11580
Europa Universalis III
  • Solten
    Figy, tobb mint 200 oldalas manual van hozza, olvasgasd...

link
  • matthias92
    és soknéhány szóban sem??
  • Solten
    mi?
  • kamaszaki
    Complete-el is működik?
  • Solten
    Nehany szoban ezt nem lehet osszefoglalani...
  • matthias92
    néhány szóban összefoglalva, miben jobb a magna mundi?
  • Solten
    "...de addig feleslegesnek tartottam tolni vele (Magna Mundi nélkül)"

En is igy voltam vele...
  • Woondy
    VÉGRE. Pedig már a megjelenés napján megvolt az új kieg. de addig feleslegesnek tartottam tolni vele (Magna Mundi nélkül) Köszi a linket
  • Solten
    MEGJELENT

(francba, abba kell hagynom a kockulast a Guild Wars-al... )
  • kissssss
    igen valószínűleg már mindenki rá jött. :-)
  • reggy16
    ez a complete-hoz van! a kieg utána jött ki
  • andrewloco
    Sziasztok, ha van kedvetek akkor ma este 19:30 tól, összedobok egy hamachi lan-partyt!

Játék: Europa Universalis + NA + 2.2

Hamachi cím: EuropaUniversalis_3_2_2_NA
    Hamachi jelszó: csakmaeste

Akit érdekel az már előtte is felcsatlakozhat.
  • toysoldier
    nekem is ez lenne a kérdésem.
    valaki tud segíteni?
  • fityusz
    Én szét fagyok tőle, EU3 van a tron-os kieggel, talán nem ehhez a verzióhoz való, mert amint elindítom az időt rögtön kívág az asztalra azzal, hogy eu3 működése leállt, 64 bites win7-et használok, de eddig működött, asszem telepíthetem újra, na mindegy megpróbáltuk.
  • reggy16
    http://data.hu/get/2205271/EU-complete_Magyar.exe.html
    Tökéletesen működik!
  • Fasiszta
    Vannak új országok a új kiegben?
  • Tauron
    Hogyan lehet a saját kultúrát terjeszteni? Mert amikor más országok elfoglalnak területeket, egy idő után a culture átváltozik az elfoglaló országéra, viszonylag hamar. Viszont az én területeimen több 100 év után sem változott magyarra.
  • ganges
    kösz.
  • hollófernyiges
    "Ha túl lépem a politikai csúszka határát, akkor mi lesz,nem tapasztaltam semmit"

Nő a lázongás tőle. Békében, +3as stabilitással nincs érzékelhető hatása ha 1-2vel túlléped a vonalat, csak ha gond van, ez még rátesz egy lapáttal :)
  • kissssss
    úr isten össze dől a világ
  • Woondy
    el se hiszem
  • Solten
    Vegre. Magna Mundi Platinum 2 HttT-hoz: Marcius 1.
  • ganges
    Ez az Expand Inluenc tök jó lehet, amint meg lesz a HttT biztos kipróbálom, használom.
    Ha túl lépem a politikai csúszka határát, akkor mi lesz,nem tapasztaltam semmit.Tán annyit, hogy egyel csökkent a stabilitásom.
  • Lysandus
    Ha megsértik akkor Casus Belit ad.

Magyarul: kiterjeszted, majd ha egy másik ország is arra akar terjeszkedni, akkor kapsz ellene CB-ét.
  • hup
    Sziasztok!

