Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
168 mega az össz mentés de nekem éves autosaven van
Amiatt biztos nem, max ha havonta van autosave, és a mentéseid már 100 mega felett vannak. Akkor tovább tart a mentés mint 1 hónap 😄
De lehet driverhiba, meg a különbözõ nézeteknek is más-más teljesítményigénye van(a kereskedelmi eléggé fogja a gépet)
De lehet driverhiba, meg a különbözõ nézeteknek is más-más teljesítményigénye van(a kereskedelmi eléggé fogja a gépet)
Nem aszt a smile-t akartam xD
Aha köszi a segítséget ^^
és az mondjuk lehetséges hogy nekem is azért lassú a játék ? <#phone>#phone>
mert úgy kb 6-8 mentésem lehet
és az mondjuk lehetséges hogy nekem is azért lassú a játék ? <#phone>#phone>
mert úgy kb 6-8 mentésem lehet
Igen, ha a verziószám megegyezik. Én is rendszeresen archiválom a mentéseket a save mappából, mert ha sok van, akkor belassul a töltõképernyõ.
Igen az a pozitív dolog az egészben ^^ de viszont ha meg hal a királya akkor meg öröklöm a területeit ugye bár 😊 de nekem meg egyáltalán nem kellenek inkább maradjon a szövetségesem az nekem jobb lenne 😊
Na arra döntöttem le szedem és újra rakom a játékot.
Abba tudnál segíteni ha kimásolom a mentéseket és amit majd most fogok fel rakni abba be illesztem akkor a mentés jó lesz ?
Abba tudnál segíteni ha kimásolom a mentéseket és amit majd most fogok fel rakni abba be illesztem akkor a mentés jó lesz ?
Jaa, akkor azt mondjad! A korábbi kommentedbõl azt szûrtem le hogy te vagy az alárendelt fél. Akkor meg semmiképpen ne bontsd a PU-t, mert Tver jelenleg a csicskásod <#nevetes1>#nevetes1>
Az lehetséges ? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Mert végülis perszonál unióba vagyok vele.
De viszont nem én vagyok az alárendelt az unióban
Mert végülis perszonál unióba vagyok vele.
De viszont nem én vagyok az alárendelt az unióban
Nem lehet hogy a pénzed többségét Tver kapja meg?
1530 bocs
De még elég korán vagyok olyan 1430 körül ...
Nah mind1 akkor nem tud valaki, valami megoldást ?
Nah mind1 akkor nem tud valaki, valami megoldást ?
Nem ugye ez még a Mecklenburgi játékom és most egy cssata után voltam szol oylan 35 k seregem van de általában 40k. és 100 dukát a havi bevételem úgy hogy nem veretek egyáltalán pénz ez annak köszönhetõ hogy szinte minden központban kereskedek és mindenütt monopóliumban ^^
+ elég fejlett a techem úgy mindenbe 4-6 elõnyöm van és elég sok manufaktúrám (de igazából az igazi be vételem a kereskedelem asszem az olyan 66 dukát a többi adó és gyártás
+ elég fejlett a techem úgy mindenbe 4-6 elõnyöm van és elég sok manufaktúrám (de igazából az igazi be vételem a kereskedelem asszem az olyan 66 dukát a többi adó és gyártás
100 dukát havonta? Elég keményen nyomhatod a pénznyomást, vagy a hadsereged olyan kicsi?
Egyébként létezik az hogy be hülyült az Eu3-mam ?
mert pl: 100 dukát az 1 hónapos be vételem és fent van 1 olyan jel ami a pénzedet jelöli... na oda csak 30 van írva és annyit is ad ( havonta kb -7 dokát von le agép emrt annyi a hadsereg fenntartása) és nem 100 dukátból von le 7-et hanem 30-bol ....
meg az hogy kurvára laggol a játék amikor, régen nem laggolt -.-"
de annyira hogy 1 év az kb 5 évnek felel meg ... és nem tok semmit se csinálni (de amikor le állítom akkor normális és nem laggol)
Ebbõl újra rakást kéne csinálni ?
mert pl: 100 dukát az 1 hónapos be vételem és fent van 1 olyan jel ami a pénzedet jelöli... na oda csak 30 van írva és annyit is ad ( havonta kb -7 dokát von le agép emrt annyi a hadsereg fenntartása) és nem 100 dukátból von le 7-et hanem 30-bol ....
meg az hogy kurvára laggol a játék amikor, régen nem laggolt -.-"
de annyira hogy 1 év az kb 5 évnek felel meg ... és nem tok semmit se csinálni (de amikor le állítom akkor normális és nem laggol)
Ebbõl újra rakást kéne csinálni ?
