11580
Europa Universalis III
  • Dave8814
    Mik a feltételei egy ország bekebelezésének? Mer enyém már az összes területe Marokkonak, a katonái ott poroszkálnak szanaszét(mer ugye azok nem tűnnek el, ugy mint a HoI-ban) És még igy se lehet bekebelezni.Mért?
  • ganges
    Meg ez csak játék, milyen uncsi lenne, hogy ha 100 év alatt tiéd lenne az egész Világ.Akkor nem érné meg nekik eladni.
    IN-ed van vagy HttT?Mert sztem a HttT-ben már nem lehet annyit unatkozni.
  • ganges
    Lengyelországot 3-szor 3 részre szabdalták, nem egyszerre.
    Meg ott inkább politkusok, mintsem katonák harcoltak, a lengyeleknek meg kellett adni magukat, vagy Orosz+Porosz+Osztrák katonák felégettték volna az egész országot.Hab a tortán, hogy a (mivel Nemsei Köztársaság volt) 3 nagyhatalom beleszólt a lengyel herceg választásába, meg nemcsak lengyel volt a lengyel herceg.Pl. Nagy Péter orosz cár, II.József osztrák császát(Magyar, és cseh király, stb..)Meg II.FrigyesEzen uralkodók annektálták a lengyeleket.
    Egyébként a valós világban nem tartományokat foglalnak el, hanem négyzet km-eket
    A törökök meg olyan nagy katonai erővel bírtak, még a Katolikus Liga meg az ilyesmi szövetségesek sem tudták 1699-ig legyőzni.Akkor legalább egész Európa minket figyelt, nem úgy mint most.
  • Marci1111
    Én általában a reputationt át szoktam írni 0-ra,máskülönben számomra unalmas mivel ha annektálok ad vagy 5 reputationt ami qrva sok idő míg lemegy.Amúgy szrintem hülyeség volt belerakni ezt hogy nem lehet annaktálni normálisan,mert a valóságban is volt egy csomószor olyan hogy beannaktáltak 1 országot pl: A lengyel kirányság 3 részre szabdalása a 18 század végén,vagy a török,tatár hódítások tehát sztem ez 1 elég nagy baromság volt a készítők részéről...
  • ganges
    Az meg nem spotrtszerű.
    Mondjuk nekem IN-em van, és azt vettem észre, hogy ha egy lázadásból külön nemzet lesz, nem lehet annexálni, ha elfoglalod.
  • LSSAHPAUL
    Az alapjátékban így van, a modokban meg azt csinálnak amit akarnak szal bármi lehet :)
  • ganges
    Ez nem úgy van, hogy a főváros marad független, de a többi átlerül ahoz az országhoz amelyik elfoglalta?
  • Lysandus
    Nem tudom, hogy ez most is így van-e, elvileg a "turbó annex" módszert a kiegekben már letiltották. Ennek ugye az volt a lényege, hogy az ember az adott ország fővárosán kívül mindent elfoglalt, és minden seregét levette az ellennek. Majd miután csapatok nélkül maradt az el nem foglalt fővárosában elkezdett lázadást szítani. Ez előbb utóbb sikerült. Amikor a lázadók elfoglalták az ellenség fővárosát, akkor új kormány alakult. Ez automatikusan békét jelentett, de úgy, hogy az ellenség új kormányzata feladta az elfoglalt területeket. Így lehetett a 100 %-os határt megkerülni a békekötéskor.

Aztán persze volt olyan verzió, hogy magas war exhaust-nál az ellen automatikusan elfogadta a vazallussá tételt, bármekkora áldozatot is jelentsen neki a béke. De már ez sem működik, ezt is "javították".
  • Lysandus
    Biztos át lehet, de nem tudom, hogyan.

