Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Saor Alba
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=354984
töltéstek
Saor Alba
Saor Alba
térkép egész jo olyan mint a mediveal 2 deus lo vult moddal
hre egy rakás szar eddig. nyomtam 1 háborut granada ellen és rögtön vmi -prestige%ot kaptam toluk. ezt nem értettem amikor repum 1 és iszlám ellen harcolok, nagy reconquista de mind1. diploannex nehezen adja magát de alapba is volt h maybenél is 8-9 kell neki
Nekem olyan problémám lenne hogy feltettem az MMG2-õt és amikor elindítom a játékot ki ír egy hiba üzenetet:"File exception:
Exception in: -\discfile.cpp, line: 424. Description: Could not openet file: common\units\tuareg_mercenary_cavalry.txt"
Viszont az elõzõ része simán fut.! Ha tudtok akkor pls segítsetek.
MagnamundiGold2 könyvtárban töröld:
- GFX-ben az FX könyvtárat
- map-ban a terrain könytárat
Saor Alba
neked hogy tetszik?
Felteszem az 1.2-t.
Linkek:
Saor Alba
Saor Alba
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
1 lépcsõbe elfoglalod az összes tartományát, békekötésnél a fõváros(?) kivételével el tudod kérni.
Majd a béke lejárta után tudod, elfoglalni (eltörölni) végleg az adott országot, egy újjabb háborúval, sok badboy pontért. Badboy ellen jó, ha kölcsönt adsz és õ nem tudja visszafizetni és Casus Bellit kapsz.
\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"
jóh, szerintem zárjuk le a történelem órát, nem errõl szól a topik, de egyébként meg nem pontos amit mondasz,
Erdélyben zömmel Székelyek laktak/laknak, akikrõl a hivatalos történelemszeméletnek nincs álláspontja, (ugyhogy szerintem el is fogadhatjuk, hogy õk a megmaradt hunok)
Horváto. tényleg Sz László és Kálmán "hóditotta" meg, de nem ugy ahogy gondolod, egy korona örökösödési háború volt, ugy lettek horvát királyok mint ahogy a habsburgok magyar királyok. Magyaro és Ausztira sem egyesül teljesen...
Volt külön magyar országgyülés, és horvát (Sabor). Mint ahogy párszáz évvel késöbb volt külön magyar és osztrák parlament, kormány stb.
Nagy Lajos felosztotta a birodalmát 2 lánya között, vagyis két lányának a férje között.
arra válaszolj ha egy király nevez ki egy terület élére egy tisztviselõt akkor neki ott nincs befolyása? és elmondom neked h az erdélyieknek nemvolt semmiféle kulon joguk, legfeljebb néhány etnikumnak de az más
horvátország viszont különállt magyarországtol de az a terulet a miénk volt, nem ugy mint
pl:
Nagy Lajos 1370-82ig lengyel király. lengyelország területe nemvolt a miénk.
V. László magyar király: 1440/44/53-57:cseh magyar osztrák uralkodó. magyarországnak nemvolt semmi köze a csehekhez tényleg csak a király személye. ez a perszonálunió. a horvátokat mi pedig meghódítottuk:
Szent László+Könyves Kálmán
A Szerbekket is elvertem, töllük el is tudtam fogalni egy területet a 2-bõl ugyhogy jol elvertem õket és ezt tettem a béke feltételéül+ vazalluságot. De teljesen õket sem tudtam eltörölni.
Erdélynek mindig is volt saját ura, a honfoglalás idõszakában gyulának hivták ez a rangot majd mindig máshogy, a lényeg, hogy a királynak közvetlen fenhatósága nem volt, csak az éppen aktuális urakodon keresztül. Ez nem jelenti azt hogy külön állam. Úgy lehet ez elképzelni mint a mai Németország, egy ország több tartománnyal, amiknek vannak bizonyos jogai.
Horvátország országgal meg nem volt több mint perszonálunio, a két országot csak a király személye kötötte össze, semmitöbb. Az hogy magyar nemeseket nevezett ki pár helyre ahhoz joga volt mint horvát király, de ennyi.
Horvátország: jóval több volt mint perszonálunió, csak a habsuburg korszak alatt a magyar királyi cím a habsburgoké volt így õk azt tehettek horvátországban amit akartak(nemcsak ott...
Saor Alba
Erdély 1400-as években nem volt annyira független, hogy különálló országként tüntessék fel. Föleg nem román nemzetiségi nevû uralkodokkal.
Akkor még alig volt ott román. Székelyekbõl, szászokból és magyarokból állt a népesség 95%.
De mind1, nem is ez a lényeg.
Hogy lehet egy területet véglegesen elfoglalni sziplán háborúval. Mert ha el is foglalom minden területén nem lesz az enyém csak becsikozódik. Ha békét kötök tudok elvenni területeket, amig az enyém lesznek, így viszont nem tudok nemzeteket kiirtani.
lenne még kérdésem 😊 Ha elfoglalok egy tartományt csak becsikozodik, ki irja hogy elfoglaltam mégsem tudok rendelkezni a tartomány felett, hogy lehet hozzám csatolni?
Magyarokkal kezdtem el játszani, és hát szurja a szemem, hogy Erdély romániának van feltüntetve, bár legalább hübéres, ha 10 év mulva kérem töle az egyesülést megfogja tenni? Vagy neki áll szivozni? Ha szivozik megüthetem anélkül hogy bad pontot vagy mit kapjak?
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet az egységeket összevonni? Mert valahogy biztos meg lehet csinálni mert a gépnek együt mozog, és nekem is van pár ahol több ezred vagy együtt, de nem tudom, hogy hogy lehet össze vonni õket, elég idegesítõ egyesével mozgani õket.
de majd lefordítom. 😊
de, h ne nõjjön a badboy-od, követelésnél még kipipálod, h 'make vassal' (asszem 😄) és akkor késõbb diplomaták segítségével keríted uralmad alá 😊
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"