11580
Europa Universalis III
  • ganges
    HttT-ben, kisss azt mondta....
  • ganges
    Mire valók az új tartományok, ha nmem lehet őket gyarmatosítani?
  • lacidsz
    Hopp, Solten, nálad a pont: most, hogy mondtad, megnéztem, és tényleg: a Kingdom of God bónuszt ad a manpowerhez (10%), a presztízshez (1%), és az infamy csökkentésére (0,05), ezen kívül megkapom a controlled cardinals és a Curia controllel bónuszokat is (ehh, bocs, utálom ezt a magyar-angol keveréknyelvet, de ha lefordítom a kifejezéseket, lehet hogy nem lennének egyértelműek).

Szóval ahogy mondod, úgy néz ki hogy a Kingdom of God decision nem más, mint a pápaság kisajátítása, innentől minden bónusz megmarad az országban. Nem is olyan rossz :)
  • Solten
    Mennyei Kiralysag...

#3893: azert szurkul be az ikon mert gondolom ekkor megszunik a kardinalis-papavalaszto rendszer, egyedulikent uralod a papasagot.
  • hollófernyiges
    "pedig én abban reménykedtem hogy tényleg Kingdom of God lesz a neve, olyan jó poénnak tűnt..."
    Istenkirályság lenne, mi? :)
  • I.C.ram
    Törökökkel átváltottam Noble Republicra, és embertelen táp ez az államforma a királyságokhoz képest. Baromi jó a tolerancia bónusz egy soknemzetű országban, és a 8 évenkénti választások is baromi jók. Sokkal táposabb vezetőket kapok így, mintha királyom lenne.
  • I.C.ram
    Ha már itt tartunk, azt utáltam ezekben az új országok létrehozásában, hogy amint létrehozod, eltünnek az elfogadott kultúrák... Spanyoloknál is megvolt a portugál, baszk, katalán, erre létrehozom Spanyolországot, és 3 hónap alatt elvesztettem az összeset... Semmi értelme létre hozni kb, mert azért a kevés presztizsért, meg pár core-ért, amiknek nagy része már eleve a core-od, nem éri meg elbukni egy csomó elfogadott kultúrát.
  • lacidsz
    No megnéztem, az a neve a decisionnak hogy "Declare the Kingdom of God". Aki többet akar a feltételekről tudni, az indítsa el a játékot és lépjen be a Papal State-ba, ott lesz a lehetséges National Decisionok között.

Viszont azt nem írja le hogy ezzel megszűnik a pápaság, onnantól kezdve a Papacy ikon is beszürkül. De érdekes módon a Pápai Állam elnevezés (Papal State), a címer, meg minden megmarad az országnak, pedig én abban reménykedtem hogy tényleg Kingdom of God lesz a neve, olyan jó poénnak tűnt...
  • kissssss
    nem
  • ganges
    Ja, és:
    BUÉK!!
  • ganges
    A HttT-ben az új tartományokat(amik a Végleges Terra Incognita helyén vannak)lehet gyarmatosítani?
  • ganges
    Ez azt jelenti, hogy a Holy See is megszünne?
    Ami csak katolikus államoknál érhető el.
    Nem akarok a kákán is csomót keresni, de nem HtT, hanem HttT, mivel Heir to the Throne.Így írják az EU 3 forumján is, de mind1, értjükígy is.
  • lacidsz
    Ha tőlem kérded:

nem én találtam ki, a HtT-ben van egy olyan lehetőség hogy megalapíthatod Isten Államát (majd megnézem, hogy néz ez ki angolul, de késő van, és emiatt most nem indítom el a játékot). Ehhez el kell foglalnod gyakorlatilag az egész mai Olaszországot, de ha megalapítod, akkor a pápaság megszűnik államként és intézményként is.
  • Petiii94
    pápai államra meg csak annyit ha bekebelezed akkor valamelyik német kisállam átveszi a helyét álltalában azok akiknál Arbischoptic vagy valami ilyesmi államforma van tehát Tehokratikus államok.

Még az lenne a kérdésem h tényleg ha elfoglalod Itáliát a Pápai állammal akkor lehetbelőle Isten országát csinálni vagy csak "jelképesen"mondtad és csak tehívod annak?
  • Petiii94
    Hello.Nekem olyan problémám van ,hogy Szíriával játszom és valahogyan(nam csalással)Katolikus államvallást akarok...Megpróbáltam fellázítani a Beirúti Keresztényeket de elfoglalnak 2 provinciámat bejön a kis horror ablak esik 2őt a stabilitás de Sunni maradok és nem leszek keresztény...Előre is köszi :) Ja és BUÉK:)
  • Jeszy
    Ja és még annyi kérdésem/kérésem lenne h a 4.1a és 4.1b patchet honnan tudom letölteni???
  • Jeszy
    Hali. Az lenne a kérdésem hogy a régebbi verziókban volt olyan(most a HttT-t használom) h nem HRE tag is lehetett császár pl. Mo-val játszottam és kialakítottam a jóviszonyt a elektorokkal és akk meg választottak császárnak. Ugye a HttT-ben létre lehet hozni a HRE-t és h mondjuk franciáűkkal megválasztatom magamat császárnak és ígyis létre tudom hozni a HRE-t???
  • ganges
    Nem tudtok valami magyar oldalt, ahol meg lehet rendelni a HttT-t?
  • Marci1111
    Hát,akkor csináld azt hogy amikor Hadakozik nyugaton valamelyik keresztény államal(mondjuk Ausztriával vagy Magyarországgal),akkor mikor már tart egy jó ideje a háborujuk akkor hátba támadod olyan jó románosan:D
    Én is ezt csináltam és úgy bedaráltam ausztriával közösen hogy minden Európai és kis-ázsiai területét elvesztette(fővárosostúl-mindenestül) és száműzetett ország lett Algériába.:D
  • AKI94
    1399