Korábbi állás betölt(mikor még nem voltál PU-ban) és reménykedsz, hogy rövid idõn belül lesz örökösöd, vagy megszakítod a királyi házasságokat az erõsebb nemzetekkel.
Tver*
Ám tényleg , most el keztem Meclenburgal 1 játékot elég szépen haladok Németország felé. Viszont lenne 1 problémám .... Tvre meg kapta fél Aranyhordás területeket és elég nagy hatalom lett belölle, és a szövetségesem elég jó ráadásul (teljesen meg bízik bennem) szóval minden csatámba segít.De lenne 1 bökkenõ... valahogy perszonálúnioba kerültem vele ... amit 100% osan nem akartam .... és egy fojtába küldi a sértés, amit persze meg értek mert én se akartam ezt ( inkább mellette mint bennem folytatnám a játékot) megoldást tudna valaki hogy vel tudjam bontani a szerzõdést ? <#fejvakaras>#fejvakaras> de úgy hogy legalább a szövim maradjon és ne örököljem meg a területeit (mert nem igazán kellenek azok a maceráns orosz területek ...xD
Eszt nem értem <#banplz>#banplz>
1450-ben te mit keresel Amerikán ?
1450-ben te mit keresel Amerikán ?
Mindez very hard-on es agressziv AI-val.
Magyarokkal eleg szep jatekot hoztam ossze. 1399-1420-ig Balkant vazalussa tettem, csehektol 4 tartomanyt elhoztam, Velencet szinte Vazalussa tettem. Aztan irany Marokko, befoglaltam, innen kiindulva mentem Amerika fele.
1450-ben meghoditottam a Maja birodalmat. 😄
Most keszulok a Zapotek birodalom ellen.
Portugalok es szpanyolok sehol sem allnak meg a gyarmatositassal.
1450-ben meghoditottam a Maja birodalmat. 😄
Most keszulok a Zapotek birodalom ellen.
Portugalok es szpanyolok sehol sem allnak meg a gyarmatositassal.
Olyan mindig van neki, úgy hívják: Tél tábornok😊
Kérdezd meg XII. Károlyt, Napóleont, meg Hitlert😊
De van jobb megoldás is:
Never fight a land war in Russia😄
De most komolyan, mi a halálnak kellenek neked egyáltalán a nullát érõ orosz területek?😮
De van jobb megoldás is:
Never fight a land war in Russia😄
De most komolyan, mi a halálnak kellenek neked egyáltalán a nullát érõ orosz területek?😮
Ja és ha a fõsereget sikerült lenyomni, ne üldögélj a babérjaidon, infiltráld a kormányzatát hogy lásd a teljes területét és a lovassággal szedegesd össze az újonnan gyártott seregeit mert seperc alatt rajtad van megint.
2. Legyen sok lovasod, a vezérnek legyen magas a shock értéke, húzd be magad után a területedre télen, folyó mögött/hegyen védekezz, menj arrébb egy területtel hogy rohamozzon ostromnál és amikor legyengült tõle, akkor támadd meg. Húszezerrel simán lehet gyõzni õket.
Kivéve ha van egy 6-os shock értékû vezére 😊
Kivéve ha van egy 6-os shock értékû vezére 😊
regency council - ez a kedvencem, ezen úgy felbasztam magam, hogy lehet uninstall lesz... Összegyûjtöm a sereget, támadnék erre ez...
1. aszt majd úgy kb 1500-1600 közt tudod meg csinálni kapsz rá törvényt.
2. Valószinüleg azért mert fejlettebb mint te és több a munkaereje.
2. Valószinüleg azért mert fejlettebb mint te és több a munkaereje.
Két dologra nem jöttem még rá:
1, Hogy lehet vallást váltani?
