Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

játszottál már vele? mert érdekelne h rögtön kidob-e
Solten
Süti. 1.1. Pár óra múlva kijött még újabb :

1.11

Saor Alba

kijött a peccs
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=354984
töltéstek
Solten
Hozzászokhatnék hogy ha Péntekre ígérnek egy peccset akkor az 2 napra rá jelenik meg... <#zavart1>

Saor Alba

1510ig vittem a gamet eloszor 20perc után dobott ki de most 1514ben engem is 5 nap után visszadob azzal h hibát észlelt és leáééll, remélem holnap kijon a javitott
Botond
Nekem már az 1.0 is kifagyott kb az 5. napon. 😊
Solten
Több user jelezte a paradox-fórumon hogy geb@sz van az 1.03-al is, hétvégére ígérték a következõ javítást... <#gonosz3>

Saor Alba

Sziasztok!

Eltudná valaki küldeni a magyar nyelvi fájlokat?Elörre is köszönöm!

[email protected]
ja énis
igen az 1.03-al
Solten
Klassz. Ehh még nem volt idõm játszani :/ Na majd holnap <#zavart1>

Saor Alba

Solten
Hello. Az új verzióval nyomod? (1.03)?

Saor Alba

felraktam az mm2-t. háát fro még mindig elég erosnek tunik nekem(spanyolokkal vagyok), bár több háboru után anglia még nem adta fel gascognet.
térkép egész jo olyan mint a mediveal 2 deus lo vult moddal
hre egy rakás szar eddig. nyomtam 1 háborut granada ellen és rögtön vmi -prestige%ot kaptam toluk. ezt nem értettem amikor repum 1 és iszlám ellen harcolok, nagy reconquista de mind1. diploannex nehezen adja magát de alapba is volt h maybenél is 8-9 kell neki
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne hogy feltettem az MMG2-õt és amikor elindítom a játékot ki ír egy hiba üzenetet:"File exception:
Exception in: -\discfile.cpp, line: 424. Description: Could not openet file: common\units\tuareg_mercenary_cavalry.txt"
Viszont az elõzõ része simán fut.! Ha tudtok akkor pls segítsetek.
Solten
Kijött a modhoz az 1.03 patch.

Saor Alba

Solten
Egyszerûbb módszer a régi térképhez;

MagnamundiGold2 könyvtárban töröld:

- GFX-ben az FX könyvtárat
- map-ban a terrain könytárat

Saor Alba

én játszogatok..
neked hogy tetszik?
Solten
Igen, a Theatrum Orbis Terrarum map 2.1-et integrálták a modba.

Felteszem az 1.2-t.

Linkek:

Saor Alba

felraktam, mûködik, csak a térképpel nem vagyok kibékülve, nekem túl sötét. <#szomoru1>

Solten
Megjelent a MAGNA MUNDI GOLD 2!!!

Töltsétek... 😊

Saor Alba

BlackShadow
megjelent nemrég a rome, játszik vele vki? 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Tom3
Mármint patchre gondolsz? A verzióm 2.2-es.
javítást letöltötted?

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Tom3
Újra raktam a játékot, és még mindíg ki fagy. Ha visszatöltöm a mentést pl. 1485 június 20.-ára az aztékokkal akkor 26.-án fixen ki fog fagyni. Viszont már 1470es években ugyanígy fix dátumon kifagy ausztria, mecklenburg(1480), magyarország(1460fele). :/ Fogalmam sincs mit tehetnék már vele, egyszer csak megáll a játék és semmit nem enged a gép és mindíg resetelnem kell a gépet... 😞
minden honapban megy le magától, fogadj fel diplomatákat azok is viszik le.
tudom, de azt nem, hogy hogyan tudnám levinni...valamint érdekelne, hogy hogyan lehet multizni, mert haverokkal páran összeülnénk a világ meghódítására 😄
igen, tul nagy a badboyod. azt az országirányitási menu elso fülén tudod megnézni: egy piros mondat a kapcsolatok felett vidd rá az egeret és megmutatja a repud mértékét. legjobb ha 0án van
ha van vmi történelmi ok, az isw elfogadható, magyarokkal vagyok 1522, és kb el van foglalva a mai olaszo. fele meg csehország, valamint lefelé bosznia, dalmácia,regusa, mon, plusz erdély beolvasztva, vhûbére szilézia és velence...a sok háborúskodás is lehet az ok?
hello all, én azt kérdezném, hogy hogyan tudok gyorsan és biztosan szerezni hírnevet, valamint casus belli-t, a magprovinciás nem igazán jó, a kölöcsnajánlat technika meg nálam bugos, szóval kellene segítség(deus velt-em is van, de az katolkisuokhoz nem jó, én meg csak európa felé tudok terjeszkedni)...valamint, ha van valaki, aki meg tudja magyarázni, hogy 1x-re miért támad meg (!)15 állam, az írja meg legyen szíves, köszi 😄
felõlem lezárhatjuk, de hidd el, hogy tudom mit beszélek, fõleg így diploma közelében...
Ha egy olyan országot támadsz meg, ami 1-nél több tartományból áll, akkor csak 2 lépcsõbe tudod teljesen elfoglalni.
1 lépcsõbe elfoglalod az összes tartományát, békekötésnél a fõváros(?) kivételével el tudod kérni.
Majd a béke lejárta után tudod, elfoglalni (eltörölni) végleg az adott országot, egy újjabb háborúval, sok badboy pontért. Badboy ellen jó, ha kölcsönt adsz és õ nem tudja visszafizetni és Casus Bellit kapsz.

