Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2. igen
3. Megelõzés : egyszerüen a havi bevételed ne legyen több mint 0.01 ( tedd rá technologiára, az éves bevételbõl is meglehet élni )
Ha már van infláció akkor a havi bevételt -2 re kell tenni, elõbb utóbb visszamegy 0-ra az infláció, de odakell figyelni hogy az államkassza ne ürüljön ki.
4. Royal Marirage, Allience, Vasalation, ez 20 évig, 190 fölötti jókapcsolat és lehet kérni az annexet. De általában még 200 realitonnál se jön össze mert nem szeretné a kiválasztott 😊 ( minnél több területed van annál inkább nem fog összejönni )
5. Elsõnek kikell választani hogy kinek akarod eladni azaz diplomáciai akció lesz. Ott a sell provincia, de ez is érdekes hogy van úgy hogy ingyen kínálom ( pedig de örültem volna hogy a pápára rátudtam volna sózni Tambowot ( ural környéke ).
6. Royal Marriage kell hozzá és véletlen mûve, az történik hogy megnyekken a szomszéd király és te kerülsz képbe valamiért.. ritka. kb annyi esély van rá mint egy jó kis örökösödési háborúhoz.
amiket leírtam gyakorlatilag fedi a valóságot, az elméleti magyarázat lehet sántit. 😊
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
1.Mért van az, hogy egy nagy birodalom aminek olyan 15 területe van, és leigázom teljesen akkor mért csak akkor egyezik bele a békébe ha csak 4 vagy 5 területet kérek.
2.Csak akkor lehet beolvasztani egy birodalmat ha a háborút akkor kezdem mikor már csak a fõvárosa van(eddig igy engedte)?
3.Hogyan lehet csökkenteni az inflációt.
4.Hogyan lehet háború nélkül beolvasztani, területet kérni.
5.Hogyan lehet területet eladni, mert rányomok az eladásra és semmi.
6.Mikor ajánja fel az uniót.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Az EU I és II sikere után úgy dntöttem, hogy megrendelem eredetiben, merthogy magyar lesz a szentem.
Olvasgattam itt egy kicsit. Jól vettem ki, hogy meg lehet örökölni más országok trónját, és hogy az uralkodók sorrendje sem feltétlenül történelmi, mint ahogyan az az elõzõ részekben volt? Csak nem kapott a játék egy kis crusader beütést? Az nagyon király lenne.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Bármelyik ker. kp.-ba küldheted õket, de nyilván oda érdemes küldeni õket ahol a birodalmad ker. központja van (trade map). Onnan elég jó zsét kapsz
<#hawaii>#hawaii>
Saor Alba
Lenne egy kérdésem : az hogy melyik provinciáról küldöm a kereskedõt számít valamit ?

Saor Alba
Lehet nagyon nobb a kérdés, de még nem jöttem rá: Hogy kell kereskedõket küldeni a központba, hogy kereskedjenek?
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Lenne egy kis problémám. Elmosódtak a betûk a játékban, s nem tom miért. Tud vki vmi megoldást?
Pedig pár sz@ros tartomány kell hozzá:
- Firenze
- Siena
- Roma
- Ancona
Persze a presztízsem a hülye Róma miatt -70 körül... Talán ezért nem jön létre.
Saor Alba
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Saor Alba
Egy ujabb kérdés,észrevétel: Van egy sanda gyanúm hogy amikor háborút kezdeményezek eltünnek a diplomatáim 😊 minek ? és mitõl függ hogy mennyi ?
3. Gyakorlatilag semmitõl, az idõ elõrehaladtával a gép ajánlja fel hogy birodalmaddal határos egyik xy provincia core-legyen-e.
Ha igent válaszolsz a provincia tulajdonosával casus-belli-d lesz (megtámadhat anélkül hogy esne a stabilitása).
Ha elutasítod, vesztes presztízst...
Saor Alba
1. absolute fogalmam sincs, én ha free-slotot látok akkor nyomok bele.
2. a megalázó több presztizst ad szerintem, a reputationt ne hinném hogy rontja.
3. Mi az hogy core lesz ?
Lenne néhány kérdésem:
1.Mitõl függ az, hogy a kereskedõmnek sikerüöl elüldöznie az ellenfél kalmárát? Van egy chance, amit kiír a címernél, és van egy chance to success, a send gomb mellett. Akkor most melyik mit is jelent? ÉS mitõl függ az, hogy elüldözik-e vagy sem? NEm tud elüldözni és ottmaradni egyszerre? Mindig kettõ kalmárt kell küldenem?
