Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze hát én elsõre is írtam, hogy Alexandria meg Cairó az mesés, és még Damascus meg Jeruzsálem meg Sziria és Aleppo is egész jó, a misszináriusok miatt is, meg a területek is viszonylag jók vay közepesek legalább.
Viszont a többi....kb ha ingyen osztogatnák se kellene, csak a technológiát drágítja kb😛
Divine Wind. Az inherit nem jött be, 3 uralkodóm halála után sem, pedig mindent megtettem érte. Nem tudtam -bár logikus- hogy az integrate megnöveli az infamyt, szóval amint lehetett, próbálkoztam. Ez sem ment azonnal, kellett neki sok idõ, dehát kb. 40 régiót sikerült kaszálni. Már csak az a gond, hogy a rám váró háborúkban nem vesz részt az eddig legerõsebb szövetségesem, Egyiptom.<#nevetes1>
Na megyek is folytatni, kiváncsi vagyok mi fog történni, bár sejtem. <#nevetes1>
Az inherit és az integrate két különbözõ dolog.
Az integrate úgy mûködik, mintha egy vazallust diplo-annexálnál(minél nagyobb az integrált ország, annál több infamyt kapsz).
Hogy lehet inderitelni egy országot? Még sose találkoztam vele.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Hát csabi...Nem tudom mi lehet veled:S... Milyen verzióval tolod?AZ inherit magától vagy eröltetetten diplomáciával volt???Mert lehet azért nõtt eg az imfamyd.De nem értem a dolgot.Ha magas a presztizsed és jó kapcsolatod van nah meg a legitimitásod is 100 akkor elvileg nagyon gyors folyamatnak kéne lennie...:SÉn kb 70es presztizzsel 100as legitimitással és 39es imfamyval inheriteltem cseheket 0 imfamyért...Szóval nem tudom....Mi lehet a probléma???
Na, végül is sikerült, 73 kínkeserves esztendõ után integráltam a mamelukokat (ez volt már a harmadik integrációs kísérlet). Egyiptom összes tartományán a vörös-félholdas zászló lobog, 1542-re. Egy szépséghibája van a dolognak, egy nagyon amatõr hiba. Infamy megnõtt egy picit, jobban mint gondoltam; 58/28,8. Több mint a duplája a korlátértéknek, évi 0,45-ös csökkenéssel, legitimacy <50, war exhaustion >10. Amint megláttam az infamy értéket, pause, save, exit. 😊))
Olyan cifra háborúkra számítok, amit nincs kedvem elkezdeni az éjszakában.<#hehe> Talán a csúcson kéne abbahagyni, és új játékot kezdeni a majákkal. <#nevetes1>
Vijayanagar (Vidzsájánágár) 😛 Szerintem nagyon szép nevû ország😊 Személy szerint az én kedvencem a DEkkán félszigeten😊.Pár napja velük egyesítettem Hindusztánt és nagyon jó játék élmény volt.Persze nyugatósítottam is.Mindenkinek ajánlom😊
Történelmi határok, csak ugye én felosztottam több provira. Lázadás az most van kicsi, mert megkezdõdött a reformáció.
Infláció 7 körül, infamy 0, stability 3, manpowerem kb. 1/3-a az osztráknak, de ugye jönnek a vazullusok is, arany pedig 200 körül van, évi +50, háborús kimerültség is 0.

Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.

ugyanúgy 1 provinciás (jó esetben) vagy az 5 évente beköszönõ Kasztília miatt könnyebb ugye?<#vigyor2>

már akkor is hitetlenkedtél emlékszem , be lehet darálni az angolokat gond nélkül , csak jókor kell jóidõben lenni.😊
Hegi90
"High infamy, high war exhaustion, inflation at 6"

btw, ezért kell Munsterrel kezdeni

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Már sokatoktól láttam hogy itt röhögtök Vijayanagar-on, meg "V betûs országnak" hívjátok, meg stb. Könyörgöm, azért, mert nem hallottatok még róla, rá lehetne szánni, egy kis idõt, míg 1x kiolvassátok és magatokban kiejtitek. Szerintetek mennyi idõbe fog telleni? (Segítek, 3 másodperc.) Az meg, hogy általában Vijayanagar befoglalja majdnem egész Indiát, segítség, hiszen kani nagy betûkkel kiírja a térképre a játék a nevét, azt már csak el tudjátok olvasni. Az meg, hogy itt poénkodtok a V betûs országról, csak nektek ciki, hogy nem tudtok olvasni...

