Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is gyorsan elintéztem õket egymás után, eleve az idõpontot is úgy választottam meg hogy angol-francia háború volt, de mire úgy 1,5 év múlva bekebeleztem mind, jött rá pár hónapra az angol-fracia béke, és az angol DOW nekem, szóval hiába tudod mit kell(ene) csinálni, Granadával Rigával meg hasonlókkal kurva nagy mák is szükséges azért😊
*2😄
Na akkor szerencse hogy nem DW ot tolok, mivel elõzõ verziokban még nem igy van, meg úgy lenne hülyeség ez, ahogy van😊
Dögölne meg a Zinternet Szexpóker 8.0, újabban baszik megjeleníteni a hozzászólásokat az oldalon, ergo sokkal inaktívabb leszek ezentúl.
Hegi90
10 gov tech kell hozzá(HTTT-DW)
Forrás

tanuljatok már meg googlet használni... <#rolleyes>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Köszi peca 😊És arra válaszóljatok légyszi ,hogy miért nem tudok Despotic monarchiból Noble Republic lenni???
Van valami olyasmi, hogy amíg nincs core-od a saját cot-n, addig elég nehezen tudsz bejutni. Mihelyst megszerzed rá a core-t, sokkal könnyebb lesz. Ami még befolyásolhatja a dolgot, az (természetesen) az infamy. Minél magasabb, annál kisebb az esélyed. Esetleg nézd meg a trade techedet is, lehet, hogy idõközben lecsökkent a többiekhez képest.

Ha saját cot-idban akarsz maradni, növeld a mercantilism-et, ha másokéban (is) megvetnéd a lábadat, free trade. Én kis országgal az utóbbit ajánlom, mert sajátba amúgy sem túl nehéz bent maradni, ha van rajta core-od.

Ezenkívül néha nyílnak új cot-k, ezek a régiekbõl hasítanak részesedést, szóval nyilván figyelni kell, melyik cot mennyire értékes. Sok esetben nem éri meg kereskedõt küldeni, mert kicsi az esély és/vagy gyenge a cot.

Az esélyeidet másokkal szemben megnézheted az adott cot-nál, ha a különbözõ zászlókon hagyod az egeret: részletesen leírja a saját és a vetélytárs(ak) módosítóit is, ebbõl biztosan ki fog derülni, mi a probléma.
HEllo😊
Peca vagy akárki aki tud segítsen.Multizunk a többiekkel,Hollandiával vagyok.A játék elején nekem voltak a legnagyobb kereskedelmi bevételeim.Benne voltam Hanzában a freetradem +5volt és húztam plutokráciát.Aztán elfoglaltam antwerpent és még sok kis hollland államot és leesett a ker bevételem nagyon!És már nem tudok bejutni aq külföldi COTokba:S.Közben felvettem National Trade Policity-t és húztam tovább plutokráciát,de ez sem segített.Aztán kiléptem Hanzából ,de még mindig nagyon alacsonyak a kereskedelmi bevételei...:S Miért lehet ez???A saját COT megszerzése elött sokkal jobbak voltak a helyzeteim.Azóta csak sajátomban tudok bentmaradni:S.Mercantilistának kéne lennem? Vagy mi baj?Kérem aki tud segítsen :S
A legújabb peccsel már nem tûnnek el az 1-4. szintû épületek, ha az elfoglalt tartományon core-od van.
Sajnos ha elfoglalsz egy tartományt, akár békésen, akár erõvel, az erõdön kívül minden épület eltûnik a tartományból.
albrechstadt és fridrichstadt uralkodókról kapta a nevét, jürgenstadt-ot pedig magamról neveztem el. 😄
Hali! Lenne egy kérdésem: még új vagyok a játékban, de van egy dolog, amit nem tudtam eddig kideríteni. Akárhányszor az országomhoz csatolok egy területet, az erõd kivételével minden épület eltûnik, nekem kell egész vagyonok befektetésével újjáépíteni. Szóval a kérdésem, van valami mód arra, hogy az épületek megõrzésével is hódíthassak (én itt most katonai hódításról beszélek, nem tudom, hogy békés úton annexálva meg lehet-e tartani õket)? Szóval, ha valaki tudja, hogy mûködik ez, megköszönném ha elmagyarázná.
az osztrákok bitang erõsek lettek, õk még sok gondot fognak nekem okozni, ha nem vigyázok...