Mondjuk egy országot bármikor átírhatsz a mentésben, hogy hozzád tartozzon, de ez nem túl sportszerű...
  • LSSAHPAUL
    Ha mindenét elfoglalod és sokáig szal évekig nem kötsz vele békét akkor hajlamos a szétesésre, ergo a fővárosán kívül mindent megkapsz. Ez pl egy török birodalomnál számodra a játék végét jelenti mert a reputation-od olyan magas lesz hogy sorra kapod majd a hadüzeneteket, és sajnos nem bírsz olyan gyorsan békét kötni mint ahogy kapod a köv. hadüzit. Ez a végtelen háború felnyomja a war-wearniesed + mivel mindeki utál a sok ellenséges kém miatt minden hónapban minimum egy lázadás tör ki a területeden, és sajnos van köztük 10k körüli is amit nem biztos hogy az amúgyis éjjel nappal küzdő hadseregeddel leakarsz ütni, ezért ezek a 10k-ás lázadó seregek vándorolnak sorra a provinciáidon :D ( jó kis saját tapasztalat )
  • ganges
    Vagyis, hátnem érdemes.
  • ganges
    Nem.
  • Marci1111
    Üdv!Azt szeretném kérdezni valakitől hogy át lehet-e írni valahol hogy egy Országot ne csak akkor lehessen Annektálni,hogyha csak 1 tartománya maradt?
  • zsolto23
    nagyon szépen köszönöm a segítséget
  • kissssss
    fogsz egy szállító hajót ki viszed arra a tengere amelyik határos azzal a provinciával amelyiken a ezreded van ki választod az egységedet rá irányítod a kurzort a hajóra ekkor meg jelenik egy kis horgony a kurzor mellet ez jelzi hogy mehetnek kattintasz és már mennek is a hajóra 1 szállító hajó = 1 ezred.

lehet neten játszani de hidd el nekem nincs neked annyi türelmed és idöd hogy ezt meg valósítsd
  • zsolto23
    sziasztok én még nagyon kezdő vagyok és segítséget szeretnék kérni : hogy lehet ezredet felrakni a hajókra? lehet-e onlein valahogy játszani? ha igen hogyan? előre köszönöm az infot
  • ganges
    A HttT 4.1 béta patch mit javít a HttT-n?
  • ganges
    Szívesen.
  • Petiii94
    Köszi Gangesz:)
    Tökre örülök:)Megycsináltam én is a HRE-t:)Nekem Franciariviérától szintén a Kárpátokig terjed:)Naon állat csak nem tom h tudom az F12vel megcsinált képem megcsinálni paintal:S
  • ganges
    kösz
  • Solten
    Steam-rol is meg lehet.
  • ganges
    Kösz, csak azért kérdeztem, mert így ilvastam a Fórumon Bizáncnál.
    Két kérdésem van:
    Csak a Gamersgate-ről lehet megrendelni a HttT?
    Csak kártyával lehet fizetni( A Gamersgate-ről)
    Magyarországon nem leeht megrendelni?

Ennyi.
  • I.C.ram
    Meg valamikor már semmi köze a játékhoz, hanem inkább egy kisnovella. Én a hagyományosat szeretem sok-sok screenshot-tal :) Főleg, ha valami kisországgal csinálják.
  • Solten
    Vegigjatszas bemutatasa meg sokszor tortenetbe foglaljak (mese melle... :) )
  • ganges
    Mit jelent az AAR?
  • ganges
    vsászár=császár
  • ganges
    avn=van
  • ganges
    Hát, igazából a dinasztiák csak díszek, de vistont bvannak hatások, mert ha új dinaztiád lesz 80-al csökken a Legimitacy.
    Ha új dinasztia lesz, nem feltétlenül personal unióban avgy.
    Pl.:Mo.-n Habsburg uralkodik, de Ausztrián pl. V. Albrecht von Habsburg, Magyarországon pl. III. Károly von Habsburg.akkor avn Personal Unió,ha egy király uralkodik két országon
    Álltalában sok királyi házassággal lehet biztosítani a trónt, de az korán sem biztos, hogy a gyerek érett lesz az uralkodásra, ekkor jön a Regency.Ez addig tart, amíg a kölyök nem lesz 15 éves.Ha pl. HRE vsászár volt a halott király a kis király még lehet csáaszár amint apja meghal, persze, ha rá szavaznak.

