11580
Europa Universalis III
-
#4260 torrentkeresőbe beirod oszt csá -
#4259 Kezdem úgy érezni, hogy valami komoly probléma van nálad :) -
ganges #4258 hol lehet ingyen léetölteni a HttT-t? -
ganges #4257 láttam a HttT-hez a MMP-os képeket.tök jók, főleg Hungary.mi kell hozzá a HttT-n kívül? -
ganges #4256 Már Noble republic vagyok, de lehet váltok Republican diktatorshipre, mert ad moralt. -
ganges #4255 igen, a lengyelekkel, már 1736-ben vagyok, ha minden igaz ez lesz az első teljes játékom.
Már 230k-s seregem van összesen, de csak 161k-s a manpowerwm. -
kissssss #4254 ha jól sejtem a lengyelekkel játszik. -
Tiramon #4253 De mivel indultál, az számomra nem derült ki...lehet csak nemtok olvasni:) -
ganges #4252 Szívesen. -
Dvd90 #4251 Köszi a választ majd ki fogom próbálni:) -
ganges #4250 Bocs, csak hülyén küldte el. -
ganges #4249 Dvd90:
A HRE-t au utolsó birodalmi reformmal lehet létrehozni(ezt a DEMO-ból tudom, mivel a játék nincs meg, csak a IN)
1590-ben áltáltam a protestáns hitre.128k-s a manpowerem, 125k-s seregem van, de most tervezek 135k-sat.Most éltem át egy Polish-Golden Horde Wart.Én győztem, de még 2-3 háború kell, hogy enyém legyen a Dél-Balticumon kívül a Krími-félsziget is.Mivel a Hordájé Szilézia, Észak-Mo., és Poltava(egyik tartományom, +amit elkértem töle) rám hárul a feladat, hogy egyensúlyt teremtsek Gr.Britanniával az oldalamon.1622-ben meghalt a királyom(IV.Jan), és jött egy másik(I. Karol Ferdynand), rá hárul a többi háború, és Polska újáépítése.Az Arany-Hordán, Mingen, Franciao.-n és Dánián kívül egyensúly van.Mondjuk a litván nép és az ortodox vallás kezd eltünni.Warszawa már 1475 óta a fővároson.1402-ben háború nélkül hűbéresem lett(elfogadta)1424-ben bekebeleztem.
Az egész államom protestáns és már 1624-ben vok.warszawa már 3. szintű, Európában a második 3. szintű város.
Hát, várom, hogy mi lesz a többi háború után.Remélem egyensúly lesz 100 év múlva az erőben. -
ganges #4248 Dvd90:
A HRE-t au utolsó birodalmi reformmal lehet létrehozni(ezt a DEMO-ból tudom, mivel a játék nincs meg, csak a IN)
1590-ben áltáltam a protestáns hitre.128k-s a manpowerem, 125k-s seregem van, de most tervezek 135k-sat.Most éltem át egy Polish-Golden Horde Wart.Én győztem, de még 2-3 háború kell, hogy enyém legyen a Dél-Balticumon kívül a Krími-félsziget is.Mivel a Hordájé Szilézia, Észak-Mo., és Poltava(egyik tartományom, +amit elkértem töle) rám hárul a feladat, hogy egyensúlyt teremtsek Gr.Britanniával az oldalamon.1622-ben meghalt a királyom(IV.Jan), és jött egy másik(I. Karol Ferdynand), rá hárul a többi háború, és Polska újáépítése.Az Arany-Hordán, Mingen, Franciao.-n és Dánián kívül egyensúly van.Mondjuk a litván nép és az ortodox vallás kezd eltünni.Warsawa már 1475 óta a fővároson.1402-ben háború nélkül hűbéresem lett(elfogadta)1424-ben bekebeleztem.
Az egész államom protestáns és már 2624-ben vok.warszawa már 3. szintű, Európában a második 3. szintű város.
Hát, várom, hogy mi lesz a többi háború után.Remélem egyensúly lesz 100 év múlva az erőben. -
#4247 Na nekem itt a hatalmas birodalmam...