Egyébként meg azt hiszitek, a mi Hungary-nk olyan jól hangzik a Távol-Keletieknek, az afrikaiaknak, vagy az amerikaiaknak? A francokat, õk még nagyobbat röhögnek a kiejtés, az "éhes ország" miatt.
Ez az ország nem nagyon fordul elõ a középszintû töriben, de mi se nagyon fordulunk elõ az õ törijükben...
"Ha neked nem tetszik, akkor nem játszol úgy"

problem?

tapasztalatból beszélek, sosem tagadtam hogy meg lehet e csinálni, én csak annyit mondtam fölösleges veszõdni vele mert csak a hajad fog ki hullani annyira kiegyensúlyozatlan az erõviszonyok.

de ha ki akarod próbálni hajrá 😊 már elõre látom hogy kénytelen leszel felrúgni a szabályokat és cb nélkül neki esel a szomszédoknak infláció az egekben lesz infamy határt átléped aztán jön a rakat lázadó és ismét vissza zsugorodsz egy provinciás királysággá.

nah ennyire nincsen mozgástér ha valamelyik ír királysággal kezdesz, hihetetlenül be van skatulyázva az a 3 ír királyság mintha csak dísznek lennének oda rakva.

de tessék itt egy kis ízelítõ hogy is megy ez élesben.
(na jó elég szarul játszik a kölök de jól mutatja a lényeget)

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

igen granadával 😊 nem egy kicsi ír királysággal.

vija szövid még gondot fog okozni neked a jövõben túl nagy lett, timuridnak meg egyértelmûen lõttek túl sok a lázadó.

sok vagy kevés?😄 kereskedõt csak saját COTba tudok bejuttatni.
azért Anglia+Írország+Skócia+Portugália+Spanyolország területeivel csurran-cseppen valami.😄

amúgy még így is szûkösen mert a muszlim csapatok hullanak mint a legyek.
azóta nekimentem a franciáknak , hosszú , kimerítõ és véres háború volt.

@Andorjan: attól függ mekkora a birodalmad és a lázadások veszélye.
Nem tudtam, hogy kivel kezdjek játékot, ezért Biharral nekifutottam.

A jó az benne, hogy nagyon jó ürügy a muzulmán államoktól elszedegetni a hindu területeket, tehát háborúzni van kivel.

Indiában sokkal erõsebb a hindu fél, mint a muzulmán, tehát könnyû hódítani is.

Megtámadtam Delhit kezdésnek. Szétvertem a seregét, elfoglaltam pár régiót, erre "nekemrontott" keletrõl Bengál. Delhivel gyorsan békét kötöttem, fél év alatt lerohantam szerencsétlen bengáliakat, majd jutalmul annektáltam õket.

Közben a déli szövetségesem (az a V betûs) bekebelezte Dekkánt, Delhi egy részét, Gujaratot és Sindhet (vagy mit). A timuridák közben lenyomták a maradék Delhit, a közben létrejött Punjabot is. Ezután következett egy rövid timurida támadás, melyet elhárítottam azzal, hogy elismertem a vereséget. Kár volt, mert 1 hónap múlva aktivizálódtak a Delhi felkelõk, összeszedtek vagy 25000 embert, amit a timuridák átüldöztek hozzám. Nagy nehezen (fél év kergetõzéssel) agyonvertem õket. Közben nem hagyták abba a lázadozást, ezért a timuridák felszabadították õket Punjabbal együtt. Most arra várok, hogy a V betûssel mikor esnek egymásnak.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

sztem ez a szürke meg zöld hányás ez azt mutatja, hogy be van-e jelentkezve az illetõ

Próbált már valaki -3as stabilitással háborúzni?
Csak mert sógorék betámadtak, és nem tudom, hogy inkább adjak neki 2 területet, hogy béke legyen, aztán majd visszaveszem, vagy sanszos, hogy beledöglik.
Elég nagy területe van, kb. akkora, mint McCartman képén a #7861-es hsz-ben. Land tech-ben kb. 4gyel van elõttem meg a vazullusaim elõtt, szövetségesem Litvánia (kb. 5 prov), vazullusom Würtemberg (4prov) Bosznia, Szerbia, Wallachia, Moldova, Ukrajna, Razyan (1 prov), meg még egy egyprovos állam ott mellette. Katonákat tekintve a két szövetségi rendszer kb. azonos, nyilván az a +4 tech meg a nyugati katonák sokat nyomnak a latba. Coret kapott Croatiara, meg Sopronra a szemétje, ezért támadott meg. Ja egyébként meg kiközösített uralkodó, és Burgundia az emperor.

Hegi90
5 szabad merchant ಠ_ಠ

amúgy mibõl tartod el a százezres sereged? 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

ezek után nekiálltam visszahódítani az õsi ibériai földeket.<#csodalk>
+1<#nyes>
Hegi90
hehe 😊

egy ötlet: próbálj meg ezután csinálni egy kurva nagy flottát, és foglalj területeket a balti államok környékén. Beállsz Dánia és Svédország közé a hajókkal, és nem mehetnek sehova - azaz nem tudnak hátba támadni hajókkal, miközben az egész sereged náluk van.

szerk: bár úgy látom, hogy onnan te egy csomó részt nem látsz még, de biztos tudsz ott alkotni valamit 😛

illetve ez igen.
😄
Hegi90

lehetetlen?<#nevetes1>
1413ra egyesítettem Granadával Írországot + Skóciát.

