11580
Europa Universalis III
  • SAS2335
    Köszi a választ ez a kiátkozás jó dolognak tűnik.
    És az a Német-Római Birodalmas valami,hogy lehet oda egyáltalán bekerülni?
  • Lysandus
    Attól függ. Ha pl szövetségben vagy valakivel, akit nem kedvel, akkor nem sok mindent.

Papal/Curia kontroller: A legfontosabb, hogy megjelenik a diplomácia menűben egy "excommunicate" gomb. Ez a kiátkozás (a katolikus országoknál működik). Ha kiátkozol vkit, akkor bármelyik katolikus ország pl Te :-) megtámadhatja casus beli (CB) nélkül, és stabilitást sem veszt a hadüzenettel. Másik: nem katolikus országokkal szemben pedig keresztes hadjáratot hirdethetsz.
  • ganges
    Ha te vagy a Papal Control, akkor kapsz presztizst.Ez biztos, meg tán még a misszionáriusokkal csinál valamit, de nem biztos, ugyanis én nem szoktam gyakran Controler lenni, meg amint jön a reformáció(protestáns a kedvencem) átváltok, mert nem tetszik az, hogy excommunálnak(az Appelese dessicsion meg egy teológus segítségével növelem az adót a vallási panenlán)Az Appeles-hez 0 vagy annál rosszabb kapcsolat kell a pápáva, de akkor excommunálni is tudnak, ami, ha gyenge vagy, vagy nehezn bírnál megküzdeni 5-10 országgal(rossz esetben), akkor meggondolod, hogy maradsz-e katolikus(a vallási dessicsion protestánsnál is hatékony).Amint meg van a Httt, akár 3-4 hónap alatt meg tudom csinálni, kérek egy teológust, inzult ezerrel a pápának, és meg is van:)
  • ganges
    Várni kell 10-15 évet, hogy stabilan tartsd a jó kapcsolatot(+150-200)
    IN, avgy HttT, vagy alap?Mert az is befolyásolja, ha te vagy a Papal Control.Nem te avgy a pápa, hanem a hanem a szentszék "ura"
  • SAS2335
    Megvettem magyarul kurva olcsón 2000 Ft-ért nagyon jó kis játék,főleg honosítva,meg elégé értek is hozzá,mert Hearts of Ironnal is játszottat,játszok.Csak egy kérdés,ha valakivel szövetségre akarok lépni,de nem nagyon akar,akkor mit lehetne csinálni?Már volt házasság kereskedelmi,meg minden ilyen,de nem nagyon szeretne.Jah meg az,hogy az "én" pápám van a trónon az mit ér,jelent?
  • ganges
    Játszott már valaki valamikor is multiplayert?
  • ganges
    Még annnyi:
    25 dukát adóból, 25 dukát termelésből, 65 dukát kereskedelmből:)
  • ganges
    Már administrative monarchy vagyok, 1590-ben vagyok, mindnem 22-es.
    Holland, Zeeland, Gelre, Breda, Limburg, Frieslend, Utrecht tartományok vannak.+3-es stabilitáson Hollland +5-öt adózik:)
    Mind az 5 tartományban van manufaktúra, csomó refenery a gyarmatokon(5)
    Caribi, Jamaica, Kelet part:)
    Ezek a gyarmataim.
  • ganges
    A Reformed vallás ad +10% bevételt a kerskedelmből, de -10% Tax.Inkább protestáns:+10% tax, +10% production bevétel, meg administrative monarchy:+10% production bevétel.
    Létrehozteam Hollnadal Hollandiát(Netherland).Protestáns vagyok, mindenem 17-en, 1540-es években vagyok, vannak amerikai gyarmataim, hanyas gorvement tech-nél van Administrative Monarchy?
    Egyébként IN 3.1-essel játszok.
    A politikai csúszkám jól áll, arra jöttem rá, hogy minden államnak más és más politika kell, még földrajti helyzettől, az adóktól és a terményektől is függ.Idea sem mindegy.A techeket úgy fejlesztem, hogy:
    Max-ra a csúszkát gorvement, +1 level
    Max-ra a csúszkát production, +1 level
    stb....
    Így igen gyorsan tudok fejlődni.
  • tttttom
    Valaki tudna egy olyan módot ami nem változtat a játék egyensúlyán?

