre így néz ki.
  • pecaboy
    Egyébként meg lehet-e azt csinálni, hogy átmész brutálagresszívbe, nem törődsz az infamyvel sem, és "stabilan" -3-on tartod a stabilityt, közben azt támadsz meg, akit akarsz (az eleve -3 stab miatt lényegében hátrány nélkül)?
  • pecaboy
    Rekordot akarsz dönteni infamyben? :)
  • pecaboy
    Nocsak, ezt nem is tudtam...
  • Lysandus

• Lysandus
    Így állok most. Egy kissé lelassult a játék, mindenki betámad. Szerencsére nem egyszerre, csak szépen sorban... :-) Igazából a stabilitás volt a legnagyobb probléma, két havonta jött egy -1-es esemény. Egy csomó ideig nem is költöttem rá, maradtam -3-on, mert semmi értelme nem volt növelni.

[IMG] http://noob.hu/2011/08/31/EU3_3.bmp[/IMG]

[IMG] http://noob.hu/2011/08/31/EU3_MAP_CRE_1661.9.4_1.bmp[/IMG]
  • Lysandus
    IN-ben 100 feletti követelést is elfogadott, ha elég nagy volt a háborús kimerültsége. HttT-ben nem fogad el, de ő maga tehet 100-as warscore feletti ajánlatot.
  • pecaboy
    Nem tudom, hogy van a DW előtti verziókban, de szerintem HTTT-ben is lehet annektálni 4, esetleg 5 provinciás országokat is. A DW-ben meg biztosan, bár a tartományok értékétől is függ (100% warscore feletti követelést soha, semmilyen ország sem fogad el egyik verzióban sem).
  • pecaboy
    Pont ezt a "gyanús" taktikát használtam eddig a HRE-s világhódítós játékomban :P Én "ideiglenes, infamycsökkentő vazallusoknak" hívom őket :)
  • Miki7
    Ha valaki fel tudná ide tölteni a rivers.bmp cimű képet a map könyvtárból, eredeti méretben (11,5 M)nagyon hálás lennék. Az történt ugyanis, hogy a képet beraktam paintbe, és kijavitgattam rajta a folyók hibáit, csak úgy szórakozásból aztán meg véletlenül lementettem ugyanazal a névvel, ugyanoda, tehát felülirtam a korábbit. Most nem indul a játék, gondolom emiatt, mivel indulás közben a ,,creating rivers'' résznél (háttérben Napóleon) megáll, és kidobja, hogy runtime error. Nem vagyok nagy informatikus, szóval ha nem ez a gond, akkor valaki mondja meg, hogy mi, ha pedig ez, akkor légyszi valaki töltse fel a képet. EU III. Chronicles/Divine Wind egyébként. Köszi.
  • JLH Fans
    Kaptam küldetésként coret Ostmarchra, szóval volt CB-m rájuk, és 0 ba került a vazallussá tétel, ha jól emlékszem:)
    Ami a másik dolgot illeti: nem DW- t tolok, és itt sztem másképp van, kapom az 1pont/tartományt ígyis, meg eleve egyből ugye nem tudnám annektálni, mert nem 1, hanem 6 provinciás
  • Andorjan
    vettek már tőlem is hasonló summáért tartományt :) Amúgy lehet, hogy vazullusodként is fizetett volna érte ennyit, és akkor 1-2 infamyval kevesebbe került volna a vazullussá tétel.
    Ami a horvátokat illeti:
    Szerintem csalás, de ha elengeded őket, 5 év múlva felbontod a szövetséget, majd következő hónapban megtámadod (vagy nagyon lerontod a viszonyt, hogy amikor mész háborúzni, és hívod, megtagadja és emiatt egyből felbomlik a szövetség, így már támadhatod is) reconquest cbvel, akkor 0 infamyért tudod megint annektálni.
  • JLH Fans
    Igen, kezd derengeni a dolog:)
    Ja, és köszi:)
    Bár neked sokkal inkább jár a gratuláció az indiánokkal.

Velence már megvan, könnyű dolgom volt vele, hamar 1 provinciás lett.
    (Aztán még annél is könyebb, mert azt az 1 provinciát aztán meg elvitte Milánó, így csak 1 infamyt gyűjtöttem be érte 4 vagy 6 helyett.

Igazából egyszer azért álltam a pusztulás szélén az osztrák-cseh-lengyel (és még vagy 6-7 kisebb állam) kombó ellen, de kaptam pont a háború előtt egy iszonyat tábornokot, 5 os shockja van, és a fire és movementje is 3-3.
    Míg a gyalogosaim lerendeztek egy választott frontot (ahol aztán sikerült nagyon előnyös különbékét kötnöm) addig a lovasokat odadtam ennek az ipsének és....volt, hogy 11 ezer fővel sikerült a 21 ezres főseregét pillanatok alatt nullára verni:)

Picit gondolkodom, mitévő legyek amúgy, folytassam-e egyáltalán, és ha igen, akkor hogyan, mivel az infamy azért jelent némi gondot,úgy 5-6 évig nem nagyon szabadna hódítanom.
    Pedig ha 60 év alatt eljutottam idáig, a köv 120 ban meglehetne Európa:)
    Szerinted van értelme esetleg elengednem vazallusként Horvátországot?
    Iszonyat jól jönne a -6 infamy...
    De csak akkor tenném meg, ha tudnám, hogy csak 10 évre szól,és félek, hogy hiába hatalmas a presztizsem, de ilyen infamyvel kb very unlikelyt írna ki amikor annektálni szeretném majd...
    Amúgy épp most üzent hadat a Milánó-Teutonic Order kettős, szóval tudnék is éppen Itália felé menni.

