11580
Europa Universalis III
-
Lysandus #3100 Egyébként IN-ben van egy sokkal egyszerűbb módja az infláció csökkentésének. Valamelyik csuszka állításánál van egy olyan lehetőség 33%-os valószínűséggel, hogy "better administration". Ha ez az event bejön, akkor egyszer, nagy lépésben (5 vagy 7 százalékpont, már nem emlékszem pontosan) csökken a pénzromlás, szerencsés esetben nullázódik is.
Nem emlékszem pontosan, hogy melyik csúszda, de talán akkor jöhet be 33 %-os eséllyel ez az event, ha a free subject felé viszi el az ember a pöcköt. -
#3099 Jah, asszem' az ujabb MMP verziokban Magyarorszagot attettek a latin techbe. -
ganges #3098 Meg mikor ˆ DeenQa mutatta birodalmát, magyat latin figutával rendelkezett, stb.. -
ganges #3097 Kösz, csak én azt láttam(mikor mutattad, hogy ciili volt a császár)hogy MO. latin építészettel rendelkezik(MMP képek)
-
#3096 "Van már külön vallásuk?"
Nem, nem valtozik meg a provincia vallasa, ha el ott zsido populacio.
"Hogyan lehet őket behívni az országodba?"
Event. Bar ha xy provinciat elfoglalsz, lehet, eleve ott vannak (Pl. Milan)
"Az MMP 1.5-ben van csak??"
Nem, de mindig a legujabb verziot hasznald term. a bugfixek es egyeb ujdonsagok miatt.
"MMP-ben változik a westis...-ra az épületek, katonák?"
Passz, eddig csak "latin tech" orszaggal jatszottam. Meg anno az alapjatekban a ruszkikkal, de az ~2 eve volt. -
ganges #3095 kicsit igen, de IN-ben a westisation latinná zesz(de az épületek meg a katonák mradnak, végülis nekem maradt)
SOLTEN:Ezek a zsidókról:
Van már külön vallásuk?
Hogyan lehet őket behívni az országodba?
Az MMP 1.5-ben van csak??
MMP-ben változik a westis...-ra az épületek, katonák?
Végigjátszom a 3.2b IN-ban,(Már 1640-et írnak, + magyarral játszok.)utánna töltöm le a sima MMP-t. -
Fasiszta #3094 Egy kérdés a Eastern Techgroup gyengébb mint a latin. -
#3093 link
manual: link -
Lysandus #3092 IN 3.1-el játszom. Elfognom még egyet sem sikerült. Lehet, hogy csak bizonyos naval tech felett lehet elfogni?
Kb. nyolc hajó kell, hogy egyet elsüllyesszem, ahogy tapasztalom. Ha csak 3-mal megyek egy ellen, akkor csak elszalad. Én meg mehetek utána. Marhára idegesítő végigkergetni egy-egy kalózt Amerika partjai mentén, pedig állítólag csökkentették a mikromenedzsmentet. Ha meg összevonom a flottát, akkor mire kiirtom mindet, újra kezdik. Már a hajam tépem... -
Fasiszta #3091 MMP mit változtat a játékon. -
#3090 Nemzeti ideakkal (National Bank, Burocracy), van olyan tanacsado ami csokkenti, plusz az MMP-ben zsido tanacsadok () is vannak (ha befogadod oket az orszagba), szepen tudjak csokkenteni az inflaciot egyeb bonuszokkal. -
edem101 #3089 ja a kalozokat én is szeretem irtani csak a köcsögök 300 év ota nemjönek talán 2010-ig vertem öket visza de lehet hogy a öskorba zuztam öket visza de szoljon már valaki hogy jöjenek a karib tengere döglödni -
edem101 #3088 Van egy eszme ami csökenti meg egy épületis aszem ez a adofelügyelő -
edem101 #3087 tudom én angliában odáig jutotam el az osztrákokal mért az Angol király sérteget pedig még senki nem szidot -
Fasiszta #3086 Az inflációt hogyan lehet csökkenteni? -
Alal #3085 Tovább írtod őket... legalább nem kell hajókra költened :) -
kissssss #3084 jah tényleg nem lenne rossz egy ilyen mod hozzá ja és még 2 állam walesen kívül ki tudja vívni a fügetlenségét cornwal meg nortburgerland ha jól emlékszem. -
kissssss #3083 óóóóóó hogy az a -.-' igazatok van át állítottam néhány dolgot az options menüben én hülye most már értem mi a gond thx -
edem101 #3082 vajon lesz olyan folytatás ami a foradalmok évében 1848-ban is játszodik oda belehetne teni a magyar foradalmat ja és wales fügetlen let Angliátol ki hite volna -
Lysandus #3081 Alapjátékban nem megy a royal marrige, ha történelmi uralkodókkal játszik az ember.