mármint olyan Modot akarok letölteni az EU3:HTTT-hez, hogy extra tartományok legyenek. kb. 2000-3000 tartományos mod kénne nekem.
  • I.C.ram
    * Trade tech level: +1% per level
    * Aristocracy/Plutocracy domestic policy: +1% for each notch to the right (towards plutocracy) of the center (0% to +5%)
    * (EU3 & NA) Land/Naval domestic policy: how much?
    * (IN only) Mercantilism/Free Trade domestic policy: +2% for each notch to the right (towards free trade) of the center (0% to +10%)
    * National Trade Policy national idea: +10%
    * Government type:
    o +10% for Administrative Republic
    o +10% for Tribal Federation
    * State religion: +10% for Reformed
    * Refusing trade diplomatic action: -3% penalty for each
    * Trade agreement diplomatic action -2% penalty for each
  • NyilasGugu
    Nincs. Sőt még a Kereskedelmi és a kormányzati tech-ek vannak előtérben. Stabilitás +3-ban.
  • I.C.ram
    Nincs embargód érvénybe más országokkal szemben?
  • NyilasGugu
    Tanácsadó nem halt meg, sőt már kettő van aki a kereskedelemért felelős(Teljes esélyt növelik)

Összesen kb 40 kereskedőm van a világban. A kerközpont értéke annyi, mint a kezdéskor volt, a tartomány termelése is. Hír nem volt. Háború nincs. Királyom le lett váltba, ám a mostaninak jobb az államigazgatás statja, mint az előtte lévőnek.

Ezt már más nemzetnél is tapasztaltam és nem tudtam rájönni az okra, hogy mitől esik le a kereskedelmi bevételek százaléka...

• ganges
    Hát, lehet, hogy volt valami event, ami lejárt, vagy tanácsadó hallt meg, ami azt növelte.A bevételek attól is függnek, hogy mennyi kereskedőd van, mennyi a keresekedelmi bevételeid, mennyit ér a kereskedelmi központ, ami a megtermelt termékektől függ, ami a termeléstől.
  • NyilasGugu
    Sziasztok!

Nemrég lett meg eredetiben az EU3. Ám van pár dolog amit nem értek, s elkélne egy kis segítség.:)

Mecklenburggal játszom, 1400 évek elején. Europa valamennyi kereskedelmi központjában 5 kereskedőm van, plussz Ifni-ben és Alexandriában is. A Kereskedelmi bevételeim olyan 20 körülre mennek fel, ekkor s gyors a fejlődés, azonban pár év alatt ezek a bevételek megfeleződnek. Értsd:
    Pl Lübeckben van 5 kereskedőm ők 1,5 aranyat termelnek már csak, míg a másik 5 kereskedővel ott lévő állam 65 aranyat?

Észre vettem, hogy a kereskedelmi bevételek(TE) 20%-ról visszaestek 1-2%-ra, a gazdasági fülön, gondolom ehhez köthető.

Mi lehet az oka? Hogyan lehet ezt az értéket magasan tartani?

(Másik kérdés, hányadik tech szinten lehet monopóliumot kialakítani?)

Köszönöm előre is a választ.
  • Solten
    Ugy, hogy ott nem tudott "csitelni"... :D
  • kissssss
    öööö és ez most hogy is jön ide talán a Bizánci császár osztotta ki a feladatokat? :-D
  • ganges
    Hu!
    Tegnap túl lettem a felvételin.
  • Lysandus
    Bemégy a save games mappába, megnyitod a mentett játékot. A keresőbe beírod az éppen uralkodó királyod nevét. Keresel, addig amíg meg nem találja a "monarch"-ot. Utána elkezded manuálisan görgetni lefelelé kurzort. Innen már kb csak öt oldal lefelé. Egy olyan változót keress, hogy badboy=x.y badboy=0.0 értékkel nullázod ki. (Azért kell keresni a királyodra a mentett játéban, mert iszonyú hosszú a fájl, és ennek a közelében van a badboy érték. De szerintem innen már megtalálod.)
  • Petiii94
    Én ezt alapp ként értettem:D De egyébként ezeknek a terülteteknek a leegnagyobb résza Core szal azokat egykét hadosztállyal darálgatod és utána mivel Core ott naon embert sem kell hagyni csak a szerb-román területeken .De ameddig a Core-kat tolod addig nyomulhatsz közben Ázsia felé.
  • tttttom
    Én boszniát,szerbiát,montenegrót,albániát,bulgáriát,wallachiát és a mai görögországot szoktam mindig elfoglalni. xD

