11580
Europa Universalis III
-
ganges #4020 1806 után létrehött a Rajnai Szövetség és a Német szövetség.Késöbb az Északnémet Szövetség.Utánna meg egyesítették Német Császárság néven.
A játék hibály, hogy csak Hollandia független 1648 után, pedig Svájc is az vaolt.Meg töb szát kis állam lett, a játékban maradt 20-25 állam, legalánn Brandenburg, Ausztria meg Bajorországon kívül minden tartomány külön államnak kellet volna lennie. -
ganges #4019 A HRE-t 843-ban alapították a verduni szerződés után, de "fizikailag" 962-ben.Konkrétan egy unió.1806-ban Napóleon hatására felbomlott.
A harminc éves háború(1618-1648) után már nem volt jelentősége. -
ganges #4018 Egyébként, ha egyeíted a HRE-t, a reformok, megmaradnak az egyesített államnak? -
ganges #4017 De a HRE nem a Római Birodalom, 1500-a évek óta van hivatalos neve:
Német Nemzet Szent Római Birodalma
De addig mindenhogy hívták, a legelterjettebb:
Szent Német-római Birodalom -
tttttom #4016 áhhh inkább Görögökkel megyek, mert úgy kihívásosabb. :D -
#4015 Azt megcsinalhatod, hogy belepsz a hre-be, megvalasztatod magad csaszarnak, es a reformokkal letrehozod az egyseges hret. -
tttttom #4014 Pedig kurva jó lenne. :D
Egy Neo Római Birodalom. :)
Mondjuk én Bizánccal ezt akartam eltervezni. :D -
ganges #4013 Hogy leht képet felrakni?Mert Vijayanagrarral nagyon jól haladok, 1586-ban vok.Olyan sok dolog történt, hogy nem tudom leírni, inkább a képeket nézzétek, ha valaki segít nekem. -
ganges #4012 Nem. -
Marci1111 #4011 Üdv az lenne a kérdésem hogy Bizáncal vissza lehet valahogy állítani az eredeti Római Birodalmat?(Értem ez alatt hogy megváltozik a név,zászló stb...) -
ganges #4010 Hát, én nem tom, hogy ekll képet ferekani, de kissss vagy Solten tuti tudja. -
tttttom #4009 őőő...Lehet újra kezdem a hadjáratomat bizánccal és majd bővebben írok mindenről. :D
+Ha elmondanl egy tippet h rakhatok be képet akkor beraknám őket szívesen, mert van egy péár amit csináltam a játék közben. -
ganges #4008 Ok,kösz
Sztem az AAR jó, de kép kicsit jobb lenne, meg 1399-től, milyen tanácsadók, HttT, v. NI, van-e patch, stb.....Mrt most én is tudnék írni, hoyg egyém egész Európa franciákkal, de lehet, hogy Inkákkal játszok.
Én hiszek neked, meg a kép kissé szebbíti a sok írást. -
hollófernyiges #4007 Számít a fregatt is. Csak a gálya meg teherhajó nem jó. -
#4006 Hát kattanj a gyarmatodra, és ott mindent leír, hogy miből mennyit hoz. -
ganges #4005 Csak kipróbáltam Japánt.Ritkán kezdek új játékot.
Kösz a választ.
vijayanagaral már létre hoztam a "Hindu Szövetséget", meya hindu vallású allamokat foglal magában.Igen erős vagyok, már van ideám(1410-re, de nagyon jó tanácsadóval.5 CoT-ban van 5-5 kereskedőm.
A gyarmatokról:
De azért hoznak valami "sima" adót is, vagy csak tariffban? -
Lysandus #4004 Igen, de csak a nagy hajók számítanak. Gályák, szállítók, fregattok nem.
ganges:
A tengerentúli gyarmatokról nem adó, hanem tariff formájában jönnek a bevételek. A nagy hajók a tengeri útvonalak védelmére kellenek. Ha nincs elég nagy hajód, akkor nem kapod meg a tengerentúli bevételek 100 %-át, hanem ennél kevesebbet.
Egyébként nem vagyok biztos benne, hogy Japánnak Korea tengerentúlnak számít. Így aztán lehet, hogy nem tariffra, hanem adóra számíthatsz onnan. -
tttttom #4003 magyarul szar mi? xD
a frenetikus az mi? -
#4002 Frenetikus, be kellene loni a paradox forumba... -
tttttom #4001 AAR-ről vélemény? :) -
#4000 traffis?
Tariffs-ra gondolsz? Ha igen, akkor az a flottáddal van összefüggésben, és csak a tengerentúli területeidről jöhet. A pénzügyi ablaknál mutatja, hogy jelenleg hány 100%-át kapod meg az elérhető maximum tarifának.
Persze, hogy használja, szinte mindig.