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

Botond
Nem volt önálló külpolitikája se erdélynak se horvátországnak, és az adót is a magyar király szedte. Amúgy meg a játék 1526 után magyarországot leveszi a térképrõl és ausztriát növeli meg a területeivel, szóval ilyen logika alapján akkor magyarországnak is külön kéne lennie vazallusként, és mégsem. Akkor hogy is van ez most?
Solten
Akkor nem a bekebelezés ha a bekebelezendõ állam valakinek a vazallusa.

Saor Alba

Hm... most újra kezted a játékot, Moldovánál miután elfoglaltam az egyetlen tartományát és békét ajánlottam, kisárgult a bekebelezés, ikon, ugyan akkor a bosnyákoknál nem, pedig ugyan ugy elfoglalatam mindenüket. Mi a különbség a kettõ között?

jóh, szerintem zárjuk le a történelem órát, nem errõl szól a topik, de egyébként meg nem pontos amit mondasz,
Erdélyben zömmel Székelyek laktak/laknak, akikrõl a hivatalos történelemszeméletnek nincs álláspontja, (ugyhogy szerintem el is fogadhatjuk, hogy õk a megmaradt hunok)

Horváto. tényleg Sz László és Kálmán "hóditotta" meg, de nem ugy ahogy gondolod, egy korona örökösödési háború volt, ugy lettek horvát királyok mint ahogy a habsburgok magyar királyok. Magyaro és Ausztira sem egyesül teljesen...
Volt külön magyar országgyülés, és horvát (Sabor). Mint ahogy párszáz évvel késöbb volt külön magyar és osztrák parlament, kormány stb.
Nagy Lajos felosztotta a birodalmát 2 lánya között, vagyis két lányának a férje között.

erdélyben a vajdára gondolsz? amit magyarok töltöttek be és arra az erdélyre ahol kezdetben zömmel magyarok laktak? mert az nem volt külön állam csak 1541 után ugy röpke 150évig.
arra válaszolj ha egy király nevez ki egy terület élére egy tisztviselõt akkor neki ott nincs befolyása? és elmondom neked h az erdélyieknek nemvolt semmiféle kulon joguk, legfeljebb néhány etnikumnak de az más

horvátország viszont különállt magyarországtol de az a terulet a miénk volt, nem ugy mint
pl:
Nagy Lajos 1370-82ig lengyel király. lengyelország területe nemvolt a miénk.
V. László magyar király: 1440/44/53-57:cseh magyar osztrák uralkodó. magyarországnak nemvolt semmi köze a csehekhez tényleg csak a király személye. ez a perszonálunió. a horvátokat mi pedig meghódítottuk:
Szent László+Könyves Kálmán
Értem, mi van akkor ha egy hatalom csak egyetlen egy tartományból áll? Pl Moldova. A béke ajánlatoknál van bekebelezés, de szürke. Ez miért van?

A Szerbekket is elvertem, töllük el is tudtam fogalni egy területet a 2-bõl ugyhogy jol elvertem õket és ezt tettem a béke feltételéül+ vazalluságot. De teljesen õket sem tudtam eltörölni.

Erdélynek mindig is volt saját ura, a honfoglalás idõszakában gyulának hivták ez a rangot majd mindig máshogy, a lényeg, hogy a királynak közvetlen fenhatósága nem volt, csak az éppen aktuális urakodon keresztül. Ez nem jelenti azt hogy külön állam. Úgy lehet ez elképzelni mint a mai Németország, egy ország több tartománnyal, amiknek vannak bizonyos jogai.
Horvátország országgal meg nem volt több mint perszonálunio, a két országot csak a király személye kötötte össze, semmitöbb. Az hogy magyar nemeseket nevezett ki pár helyre ahhoz joga volt mint horvát király, de ennyi.