Ja, a dolog legviccesebb része az volt eddig, hogy néhány évvel azután, amikor Ausztriát megvertem először, rájöttem, hogy a 2 aranybánya mellett kértem tőle egy fos tartoményt is, Linzet.
    Mivel épp a következő háborút terveztem indítani, gondoltam előtte eladom neki,jobb ha majd nála marad miután vazallus lesz.

Namármost...ami az árat illeti, a 2000 aranyra is very likelyt írt ki, és meg is vette:D:D:D
    Adtatok már el tartományt (és ezt most mindenkitől kérdezem)valaha 2.000 aranyért?:P
    Hatalmas esze volt, mert rá pár napra csődbe is ment, és emiatt a háborúban -3 as stabilityje illetve nullás morálja volt a seregének és az erődjeinek is:)

• Lysandus
    Gratula!

De mi mindig mondtuk, hogy Magyarországgal könnyű! :-) Korábban mindig azt mondtad, hogy Magyarországgal hülyeség gyarmatosítani. De gondolom már világos, hogy miért lehet mégis igen könnyen megtenni. :-) És a gyarmatoknak egy nagy előnye van: ha megkereszteled őket, "kimagyarosodnak" tehát nem kapsz utánuk stabilitás és technológia büntetést. Vagy csak annyit, amennyi a területnövekedésért jár, az meg kismiska a nem elfogadott kultúra miatt járó büntetésnek. Aprorpó, akkor lesz még egy nagy ugrás a bevételekben, ha core-ok lesznek az elfoglalt tartományok.

Akkor most menj Itáliáért. Egyetemek! :-) Ja és Velence. CoT! :-)
  • JLH Fans
    Szóval lényeg a lényeg, hogy végül sikerült neki hadat üzenni végre 3.ra közvetett módon, és annektáltam az egészet a francba 10 év alatt (aranybányákat azonnal többiből vassal state lett majd diplo annex)
    Túl könnyűvé tette a játékot sajnos:(:(:(

Utána Ausztria jött, mert rájuk volt mindig jó kis CB-m, na ők még nem mentek könnyen, mivel a lengyelek szövetségben voltak vele, és persze a háború közepén mindig a rohadék csehek is betámadtak (2* is ugyanez történt)
    Nos elsőre még hogyismondjam..."kicsit" megizzadtam hogy egyedül kellett levernem őket, de sikerült:)
    Na de innentől kezdve....

1460 ban vagyok, a teljes Balkán vazallus, Svájc, Bajorország, kb 7-8 pár provinciás német államocska szintén, Akvárium, jópár cseh és bajor és lengyel tartomány elfoglalva, a 3 provinciára zsugorodott Ausztria szintén vassal, stb.
    Ja, pár éven belül lengyelek és csehek is azok lesznek, enyém még Velence is, és több mint 5000 (igen nem tévedés ÖTEZER) pénzem van.

Már 60 ezer a sereglimit, 3as stabilitás, infláció és WE nuku, az infamy picit gázos, mert 21, de azért még kezelhető (worse than dishonourable scum vagyok, de csak ippenhogy) szóval innentől mi értelme van folytatni?:(