"az AI ennyire nagy stratéga, vagy én vagyok ennyire balga, de olyan tudatosan haladt elõre a seregeivel, hogy én a sajátjaimat még kimenekíteni sem tudtam"

Van üldözõ script, ha erre gondolsz 😊
Erõsebb ellenséges sereg esetére azt találtam ki (DW alatt, mert ez elõtt nem láttam hogy csinálná az AI), hogy két mezõvel arrább állok meg (ha szomszédos provinciában vagyok akkor nem rohamoz) és amikor megrohamozza az erõdöt akkor megyek rá a morálvesztett seregére.
megjelent helyett különvált...
Ma is én húztam a legrövidebbet... ugye volt egy igen magas infamym, amivel nem tudtam mit kezdeni. Vazallussá kellett tennem Egyiptomot, azt a nemzetet, amiért annyit küzdöttem. 11 tartományt kapott, infamy határon belülre került. Reméltem hogy ezzel megúszok egy kontrollálhatatlan háborút. Nem sikerült, Franciao.-Burgundia-Poroszo. megtámadott, pillanatok alatt legyõzték a seregeimet. A fõ front észak-itáliában volt, ahol 4 sereg támadott, darabonként 40 hadosztállyal. Minden közép-európai vazallusom Poroszországgal küzdött, minõsíthetetlenül, nem tudtak ellenálni a germánoknak, akik haladtak délre. Én hasonlóan sikeresen védekeztem Itáliában, 90ezer katonámból összesen 6000 maradt meg. Csak azért, mert Szicíliába nem tudtak áthajózni a gallok. 😊))
Békét kértem, és nagyon nehezen kaptam meg. Bosnyákokat, lengyeleket, wallachokat függetleníteni kellett magamtól, valamint 2900 dukát hadisarcot kaptak a franciák. Jöttek is az eventek, stability -2, lázadás mindenhol, egyszóval káosz. A háború vége után kb. 2 perccel vettem észre, hogy tudnék nyugati csapatokat is toborozni, Lienzben és Grazban a mauritian infantryt. Ez mentheti meg a játékomat, janicsárok sajnos már nem lesznek elegendõek az 5 év múlva esedékes visszavágó során. 😊 Amúgy nem tudom, hogy az AI ennyire nagy stratéga, vagy én vagyok ennyire balga, de olyan tudatosan haladt elõre a seregeivel, hogy én a sajátjaimat még kimenekíteni sem tudtam. a 60 hajós flottám oda sem ért a partokhoz, mert útközben 2-3 hajóból álló egységek tartották fel, akiknek esélyük sem volt, de a hajóim annyit késtek, hogy nem tudtak már menekülést biztosítani a seregnek. Így a francia hátországban sem tudtam már partra dobni egységeket, tehát sakk-matt.

Mindezt azért, mert annyira kellett nekem Egyiptom.
én most inkább nyugat/délnyugat felé terjeszkednék inkább, de most is milyen "küldim" van? irány kelet, mert be kell darál tver-t...
Solten
Jaok. Egyszer majd kiprobalom a Teutonokkal hogy Kelet fele terjeszkedve bedaraljam az osszes hitetlent... <#alien>

Saor Alba

köszi <#worship>
Hegi90
"It's only available after the reformation event happens."

Teutonic Order
*Prussia does not already exist
*The reformation have begun
*You own Ostpreussen
*You must be at peace

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

én is azt várom már egy ideje. még nem volt semmiféle event.
Hegi90
nem elérhetõ még a Poroszországgá válás?

ki is kaptam, de a felmentõsereg elintézte a rohadt lázadókat 😄
Hegi90
<#violent>

Minskbe ki kapsz mint a szar 😄

skype om nincs de csinálok felveszlek, msn en felvettelek nemtom mi a baj az meg nem gázz hogy csak csatlakozom csak jáccak máár😊
marcussHUN!!!!!

