Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kezdjünk meg egy multiplayer gamét !
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En ’t lieve vaderland!
Néped a hannoverian, pommeranian, hessian, saxon, bavarian, rheinlaender kultúra valamelyike legyen.
Ezeket a tartományokat urald:
Mecklenburg, Brandenburg, Altmark, Lüneburg, Hannover, Anhalt, Dresden, Leipzig, Erfurt, Franken
Ha ez megvan és nem állsz hadban senkivel, létrejön Germany.
Olaszország nekem még nem sikerült, egyszer a gépnek összejött.
Saor Alba
2. Nincs így meghatározva hogy mi a német,olasz állam. Az lesz amit akarsz. 😊
3. 1786, de van olyan mod amivel végtelenségig lehet nyomni ha ilyen igényed lenne 😊
Te valamit nagyon félre nézhettél. Ez az EU3 nem a Victoria. Itt 1786-ig játszhatsz aztán kész.
Ha ilyesmi eseményeket akarsz szerezd be a fent említett gamét 576-ban úgy 1800 kemény magyar forint.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Van néhány kérdésem, remélem tudtok rá válaszolni 😄
1. Mikor tör ki világháború ? (tehát mindenki harcol mindenkivel)
2. Hogyan jöhet létre az egységes német vagy olasz állam ? Mik kellenek hozzá ? stb.
3. Mikor van vége a játéknak ? (évszám)
Köszi a válaszokat elõre is! További jó játékot!
Nem értek egyet, a land techet úgy is feljeszteni kell újabb épületekért. Plusz új egységet kifejlesztesz, a hadsereged összes egysége az újjá változik (ha core provinciákban gyártottad és beállítod "alapra" az újat). Ha folyton dismiss-elsz elõbb utóbb elfogy a manpower. Nagy seregnél ez elég kellemetlen, fõleg ha veszteségeket kell pótolni.
Saor Alba
Saor Alba
Visszatérve még azt akartam mondani a katonasággal kapcsolatban hogy a katonaságot és a tengerészetet absolute nem kell fejleszteni. Ugyanis ha elfoglalsz egy provinciát valszeg ott úgyis lesz valami modernebb egység, és ott kell gyártani, az elavultakat meg diszmiszelni kell egy csata után 😊 A hajó gyártást már leírtam nemrég, azzal kiegészitem hogy kémeket is küldök egy a hajóflottám melletti provinciához és kalozókat hivok meg potom 25-30 pénzért, majd magam számolom fel a kalozt, kapva meg a legujabb hajót, ami mondanom se kell minimum 70be kerül 2 évig gyártódna.
Pl, ha 21, az azt jelenti, hogy 21ezer katonát képes ellátni veszteség nélkül.
A lovasokat 5-sével külön, a gyalogosokat és az ágyukat meg egy 4+1 arányban. Ez nagyon fontos mert ha 5 nél több egység van egy földön ( általában 5öt még megenged ) akkor veszteség keletkezik 😊
Nincs kedve valakinek multizni egyet ? Légyszi próbáljuk már ki !!
más. teszteltem az ágyút.. ellenem bevetette valami szerencsétlen kis állam és egész jól szivatott, gondoltam legyártok párat. Hát nem sok jót tudok mondani róla. Az elsõ komolyabb csatában lenullázódott, viszont ostromnál úgyveszem észre hogy hamarabb betöröm a falat ha van a seregnél.
Ettõl persze lehetne még jó legalább a kiinduló pontban a király személye, de akkor meg inkább régensség kellene hogy legyen. Nehezen képzelhetõ el, hogy a kisgyermek király adminisztratív géniusza (már ha lehet egyáltalán errõl beszélni ilyen helyzetben) +8-at +10-et vagy akármennyit ad bizonyos kutatásokra. Vagy ugyanez a hadi jártasságáról.
Saor Alba
Ötvenszer le volt már írva, hogy az uralkodók mind random nevek, kivéve a kampány legelsõ uralkodója.
