11580
Europa Universalis III
  • edem101
    Ja és volt olyan bátor a palotagrof tartomány beleavatkozni a háboruba most intézem el örültek szembemernek szálni egy nemrég 15 tartománybol indul szuperhatolámá kinövö országal hüjék
  • edem101
    igen ganger a tengere kaell meni és akor tudod bevini én már a spanyol gyarmatositok elen harcolok 1512-ben a unió megboszulása miatt és amerikára Ázsiára és Europára kiterjedt a harcunk én álok nyerésre a nagyonerös flottám miat egyedül europában nemdölt el a harc amugymeg már 1492 ota egymás szomszédja vagyunk és nekem van nagyobb hatalmam de már 1493 ota szivjuk egymás vérét és a dolog 1503 ota torkolot háboruba azota a fövárost elveszteték a pápai álam sulyos vereséget szenvedet a háboruban még 1503-ban Anglia és Portugáliával pedig darabokraszedtük a török szövijüket 155-ben és Spanyolország se ála fényesen márcsak europában van tartományuk csak öszesen:5
    Na ki a király?
  • ganges
    nekem az alpaban 1790-ig is elment.
  • DeenQa
    hogy megy nektek 1.vh ig???

nekem 1821 ben kilép :S
  • ganges
    SOLTEN!
    Hogy áll a kis Szárd-Piemonti királyságod??
    Hogy áll olasz hon???
    Lessz-e olsz front az 1. vh.-ban?
  • ganges
    edem101, az embereket lehet hajón szállítani
  • ganges
    hol olvassam el???
  • ACi000
    A MMP-ban min 4 megfelelő ideának meg kell lennie
    Olvasd el a manuál idevonatkozó részét
  • ganges
    az idea neve:Küldezés az új világ(-ra, -ba)
  • ganges
    tuttom szerint 7. szintű trade kell csak(amit majd magyarral fogok választani):))))egyépként nem gyártassz felfedezőket, hanem hívst, vagy kiképzel.Nem robotok:))))
  • Jeszy
    lenne egy kérdésem főleg SOLTEN-hez az MMPvel játszom és az angolokkal vagyok és ahhoz a ideához amelyikkel konkvisztátorokat és felfedezőket tudok gyártani(most nem jut eszembe az idea neve) már csak egyfeltétel hiányzik vmi high exploration vmi és azt hogy tudom teljesíteni v eggyáltalán miket kell teljesítenem h megkapjam ezt az ideát???
  • edem101
    eljöt a bosszú ideje vérben fog uszni kasztilia
  • edem101
    a királyuk 20 éve uralkodik
  • edem101
    akor agodhatnak a kasztiliaiak mert ezért a lépésért darabokraszagatom a 800.000 fös seregemel.
  • DeenQa
    nekem nem...

1821 ben kiírta hogy vége? megkérdezte h na, mit tettéla nemzetedért kb 400év alatt? és QUIT.
  • ganges
    egyépként kis hazánkkal játszok:)
  • ganges
    Hát, igen sok dolog történt:
    A lázadásak +1 stabilitásnál szétszednek(létrejött Horvát hon)
    Croatiát elötte kereskedelmi központá tettem:)))
    A császár a franciák:(
    horvátország tag(mint én)
    első háború:600 dukát a franciáknak:(-fesztettem
    enyém dalmatia és osijek:))-győztem
    újabb háború
    enyém horvátország:))
    150 dukát frnciának:(
    Erdélyt is csak háborúval győzhettem le :(
    első választásom a +1 morale:))
    mivel minden tech-emet külföldi bonus seghíti a kövi az alkirály lesz(+ külföldi bevétel:)))
    edem:
    csak akkor lesz(el) szabad, ha az uniót vezető országuralkodója meghal:(
  • edem101
    segitsetek hogy lehet felszabaditani egy országot a personális unio alol ha szöviben vagyok a vezérel.
  • Solten
    Megerkezett!!! (#2984)

