Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ja meg mi alapján vannak azok a szabad helyek? (free slots) Amikor lenne sok kereskedõm akkor biztos nincs ott hely...
jajj,hát az qrva sok ország 😄 Huh,na az szép lesz! ok,köszi!
Botond
Azzal aki oda jár kereskedni :-)
-Azzal az országgal kell amelyik területén van a kereskedelmi központ??
Hát azokat a paktumokat elég nehéz megkötni :S Ahoz elég jó kapcsolat kell h megkössék veled!
Botond
Köss kereskedelmi paktumokat,hogy másik ne a te kereskedõid szorítsák ki elsõnek.
uhh,vki megtudná mondani h a kereskedõket(merchants) amikor kiküldjük egy kereskedõ központba akkor h lehet õket ott tartani? Szóval nálam én nem tudom mondjuk 2 helyen,sõt 1 helyen se sokáig mondjuk 2-3-at ott tartani,mert nem lesz új olyan gyorsan,onnan meg elmennek...szóval tud vki segiteni? elõre is köszi!
köszi<#eljen>
Solten
Sajnos ez a játék hamar véget ért <#vigyor5> Újra Dánia, egybõl betámadtam míg Svédország erõs szövetségest kukáz össze magának. Norvégiával elég jól elintéztük (bevettem Stockholmot is) <#hawaii>

Saor Alba

Solten
Ez a mod hihetetlen:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=302586

15 perce játszok Dániával, gazdaság szárnyal, tele vagyok lével, kereskedõim hozzák a zsét, betámad Svédország, valami eszméletlen haderõvel. Valahogy visszaverem zsoldos-reguláris hadsereggel (közben kicsinálta a vazallus-szövetségesemet, Norvégiát), kontinens felõl jön Csehország, merthogy a svédek szövetségese. Persze akkora hadsereggel hogy ihaj. Hmm....

Saor Alba

LSSAHPAUL
Ja van egy szemét módszerem és lehet emiatt volt..
Szal ha valakivel háboruba keveredek úgy kötök békét hogy úgy kérem a provinciákat hogy minnél több provinciáját bekeritsem, viszont természetesen területemre belépést nem adok. Nos ez a terület már több éve fellázadt, de nem tudott a területemen átjönni hogy leverje a lázadást, pedig kért szerencsétlen minden honapban accest 😄 😄 😄

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

LSSAHPAUL
nem. ha egy Mazovia állt volna át akkor azt igen.. ezt pont nem.

nem tudod vazallusként külön országgá alakítani?
LSSAHPAUL
Mogilyov csak úgy átált hozzám. Nemrég volt egy véres háborúm litvániával, vallás teljesen más, relation -200 körül, értetlenül állok a dolog mellett... és nem is örülök neki mert ez az egy ortodox provinciám van, igaz amig +3as a stability-m addig nem számít.

legjobb ha megnyitodd az events mappát, és megkeresed a megfelelõ filet. Germannation és Italiannation, vagy valami hasonló a nevük. Megnyitod õket, és relatíve jól értehtõek a feltételek.
Sziasztok, lenne két kérdésem a játékkal kapcsolatban, az elsõ az hogy amikor multiplayerben játszok osztálytársammal nem tudunk a játékban egymásnak irni és külön meg kell nyitnunk az msn-t, és az a kérdésem hogy van-e mód arra hogy a játék közben irjunk egymásnak?...
A másik kérdésem az, hogy a fórumban visszafele nézegetve láttam olyanokat hogy létrejöhet Olaszo. és Németo. és az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet ezeket az országokat létrehozni?

Elõre is köszön ha tud nekem valaki válaszolni!!!
guild warsozni tudok vele<#taps>

LSSAHPAUL
uh bakker a 9200-es ezek szerint elég elavult kari. Nem tudja a pixel shader 2.0-át. Utoljára ilyesmi miatt a vodoo2-semmel szívtam a warcraft 3-nál, azóta próbálok lépést tartani korral :p

Sziasztok
van egy oylan problémám hogy nem megy a játék
régbben ment mert akkor egy 9800 as atim volt csak most visszakerült a 9200 esem
ha elinditom a játékot azt irja hogy a pixel shader2.0 kéne
de én azt nemtalálom sehol

valaki segitene
plz

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Biztos sokan kérdezték már,de van már magyarosítása a játéknak???

.
LSSAHPAUL
általában ha egy provinciára több nemzet is CORE, akkor az casus belli. Pl erdélyt meg kéne támadni még most is mert casus belli hogy ott van egy rakás magyar. 😊

Core tartomány a nemzeti tartomány, meg az amelyikre cassus bellid van?

lázongást is nagyobb nacionalista indítékokból
Az év végi adód csak akkor lesz jelentõs egy tartományból, ha az már "core", ellenkezõ esetben csak a pénz 10%-ára számíthatsz. Ezenkívül nem képezhetsz az általad preferált egységekbõl, valamint nem képezhetsz flottát sem. úgy kb. ennyi hátránya van a nem core tartományoknak, de elképzelhetõ h van még egy-két hendikep 😊

Vársz röpke 25 évet és máris core tartomány lesz 😊

Botond
Nekem megért 9 forintot, hogy már tolhatom. Kijött 1.2.1 patch is, abban már Horvátország nem vazallus, hanem az ország része. \o/
Mert gondoltam logikus, hogy ha csomagban kéred, akkor van póstaköltség.