Ha jó a kapcsolatod az országgal megörökölheted, de ez csak 75%, 100%-ban sose biztos.
    Álltalában 25%, hogy ha nincs örökösöd, personal unió altagja leszel, álltalában új dinasztia kerül hatalomra, ami külföldi, vagy belföldi.
    Tuttom szerint bel-vagy külföldi dinaszti lesz, -80 Legimitacy, de nembitos, lehet, hogy csak küldföldiné.
  • Marci1111
    És azt hogy lehet elkerülni ha az én országomnak a királyának nincs örököse,akkor ne váljon egy másik ország martalékává???
  • Lysandus
    Jaja. Kipróbáltam. Az újjáalapító ország nemzetiségét kapják meg.
  • Petiii94
    Köszi:)De azt még mindig nem értem,ha mondjuk Magyarországon Habsburg a heir az nekem miért jó?A másik pedig h ha háborúban Personal Uniot nyerek akk még nem biztos h ha a királyom meghal enyém lesz az ország?És ezt h tehetem biztossá?
  • ganges
    Nos, az alapvető:
    -királyi házasság, de ahoz nagyon jó kapcsolat kell, és ne legyen az országnak örököse(Heir)
    -personal unió, ha jó kapcsolatban vagy az országgal, 2-3 királlyal később megörökölheted.
    A personal uniót egyszerűen rádruázhatja az ország kiálya, ha nincs örököse(Heir)
    De ha nincs örököse(Heir), akkor Claim Throne-ra kattintva kapsz Casus Bellit, a béke tartalmazhatja a Personal Uniót.
    Lehet Örökösödési háború, de csak akkor, ha te vagy a halott király ország szövetségese, meg nyerni is kell(a béke tartalmazza)
    Általában az örökösödési háborúk örökös(Heir)nélküli országokkal fordul elő, és két domináns ország is királyi házasságban van.
    De a HttT-ben dinasztiákis vannak, és azok több országon uralkodhatnak.
    Az osztrákokkal ügyesen ki tudodhasználni a HttT új elemeit, mivel a történelemben ez volt az erősségük.

U.i:Kicsit írj lassabban, mert a Segytsenm n kissé értelmetlen épp úgy mint az ewlőre is.De azért értettem
  • Petiii94
    Sziasztok.Nekem is van egy HRE-s pályám osztrákokkal ,de nagyon nem értem ezt az egész öröklős dolgot....Ti aztmondjátok lehet örökölni mint állat.Segytsenm n valaki h tudok én is örökölni!!!Köszi ewlőre is:)
  • ganges
    Kösz.
  • I.C.ram
    F12-vel lehet ilyet screenshot-ot csinálni.
  • I.C.ram
    hú, ezt nem néztem, mert amint létrejött a HRE nem sokat játszottam. De szerintem osztrák lesz, mert amikor létre hozod, akkor az országodnak, csak a TAG-jét változtatja HRE-re, a többi adat marad.
  • I.C.ram
    Ja, az Bizánc.

Mo-t és Szerbiát bedaráltam, még a játék elején, hogy a Törökök még véletlenül se foglalják el őket, és nehogy megerősödjenek.
  • ganges
    I.C.ram, próbáld ki Lengyelországot, ha lehetséges, megpróbálhatod létrehozni a Jageilonian Empire-t.Ha az nem is, tán Litvánia megöröklése sikerül.
  • ganges
    Érdekes, hogy a HttT-t eddig szinte csak Ausztriával kezdték:)
  • ganges
    Az nem okoz gondot a HttT rendelésénél, hogy az ár €-ban van megadva?