Lemondtam a rodoszi core-rol (ugy se lett volna sok esely visszafoglalni - meg presztizsveszteseget okozott csak evrol evre), cserebe az ottomanok "megkedveltek" (200-at javult a kapcsolatom veluk, tehat a 0-ra). A mamelukok par evre ra viszont szent dzsihadot hirdettek ellenem (nagyon bogyukbe vagyok az iszlam allamoknak)... Kasztilia volt akkor a katolikus hit vedelemzoje (most ugye Spanyolorszagga alakult), igy beszallt mellettem a buliba, apro szovetsegeseim se tojtak be (Ciprus, Ragusa). A koalicios flottaval szetvertuk a mameluk hajohadat, kapott egy jo kis blokadot. Szovetsegeseit levadasztuk (jo kis arany jott be toluk), ugyhogy kenytelen volt beket kerni.
Az ottok par evre elteltevel befaltak Ciprust, meg az osszes egei tengeri szigetet, Velence se tudta oket megallitani (mert a hulye osztrakok kozben tamadtak oket eszakrol is). A mamelukok befaltak Hedjaz-t v mit (allam az arab felszigeten), szepen megnottek a durva hogy perszonal unioba kerultek az otto-kal vagyis a szultan az uralkodojuk. Rendre megszoktak orokolni a teruletet a perszonal-unio-vezetok, ugyhogy gyonyoru nagyra fog noni az ottoman birodalom ha "annektaljak" a mamelukokat.
Kozben varom az uj teruletek felfedezeset, es gyujtok felfedezore (egy eventtel jon - 700 penz), szepen le fogom igazni szegeny bennszulotteket es atteritem oket helyes hitre... :) Ja a reformacio is elkezdotott, jonnek szepen az eretnekseg miatti casus belli-k. Vannak tartomanyonkent, kulonbozo orszagokban szetszorva un. "tongue"-ok, ez a bevetelem es manpowerem egyik pillere. Ha atter az adott provincia masik vallasra az szivas, mert megszunik. -
Tiramon #4246 Sztem kezdj ujat...ez igy tul durva, ahogy kinézel:))))
A HRE-t sztem nem lehet létrehozni, az így nézett ki:) Császárként játszhatsz...Germany-t lehet létrehozni...lehet, arra gondoltál... -
Tiramon #4245 Az 1565-ös Spanyol Birodalmat elvetetettem, mivel akkorra már ugy vagyok kondicionálva, hogy csak bukás lehet a vége:) Annyi mindent meg nemtok átírni:) Úgy előttem van az EU I, milyen örömmel fogtam neki a Colombusok és Pinzónok és Cortések birodalmának:) Rég volt...:)
Meghajlok a készítők akarata elött:) Elgondolkoztam...azért hozták 1400-ra a kezdést...hátha érdekel valakit Bizánc?:) Nos, akkor lássuk...engem érdekel Magyarország:)
Ez a helyzet kemény moddolást igényelt:) Lényegében mindent átírtam...a történelmi hüségnek és persze az ízlésemnek megfelelően:)) Sóbányát tettem Erdélybe, aranyat a Felvidékre és persze a wine se maradhat el:)))
Majdnem elvettem a cot-ot Velencétől és Krakkót a lengyelektől...de leállitottam a hazafias nyomulásom:) Igy is szép kis országot kaptam, aminek persze része Bosznia és Raguza:) Raguzában hagytam a horvátokat, Boszniát megfeleztem a szerb néppel...amit ugyis utálok:)
Igy kicsit nagyobb jövedelmem lett, mint a több sebből vérző és még nem egyesült frankoknak:)
Jah...a nemesi neveket és az uralkodókat is átírtam...me olyan, hogy Ulászló nehogy már játsszon nálam:)))
Right...akkor kezdjük az elején...(a hajónevekre van tippem:))) -
Dvd90 #4244 Sziasztok!
Inkább az izgalmas kontinensen belüli háborús játékot szeretem, de gondoltam kezdek egy unalmas játékot Angliával.