2. Mivel lehet prestiget szerezni? Gyõztes háborúkkal leginkább. Csak a megalázó békefeltételek a jobbak, vagy az engedékeny? Vagy ez rontja a reputationt is?
3. MItõl függ, hogy egy nem országon belüli provincia core lesz?
Elõre is köszönöm a segítséget!
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
De nagyon lol, dishonourable lett a reputation-om és kitört 1645 ben az I. világháboru 😄 Hadat üzent nekem: oroszo.,lengyelo.,litvánia,ausztria,töröko.,krím birodalom,kazan,mamelukok,tunézia,spanyolo,würtenberg,szicilia,aragon,kréta,egész afrika(ien törzsek),perzsia, trier, és végül svédorsz. 😄😄😄😄😄😄 szal most többfrontos háborút vívok 😄
Éljen a szabadságharc! :-)))))))
kérdésem igen egyszerû: hol található meg az eu 3. részében a 2.ban annyira szeretett "auto send merchant" gomb.. hianyolom de nagyon 😊
Miért ne döglene a sereg ellenséges területen? Nem hinném hogy a helyi lakosok készségesen asszisztálnának ahhoz h az uralmad alá hajtsd õket 😛
- Supply Limit : szorozva 1000-rel, ennyien állhatnak a provincián, ha több egység van elkezdenek megdögleni a katonák
- Max. Attrition : arra gondolok hogy ennyit ad a provincia havonta egy olyan seregbe ami ember veszteséget szenvedett...
Mi van ha ellenséges területre állok ? azt látom hogy döglök, de miért ? 😊
A medve nem játék.
-5 stabilitást azért vesztesz mert ha békét kötsz az legalább 5 évig tart asszem
a kolonizálás pedig nagyon is megéri szvsz fõleg hogy a gép kurvára nem erõlteti még very hard fokon sem,szóval én várok hozzá vmi komolyabb peccset
vannak már modok hozzá? esetleg probáltam már vmelyikõtök?
A másik ami miatt nem vagyok elragadtattva: a kolonizálás akkora hihetetlen erõforrást igényel ( pl már eleve az hogy az elsõ nation ideát erre kell elbasszam ) hogy a büdös életbe nem fizetõdik ki. Ennyi erõforrással egész europát végig verhettem volna, kezdem is elõrõl az egészet kolonizálás nélkül.
A másik fasza dolog a piac.. elméletileg annyi hasznomnak kellene legyen a kávéból ( mármint a közép-dél amerikai cuccokból ) hogy nem tudnám hova tenni a sok pénzt.. erre fel érdemesebb az europai piacra koncentráljak ( venezia )...
Meg hogy lehet az hogy a saját szövetségeseimet nem tudom megkérni hogy legyenek szivesek nézzenek már be a terütemre mert egy kissebb török sereg sorba foglalja a földjeimet, mivel seregem azzal van elfoglalva hogy a szövik területét járom sorra hogy felmentsem az ostrom alól...
Engem inkább a stabilitás akaszt ki. Ha vallást vált az ember, áttér akár a protestánsra, akár a reformátusra, és még egyszer államformát is vált (az aktuális valamelyik fejlettebb változatát), mondjuk úgy az 1500-as évek elsõ felében, akkor egyszerûen alig tud kikecmeregni a negatív stabilitásból. Én már feladtam a reményt, hogy valaha újra +3-on leszek. És akkor még háborúzni is kéne... Szal ezt eléggé elqrták.
Nem akkor kellene mondjuk csökkeni a stabilitásnak, ha nem váltok államvallást, pedig az egész birodalmam mondjuk protestáns? Itt meg pont fordítva mûködik a dolog. Szerintem ha mondjuk az egész birodalmam protestáns, és felveszem államvallásnak a protestantizmust akkor nem csökkenie, hanem növekedenie kéne a stabilitásnak. Mer mindenhol spontán örömünnepet tartanának, nem?
Nem tudom hány szépmûvészeti akadémiát vagy templomot kéne felhúzni ahhoz, hogy érzékelhetõen csökkenjen a stabilitás költsége...