Átlagosan hány óránként kezdesz új játékot? :P -
ganges #3999 A traffis hogyan működik?
Az AI használja a politikai váltásokat?
Mikért van az, hogy a fűszernek csak 4.7d a kereskedelm értéke?
Vijayanagrral vagyok.
+3 Qantity -
tttttom #3998 Köszönöm a dícséretett. :) -
ganges #3997 Vicces:)Iszákos, meg orrduró:)
VAn fantáziád, nem mondom:)Az csak jó! -
tttttom #3996 Na folyt köv.
1570:V Andronikos (javítva) császár csak bassza a rezet otthon Konstantinápolyban a bor és a nők társaságában. :D
A Burgund háborúban is csak annyit csinált tábornok ként, hogy a csata közepén is egy kocsmába tért be és megvedelt 3 üveg bort és úgy ment tovább kardozni. :D
Ja meg még annyi dolgot csinált, hogy az egyház számára több adót vetett ki...Meg még részegen engedélyezete a Theme systemet.
Továbbá még harcolt a Bizánci-Perzsa háborúban ami igazából Candar miatt tört ki. :D
A Bizánci birodalom területét V.Andronikus(A részeges) korában kiterjesztette a mai Szíria nyugati felére.Beirutra,Gázára meg Judeában ahol a háború után azonnal meg is kezdődött az ortodox hitre való térités. :D
Ja meg az ő uralkodása 1597-ig tartott amíg fel nem dobta a pacskert. :D Az ő ideje alatt szabadultak fel a olasz báb államok A szicilia kettős királyság,umbria,pisa(nem húgy),velence,aquavilea,(vagy mi a szösz) modena,trento meg a mai horvátország. :D
2.rész
1600-1617-ig:1597-től egészen 1601-ig uralkodót valami Intergretum bevü banda vagy mi a fene. :D
Aztán a helyükre kerül az orrturkász I.Theodorius aki nem csinált semmit a birodalomban.Csak meresztette a valagát a trónusban egész nap meg jójozott,kártyázott unalmában meg turta az orrát. :D Szerencsére csak 2 évig uralkodót utána egy "baleset" következtében meghalt.Vadászat közben lezugott a lóról és a ló alá esett aki szintén ráesett és rá 1 hónapra meghalt.Tehát csak 1601-1603-ig nyomta a trónt.
Aztán rá 1603-tól nem volt az örökösöm még elég érett az uralkodásra egy tanács vezette az országot egészen 1616-ig.
Mire a fiúból életerős férfi lett akit uralkodása napjától kezdve XI. Konstantinosnak neveznek.
Hát kb. idáig jutottam el. :D
Majd folytatás köv.
-
tttttom #3995 De akkoris áll a birodalmam igaz, mindig van valami bizbasz felkelés a birodalom egyik szegletében, de márn em idegesítem magam vele. -
tttttom #3994 már megoldottam a gondot. :D
A troop maintences faszságot elhúztam jobbra fullba és javult a morál meg megszünt az erősités kiküldésének hiánya. :D
mindjárt folytatom a kövi hs-mben az AAR-t Bizánccal. -
lacidsz #3993 Hova küldted be? Ha egy tartományban több katonát állomásoztatsz, mint amennyi az eltartóképessége, akkor folyamatosan pusztulni fognak. Kattints a csapataidra, és nézd meg, hány % az attrition?
Ha ez a gond, akkor bontsd őket kisebb csapatokra, és szórd szét őket a környéken. -
kissssss #3992 (De emiatt meg is ugrott a imfamy is...150-ig)
úr isten 150 mindjárt hülyét kapok ez egy állat nekem eddig sosem sikerült át lépnem a hírnév határt mindig mindenkit csak cb-vel támadok be így is elég szépen lehet kaszálni -
tttttom #3991 Én megv nemtudom mi a gond, de sztem bug...Azt csináltam h beküldtem 100.000 katonát a másik meglévő 100.000 mellé, mert a perzsák llen akartam menni, de egyszerűen nem potolodnak a veszteségek.Az mitől van? -
ganges #3990 Király!.
I.C.ram, nem azt akartam írni, bocs.
Japánnal játszok könnyű fokozat mindenből.
Hogy jönbnek a traffisok?10 galleyt küldtem Koreába, de nem jött a pénz. -
lacidsz #3989 Jaj már, rágódjatok még egy kicsit ezen a szón, sok értelme van :p -
tttttom #3988 most mivan? -
#3987 De te "katolizocálni"-t írtál.