2, Svédekkel vagyok, az oroszokkal mi a szart lehet kezdeni? 50,000 ember, és mindig tönkrevernek, jönnek, és soha el nem fogynak. Én max 20.000-t tudok összekaparni, de azt is szétveri egy 15.000 serege -.-
1, Hogy lehet vallást váltani?
2, Svédekkel vagyok, az oroszokkal mi a szart lehet kezdeni? 50,000 ember, és mindig tönkrevernek, jönnek, és soha el nem fogynak. Én max 20.000-t tudok összekaparni, de azt is szétveri egy 15.000 serege -.-
Értem! Arra is nagyon kíváncsi leszek :-) Ubikékat ismerve telerakját újításokkal az tuti... Kár, hogy Divine Wind-hoz nincs, Chronicles így kilõve, szóval még mindig a HTtT+MM combo marad az igazi <#eljen>#eljen>
A tengeren tuli teruletek nem adoznak, tarrifjuk van. Ez nagyon kicsi lesz, ha nincs annyi hajod, amennyi tartomany.
Törölt felhasználó
Amit te írsz blitzkrieg1 azt a tariff-ra írja a játék. Nekem meg a legnagyobb gondom a taxnál lévõ -90%-os distant oversees büntivel van.
Törölt felhasználó
Ez minden tengeren túli területre vonatkozik? Tehát ha nem gyarmatként alapítottam? Mert pl elfoglaltam Marokkót és ott is azt írja ki, hogy -90% distant oversees
Azert nem kapsz a gyarmatok utan penzt, mert nincs eleg nagy hajod. Minden gyarmat utan kell legyen egy hajod. Ha 50 gyarmatod van, 50 nagy hajod kell legyen, carak, vagy hasonlo.
Törölt felhasználó
Sziasztok
A legfrissebb verzióban, hogyan lehet növelni az éves telepesek számát? Én utoljára az alap játékkal játszottam, abban a csuszkák állításával lehetett növelni, de most nem találtam rá lehetõséget, hogy növeljem.
Lenne még egy kérdésem, tengerentúli gyarmatokról, tartományokról nem jön semmi adó mert kapok egy -90%-os büntit oversees néven, ezzel lehet valamit kezdni?
A legfrissebb verzióban, hogyan lehet növelni az éves telepesek számát? Én utoljára az alap játékkal játszottam, abban a csuszkák állításával lehetett növelni, de most nem találtam rá lehetõséget, hogy növeljem.
Lenne még egy kérdésem, tengerentúli gyarmatokról, tartományokról nem jön semmi adó mert kapok egy -90%-os büntit oversees néven, ezzel lehet valamit kezdni?
"vagy ez rendszer csak event által létezik? "
aha csak ennyi az egész.(tudomásom szerint)
csak a tartományok és az ország kulturális beállítottságával lehet variálni eventek által, e téren az eu3-at nem dolgozták ki elég részletesen sajnos.
aha csak ennyi az egész.(tudomásom szerint)
csak a tartományok és az ország kulturális beállítottságával lehet variálni eventek által, e téren az eu3-at nem dolgozták ki elég részletesen sajnos.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Úgy tudom, nincs ilyen - egy tartomány egyfajta kultúrájú, vallású stb. lehet.
meg lehet valahol nézni, hogy adott tartományt milyen arányban lakják az eltérõ népcsoportok, vagy ez rendszer csak event által létezik? csak mert nem találtam ilyenfajta részletezést..
Úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága.
Mikor jön ki ez a magna mundi 2 nevû játék? 😊
Elesik, de különbékét nem köthet vele, amíg a vazullusod. Kétségtelen, hogy negatív lesz miatta a warscore-od, és nehezebben jön össze emiatt egy white peace, de legalább van 1 sor tartomány, amit el kell foglalnia, mielõtt odaér hozzád, szóval nyerhetsz egy kis idõt.
pecaboy:
Silesiával is jártam már így, hogy a csehek annektálták õket, aztán 100 év múlva még mindig ott volt a core, de felszabadítani se tõle, se késõbb magamtól nem tudtam, mert cseh volt a kultúra...