A party már megy ha gondolod gyere te is, nagyon jó volna ha lenne skype-od! 😊

Oltred
Hello Marci .....Hát engem nem vettél fel:S [email protected]
Gyere várunk ,csak sajnos elkezdõdött a party és már csak becsatlakozni tudsz:S
és ha már a multinál tartunk ....peti94 felvettelek msn re haver ha multiparty van akkor megyek én is<#hawaii><#hawaii><#hawaii>
nagyon multiznék már ... hogy kell eu3-mal multizni?
Ha átküldöd majd, akkor nagyon megköszönöm! :-)
Ami azt illeti, készen van és mûködik is, csak pont ma reggel adtam oda a gépemmel 1ütt a futárnak, mert viszi Csehországba szervízbe... (remélem nem néznek bele, mert épp hajnalban vertem meg õket eu3ban 😄 )
Szóval mihelyt visszahozzák, átküldetem. (csak külsõ meló van vele, szal nem csináltam bizt. mentést, lehet legalább a térképfájlokat le kellett volna menteni, remélem nem formázzák le véletlenül sem..)

Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.

OFF
Ha valakit érdekel egy jó kis vita a románok eredetérõl, itt egy link, ahol románokkal vitatkozok <#nevetes1> Õk persze ragaszkodnak ahhoz, hogy a rómaiak meg mittudoménkik voltak az õseik <#nevetes2>
http://www.youtube.com/watch?v=qqV0WkAj9CY
ON
Kész az új magyar térkép? Le lehet tölteni valahonnan?
Gyakorlatilag én még nem láttam 1500ban (1399es kezdéssel)egy AI álltal írányítótt Teuton lovagrendet minimum a kezdeti területeivel fennálni :S
Lehet ,hogy gyakran szétesnek a Litvánok ,de legalább akkora esélyel erõsödnek meg 😛
De a Teutonok sokkal nagyobb esélyel esnek szét....LEngyelek,Svédek,Dánok?Oroszok (Novgorod) mind mind csak a megfelelõ alkalomra várnak 😛
ez httt
Solten
Ja, feltunt hogy Divine Wind-ben eleg konnyu dolga van az embernek e Teuton lovagokkal, Litvania gyakran random szetesik.

Saor Alba

Lehetséges, hogy meg kell szüntetned a perszonálunió(i)dat. Mert ha jól tudom, köztársaságban nem lehet PU-d, kivéve talán a noble republicot.
hát ilyet sem láttam még 😮 illetve nem ilyen formában. olyan volt már alap eu3-al, mikor a csehekkel bedaráltam a hre egészét és még többet, hogy a jütlandi fsz magától csatlakozott a birodalomhoz, na de egy event kíséretében. most ez sem volt, egyik pillanatról a másikra enyém lett grodno, majd pedig néhány hónapra rá vilna is. litvánia tehát megszûnt létezni. gondolom a felkelések (#7916) is közrejátszhattak ebben.

ha játszol a játékkal minden bizonnyal angolul is tudsz, tehát tudnod kéne, hogy a "map saved" annyit tesz: térkép mentve. a képe(ke)t a fõmappában lévõ screenshots nevû könyvtárban fogod találni.
így van. Miután megtörtént, a mentett képet megtalálod a 'map' mappában. 😊))
Hegi90
nem használtam még ezt a funkciót, de szerintem nézz bele a játék mappájába 😄

Hmm... hát nem tudom miért, de nekem az F12 valami gyorsmentés gomb lehet, mert csak annyit ír ki bazi nagy betûkkel hogy MAP_SAVED. Shifttel dettó.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Ki kell választani a 'Quest for the new world' ideát, aztán lehet képezni kolonistákból conqistadorokat, akik a sereg élén haladva képesek felfedezni az ismeretlen területet. Az explorerek ugyanerre képesek 1-1 flotta élén. Természtesen az utóbbi csak a tengereket, és a tengerrel határos szárazföldeket képesek felfedezni.

De egyébként szép lassan minden egyes régió ismertté válik, akkor is ha nem csinálsz semmit. Igaz, nem kevés idõ. Ezért is választottam épp a törököket, akik úgy kezdenek, hogy Európa egésze mellett Ázsia tekintélyes része, és Afrika keleti partja is ismert. <#nevetes1>
Szycsu
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. A fehér területeket, hogyan lehetne felfedezni? Még nem jöttem rá..

Les Dogues