Az Expand Influence az mire való?
  • ganges
    Hát, mivel HttT-vel játszol ajánlom felvinni a culture traditiot, mert jobb tanácsadókat kérhetsz a culture panelnál.Az se rossz, ha királyi házasságokat kötsz, hogy nőljön a legimitacy.Ha ki akarod használni a HRE adotta reformokat(ami gyakran a császárnak kedvez), akkor lépj be.
    De amint közeledik az utolsó elöttihez lépj ki, ha nem akarod, hogy vazallus légy, majd annektáljanak, vagy, ga ellenkezel, az egész birodalom ellened fordljon.Vigyázz, hogy a király ne vezessen hadat, amig a trónörökös nincs legalánn 5 éves, akkor már meghalha, max. lesz 10 év regency.Ezt azért mondom, mert, ha új dinasztia kerül hatalomra 80-nal csökken a legimitacy.Ha a töröktől félsz a politikád a deffensive felé hajtson, mert ha betámad, később fogják a várak megadni magukat, mint ha offensive, kb +3, +4 jó, de a +5 a legjobb offensive-deffensive politikánál.Centralizáció, inniváció, free subject, ezek is fontosak.Sok szövetség, Erdély bekebeléze 10-12 évvel később(1409-1411)
  • hollófernyiges
    A legfontosabb, hogy a költségvetési panelen a havi jövedelmet nullára, vagy enyhén negatívra állítsd. Ez minél magasabb, annál jobban nyomja az inflációt, ami neked nem jó. Hacsak különleges eset nincs (háború ahol rosszul állsz pld), próbálj az évvégén bejövő nagyobb adóból költeni. Ha nincs háború, állítsd a sereg fenntartását kb középre. Jól nézd meg, milyen tanácsadókat fizetsz mert viszik a pénzt, eleinte talán érdemesebb csak olyat felvenni ami tudományt fejleszt, vagy ami a stabilitást nyomja amíg el nem éred a +3-at. Ja, első dolgod legyen felnyomni a stabilitást, az több pénz, kevesebb lázadó. Magyarként nem biztos hogy érdemes kereskedelemmel foglalkoznod eleinte mert úgyis kiütnek a központokból, ha összeszedsz annyi pénzt hogy saját centre of trade-t nyithass, akkor már jobb lesz.
    Nagyon csábítóak az osztrák meg aquiloniai aranybányák, de én inkább előbb keleten meg délen erősödnék kicsit. Az adott katonai helyzettől függ, ha az Arany Horda nagyon belekeveredik egy litván-orosz háborúba, érdemes lehet a Krím felé betámadni, vagy ha kapsz casus bellit, akkor rámenni az oláhokra/szerbekre/bosnyákokra, csak akkor közvetlen határod lesz a törökökkel.
  • McDouglas
    Sziasztok!

Msot kezdenék el játszani, a legújabb kiegészítővel. Eddig igazából csak Hearts of Iron-oztam. Szükségem lenne egy kis segítségre. Sőt mondhatni, elég széles körű segítségre.

Vegyük például Magyartországot. Mit érdemes csinálni, merre érdemes menni. Sőt, ami a legfontosabb, hogyan kell elkezdeni egyáltalán a játékot? Mit hogyan érdemes beállítani stb...
  • ganges
    Ok, kösz.
  • hollófernyiges
    Lucky nationok egy csomó bónuszt kapnak, kereskedelemben, csatában, jobbak a vezéreik, stb. Ha historicalra állítod akkor Kasztília, ottománok, angolok, franciák lesznek mázlisok, ha randomra, akkor többnyire szintén ők :) Ugyanez leader/advisor esetében, ha történelmire állítod, akkor csak azokat a királyokat/híres embereket kapják, akik tényleg hozzájuk tartoztak történelmileg, pld a királyaik fix sorban jönnek egymás után, nem random névvel és tulajdonságokkal mint alapesetben.
  • ganges
    Azt tudom, de hogy a más nemzetek(a gép) is az egységre törekedjen.
  • tttttom
    Nemzet egyesítés:Adott tartományok maggá csinálása/elfoglalása és decision által lehetséges. :)
  • ganges
    Hogy lehet elérni az, hogy a nemzetek egyesítsék egymást(Russia, Spain, Germany, Netherland, Great Britannia, Italy)?IN-ben bagy HttT-ben.
    A Lucky Nation beállítás mire való?Miben más a random, vagy a histoical beállítás?A ruler/advisor/leader event/historical mire való?A merchant/spies/missionary/colonise free beállítás mire való?
  • tttttom
    Én nemtom, de én konzervativ vagyok pedig. :D
  • Solten
    Nekem a protestans... :)
  • Lysandus
    A tartományi döntéseknél tudod a provinciákat egyenként beléptetni. Provincial decisions, ha jól emlékszem. És ahogy a kolléga írta: egy ország akkor lesz tag, ha a fővárosa belépett a Szent Római Birodalomba. Mindig csak HRE taggal szomszédos tartományt tudsz beléptetni, de utána már megy sorra egymás után, akkor is, ha megállítod az időt.
  • Lysandus
    Én amint lehet váltok reformátusra. A kedvencem. :-)
  • tttttom
    én inkább azt csináltam, hogy mindenáron megakarom/tam tartani az ortodox vallást a birodalmamban. :D (legalábbis Bizánccal így szoktam. :D
  • SAS2335
    Hesse a császár és 43-ba vagyok vele,akkor hova kattintsak,hogy beléphessek?
  • ganges
    In, vagy HttT?Te döntöd el, hoyg be akarsz-e lépni.France, Hungary, Poland és az olasz államok biztos be tudnak lépni(Róma csak HttT).Rá kattintasz az egyik tartományra, ha a császárral 0(de lehet, hogy 100) vagy annál jobb a kapcsolatod beléphet a tartomány.Ha rosszabb nem, vagy akár el is hagyhatja(ha már tagja a HRE-nek).Akkor leszel tag, ha a főváros is tagja a HRE-nek.
    HRE=Holy Roman Empire=Német Római Birodalom.