11580
Europa Universalis III
  • I.C.ram
    Akkor már inkább valami dél-amerikai indián. Sokkal értékesebb területeik vannak, és kis szerencsével hamarabb is tud "nyugatiasodni".
  • I.C.ram
    Jesszus, ezeket a szavakat honnan szeded, hogy "katolizocálni"? :D Ilyen szó ugyanis nincs.

Egyébként, ha beírod konzolba, hogy event 5001, akkor bejön egy olyan event, ahol felveheted a katolikus vallást, mint államvallás. Kicsit csalás, de én le szoktam szarni, ha funból játszom.
  • Solten
    Hm, tenyleg erdekes, egyszer majd en is beprobalom az indianokat... Ha Europa uncsi neked: MMP2 mod, Japannak kulon reszt szenteltek.
  • ganges
    Sebaj.Addig Vijanayagarral próbálkozok.Mert ők mostanában szinte egész Indiát elfoglalják.Ők a 4. tech.Jobb mint Japán.Kb. 1420-ra meg lesz az első Idea.
  • ganges
    Újra kezdem, HttT-n.Mert ott van Military Reform, ami latin katonát csinál az enéimből.Akkor győztem volna, mert több katonám volt.
    Egyébként az Eu3 forumján láttam egy AAR-t, mai indiánnal ment.De In-nél őt is bedarálták.De HttT-n nem.Meg az izgibb, ha jön az egyesített HRE.Meg Európa is jobb lesz.(HRE rgyesítése nagyon tetszik)
  • ganges
    katolozálni=katolizocálni, mind1, hogy mondjuk.Lényeg:Katolikus vallásra átállni.
  • ganges
    Az volt a baj, hogy nem lehet katolizálni.Mert akkor könnyebb lenne.
  • ganges
    Hát, 1616-ban az angolok megtámadtak, most 1620 van, és még csak 4 tartományomat kebelezték be.De most nem tudom, mi bajotok van?Miért olyan hihetetlen indiánokkal játsznai.Meg az már a játék hibája lenne.
    Egyébként, ha valaki kicsit is utánna nézte, az indiánok nem voltak fejlettlenek, főleg az 1600-1700-as években.Nme kell lenézni őket.
    Meg, Európa kissé uncsi nekem.
  • Lysandus
    Az már inkább reális, hogy az indiánok és az afrikaiak nem egyből, hanem 3 lépésben válthatnak nyugati tech groupra. Bár ez még így is kicsit a mese kategória. De hát erről szól a játék, nem?
  • Lysandus
    Minden tiszteletem a tiéd!

Nem tudom, hogy merre mégy tovább, de iszonyatos nagy poén lenne, ha indiánként császárrá sikerülne valamikor koronáztatnod magad! :-)))
  • ganges
    a muslim techgroup csak egy név,a mi minősíti a technológiát.Lehetett volna XY tech, az csak egy név.
  • tttttom
    bár mondjuk 1 millió lázadót biztos kinyírtam...:DD

Közben lefejeztem egymás után az összes lázadó vezért. :DD

Lehet fel kéne szabadítani az olaszokat meg a osztrákokat, mert azok idegesítettek nem is kicsit. :D
  • tttttom
    Inkább levertem a picsába a lázadókat. :D
  • lacidsz
    Tudom hogy nem kultúra; a kérdést arra értettem hogy nem világos, miképpen vehetnek át egy olyan technológiai csoportot az indiánok, amelyikkel még nem is találkoztak?

