11580
Europa Universalis III
  • ganges
    Most olvasom a forumon, hogy ha indiánnal vagy és van eghy latin szomszédod lehet a werterise, ráadásul gorvement reforom, ami sztem a tribált átirányítja valami fejlettebbre.Így lehetne fejlődni az indiánokkal!
  • ganges
    nem csak az indiánok, senki más.
  • Solten
    Igen, ok voltak az "elo pajzs hadmuvelet" reszei...
  • ganges
    Ok. mondjuk az Amerikai Függetlenségi Háborúban az Irokézek is harcoltak, de nem az USA sem Angliai oldalán, és csomó britt erődöt foglalatk el az indiánok.
    De mind1.
    A Lucky Nation mit befolyásol?Ha random, meg stb...?
  • Solten
    Ja csak az indianok kevesebb puskaval rendelkeztek es nem kaptak alakzat-kikepzest. Valamint nem igazan volt tuzerseguk. Vagyis az ellenuk valo harc kb. a vidamparki cellovoldehez hasonlitott... Japan meg a 19. sz-ig szinte elszigetelodott, kozepkori viszonyok voltak. Eroteljes modernizacio kovetkezteben a kovetkezo szazadban mar modern fegyverekkel rendelkeztek, a britek meg gyartottak szepen nekik a csatahajokat.
    Kinarol pedig annyit hogy a Boxerlazadas (1900) soran a kb 20 000-es nemzetkozi hadero tonkreverte a 70 000 csaszari katonabol es 100 000 boxerbol allo ellenseget.
  • ganges
    Nem gondoltam komolyan.

Az igaz, a spanyolok alig néhány száz emberrel legyőztek egy 10e.inka sereget, de ha ezt most megnézzük napjainkaban, nem állja meg a helyét, és mi is történelmet írunk, mi is a történelem részei vagyunk, már 1914-1918-ban kiderült, hogy megváltoztak az erőviszonyok.Ugyanis, már egy kínai vagy egy japán iss tudott olyan fegyvereket gyártani, vagy használni, amit egy francia, vagy német.Meg az észak-amerikai indiánok is fejlettebbek volt, néztem és látom hogy a játékban van egy inián katona, velemi nyugati francia katona a neve.Nos, ez kb. indiánoknál 20000-re sikerülne kifejleszteniük, mert övéké a legrosszabb tech, de az indiánok már az 1700-as években használtak francia muskétás, puskát.
    Ennyi, végülis is mind1.

• Solten
    Ugye nem gondoltad komolyan ezt a kerdest?
  • I.C.ram
    Pont, hogy növekedett a külöNbség. 1800-as évekre az európaiak lazán ledaráltak minden ellenállást a távol-keleten, jóval kisebb létszámmal is.
  • ganges
    I.C.ram, utánna én is elkodnolkodtam rajta:)
    A muslim országok techje (pl.Ottoman) eastern, csak a gfx-je más.Egyébként chinese a tech-jeJapánnak Mingnek, stb...De indiai országoknak spec indiai tech-je van.Viszont történelmileg a távol-keletiek kb. az európaikkal megfelelő fejlettségebn voltak, meg minél jobban haladtunk a korral, annál jobban csökkent a nemzetek fejlettségére vonatkozó külömbség.
    Kösz mindenkinek aki válaszolt.
    Solten, azt most komolyan gondoltad, hogy ingyenesek?
  • Solten
  • Lysandus
    bocs, más az államformájuk
  • Lysandus
    Tévedtem, Önnek volt igaza, kedves Mester!

Összekevertem a humanist tolerance-szel. Ez a heathenekkel szembeni toleranciát növeli 2-vel, a LEF pedig egyszerre a heretics és heathens toleranciát mindkettőt 3-al.
  • Lysandus
    Forradalom és ellenforradalom. Ha ezt választod, akkor nem kell casus beli azon országok ellen, akiknek már az államformájuk.

Szerintem az új casus beli rendszerrel, és a kémekkel ez az idea teljesen feleslegessé vált.
  • lacidsz
    -Japán nagyon gyenge a technológiákban, mint az egész Távol-Kelet, náluk azt hiszem, csak az indiánok és egyéb bennszülöttek bénábbak.

-A Land Attrition azt jelenti hogy kisebb százalékban hullanak a katonáid olyan területeken, amelyek nem képesek 100%-ig eltartani az adott sereget.