@geo91: kezd egyet Granadával. tartalmas szórakozás.
Hegi90
csak adtam egy ötletet geo-nak. valószínûleg már el is kezdte a játékot, ezért adtam a tippet a másik fórumból (meg engem is érdekel, majd elkezdem). Ha neked nem tetszik, akkor nem játszol úgy... <#wow3>

és mi a fene ez a zöld meg szürke hányás a nevek mellet?

mi olyan hihetetlen? tudod mit kezd egy új játékot valamelyik ír királysággal, elõbb vagy utóbb meg fogod ízlelni az angol csizmák talpát,de más hatalmak is szeretnek hódítani az ír szigeten Portugáliától egészen Burgundiáig mindenki szóba jöhet, persze össze lehet hozni ír országot csak a kérdés az hogy milyen áron?

elsõ hallásra jó ötletnek hangzik de gyakorlatban inkább szenvedés, akkor már inkább valamelyik arab állam, pl: mamelukoknál inkább a kihívást fogod érezni mint a szenvedést.

Teuton rend vagy esetleg össze hozhatod a Mughal birodalmat.

Hegi90
nem, nem próbálták, hanem megcsinálták. mi ezen olyan hihetetlen?
Amúgy meg ha azt kapja elõször akkor mivan? Kilépsz és újrakezded.

vagy csak próbálták csinálni ehhez szerencse is kell, meg az hogy Anglia ne az ír szigetek meghódítása küldetést kapja meg elõször.

Hegi90
Senki nem mondta, hogy könnyû 😄

amúgy abból a fórumból, ahonnan másoltam, még sokan ehhez hasonlóan csinálták.

ehhhh elmélet gyakorlatban ez felér egy agyhalállal.

Hegi90
Forming Ireland

"I have formed Ireland in 1421 (started the Grand Campaign 1399 with Munster). War from the very first day on until 1421. High infamy, high war exhaustion, inflation at 6. Managed to survive due to war subsidies from France, Scotland and some other small states. I was lucky that England declared war on Connaught the very first day and I jumped in the party, being the first army sieging their province. With the english help I annexed Connaught. Then you have to start war against the other Irish states, even if England is declaring war on you. Scorch your land while attacking the other provinces to annex them. Then you can flee from the English army by scorching your land, wait until they assault your forts and then come to aid. One important note: If England has not declared war on you, wait with the annexation of the other states until you have all conquered."

Hegi90
miért?

DW-ben lehetetlen illetve geci nagy mázli kell😄
hmm, nem is rossz 😊
Hegi90
egyesítsd Írországot.

kéne kezdeni egy új játékot. na de kikkel? <#fejvakaras>
Hát én nem tudom...Én pár napja Magyarokkal inheriteltem a cseheket ,de csak annyit tettem ,hhgoy 200 viszony és már aa perszonál uniót aki kezdte az az utáni királynál be is olvadtak.Szal nekem könnyen ment...De Divine Windben ha eltelik 50 év Max akkor tudod inheritelni õket akadály nélkül😊 (Diplomáciában van iylen menü pont 😊
1536-os évet kezdtem meg, továbbra is a törökökkel. Közép-Eu az enyém, cseh-lengyel-magyar-brandenburg vazallusaimmal tekintélyes befolyásom van a vén kontinensen. a francia-burgund tengely továbbra is legyõzhetetlen számomra, keleten Muscowy-nak azonos az összterülete az enyémnek, szóval egy gigantikus szendvics tartja egyensúlyban Európát. 😊

Amiért írok; Egyiptommal továbbra sem bírok, egyszerûen nem tudom inheritelni õket. Kezd zavarni a dolog, és szomorúan látom, hogy a perszonálunió miatt hadat sem tudok nekik üzenni. Kicsit azért szétnéztem a területükön, mert mondtad, hogy pöce az egész terület. 😊))
Elsõ ránézésre tényleg így van. A tax nem valami nagy, de azért nem mondanám értéktelennek a vidéket. Alexandrián van COT ugyebár, Cairo szintén jól adózik. Van 6-7 közepes taxszal rendelkezõ régió, a többi sajnos alacsony. Viszont Judea birtoklásáért kapni lehet +1 misszionáriust évente és presztízst, és ha sikerül uralnom a Nílus térségét, akkor én leszek az elsõszámú a sótermelésben. Ugyanez igaz a fûszerre.
Szóval Egyiptom értéke nem dukátban mérhetõ. 😊

És itt jön elõ a problémám. Hogyan tudom megtámadni a mamelukokat? Perszonálunió van 200-as viszonnyal, még várok 40-50 évet, az uralkodóktól függõen, utána szeretném megindítani a seregeimet Nílus irányába. 😊 Tehát elég lecsökkenteni a viszonyt 0 alá, és jön minden magától, vagy egyéb dolgot is tennem kellene, hogy hadat üzenhessek majd?
geo ezt sztem nem ide akartad😄
.
hébe-hóba 😄 mostanában inkább csak football managerezek
Fogadd el cseten jelölésem
Nah akk majd leszedem azt😊
Persze az van nekem, 5.1 a legújabb a júni 30.-i változat

Oltred
Hát már én is rég játszottam:S ,de majd utána járok aztán tolhatjuk.Divine Winded van???Mi a verzió számod???
Én nem tudom hogy kell multizni vele de ha elmagyarázod szívesen játszok de ma pl nem sokáig érek rá, holnap meló. :S 😄

Oltred XD