Sajnos én nemfoglalhatom el a mamelukokat vagy akármelyik Sunni vallású államot, mert az Oszmán Birodalom folyton segít mindegyiknek és engem mindig elver minden csatában
  • PanzerRommel
    Sziasztok BUÉK
    tudna lécci vki egy linket adni no time limit patchra az IN Nomine-hoz
    Előre is kösz
  • Marci1111
    Szépen össze hoztad eddig,hányba kezdted?

én is megmutatom neked a mostani játékomat a Mamlukot:

Csak 1 picit csaltam benne de tényleg ám!:D
  • Marci1111
    Szépen össze hoztad eddig,hányba kezdted?

én is neked a mostani játékomat a Mamlukot:
  • AKI94
    Sziasztok!
    Eloszor is mindenkinek BUÉK! :)

az én kis Perzsiám a HttTben

http://img442.imageshack.us/i/eu3game2010010120140748.jpg/

http://img706.imageshack.us/i/eu3game2010010120141576.jpg/
  • Solten
    Sokat nem. Max kettot...
  • Woondy
    Igen épp ezaz. Ha sokat diploannektálsz nehéz helyzetbe kerülsz ;)
    Magna mundi jelenljen már megy ,addig ki sem próbálom a httt-t
  • Solten
    BUEK!

I.C.ram: kerestem errol infot, manualban, mindenhol, semmi. Majd ha elerem ezt a csuszkak buzergalasaval, leirom :)

Marci1111: azt hiszem 40 folotti viszony kell, es annektalodik idovel.
  • Marci1111
    ja és BUÉK!!!
  • Marci1111
    ja a másik amit szeretnék kérdezni hogy Perszonál Unióba vagyok a Khivai kánsággal (ő a kissebik fél) és már a negyedik uralkodóm uralkodik 1huzamba ott,már vagy 60-70 éve és az a kérdésem hogy mikor fog annektálódni???Vagy mikor lesz szabad önálló uralkodója???Ja igen és teljes legyen a kép én még nem raktam föl az új módot csak a Completet használom(egyenlőre)
  • lacidsz
    Ha jól emlékszem, ilyenkor létrejön egy újabb Pápai állam valahol. De ez lehet hogy csak a régebbi verziókban van így.

Mindenesetre a válasz szerintem nem, attól hogy bekebelezed a Pápai államot, még nem szűnik meg a pápaság intézménye.

Azt nekem csak a HtT-ben sikerült megszüntetni, amikor a Pápai Állammal elfoglaltam egész Itáliát, és létrehoztam Isten Államát :))
  • Marci1111
    Lenne 1 apró kérdésem.
    A Mamluk birodalommal vagyok és a határ már róma fölött van.Na most az lenne a kérdésem ha bezúzom a pápai államot akkor a keresztény országoknál a pápairányitás lehetőség el fog veszni?Mert elvileg az lenne a logikus ha nincs már pápa mert ugye ami nincs azt nem lehet befolyásolni/irányitani.
  • I.C.ram
    Az mit tud?
  • Solten
    10 evente lehet allitgatni kb, nem gond a csuszka. Mindent kozepre lovok be kb, es megkapod a "kiegyensulyozott politika" (v. mi a fene) bonuszt :)
  • ganges
    Tegnap(dec.30.)letöltöttünk egy teljes verziót a HttT-ről, mert a szüleim nem bíznak az angol oldalakba, hogy lehet több pénzt vesznek le, mondjuk én hiába mondtam, semmi.Esetleg valaki nem tudja, hogy mikor jelenik meg Magyarországon?
  • Woondy
    Pedig tényleg így van. A reputationt szerencsére eventtel , ideákkal és udvari emberekkel lehet csökkenteni, sztem 1 kis türelemmel így is simán lehet hódítgatni. A politikai "csúszkák" már 1 nehezebben megvalósítható téma.
  • Solten
    Tenyleg? En MMP2-vel tolom ott nem igy mukodik (vagy nem tunt fel - bar az kizart hogy ne tunjon fel... ).
  • Lysandus
    Mármint az a marhaság, hogy diploannex-szal csökken a centralizáció.
  • Lysandus
    IN óta már nem éri meg. Minden diploannex-szal egyet csökken a centralizáció. Kész ráfizetés. Inkább 10 badboy, mint -1 centralizáció. Mondjuk ez is egy marhaság.
  • Solten
    Vagy vazallussa tenni es 10 ev mulva diploannektalni.
  • Marci1111
    Mert csak akkor lehet annektálni ha 1 azaz 1db tarománya marad,nekem is ez a problémám most :( Vedd el az összes tartományát a fővároson kívül és majd késöbb annex,nincs mit tenni sajnos:(