Amúgy meg van erre egy sokkal normálisabb kifejezés: ellenreformáció. -
#3986 -
tttttom #3985 na egy kis bizantyne AAR: :D
Legeleje:A Balkán az enyim meg a Törökország mai formája. :D
Eleje:1500-1580
III Manuel Császár és seregei meghódítják az Itáliai-félszigetet 4 lépésben. :D Az első Olasz-Bizánci háború 30.000 görög katona átkel III Manuel vezetése alatt Albániából egyenesen Apuliaba.Az első ütközeteket a Nápolyi királyság seregei nyerik. (pedig fejlettebb voltam náluk :@)A negyedik partraszállás sikeresnek bizonyult mivel a Nápoli sereget a derék görög hazafiak serege leverte. :D Ezáltal az 1. béke úgy zárult le, hogy kértem Apuliát,Calabriát és Napolit. :D
A 2.-dik Bizánci agresszió célpontjai közép-olaszország és Szicilia volt. :D Róma a Pápai állam fővárosa 4 hónap ostrom után elesett.Umbriát csak véres harcok árán lehetett térdre kényszeríteni.A meglévő 30.000 katona mellé további 10.000 fős erősítést rend fenntartás céljából. :D közben 1513 Márciusában meghalt III Manuel.A következő uralkodó egy V Andreos populius nevű hapsi lett...Közben Umbria anektálva + Róma elcsatolva.1514 eleje a császár elrendeli az olasz eretnek területek békés/erőszakos térítését át az ortodoxra. :D 1516:A Bizánci 4-es flotta elkezd felvonulni Szicilia(Messina) partjainál.A Sziciliai hadsereg létszáma csupán 12.000 fő.Flottája semmi sincs szinte, csak néhány galley...1516 nyarának kelős közepén a 3.Ortodox Keresztes Hadsereg (30.000 fő akik veteránok :D)akik úgy legyőzik a 12.000 kapával,ásóval meg kerti felszerelésekkel felszerelt parasztokat és csecsemőket, hogy azok a bizánci lovasság taposó ereje elől sem menekülhettek. :D Egyszóval Szicilia meghódítása összesen csak 2 hónapig tartott és végül annektálással zárult. :D (A bizánci lovasok felgyújtották az olasz canabis ültetvényeket. :D)
3. fázis:A cél a rómától északabbra lévő városok elfoglalása illetve megtartása a Modena-Ferrara vonalig...Itt 60.000 katonát vetettem be mivel kicsivel több volt az ellenálló nacionalista patrióta érzelmű olasz. :D A háború 1524-ben indult meg és kemény 6 évig tartott a buzi Genova meg Velence miatt...(A kis buzik ledarálták folyton a flottám és egy dél olasz felkelés majdnem megfordította a háború menetét, de nagy nehezen sikerült felülkerekednem az olaszokon :D) A seregeim fosztogattak/ostromoltak az északi városokban emiatt sokáig szoptam. :D (minden kurva hónapban jöttek a 10-20.000-es lázadó felszabaditó seregek, de állandóan levertem őket komolyabb veszteségek nélkül...De egy idő után eléggé idegesítővé vált...) aztán békét kötöttem az olasz államokkal annektálás által.De emiatt meg is ugrott a imfamy is...150-ig. :D Csak aztán még a felkelésekkel eljátszogattam vagy még 15-20 évig aztán inkább dühömben felszabadítottam őket mint vazallus államokat...Aztán egy ideig béke van (10 év) addig a stabilityt helyre baszatam és még építettem extra seregeket. (5x20.000 fő keletre a perzsák miatt...)Közben megprobáltam asszimilálni a bolgár,szerb és albán kisebbséget...kisebb-nagyobb sikerrel.
1568:Közben ausztria-burgundia-hollandia trió nekem jött...200.000 katona támadt rám szemben az én 80.000 főmmel. :D (a keleti sereg csoportom átpakoltam gyorsan nyugatra, hogy segítsen a nyugati bajtársaknak)A háború mindkét fél számára komoly veszteségekkel járt...De nagy nehezen megszereztem a dalmát tengerpartot, a mai horvátországot meg szlovéniát is a béke fejében. :D
A háború számomra győzelemmel és komoly vér áldozattal zárult.Bár az ellenség számára meg komoly vereséggel zárult. :D
Folytatás köv. -
ganges #3984 hát, én a rekatolizációbol vettem, eza tevékenység, amikoraz 1600-as években a protestáns vallásúakat téríteni próbálták.Meg ilyesmi.
Kösz a tippet, de egyszer megpróbáltam, de nem sikerült az MMP2.De az MMP1.5 meg volt, és ott Japán több részre van esve, ami hihetőbb, ugyanis egységes Japán 1600-ig nem volt. -
#3983 Februarig elpocsolnek vele... -
#3982 Solten intezkedj mááár jelenjen meg az MMP -
#3981 "Katolizál" helyesen ha már ennyire beleástál a témába Először jól írtad