150-200 év unalmasabb játék után (Feladtam európai területeimet mer 5-10 évente vagy franciák vagy burgundok vagy egy német állam betámadott, majd szigeti ügyek rendezése után belekzdtem gyarmatosításba, célom Dél-Amerika teljes elfoglalása.Helyzet jól alakult, Észak Amerikába mentek a spanyolok, de ott is vereséget szevdtek kb. a most Észak amcsiba látható területek teljesen fel vannak lázadva és folyamatosan csatlakoznak a REFORMÁTUS VALLÁSÚ Cherokee INDIÁNOK államához)
MAJD egy egyszerű Royal Marriage-ból perszonálúnió lett, azt eccer kaptam utána egy üzenetet, nem is adtam neki fontosságot, azt észrevettem hogy enyém lett Fr-o. Gondoltam lázadások miatt feladom, azt rájöttem egyből Core-t is kaptam rájuk:). Fenntartásra gondoltam elég lesz jó dipló+100K sereg-DE jó kapcsolat ellenére betámadtak az osztrákok(szövetségük Burgundia). 3 front alakult ki Gelre-Austria, Burgundia-én+Gelre, én-Austria(Itáliai területeken). Burgundiát gyorsan leigáztam, és jó területeket szereztem tőlük(Flandria&co), Itáliában máshogy alakult alig 70K seregem tehetlen volt a 160K betörővel, majd oriási sereggyártás után sikerült őket kiűznőm itáliából, de a betörés mindig sikertelen lett, csak néhány területet tudtam elfoglani északon amit közben megszerzett a Gerlevel kötött békében.Közben betámadt Urbino is de a 20K-s seregét percek alatt levertem, nem megalázó békét kötöttem velük, igy ma a szövetségeseim:). Majd a háborús kimerültség miatt lázadások törtek(20K lázadók/terület!) ki mind2 oldalon ugyhogy egy sima béke lett a végeredménye a több mint 400 000 áldozatot követő háborúnak(Manpowerem 300K-ról 850re csökkent!
Most próbálok szövetségi renszert kialakítani Austria ellen, de sajnos mivel a legjobb szövetségesem, Gelre az uralkodó a N-R Bir-ban ezért háború esetén Austriát támogatná,Poroszo.val pedig nem tok szövetkezni mert Bajorország hűbéresei:(.
Most a jó kapcsolataim ellenére(összes választóval kb 200) az oszrtákokt támogatják uralkódónak, igy meglátom majd hogy alakulnak a szövetségi helyzetek. Claim Throne-val meg megszereztem közben Oroszo.-t:)
Most célom, Austria legyőzése, (hogy Magyarországot felszabadítsam:))
nehéz, de kihívó feladta lesz!:
Ha a terjeelem ellenére mégis valaki elolvassa nagyon megköszönöm:)
U.I.:láttam olyat hogy valaki a Német-Római Birodalommal játszott mint állam, probáltam, de nemtom hogy lehet létrehozni, valaki meg tudná mondani? Köszönöm:)
-
kissssss #4243 természetesen keresztény vallású
a kiegészítőről meg annyit tudok hogy csak neten lehet megvenni dobozos verzióban én még nem láttam persze mindenki úgy szerzi be ahogy tudja :-D -
kissssss #4242 na igen a törökök nagyon szépen fejlődnek eddig csak a litvánoknak sikerült megfékezniük őket igaz kis hazánknak a meghódításába is majdnem bele tört az a bizonyos bicska de másodjára már nem bírták a hős várvédő magyar katonák a többszörös túlerőt.
jaj jaj és még nem is említettem a timburit birodalmat a kedvesnek sikerült egyben tartania magát(nagy piros ország tudjátok) és legalább 3 képet kéne ide be raknom ahhoz hogy lássátok mekkora még Kína sem mer terjeszkedni tovább nyugat felé. -
#4241 Ez nagyszeru, "irtsad" a hitetleneket... :) Szep kis ellensegekkel vagy korulveve, az ottomanoknak gyonyoru kis hadserege szokott lenni (letszamban)... :) -
ganges #4240 Nektek hogyan sikerölt letölteni a HttT-T?
Grt Jerusalemhez.Milyen vallású?