• ganges
    A techgroup nem a kultúra.Az marad észak-amerikai.
  • hollófernyiges
    Hát ha a hadvezérének van egy 6os shockja, a tiednek meg 0, vagy lovasságban döntő fölényben van, ez előfordulhat.
  • lacidsz
    Amúgy meg este elegem lett a játékból egy időre, tele van a hócipőm azzal, ahogy csal. Egyenlő tech szintű hadseregek háborúznak, és úgy semmisíti meg a 20 ezres seregeimet hogy ő 2-300 katonát veszít - és ő volt a támadó fél... én brit voltam, ő meg spanyol.
  • lacidsz
    A Legitimacy-t leginkább királyi házasságokkal tudod növelni, minden egyes házasság évi 0.5%-al növeli. Szóval nézd meg, kivel vagy jó viszonyban és kezdd el a házasságokat, minél hamarabb és minél többet :)

Az viszont furán hangzik számomra hogy az indiánok tech groupja először muszlimra vált: nem lenne túl logikus hogy egy nyugati országgal való találkozáskor nem azoknak a technológiáit veszik át, hanem egy olyan kultúrkörét, amelyikkel még nem is találkoztak.

De nem ez lenne az első logikátlanság a játéktól, én pl. soha nem értettem, miért nem írják úgy meg a játékot hogy 1490 előtt ne lehessen Amerikában gyarmatosítani. Mindig jól szórakozom azon amikor 1430 körül azt olvasom hogy pl. az angolok a huronokkal vagy a portugálok a a majákkal háborúznak :D
  • ganges
    Nos, 1530-bn látttam meg a britteket a határom mellett.Ővéjük az történelmi 13 gyarmat.kb. 20-30 éve jöhettek oda.Gyos westernise-muslim, stabiliás rendbehozása, westernise-eastern, stabilitás rendbehozása, westernise-latin.Ez kb. 4-5 évembe került.Még az elején 100 volt a külföldi segítség a tech-eknél, most kb. 70.Összesen 24k-s seregmvan.Minden tartományomb 1-es szintű, van az összesben templom és workshop is.Két idea:Military Drill, National Concsript.
    Gorvement tech:10-es-lassan jön az új idea.Új vezető, és jöhet a Refom
    Production:12-es-45% producton bevétel.
    Trade:12-es-38% trade bevétel.(van CoT-om-Niagara)
    Naval:8-as.
    Land:10-es.-várom az új katonákat.
    Most 1570-ben vok.A britekkel a kacsolatom +200.A litvánok megörökölték hollandiát, így a gyaramtokat is:(Azért van 24k-s seregem.
    Msot alssan gyarmatosítani fogok, csak várom a gorvement 11-est.
  • kissssss
    egyszóval töltsd vissza az előző mentésedet mert ezt így már nem tudod fojtatni esetleg még azt csinálhatod hogy szabadon engedsz néhány elfoglalt országot ekkor csökken az Infamy-d vagy még néhány lázadó csoportnak is engedsz nacionalisták meg hasonlok igaz ebben az esetben a presztízsed csökken elég durván de legalább meg maradsz.
  • I.C.ram
    Hát ez a lehető legszarabb kombó... Magas Infamy, alacsony Legitimacy.

Infamy: hírhedtség - ha túl magas, akkor az egész világ neked ront.
    Ligitimacy: Legitímitás - 0-100ig terjed. a Királyod jogát jelzi a trónra. Ha alacsony, akkor simán "puccsol"hatják a királyod.
  • tttttom
    Az ifamys meg legitimacys cucc mi a frászt jelent ami nekem most 0(legitimacy) az ifamys meg 150-en van. :D

Azt mivel lehet csökkenteni, mert a buzi osztrákok meg olaszok akiket ledaráltam, mert nekem jöttek...Nem tom sehogy se gyorsan csökkenteni...Valaki help!!!
  • Lysandus
    Én úgy tapasztaltam, hogy az indiánok is először a muszlim tech groupba kerülnek.