ez alatt értem a Balkán elfoglalását is. :D
  • kissssss
    bulgáriai területek Szerbia és Montenegróig mindenképpen ki kell terjeszteni az északi határokat és persze az összes görög terület. ha ezek meg vannak utána már szabadon lehet garázdálkodni.
  • tttttom
    Én a Bizánci birodalmat mindig először a balkánra tólom, hogy legyen háttér országom. :D
  • kissssss
    kivételesen ez a könyv mindig ki szokott maradni.
  • kissssss
    de szoktam muszáj néha marhára idegesítő mikor 3 vagy 4 béke kérés is alul vilog
  • I.C.ram
    nc
  • Petiii94
    Nem tom mi az a takarítás ilyen értelemben...De azt aakarom megtudni h lehet átírni az imfamyt...
  • Solten
    Pfej. Te ezek szerint sosem takaritasz?
  • Petiii94
    Igen,de azzal meg az a baj h nem tudok elkérni csak 6-7 területet mert az imfamy akkor is megugrik nekem meg olyan 20 provincia kéne még ami 3-4 háborút jelent....és addig meg nem akarok várni főleg ha kimaxolom az imfamit akk kb. 20 év mire lemegy 0-ra...
  • kissssss
    esetleg talán te magad próbálhatnád megszabni a béke feltételeket úgy hogy ne nagyon ugorjon meg a hírneved ha nem túl nagy erőfeszítés ez neked én sosem szoktam elfogadni azokat a béke ajánlatokat amiket a gép küld nekem mikor épp nyerésre álok.
  • Petiii94
    Hello sziasztok.Az a kérdésem ,hogy tudom átírni az imfamyt mert Britekkel játszom és a portugálok belegyarmatosítottak a játékomba...
    Ami igazából nem lenne nagy probléma mert bedaráltam őket már többszőr is de most amikor elfoglalom a gyarmatait mindent felajánl a békéért a fővárosán kívül...Amit meg is értek de lesz egy 145-ös imfamym általában amire a Spanyolok meg a Skandinávok harapnak...:S

Bizáncot aki csinálja annak meg annyit ,hogy amikor én Bizáncoztam akkor én inkább Keletre Indiáig toltam le a Bizánci határt nem nyugatra tornáztam...A Keleti területekért nem ad annyi Imfamyt és a muszlim köcsögök ellen mindig van CB-d:P Meg én Afrikába is áttoltam magam Tunéziáig.

Az indiánoikkal meg cak annyi kérdésem van ,hogy ha a csuszkákat állítgatod a centralizáció meg a innovatívság felé akkor automatikusan megjelennek ezek a tech group váltások meg a sereg reform???
  • ganges
  • kissssss
    ez a könyv nekem is meg van kb 2 cm vastag por van rajta :-D
  • Woondy
    Ez a sok okoskodás...
  • Solten
    Jaja, a vesztfaliai beke "hozomanyakent" Hollandia es Svajc kivalt a HRE-bol. Mondjuk sosem volt igazan egyseges, kis allamok es birodalmi varosok laza konfoderacioja volt, fokozatosan gyengulo kozponti hatalommal.
  • Solten
    Torikonyv megvan neki, most mar csak ez hianyzik:

• I.C.ram
    Köszönjük Emese.
  • I.C.ram
    Ahh.... nahát miket nem mondasz.

De attól még birodalom, és ez áll legközelebb ahhoz, amit ő szeretett volna....
  • ganges
    A játék alapja, hogy:
    Minden államszövetségből szövetségiállam lesz, bár a valóságban soha nem egyesítették, van valóságalapja.Az Európai Unióból is egyszer szövetségi állam lesz, olyasmi mint az USA.