Más: mi a fenét lehet csinálni a kalózokkal? Állandóan irtom őket, de csak jönnek és jönnek. Már az agyamra mennek... -
ganges #3080 Amit én írtam IN:)) -
#3079 Nem nagyon vagom az IN-t, az "alapjatekkal" szinte sose jatszottam, az MMP mod meg az IN-re epul. Nos, a mod-ban lehetseges a royal marriage es tabornokok meg admiralisok kepzese :) Majd lovok egy screenshotot. -
ganges #3078 EDEM:))
Én úgy éertettem a kereskedelmi központot, hogy te bírtoklod, tehát a te tartományod egy center of trade. -
ganges #3077 Alal, így ahogy mondod.Én is így jártam.Historical minden(ami lehet).Aztán nem tudtam frigyre lépni a habsburgokkal:((
edem:
Én még az inflációt aranyra állítom(így csomó pénz juthat havonta is a kincstárba, és csak akkor nő az infláció, ha van aranybányád)
Ottoman-Hungarien War 1555-1559:(((
Ottoman:Szövetségesei+vazallusai
Magyarok:Lengyel, Magyarok, Alsó-Auszt., Pápa.
Én + Alsó-Ausztr vesztett főleg.Elvesztettem dalmáciát, alsó-auszt. pedig isztriát, krain-t, meg valami görr, vagy mit:))
A háború elött 2 évvel embargó töröktöl
A háború elött egy évvel(figyelmesztetés)
PUFF-kitör a háború
Már készültem, de Bánátnál kiírtotta 20k-s seregem:(((
Most gyűrök 18 land tech-re.A tech groupom latin(hála a westisationnak):)))
De az épületeim, meg a katonáim keletiek:((Tán a 18 land technél(mikor a sereget jelző figura átvát)Tán akkor az egész átvált.Vagy nem???Segítsetek!!!
-
Alal #3076 kissss, az IN-t nem ismerem, de nem lehet, hogy van benne egy opció a történelmi hitelességről? Mint a királyokkal meg az advisorokkal (azaz csak a történelem során létezett egyének szerpelnek, nem kitalált egyének...). Lehet, hogy hülyeséget mondok, Solten majd javít, ő az IN nagy ismerője és tudora. -
#3075 Ezek nem valtoztak tudtommal az IN-ben, hazassag: raklikkelsz az adott orszag teruletere es ott van az opcio. Persze a tied es a celorszag allamformaja kiralysag legyen of korz. -
#3074 Ja, a mod mappaban tomoritsd ki. -
kissssss #3073 :-D hát nem ma de nem rég találtam meg ezt a topic-ot de amúgy képen nekem már sikerült 9 agreszivitásal is gyarmatosítani csak hát ugye ott kell álomásoztatni 2 vagy 3 ezredet úgy vetem észre hogy ha katonák is vannak a gyarmaton ritkában támadnak az ős lakosok csak hát több pénzt is kell ilyen rizikós helyzetben bele pumpálni a gyarmatba. -
edem101 #3072 ja férenéztem bocs -
edem101 #3071 kissssss ugylátom ma regiztél üdvözölek akor köztünk -
edem101 #3070 tudom csak az 5-ös agresziosokal neméri meg veszödni mert azok rombolják a várost de az alat nagyon javasolom én ezt azok nem rombolják -
kissssss #3069 na de azért meg éri szenvedni a benszülötekel pl van egy 3000 fős benszülöt telep és sikerül egy várost fel húzni máris 4000 ember termel és adózik neked éjjel nappal. -
edem101 #3068 nekem nyolc kereskedelmi központom van it van pár: Velence, Párizs,New York -
ganges #3067 edem, nekem is ugyanez.Kiírtás-gyarmatosítás több tartományt(csak egyszerre csomót kell értük fizetni a fenntartásukért)Nem árt ha van kereskedelmi központod.Nelem pozsony+manhattan:))
Solten:A mod file-t a mod mappába rakjam? -
kissssss #3066 Solten lenne egy nagy vagy inkább több egyszerű kérdésem mert ég és föld különbség van az alap eu3 és az in nomie között nem tiszta nekem néhány dolog 1.hogy a fenébe lehet tábornokokat és admirálisokat ki képezni mert nekem nem engedi még a királyt sem tudom tábornoká képezni mitöl függ ez. 2 kérdés hogyan lehet királyi házaságra lépni másik országal mert ez az opció el tűnt a listából 3. hát ezen még agyalok hogy mit kérdezek :-D -
#3065 ...ergo nem Te dontesz az ilyen sulyos kulpolitikai kerdesben... -
Fasiszta #3064 Igen . -
nnattila #3063 Velem meg akarja vetetni az In Nomine-t. Letöltöttem az Eu3 v1,3-at, de mást nem lehet letölteni, amikor elindítom a játékot. Regisztrálok, hátha akkor kiír mást is.
Ha valaki tudja, hogy honnan lehet letölteni az In Nomine-t, vagy a Napoleons Ambition-t, akkor szóljon, megköszönném. Nagyon megtetszett a játék és szeretném a többi részét is kipróbálni. -
#3062 Mert o a kiralya az orszagodnak is. -
edem101 #3061 nálam már inditáskor kérdi hogy letöltöm e de már letöltötem