Lengyelek is keleti kultúrális blokkban vannak... Cska így lehet szimulálni a technikai elmaradottságát a régiónak.
Saor Alba
Saor Alba
És nagyon sok királyság van még benne. Pl most már jelzi hogy ki hogy lépett be egy hábrúba.. egysorban vannak azok akik szövetségesek.. ezekkel vigyázni kell hogy ne a fõnököt kapjuk el elõszõr mert ha békét kötünk a másikkal is béke lesz!
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400
Más jellegû kérdés, de zenét hogyan lehet betenni a játékba, mert én ugyan találtam egy mappát mp3-akkal de amiket betettem oda azok nem kerülnek be a játékba.
Ez bonyorult kérdés. 1. biztos hogy túl sok hajód van, a gályákat nyugodtan dismiseld. De vannak azok a csuszkák ahol a tudományokra lehet huzigálni a pénzt. Egyszerüen a legalsó csuszkára koncentrálj, az a kincstárba juto arany.. ha rajta hagyod a kurzort látod mennyi a havi bevételed.. Ja ne húzd túlságosan pozitivba! ha rám halgatsz 0.00 -ra állitod az infláció miatt. Év végén úgy is kapsz lóvét.
HOPPÁ! Most látom, hogy milyen hajóid vannak. Ezek nem tudnak csapatokat szállítani. Építs cogot, az a szállító.
Mostanában kezdtem játszani, és elfogott a gyarmatositási láz, ám van egy kis gondom😊 hogyan lehet a hajókra embereket pakolni? Mert építettem 20 hajót (galleont, és 10 galleis-t is) és egyszerûen nem tudom rávenni a katonákat, hogy felszálljanak rá...
És mégegy kérdés: hogyan lehet megakardályozni azt, hogy folyamatosan veszteséges legyek?
Elõre is kösz a segítséget.
atmosphere007
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Gondolom a Német-Római Birodalomról van szó... <#smile>#smile> Avagy a játékban Szent Római Birodalom (Holy Roman Empire). Se nem római se nem szent de mind1. Idõvel felajánlja a gép hogy te légy a birodalom császára. Ez annyiban pozitív hogy pozitív mutatókat kapsz (+presztízs stb.). Ha nem te vagy a császár, és csatlakozik egy proviciád, azzal az állammal javul a kapcsolatod amelyik a császárt adta. Asszem más pozitívuma nincs a dolognak.
Ha a vallásod katolikus és te vagy a papal controller, megint pozitív mutatók jönnek. Persze sokan megveszik kilóra a kardinálisokat és már nem te vagy a controller <#smile>#smile>
Letöltöttem egy tök jó kiegészítõt. Magna mundi a neve. Nehezebb, életszerûbb, történelmileg hûbb lesz tõle a játék. Pl. a HRE (Holy Roman Empire) kis államait nem lehet sorra annexálni, mert betámad az imperial army <#smile>#smile>. Megjelenik benne egy két-új városállam (Nurberg, Frankfurt).
Itt egy lista a modokról (kissé felturbózza a játékot):
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=287396
Vannak új zászlók, új térkép, stb...
Saor Alba
Nekem is lenne 2 kérdésem, nem tudom kifogja tudni megválaszolni..
1. Romai birodalom vagymirõl lenne szó, egyszercsak én lettem a fõnök 😊 , eddig nem is foglalkoztam ezzel, szal errõl kellene bármilyen info. Meg tök jó dolgok történnek már vagy 4 provinciám kapott lehetõséget hogy csatlakozzon ide, tök jó mert kapok 2 presztizst, meg ausztriával 100-al javul a kapcsolatom.. érdekes hogy ezt el is lehetne utasítani.. MIÉRT LENNE ÉRDEMES EZT ELUTASÍTANI ?
2. A pápai izé... fogalmam sincs mi ez, még annyi se mint a római izérõl 😊
Játszok és egyszer a war subside felugri 399-re ez mért van.Mit csináltam?
Hogyan lehet csokenteni, vagy elkerûlni.
kösz a válalaszt az elõbbi kérdésemre