Ezzel a népesség-megoszlásos dologgal még nem találkoztam, majd megnézem, hogy mi is ez pontosan.
pecaboy:
Silesiával is jártam már így, hogy a csehek annektálták õket, aztán 100 év múlva még mindig ott volt a core, de felszabadítani se tõle, se késõbb magamtól nem tudtam, mert cseh volt a kultúra...
Ezzel a népesség-megoszlásos dologgal még nem találkoztam, majd megnézem, hogy mi is ez pontosan.
A bolgár "fõváros", pontosabban fõtartomány az megmarad. Kiirtani egy népet (pontosabban fõvárosától megfosztani) lehetséges, de elég költséges, sztem az AI nem használja ezt az opciót. Szóval legrosszabb esetben egy egy tartományos Bulgária szabadul fel, gondolom Szófia tartományban.
...
Most olvastam részletesen, amit írtál... Elég furcsa. Ha a törökök birtokában vannak a bolgár területek, fel kéne h tudd szabadítani... Tényleg komiszkodhattak valamit 😊
...
Most olvastam részletesen, amit írtál... Elég furcsa. Ha a törökök birtokában vannak a bolgár területek, fel kéne h tudd szabadítani... Tényleg komiszkodhattak valamit 😊
Sziasztok srácok, gondolom sokan toljátok a Magna Mundi kieggel, nem tudjátok, hogy az EUIII Chronicles-szel nem kompatibilis? (Chronicles = összes kieg a játékkal együtt) Köszi elõre is.
A balkani vazalusokkal csak az a baj, hogy ha a torok tamad, akkor nem alkalmazhatom a visszavonulos modszert, hogy elobb megvarom, mig meghal nehany ezer katonaja az ostromok alatt es csak aztan tamadok. A vazallusaimtol ha elfoglal 1-2 tartomanyt, akkor azok el is esnek.
szerintem vissza tud váltani bolgárra, jeruzsálemi játékom során a nemesség francia volt a lakosság meg teljesen arab, adódott is olyan lehetõségem hogy a nemesség vegye fel az arab kultúrát de nekem nem volt akkoriban kedvem -5 stabilitást bevállalni(mamelukok meg törökök mellet), inkább hagytam a francba késõbb aztán random üzenet bedobta hogy a fõvárosban többségbe kerültek a franciák így el is tûnt az elõbb említett kultúra cserélõs lehetõségem.
szerintem össze lehet hozni.
Bulgáriának meg inkább(szerintem) önerõbõl kellene felszabadulnia jó sok lázadó segítségével, aztán ha független lett meg kell nézni hogy milyen kulturális beállítottságú az ország(tehát nem a tartomány kultúráját kell nézni), ha bolgár akkor szerintem idõvel újra bolgár lesz az ország viszont ha török lesz az alap akkor lõttek az egésznek.
szerintem össze lehet hozni.
Bulgáriának meg inkább(szerintem) önerõbõl kellene felszabadulnia jó sok lázadó segítségével, aztán ha független lett meg kell nézni hogy milyen kulturális beállítottságú az ország(tehát nem a tartomány kultúráját kell nézni), ha bolgár akkor szerintem idõvel újra bolgár lesz az ország viszont ha török lesz az alap akkor lõttek az egésznek.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
(bocs a dupláért, a térképekhez vmi magyarázat is dukál)
Szóval Burgundia, Spanyolország és Litvánia (már ami megmaradt belõle) pu-ban, elõbbi kettõvel már majdnem 50 éve).
A törökök komiszkodtak valamit, mert már 1600 körül sem tudtam felszabadíttatni Bulgáriát, ugyanis az egész török-balkán török kultúrájú lett, nem tudom, hogy van-e rá esély, hogy visszajöjjön rájuk az eredeti kultúra, mert a core megvan mindegyiken továbbra is.
Nagy Britannia már nem számottevõ, de a szigeten megmaradt tartományait 2 db 30K-s sereggel védi, ennek ellenére legutóbb fél év alatt 90%on voltam ellene.
Techekben (naval, trade kivételével) elsõ vagyok, szóval a török sem akadály (ellene saját sereggel szoktam menni), kb 10-el le van maradva, meg már õt is erõsen szétdaraboltam.