• Solten
    Win7-ben van virtualis XP. Probald avval.
  • edem101
    átkozot protestáns valás 3 tartományomban elterjed és 50.000 ember lázadopt föl Wien tartományban a legroszab 80.000 katonát rendelek visza az újvilágbol hogy leverjem a lázadást elég kemény ráldásur 5 napot vesztek a bermuda sziget megkerülésével
  • edem101
    ráldásul átiskel hajoznom mert az a legrövidebb ut de látam spanyol és angol hajokat is eltüni ott legalább nemcsak én jártam roszul
  • edem101
    a hajon voltak
    a bermuda sziget=
    és ezt csinálhatom a hajoimnak és embereimnek:
  • edem101
    én nemörülök a bermuda 3 szögnek 5000 dukat értékü hajoflota veszet oda egyenes a bermuda szigetröl indul megjavitva velencébe ám nyugat bermuda tengernél 5db 10.000 fös sereg veszet oda a legjobb egységböl
  • lacidsz
    Segítséget kérnék... újratelepítettem a gépem, és Windows 7-est tettem rá. Miután folyamatosan olvasom ezt a fórumot, kedvem támadt újra játszani, de nem tudom elindítani a játékot, mert kiteszi a directx-es hibajelzést, ami nyilván nonszensz, mert a Windows 7-esen a legfrissebb directx van.

Megnéztem a játék honlapját, és nem láttam olyan patchet, ami segítene hogy Windows 7 alatt is fusson a játék, így már csak bennetek reménykedem, hogy van valami ötletetek.
  • ganges
    SIKERÜLT!!!!!!!!!!!
    Juhú!
    bermuda háromszög:))még a játékban is:)))tuti, hogy így terveszték:)))
  • edem101
    nemajánlom hogy elhajozatok a bermuda sziget melet 3 100%-os flottám sülyedt el ot
  • ganges
    ok, kösz
  • Lysandus
    Azaz!

Valamilyen különös oknál fogva a svéd beállításnál lesz magyar a játék. Angol nyelvű viszont english-nél lesz.
  • ganges
    megtaláltam, de oda swedish van írva(vagyis svéd)???
  • ganges
    kösz mindent, ma kipróbálom
    a +4 stabilitást egy küldetésnél hallottam, ittafórumon.
  • edem101
    ganges egy másikban már a magyarokal nemcsak a Urálig mentem el hanem adig hogy magyarországon keresztül körbelehet utazni a földet és afrika is igy jár:
    menyi évig tart mig központitartomány lesz egy gyartbolt már kérdeztem?
  • NuCL3aR
    Ez a game nagyon jó játék hassonló a HoI3-hoz
  • Solten
    Probald ki: a fokonyvtarban levo settings.txt-ben igy nezzen ki ez a sor (masodik):
    language=l_english

Westernization feltetelei:

- hatarosnak kell lenned min. 1 "latin tech" orszaggal
    - stabilitas min. +3
    - -1 v. tobbon legyen a centralisation csuszka
    - -2 v. tobb az innovacio csuszka
    - az aktualis uralkodo "adminisztracios kepessege" (administration skill) min. 6
  • kissssss
    +4 stabilitás nincsen :-D -3-tol +3-ig van stabilitás.
  • ganges
    PC PROFIK FIGYELEM!
    hogy tudom az alap, magyar játékot angollá tenni(nem magyarosítással magyar)Légyszi válaszoljatok!
    KÉRDÉS:
    A missiokat hogy tudom választani.A westisationt akartam, de nem enged:(Hanem más missiókat ad(amit nem én válaztottam)
    Hogyan tudom +4 stabilitást elérni?
    Kösz a válszt előre is mind a három kérdésre is!
  • Solten
    Jo lesz nekem inkabb angolul, mar varom hogy hozza vegre a postas...

edem101 : magyarokkal foglald vissza Etelkozt... Aztan meg se allj az Ural-ig (Magna Hungaria)
  • edem101
    törököknek üzenem:
    külgyétek nekik ezt az üzit én már nemtudom hova nekik
  • edem101
    ja protestánsvalás eltünt a föld szinérol holandia lángokban anglia letörölve a térképre törökök hazahuztak a picsába inkák fövárosa lesózva magyar foradalmárok huzanak a francba XD
  • edem101
    nekem a grafikája sokal jóbb amugymeg énis meghuztam az osztrákokal a myagarok fügetlenek letek egy foradalom miat :( ráldásul akol legyelország spanyolország angliávan és a törökel harcoltam akor és a seregeimnek tulsokvolt a foradalom ja és menyi idöbe telik mire központitartományt központi tartományá kikiáltani