Én meg In-en lengyelország vagyok már az 1580-as években.Még 1457-ben megörököltem Litvániát.Elektor vagyok:)Westernise is kész, csak hát itt nincs katonai refomr mint, a HttT-ben:(
Hát, lehetnének jobb tanácsadóim is, de ez nem HttT:(Viszont már 113K-s munkaerőm van, 100K seregeim.Enyém a mai Lettország, Litvánia, Észtország.Más csak Riga , Warnia és Osternpreusen keéne.
Jobb lett volna HttT-nÉs azért is kéne, hogy ott próbáljam ki.
Légyszi segítsetek! -
kissssss #4239 van még 2 provinciám messze nyugaton a kanári szigetek és tangier.
tangiert még a játék elején szereztem meg épp kapóra jött Marokkó lerohanása portugálok és áragónia akkor nagyon támadták öt.
Marokkó azóta független katolikus istenfélő ország lett de még mindig morcos rám de hát ezt neki -
kissssss #4238
ezeket nem volt annyira nehéz megszerezni viszont az olasz csizma sarkát nem volt könnyű megtartani(apulia). és nem csak az újra megerősödő Nápoly miatt aggódom hanem Milánó miatt is elég jó esélye van Milánónak létrehozni Olaszországot lehet később eladom apuliát Nápolynak (szép összegért) hogy legyen egy kis erő egyensúly.
itt a tervem az lesz hogy végig hódítom észak kelet Afrika minden provinciáját és lefelé veszem az irányt esetleg gyarmatosítok néhány területet később pedig ha lesz elég erőm le nyúlok néhány indiai tartományt is.
ja igen eddig még nem említettem hogy a képek készítése után sikerült nyugati tech gruppba át varázsolni magam.
király értékei 7 adminisztráció 8 diplomácia és szintén 8 hadi ismeretei vannak elég jó viszont az örökösről már nem mondható el ugyan ez inkább nem is említem milyen képességei vannak -
kissssss #4237
nos mióta létrehoztam az országot elég sok minden történt inkább nem mennék részletekbe csak vázolom a jelenlegi helyzetet a franciák teljesen eltűntek a közel keletről így egyedül maradtam 2 nehézsúlyú bajnok között (rossz az aki rosszra gondol ;-D) északon független lett Szíria és megszerezték aleppót ezen a provincián még régebben a franciák létrehoztak egy kereskedelmi központot ami elég jól is megy ez után marhára meg erősödtek bedaráltak néhány kisebb államot és elkezdtek dél felé terjeszkedni (ezt nem hagyhatom) ami nagyon nem jó mert délen csak Omán van (nem elég erős) és a mamelukok maradéka (rohadt sok lázadást bekaptak) meg persze néhány kisebb jelentéktelen állam ha ezeket bedarálja Szíria akkora serege lesz hogy nem fogok ki bírni egy esetleges háborút addig amíg be nem futnak a szövetségeseim hadseregei.
Szíriának van kb 23.000 fő serege ebből asszem 12.000 gyalogos a másik serege pedig 6000 lovas és 3000 gyalogos.
nekem van 15.000 fő seregem 6000 lovas 9000 gyalogos.
szövetségeseim Kasztília Aragónia Ciprus és a pápai állam és még néhány kisebb állam garantálja a függetlenségemet francia ország(3 prov) Burgundia Provence.
Burgundia Aragónia és Anglia olyan háborút le vágtak hogy alig maradt egyben néhány ország a környéken mindez 1 Calais nevű provinciáért megérne egy kisebb regényt írnom róla -
#4236 En meg "elfoglaltattam" Rodoszt az ottomanokkal, Aragontol a Lovagrand pedig megkapta Malta-t (ahogy a tortenelemben - bar ott ugye a spanyoloktol kaptak es 100 evvel kesobb - bar 1460 korul meg nem nagyon van Spanyolorszag...). Tehat betoltottem, es onnan kezdtem a jatekot ujra a lovegrenddel hogy Malta a bazis. -
kissssss #4235 hhuuuhhhhhh na kész a Jeruzsálemi királyság ahogy mondtam franciákkal neki estem a mamelukoknak de még így sem volt könnyű. szóval elfoglaltam aleppót Damaszkuszt Bejrútot havrant és júdeát ebből Júdea és Bejrút lett a királyságé nah ekkor el mentetem a játékot és újra beléptem hogy irányítsam Jeruzsálemet.