Mert szerintem kb semmi az égvilágon...Jó, Anglia létrehozta Nagy-Britanniát, Franciaország meg lenyúlt mindent a környéken (Burgundia egy részét és fél Spanyolországot is) de ezzel együtt sem hiszem, hogy méltó ellenfelek lehetnének.
  • gatoth
    A külföldi kereskedésnél szerintem mindenképp célszerű a free trade, mert ad bónuszt a külső cot-okra, a hazaiakon meg alapból előnyben vagy.
    Egyébként az esélyeknél számít az infamy nagyon sokat. Ezenkívül a technológiai fejlettség, és a presztízs is.
    A ledgeren belül a 24. ablak mutatja az összes CoT-ot. Ott sorba tudod őket rendezni az esélyek szerint (is). A dobókocka jelöli. Így könyebb kiválasztani, hova küldjél, és honnan vond ki.
    Amúgy DW-ben jóval nehezebb sok CoT-t monopolizálni, az In Nomine-ben én pl volt, hogy havi 4-500 aranyat kerestem csak a kereskedéssel, ez adta az össz.bevétel kb 90%-át. Itt ezt eddig nem sikerült még.
  • JLH Fans
    Emlékeztek még, amikor kb 1 hete, 1öntetűen javasoltátok, hogy a magyarokkal hardon kezdett játékomban mindenképp nyúljam le Akváriumot az elején? Nos....nem kezdtem újat, (ugye 1415 ben voltam már) hanem nekikezdtem a tervnek kicsit később és.... azt kell mondjam túl jó tanácsot adtatok.....:(:(:(
    Röviden leírom a köv. ben hogy mi történt, és lesznek majd képek is:)
  • geo91
  • Hegi90
    Holland birodalom
  • pecaboy
    Azon vagyok :)
  • pecaboy
    Kösz, de ez baromi hosszú, és sok helyütt csak elméleteket tartalmaz. Engem amúgy is csak az érdekelne, hogy hogyan definiálták/definiálhatták magukat anno a "havasalföldiek". Már akkor is románoknak? Ez azt jelentené, hogy már akkor is a rómaiak leszármazottainak tartották magukat (ami szegről-végről nem hülyeség, hiszen egy Itáliából a mai Albániába kitelepített és onnan észak-északkelet felé vándorló hegyipásztor csoportról van szó).
  • Razzia96
    Mond meg neki pecaboy
    Mert már engem is idegesít hogy, milyen tudatlanok egyesek ...
    És hogy milyen elképzelt baromságokat tömnek egyesek fejébe és a sok hülye még el is hiszi ...
    Mondjuk , itt is van pár szűklátókörü :D
  • Hegi90
    tessék
  • pecaboy
    (Azt nem tudja valaki, hogy hogy lehet az, hogy mindenütt csak "vlachoknak" meg "oláhoknak" ismerték a középkorban a havasalföldieket, és nem "románoknak"? Vagy van olyan forrás, ahol románoknak nevezik őket (a középkorban)? Ha nincs, akkor mi lehetett ennek a népnek a saját identitása, azaz hogy hívták saját magukat mondjuk 1500-ban?)
  • pecaboy
    Fene tudja... Van, akivel lehet vitatkozni, de ez a mostani ez nagyon "megrögzött".
  • Hegi90
    és megéri?
  • pecaboy
    OFF

Hehe, még mindig románokkal vitatkozok :)
    http://www.youtube.com/watch?v=qqV0WkAj9CY

ON
  • kissssss
    közel kelet nagyon fel van darabolódva, ebben a játékodban nem hiszem hogy az arabok képesek lennének valaha is talpra állni valamelyik nemzet formájában.

• pecaboy
    (Mellesleg napra pontosan 485 éve volt a mohácsi csata.)
  • pecaboy
    Ha a Football Managerről van szó, én is benne vagyok a "klubban" :) (Az indexes fórumra írok néha, Tiszalökkel tolom, bár most érkezett meg az új videokari, így ideiglenesen átpártoltam a Witcher 2-höz :))
  • geo91
    hali zorro

• zorrobomber
    látom te sem csak fm-ben tologatod a csúszkákat :D
  • geo91
    törökök enyhén szopóra állnak a spanyolok ellen :D

• tttttom
    Na én Milánóval kezdtem egy új menetet. :) Létre akarom velük hozni a Német-Római birodalmat mely majd utána világuralomra fog törni és letörni minden ellenállást és csak egy uralkodót fog ismerni vagyis engem. :)

1.Menet: Milánó elfoglalta az észak-itáliai város államok zömét 20 év alatt egy 40.000 fős haderővel. :)

2.Menet: A Milánói uralkodó család elnevezte az országát kiterjedése miatt Milánói Birodalomnak. :) Ez után a Nápolyi királyságot vertük rabláncra.

3.Menet: A Bajor királyság beszólt egy rokonnak és ezt nem hagyhattuk szó nélkül. :) Az országot csapataim kezelésbe vették és teljesen megsemmisítették őket. utána be lettek integrálva a birodalom keretein belülre. :)

4.Menet: Ausztria vagyis más néven a Habsburgok tanyája lévén komoly fenyegetést jelentett gazdasági és katonai potenciáljával velem szemben. Ezért besoroztam 80.000 katonát és ledaráltam az ő 60.000-es haderejüket mely végül egy szál gatyában ment haza fegyver nélkül is amikor kiengedtük őket a fogolytáborból. :) Ők is integrálva lesznek.

Lehetséges veszedelmek velem szemben: A Savoyai királyság, mert ők örökölték a császári címet a kurvaszájukat. :D Keleten meg az Arany Horda keményített be. A magyarokon átgázoltak és a Balkán jelentős részén ők vannak hatalomban.

Képek is lesznek hamarosan. :)
  • Razzia96
    Eddig minden rendben ment Milánóval de Ausztria meg örökölte Nápoyl trónját és most rám fáj a foga :S még ha csak ő lenne akkor még meg bírkoznák vele nehezen de szövetséget kötött Franciao.-al, Lenygelo.-val és így ez a 3-mas le győzhetetlen ...max a mamelukok tudnák le verni őket egyenként mivel meg örökölték az aranyhorda területet ...
    ötlet ?
  • ganges
    Van régió térkép, ahol fel van osztva térkép, sztem arra gondol a küldetés.