Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Forrás
tanuljatok már meg googlet használni... <#rolleyes>#rolleyes>
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Ha saját cot-idban akarsz maradni, növeld a mercantilism-et, ha másokéban (is) megvetnéd a lábadat, free trade. Én kis országgal az utóbbit ajánlom, mert sajátba amúgy sem túl nehéz bent maradni, ha van rajta core-od.
Ezenkívül néha nyílnak új cot-k, ezek a régiekbõl hasítanak részesedést, szóval nyilván figyelni kell, melyik cot mennyire értékes. Sok esetben nem éri meg kereskedõt küldeni, mert kicsi az esély és/vagy gyenge a cot.
Az esélyeidet másokkal szemben megnézheted az adott cot-nál, ha a különbözõ zászlókon hagyod az egeret: részletesen leírja a saját és a vetélytárs(ak) módosítóit is, ebbõl biztosan ki fog derülni, mi a probléma.
Peca vagy akárki aki tud segítsen.Multizunk a többiekkel,Hollandiával vagyok.A játék elején nekem voltak a legnagyobb kereskedelmi bevételeim.Benne voltam Hanzában a freetradem +5volt és húztam plutokráciát.Aztán elfoglaltam antwerpent és még sok kis hollland államot és leesett a ker bevételem nagyon!És már nem tudok bejutni aq külföldi COTokba:S.Közben felvettem National Trade Policity-t és húztam tovább plutokráciát,de ez sem segített.Aztán kiléptem Hanzából ,de még mindig nagyon alacsonyak a kereskedelmi bevételei...:S Miért lehet ez???A saját COT megszerzése elött sokkal jobbak voltak a helyzeteim.Azóta csak sajátomban tudok bentmaradni:S.Mercantilistának kéne lennem? Vagy mi baj?Kérem aki tud segítsen :S
Van üldözõ script, ha erre gondolsz 😊
Erõsebb ellenséges sereg esetére azt találtam ki (DW alatt, mert ez elõtt nem láttam hogy csinálná az AI), hogy két mezõvel arrább állok meg (ha szomszédos provinciában vagyok akkor nem rohamoz) és amikor megrohamozza az erõdöt akkor megyek rá a morálvesztett seregére.
Békét kértem, és nagyon nehezen kaptam meg. Bosnyákokat, lengyeleket, wallachokat függetleníteni kellett magamtól, valamint 2900 dukát hadisarcot kaptak a franciák. Jöttek is az eventek, stability -2, lázadás mindenhol, egyszóval káosz. A háború vége után kb. 2 perccel vettem észre, hogy tudnék nyugati csapatokat is toborozni, Lienzben és Grazban a mauritian infantryt. Ez mentheti meg a játékomat, janicsárok sajnos már nem lesznek elegendõek az 5 év múlva esedékes visszavágó során. 😊 Amúgy nem tudom, hogy az AI ennyire nagy stratéga, vagy én vagyok ennyire balga, de olyan tudatosan haladt elõre a seregeivel, hogy én a sajátjaimat még kimenekíteni sem tudtam. a 60 hajós flottám oda sem ért a partokhoz, mert útközben 2-3 hajóból álló egységek tartották fel, akiknek esélyük sem volt, de a hajóim annyit késtek, hogy nem tudtak már menekülést biztosítani a seregnek. Így a francia hátországban sem tudtam már partra dobni egységeket, tehát sakk-matt.
Mindezt azért, mert annyira kellett nekem Egyiptom.
Saor Alba
Teutonic Order
*Prussia does not already exist
*The reformation have begun
*You own Ostpreussen
*You must be at peace
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Minskbe ki kapsz mint a szar 😄
A party már megy ha gondolod gyere te is, nagyon jó volna ha lenne skype-od! 😊
Oltred
Gyere várunk ,csak sajnos elkezdõdött a party és már csak becsatlakozni tudsz:S
Szóval mihelyt visszahozzák, átküldetem. (csak külsõ meló van vele, szal nem csináltam bizt. mentést, lehet legalább a térképfájlokat le kellett volna menteni, remélem nem formázzák le véletlenül sem..)
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
Ha valakit érdekel egy jó kis vita a románok eredetérõl, itt egy link, ahol románokkal vitatkozok <#nevetes1>#nevetes1> Õk persze ragaszkodnak ahhoz, hogy a rómaiak meg mittudoménkik voltak az õseik <#nevetes2>#nevetes2>
http://www.youtube.com/watch?v=qqV0WkAj9CY
ON
De a Teutonok sokkal nagyobb esélyel esnek szét....LEngyelek,Svédek,Dánok?Oroszok (Novgorod) mind mind csak a megfelelõ alkalomra várnak 😛
Saor Alba
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
De egyébként szép lassan minden egyes régió ismertté válik, akkor is ha nem csinálsz semmit. Igaz, nem kevés idõ. Ezért is választottam épp a törököket, akik úgy kezdenek, hogy Európa egésze mellett Ázsia tekintélyes része, és Afrika keleti partja is ismert. <#nevetes1>#nevetes1>