majd lövök fel képet -
Petiii94 #4234 Ha valaki játszana velem multiplayerben akkor vegyen fel MSN-re :[email protected]
MErt már picit uncsi egyedül:( -
ganges #4233 Miért lehet az, hogy, amikor a HttT-t hitetelkártyával akarom kifizetni a bank nem engedi? -
Petiii94 #4232 Hello!Bajom van:SFelraktam a Magna Mundit és töröltem a chace v milyen mappát,de a játékban én semmi változást nemlátok:( -
Lysandus #4231 A képernyő jobb alsó részén keresgélj a papacy ikon alatt vagy felett van közvetlenül. -
#4230 van valami HRE-vel kapcsolatos ablak, azt mivel tudom megnyitni?? -
Lysandus #4229 Meg a velenceiekével. Az volt igazán jövedelmező. :-)
Tiszta szívás ez az új Naval Forcelimit rendszer, már háromszoros áron vagyok kénytelen venni a hajókat. Új ideának most kénytelen leszek felvenni a naval forcelimitet megkétszerező valamit, és még így is a limiten felül leszek. -
#4228 Hi. Legy joban az elektorokkal, ne tamadj meg HRE-tagokat, apold a jo viszonyt veluk is, es megvalasztanak majd. A Magna Mundi Ultimate-ben szinte mindig az osztrak uralkodo a csaszar. -
#4227 sziasztok, az osztrákokkal játszok, és feladatként azt kaptam, hogy a HRE császári címét szerezzem meg (vagymiét).
hogytudom ezt elérni? -
Tiramon #4226 Nade a lényeg, hogy 1565-ben indítom, tehát a terjeszkedés má megvolt:) Bár, lehet még ezt-azt csinálni, lásd India:)
A lényeg a Birodalom konszolidálása és fejlesztése:) Azaz, kivenni a kalandorok kezéből és abszolutizálni:))) -
kissssss #4225 hogy képes lesz-e hát simán nekem csak annyi kellet hogy be gyarmatosítom az összes szigetet az atlanti óceánon és a karib tengeren. majd az északi kontinensen amilyen gyorsan csak lehet nekiállni a tengerparttal rendelkező provinciák gyarmatosításának is igaz ehhez az is kellet hogy ne nagyon keveredjek háborúba senkivel sem mert ugye a pénz kell a gyarmatoknak.
ezen a képen már csak néhány provinciát kellene elfoglalnom hogy enyém legyen Észak-amerika 70% nyavalyás angoloknak (később britek lettek)sikerült még így is behódítaniuk 2 indián törzset és a közép-amerikai országokat is
-
#4224 :)) Igen, Ciprus nem rossz falat a jatekban, ker.szempontbol (is) bort produktalnak. -
kissssss #4223 igen nagyából én is erre a történetre emlékszem viszont a ciprusra való költözködésöl még nem halottam (mindig tanul valami újat az ember)
Utóbbi kettő amúgy is Ottomán core ami elég egészségtelen a jövőre nézve.
:-DD és még enyhén fogalmaztál. viszont szerintem ciprus megérne egy misét ha jól emlékszem elég gazdag sziget talán még bele fér. -
Fhenrir #4222 Nem tudja valaki, hogy az új Magna Mundiban (Ultimate) miért írja ki nekem, hogy a magyar játékomban 500 év múlva lesz core-om az összes elfoglalt területen? A játék elején az options-ben 50-et állítottam be. -
Tiramon #4221 Legujabb játéktervem...Spanyolországot indítom 1565-ben:)) Direkte V. Károly után, aki ugyan megszerezte az Új Világot, de minden mást el.......tt:) II Fülöp után átmodoltam az uralkodókat is:) Vajon egy Habsburg-mentes Spanyolország képes-e modernizált világbirodalommá válni:) Meglátjuk...:)