Na szóval ezért gondolom, h már nincs mit elérni ebben a játékban.
És ismét a kérdés: Visszaválthat bolgárra azoknak a tartományoknak a kultúrája?
Szóval Burgundia, Spanyolország és Litvánia (már ami megmaradt belõle) pu-ban, elõbbi kettõvel már majdnem 50 éve).
A törökök komiszkodtak valamit, mert már 1600 körül sem tudtam felszabadíttatni Bulgáriát, ugyanis az egész török-balkán török kultúrájú lett, nem tudom, hogy van-e rá esély, hogy visszajöjjön rájuk az eredeti kultúra, mert a core megvan mindegyiken továbbra is.
Nagy Britannia már nem számottevõ, de a szigeten megmaradt tartományait 2 db 30K-s sereggel védi, ennek ellenére legutóbb fél év alatt 90%on voltam ellene.
Techekben (naval, trade kivételével) elsõ vagyok, szóval a török sem akadály (ellene saját sereggel szoktam menni), kb 10-el le van maradva, meg már õt is erõsen szétdaraboltam.
Na szóval ezért gondolom, h már nincs mit elérni ebben a játékban.
És ismét a kérdés: Visszaválthat bolgárra azoknak a tartományoknak a kultúrája?
Nem tudom, hogy van-e még értelme folytatni, már nincs benne kihívás:
screenshot
térkép 1
térkép 2
Valószínû, hogy miközben átalakítottam Magyarországot, eltolódott az egyensúly, mert csak ide raktam + tartományokat, más országhoz nem. Már meglévõ modot kellett volna piszkálnom (pl. az Erdélyi Fejedelemséget kivenni/késõbbre pakolni), a következõ az lesz, h feltolom a magna mundit. A kérdés az, hogy melyiket érdemes? Leszedtem az ultimate-t, elvileg az jó a httt-hez (dw-hez ha jól láttam sajnos nincs).
screenshot
térkép 1
térkép 2
Valószínû, hogy miközben átalakítottam Magyarországot, eltolódott az egyensúly, mert csak ide raktam + tartományokat, más országhoz nem. Már meglévõ modot kellett volna piszkálnom (pl. az Erdélyi Fejedelemséget kivenni/késõbbre pakolni), a következõ az lesz, h feltolom a magna mundit. A kérdés az, hogy melyiket érdemes? Leszedtem az ultimate-t, elvileg az jó a httt-hez (dw-hez ha jól láttam sajnos nincs).
Ja, és az infamy/badboy (a piros zászló melletti szám) magyarul kb. hírhedtséget/rosszfiút jelent, azaz hogy mennyire vagy agresszív, kegyetlen és hódító. Ha nagyon, azt nem nézi tétlenül sem a többi ország, sem a saját lakosság, és a kereskedelmed is megsínyli.
A lenti tippeken kívül, ha már nagyon magas, és jó nagy területed van, szakíts ki az országodból egy-két vazallust, különben jó kis warmongering kezdõdik rengeteg lázadással, és vagy téged ver laposra a világ, vagy te foglalsz el mindent és mindenkit, mínusz 3-as stabilityvel és pár millió lázadóval mindenfelé 😊
Akkor a legjobb, ha core-od is van az elengedett vazallus minden tartományára (keress vissza az "ideiglenes vazallus" hozzászólásaimra, jó trükk, és hivatalosan nem csalás).
Akkor a legjobb, ha core-od is van az elengedett vazallus minden tartományára (keress vissza az "ideiglenes vazallus" hozzászólásaimra, jó trükk, és hivatalosan nem csalás).
Ha arról van szó, ami baloldalt felül látható, akkor te az infamyrõl/badboyról beszélsz. Diplomata felbérelésével, késõbbiekben követség építésével, illetve a cabinet national idea felvételével lehet aktívan csökkenteni.
Magától is csökken, az uralkodó vmelyik skillje befolyásolja. A növekedését a megfelelõ cb-k használatával tudod kézben tartani.
Magától is csökken, az uralkodó vmelyik skillje befolyásolja. A növekedését a megfelelõ cb-k használatával tudod kézben tartani.