erdély sohasem volt a magyar királyság része?? lol ti láttatok már törikönyvet? a 11. században hercegi dukátus terulet volt majd könyves kálmán szünteti meg 1106-ban. az örszág szerves része. a török kiûzése után(1699) a Habsburgok nem egyesítették ujra magyarországgal ezért volt benne az árilisi törvénykben. a románok az évszázadok során betelepült vlachokbol jöttek létre. románia eredeti területe 1862-ben jött létre moldva és havasalföld egyesülésével

Horvátország: jóval több volt mint perszonálunió, csak a habsuburg korszak alatt a magyar királyi cím a habsburgoké volt így õk azt tehettek horvátországban amit akartak(nemcsak ott...
Botond
Velyik újsághoz full eu3 a melléklet most szóval lesz pár kérdés az elkövetkezõ idõben, úgy készüljetek. 😊
Solten
Az ellenség több tartományát kell elfoglalni ("becsíkozni"), aztán a békefeltételek közt (demand tribute), megjelölöd a számodra fontos provinciát, és mérlegeli hogy átadja. Minél magasabb a gyõzelmi százalék (megnyert csaták, elfoglalt területek) annál nagyobb erre az esély. A békefelteltételek közt nem csak területi hódítás szerepelhet, meglehet tenni vazallusnak (ez akkor fog menni ha az országa min.90% elfoglaltad kb.), lehet kényszeríteni hogy tegye szabad országgá a vazallusát stb.

Saor Alba

Tom3
Béke/peace és bekebelezés/annex. Ha rá mész a provinciára akkor irja milyen nemzetiségek élnek ott, tudtomal azzal nem lehet semmit se csinálni. De te magad írtad tudsz területeket elvenni, akkor tulajdonképpen -1nemzet a térképen. (Vagy csak egy nemzet bizonyos területeit?)
Hát ha már történelem órat akarsz tartani legyél egzakt. Erdély a török hódoltság után sem integrálták, mivel ez az 1848-as aprilisi törvények egyik ponjta volt, amit ugye a szabadságharc leverése után el is töröltek, tehát ilyen módon valóban több volt mint egy megye, de ugyanakkor jóval kevésbé volt független mint Horvátország ami csak perszonálunioval volt hozzácsatolva az országhoz, és soha nem képezte szerves részét. Mindig is megvolt a saját országgyülése, és minden más ami egy független államhoz kell.

Erdély 1400-as években nem volt annyira független, hogy különálló országként tüntessék fel. Föleg nem román nemzetiségi nevû uralkodokkal.
Akkor még alig volt ott román. Székelyekbõl, szászokból és magyarokból állt a népesség 95%.

De mind1, nem is ez a lényeg.

Hogy lehet egy területet véglegesen elfoglalni sziplán háborúval. Mert ha el is foglalom minden területén nem lesz az enyém csak becsikozódik. Ha békét kötök tudok elvenni területeket, amig az enyém lesznek, így viszont nem tudok nemzeteket kiirtani.

I.C.ram
Az nem románia 😄 Transylvania=Erdélyi fejedelemség, ami mindigis különálló részét képezte az országnak, csak a török kiûzése után integrálták a magyar királyságba.
ha jót akarsz játszani, visszaállítod angolra, a magyarosításban "durva" dolgok vannak, tapasztaltam. <#vigyor4>

öh köszi szépen 😊

lenne még kérdésem 😊 Ha elfoglalok egy tartományt csak becsikozodik, ki irja hogy elfoglaltam mégsem tudok rendelkezni a tartomány felett, hogy lehet hozzám csatolni?

Magyarokkal kezdtem el játszani, és hát szurja a szemem, hogy Erdély romániának van feltüntetve, bár legalább hübéres, ha 10 év mulva kérem töle az egyesülést megfogja tenni? Vagy neki áll szivozni? Ha szivozik megüthetem anélkül hogy bad pontot vagy mit kapjak?

pár hszel lejebb kérdeztem

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Hali

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet az egységeket összevonni? Mert valahogy biztos meg lehet csinálni mert a gépnek együt mozog, és nekem is van pár ahol több ezred vagy együtt, de nem tudom, hogy hogy lehet össze vonni õket, elég idegesítõ egyesével mozgani õket.

<#eljen>megvan, köszi<#smile>

Tom3
Magyarosításnál az annex bekebelezésre van fordítva.
<#worship> márcsak 1 bajom van, hogy magyarosítva van a játék😄
de majd lefordítom. 😊

BlackShadow
békekötésnél Annex-et kell választani. ha az esetlegesen szürke, akkor követleni kell (demand) és a 'cede provinces' -nél kiválasztani a területeket. 1 komplett királyságot nem lehet 1 lépcsõben elfoglalni, a fõvárosa megmarad, és majd csak a következõ háborúban tudod annex-álni.
de, h ne nõjjön a badboy-od, követelésnél még kipipálod, h 'make vassal' (asszem 😄) és akkor késõbb diplomaták segítségével keríted uralmad alá 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"