SirHiggins
Oks,az elõbb kimaradt, de akkor nem szóltam😊

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En &#8217;t lieve vaderland!

Mert póstaköltség is van, ami 9 forinttal kevesebb, mint amennyit elengednek az árból.

SirHiggins
Aham, szerintem meg matekozni kéne kicsit😛 Az mióta 10%?😉

Most jött az e-mail, hogy a CD Galaxisban megjelent magyarul a játék. 9990, amibõl 10%-otet elengednek, ha csomagban kéred, és nemszemélyesen mész be érte. Így cakli-pakli 9981 forint, vagyis 9, azaz kilenc forinttal olcsóbb, mintha bemegyek érte. :-D

Hozzák el. :-)

Mi ez a core dolog?

LSSAHPAUL
te jóságos atyaúr isten mit tettem!!!! békeszerzõdés kötésnél inkább lemondtam 2 provinciáról azért lemondassam az ellenfél core részesedését a provinciámiról..
Magától idõmultával az lesz. Illetve véletlenszerüen is az lehet egy szomszédos nem saját provincia. Ez azért király mert casus bellit okoz 😊

SirHiggins
Hogy kell egy tartományt 'core'-á tenni?

Nem az a baj h nálad "core" lett a tartomány, hanem hogy egy másik országnál már nem számít annak. Azért tudtál jobb egységeket gyártani ott mert a szomszéd országnak már megvolt az ahhoz szükséges fejlesztése, és az összes core tartományában lehet képezni, még azokban is amelyek nincsenek az õ tulajdonában.

LSSAHPAUL
Igazad van! Sajnos a legjobb katona lelõhelyeim COR provinciák lettek..már nem tudok Spahit gyártani csak a sima lovast.. eddig 1et fejlõdött a land tech magától, nem tettem rá pénzt most meg jó nagy szarban vagyok.

Május van a CD galaxis honlapján

mikortol lehet végre megvenni???
magyarul
Ez érdekes. De akkor a magyar verzió miért nem jelenik már meg? Azt várom.

Nekem igy adták ide, felteszed a gamét, majd új patchek után keresel felrakod, vmi 17,1mb, majd a setting.txt nevü file-ban a nyelvet átirod "english"-rõl "swedish"-re, ugyanis ez jelenti a magyar nyelvet. Majd elinditod a játékot, és magyar lesz. Mint elõbb irtam, van benne egy két hiba.
u.i. A setting.txt-ben még belehet állitani egy-két jó dolgot. Felbontás, autosave gyakoriság stb.stb.

Honnan van meg magyarul?

LSSAHPAUL
na most nyomtam alt f4 et. A spanyolokkal,franciákkal,svédekkel harcolok ( kis szaros államokat nem sorolom ), erre megint háborút üzent a török-krím-kazah szövetség.. nincs már semmi tartalékom amivel megvédhetném az anyaországot. megpróbáltam gyorsan kivonni a sereget skandináviából de leharcolt egységekkel nem tudom megállítani ezeket,belefáradtam,majd valszeg nekem is zsoldosokat kell vegyek.

Alwares
Hát ha ennyien toljátok magyarul valaki igazán feltehtné a magyar nyelvi fájlokat netre!

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

jah értem, én magyarul tolom, egy két hiba van benne, de szerintem igy is sokkal jobb 😉

elvbõl nem játszok magyar nyelvû játékokkal, kivéve, ha magyar fejlesztésû... 😊
Solten
Hollandia tök jó. Az egyik játék vége felé nekem esett Franciaország többtízezres hadsereggel, de annyi zsém volt hogy zsoldosokkal majdnem egálba hoztam a katonák számát + addigra tartományaimban level 5-6 fortok voltak <#hawaii>

Saor Alba

Solten
Szerintem várj egy kicsit míg lejjebb megy, addig kolonizálj, vagy mittudomén <#smile>

Saor Alba

Solten
Hát ööö nem... A boltban az angol verziót "vettem meg".. <#vigyor>

Saor Alba

Ti nem magyarul játszátok a gamét ? csak mert a hírnév helyett azt irod hogy reputation....

Na, ennyit errõl. Tegnap este megnéztem, hogy létre jöhet-e Németország, erre a mentésem utáni évben létre is jött 😊 Azon tûnõdöm, hogy legyek kedves, és várjam meg, míg száz év alatt lemegy a reputationöm, vagy nagy ívben hagyjam figyelmen kívül, és nyírjam ki a Franciákat és az angolokat.

Amúgy van valami olyan opció, ahol meg lehet nézni a rivális országok területlistáját? Csak mert Velencét annektálni akartam, de nem lehet, mert valahol van egy hülye gyarmata, csak én nem találom meg. Pedig akkor enyém lenne 4 kereskedelmi központ...

Amúgy mi az, hogy non cultural COT? Spanyolországban és Velencében is ezt írja ki, de a középamerikaiban meg nem... Kicsit gázos, ha nem tudok versenyezni ott, mert minden COT-mre kapok -15%-t 😛