Más: Gondoltam egyet és mielőtt visszaállítottam volna a HRÉ-t váltottam adminisztratív köztársaságra. Így is meg lehet csinálni, és még a neve sem változik. Pedig ekkor már inkább Szent Római Köztársaságnak kellene hívni. :-)
  • hup
    Értem. Köszi szépen!:)
  • I.C.ram
    Csak Merchant Republic-ok csinálhatják.
  • hup
    Valaki tudja, hogy lehet az én kereskedelmi központomba átcsalogatni az országokat? Mert pld Genova és tett egy olyan ajánlatot, hogy csatlakozzak a kereskedelmi központjába de én sehogy se tudok ilyet csinálni..:D Valami ötlet?
  • ganges
    Za=az
  • ganges
    Za király, meg még az eastern kerül rögtön latinra, mert ő a második.
  • I.C.ram
    Indiánoknál asszem nem. Náluk elvileg nincsenek lépcsők, hanem rögtön latinba kerülnek.
  • kissssss
    adok neked 10 esetleg 15% esélyt hogy az angolok nem darálnak be téged XD
  • hollófernyiges
    A nyugatosítás elvben eggyel javítja a tech groupodat, vagyis ötször kell egymás után végrehajtani, elleszel vele vagy ötven évig :)
  • ganges
    Már 1470-nél vagyok, innovatívra a politika, most éppen a centralizáció felé hajlok.Az innovatívság miatt kb. 750-1000 évvel hamarabb ki tudnám fejleszteni a tech-eket.Ha még erre jön a westernise, meg a gorvement reform(akkor nem leszek tribal democracy), meg a military refrom, gyorsanerős leszek, már 32 dukát az éves bevételem, van egy CoT Niagarában(még 1402-ben elfoglaltam Huront), minden tartományom core, már csak tényleg várok, meg a politikát állítgatom.Ha gyors és ügyes leszek, és ki sikerül fejlesztenem az erődöket nehez lehet majd elfoglalni, mert deffensive max.

Viszonta kérdés:
    A westernise latinra "varázsolja".Vagy spec. techre?
  • ganges
    nem olyan uncsi, éppen várok, nem törvényszerű, hogy lerohannnak.
    Land tech 3-as szinten, erőd, stb....
  • hollófernyiges
    Ejnye, te itt kötözködsz, pedig azt hiszem nagyon jól érted miről van szó :)
  • Solten
    Lesz a Magna Mundi Platinum 2-nek egy HttT-vel kompatibilis verzioja, Februarra datalva. Aztan befejezik a sracok a fejleszteset, kozolte a forumban "szovivojuk" (ubik). Javitgatasok meg lesznek hozza.
    Most ubik valami elkovetkezo nagy meglepirol irkal, de mar 2 napja csak szivatja az usereket mert konkretan egy szot se nyogott ki belole. Hulye portugal...
  • Lysandus
    Mindenkinél meg lehet csinálni, aki nem a western tech groupba tartozik. Csak egy kicsit unalmas az első 100-150 év mondjuk irokézként. Várni, várni, várni, hogy mikor jönnek az európaiak. Amikor megérkeznek, akkor meg lerohanják az országot. Game over...
  • Lysandus
    Nem emlékszem, hogy az indiánoknak lett volna kartácsa...
  • ganges
    hollófernyigesnek igaza van!
    I.C.ram, tényleg?Az király!
    Én meg már azt hittem, hogy ilyen gyengék maradtak, ez is történelemhű, ugyanis a benszülöttek addig tényleg nem fejlődtek, ameddig nem jöttek a nyugatiak.
    Ezt az afrikaiaknál is meg lehet csinálni?
  • hollófernyiges
    "Ja csak az indianok kevesebb puskaval rendelkeztek es nem kaptak alakzat-kikepzest. Valamint nem igazan volt tuzerseguk. Vagyis az ellenuk valo harc kb. a vidamparki cellovoldehez hasonlitott..."

Nem, a céllövölde a fejlett és civilizált európaiaknál volt, akik piros kabátban szépen sorba álltak és várták hogy kartáccsal közéjük vágjanak. Az indiánok az erdőből puffogtattak.
  • I.C.ram
    Ez eddig is így volt. muzulmánokkal is lehetett, keletiekkel is.