Remélem segítettem, de amúgy ezeket mind-mind ki lehet deríteni, ha az ember nem lusta ;)

Pl. megnyitom a játékot, belépek Japánnal valahol a játék végén és megnézem, hogy áll a technológiákkal, milyen szintre tud eljutni. És a szótár is a barátunk
  • I.C.ram
    lett*
  • I.C.ram
    "Russiát(így rövidebb leírni)"

Ezzel a zárójeles faszsággal viszont már hosszabb let. Értelme volt akkor?
  • I.C.ram
    Japánok milyen tech groupban vannak? Muzulmánok előtt vagy mögött vannak?
  • Solten
    "Ezek a letöltések ingyenesek?"

Hogyne... Az egesz Steam-rol is ingyen toltogethetsz...
  • ganges
    Még az az idea(most nem keresem meg a nevét), amilyeken egy giotin és szegény XVI. Bourbon Lajos (francia)feje látható, az mire való, meg még az amin egy kocsi megy(lovaskocsi)Valami + Land Atraction, avgy mit ad?De én németes vok, és nem éretk szinte egy szót se, persze az egyszerűbb dolgoat azért kikövetkeztetem:)
  • ganges
    A végén azt akartam írni:Meg aztán az Arany Hordát is várja egy háború.
  • ganges
    Letöltés?CD-ben nincs meg?Én azt hittem.
    Ezek a letöltések ingyenesek?Vagy nem?

Most éppen IN-el próbálom Russiát(így rövidebb leírni) megalapítani.1399-ben kezdtem és most 1445-ben vok.Viszont néha hiányzik a demóban tapasztalt +-ok, pl. a Culture cucc, vagy a legimitacy, meg hogy az infamy(Bad Boy) látható, nem kellene mindig megnézenem.
    Muscowy-val vagyok.Már csak én vok, mint orosz fejedelmség, de Novgorod keleti része az Arany Hordáé(Golden Horde), meg még néhány tartomány Litvániától.Most a feladatom nyugatra terjeszkedni Névától Rigáig.De az elött Litvániát várja egy hábrú:). a magyarok jól álltak, míg nem kezdtek hábotúzni a törökkel, magyaroké volt egész Bosznia,Szerbia, és Ragusa.Most meg elvesztette egész Croatiát(független lett), meg a mai Szlovákiát.Meg aztán Az Arany Hordát:)
  • Solten
    Ezt hogy erted? En csak "letoltos-verziokat" talaltam.
  • ganges
    Kösz, bár a HttT csak kb. 2 hét múlva jön meg, de azért kösz.
  • Solten
    Ok, bar azt olvastam ezek megturesere ad bonuszt: heretics es heathens.

Na most en ugy ertelmeztem elobbi csoportba ertendok a te vallasi csoportodba tartozok, akik epp nem az allamvallast uzik, utobbiba pedig a tobbi nem kereszteny (muslim, eastern, pagan, stb) tartozik ha kereszteny orszaggal jatszol ugye.

Az MMP 2 ezen tulmegy, bonuszt ad az allambevetelhez is, ha ezt az idea-t valasztjuk (LEF). Alig varom mar hogy megjelenjen vegre egy HttT-kompatibilis verzio, ez az alap HttT elegge konnyu es csontszaraz.
  • kissssss
    tehát akkor nincs túl sok értelme ennek az influence cucnak a ki átkozással és a kardinálisok lényegével tisztában vagyok csak annyira szokatlan volt nekem ez az újítás (már ha lehet annak nevezni)

ja és igen a kardinálisok bónuszai tényleg jók de legfőképpen a hírnév csökkentés a legjobb

© tttttom
    Minden szájbakurt tengerhez hozzádobtam 10-15 Crrackot

hát ezen szakadtam vagy 5 percig a röhögéstől
  • kissssss
    ahhh igen igazad van meg néztem én is csak én össze kevertem a mellette levő ötletel

• Lysandus
    Bocs, excommunicate opció...
  • Lysandus
    A papal influence dönti el, hogy ki befolyásolja a Szentatyát. :-)))

Ha te vagy a papal controller, akkor kiátkozhatsz országokat, akik neked nem teszenek, és rossz viszonyban vannak a Pápai Állammal (ecommunicate opció a diplomáciai menűben). A kiátkozott ország különféle hátrányokat kap (lassabban nő a népesség, fokozott presztizsveszteség, stb.) de a legfontosabb: ezek után bármelyik katolikus ország casus belit kap ellene, és röhelyesen alacsony infamy pontokért foglalhat el tőle tartományt, teheti vazalussá, stb.

Egyébként a papal controller abból az országból lesz, akinek a legtöbb kardinálisa van a kúriánál (controlled cardinals). Ha nem is te vagy a papal controller, a controlled cardinalsok különféle kis bónuszokat adnak, pl. jobban csökken az infamyd.
  • Lysandus
    Kicsit pontosítanék. A LEF (nevezzük röviden így) a nem a te vallási csoportodba tartozók megtűrésére ad bónuszt. Tehát mivel a többség keresztényt játszik, értelemszerűen a muzulmánokra, a keletiekre (buddhizmus, sintó, stb.), és a "vadakra" (animisták, sámánisták).

Van egy másik bónusz, az ecumenism (ökumenizmus), ami az ember saját vallási csoportjához tartozó eretnekek megtűréséhez ad bónuszt. Tehát katolikusoknál az ortodox, protenstáns és református vallásúakkal szemben, és vice versa, szunnitáknál a sítákkal szemben, stb.
  • tttttom
    A kalóz bajt én könnyen orvosoltam. :D

Minden szájbakurt tengerhez hozzádobtam 10-15 Crrackot a bizánccal határos tengereken és azóta egy db. kalózt sem látok a környékemen. :D
  • Solten
    A Liberité, égaité, fraternité a HTTT-ben bonuszokot ad a nem allamvallasuak "megturesere", tehat csokken a lazadas eselye, a nem allamvallasu provinciakban. Valamint csokkenti a papai befolyast az orszagra (? szabad forditasban kb errol van szo).
  • kissssss
    A Liberité,égaité, fraternité mire való? Mivel az angol tudásom a 0 közelében van

én sem konyítok sokat az angolhoz de ha jól sikerült ki hámoznom a játékban olvasott szövegből akkor annyit jelent hogy be támadhatsz olyan országokat stabilitás vesztés nélkül amelyeknek nem egyezik meg a kormányzati típusuk a tiéddel de ebben nem vagyok teljesen biztos Solten szerintem jobban tudja.

amúgy képen nekem is lenne egy nagy kérdésem valaki le írhatná hogy pontosan mikre is lehet használni ezt a Papal influence dolgot erre még nem jöttem rá teljesen azt már észre vettem hogy nemzeti ötletekkel lehet növelni és csökkenteni is.

másik dolog amit sajnálattal vetem észre hogy a teokratikus kormányzású országoknál (Teuton rend mindörökké )el veszett a +10% hit térítés bónusz ugyan akkor a birodalmi kormányzást még mindig túl gyengének tartom +0.25% hadsereg morál meg +1 magiszter RÖHEJ akkor inkább nemesi köztársaság vagy abszolút monarchia na mindegy ja és igen a kalózok tényleg elég idegesítőek de azért ki lehet bírni őket.

HARRR :-DDDDD
  • ganges
    Ok.
  • lacidsz
    Olaszországot a többi itáliai állammal lehet létrehozni, a Pápai Állammal nem. Ez egy tápos cél a Pápai Államnak, ha úgy tetszik :)
  • ganges
    Az EU3 forumján láttam egy Kingdom of God-os oldalt.Képpel meg mindennel, de ha már elfoglalja Itáliát, miért nem hozzal létreOlaszországot.Én szeretem egyesíteni az államokat, decisinnal.Ol:Germany, Russia stb..
    A Liberité,égaité, fraternité mire való? Mivel az angol tudásom a 0 közeláben van, csak valami vallásos izé meg még valami, de többet nem tudtam lefordítani.Mit jelent?Mit csinál?
  • ganges
    Hát, kár érte, ez pl. egy olyan eset, amikor tényleg nem cslás miatt(pl.levisszük a technology-k árát), hanemjavítás miatt átírhatjuk, hogy lehessen, csak a tartományt kell megkeresni.Mivel így USA játszhatatlan, Kanada nagy része így se lehetne meg, ausztráliáról ne is beszéljünk.Ezek nagyok és kevesen vannak, amikor meglesz a HttT, átírom.
  • lacidsz
    Úgy tűnik, igen. Én legalábbis csak a Pápai Államnál láttam ezt a decisiont.
  • Solten
    Inkabb en sem probalkozok a leforditasukkal... :D Szoval ez a a Kingdom of God a papai allam egyeduli decision-je?
  • AKI94
    Azert vannak az uj tartomanyok hogy legyenvalami újítás is a kiegészítoben :P
  • lassu75
    Faxom kivan a kereskedelemmel, direkt arra gyúrok az első ideám is azt segítené erre mindig elüldözi valaki őket.