Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, így mindjárt más:

És persze a Magyar gyarmatokról se feledkezzünk meg:

<#vigyor3>

Én csak azt nem értem, hogy hogyan lehet 0 kincstárral megélni? Meg, hogy lehet az, hogy más a legújabb flottájával szaladgál, 3 nemzeti terve van én meg sehol se vagyok ugyanannyi idõ alatt? Azért Török vs. Velence nem ilyen nagy.
Köszi a segítségeket.😊 Kicsit furcsa még nekem az interfész, korábban csak az EU 1-2-vel járszottam, ott meg sokkal egyszerûbben oldották meg a felfedezést.😄

kémeket a mûásik ország központi régiójában tudod alkalmazni... régióra ráklikk, és bal alsó sarok
Itt a magyarokkal sokkal jóbban lehet játszani.
Solten
Hi. Ha az alapjátékkal (v. 1.3) játszol akkor a 'Quest for New World' nemzeti ideát válaszd és tudsz toborozni konkvisztátorokat (föld felfedezése) és explorereket (tenger). Ezeket rakd egy egység vagy hajó élére vezetõnek, mint a tábornokokat vagy az admirálisokat szokás.

Saor Alba

Solten
Én. De nem karácsonyra 😊

Saor Alba

Hali!

Lenne néhány kérdésem az EU3-mal kapcsolatban.
Az elsõ: hogy tudok területeket felfedezni? A Magyarokkal játszok, már 1530 van, de még mindig nem tudok amerika felé indulni...
a második: mire jók a kémek? Egyszerûen nem találok olyan opciót, ahol használhatnám õket.

Elõre is thx a válaszokat

Szerintem én rendelek egyet karácsonyra😄 Rendel még valaki más?
Solten
Nah innen már olcsóbb szerintem a szállítás Magyarországra: link Bár itt meg drágább :/

Saor Alba

I.C.ram
Akkor lehet hogy az az amerikai amazon volt.
Solten
Szerintem meg igen. Mondjuk ide Skóciába ingyé szállítják... <#zavart1>

Saor Alba

I.C.ram
ja csak az amazon asszem pont nem szallit Mora.
Solten

Saor Alba

tudom, de fejben számolni egyszeûbbnek tûnt :S
I.C.ram
google -> beirod hogy 18 GBP in HUF
hmm... aludnom kéne... nekem valahogy 9000 körül jött ki az összeg... <#wow1><#vigyor2>
18 font 5705 forint😄
Solten
Az alapjáték 9.67 font

Saor Alba

pont mostanában néztem, hogy mennyiért lehetne vége legálisan beszerezni a játékot, de a 18 angol font nekem azért még huzos...
Solten
Nem kiszúrás. Aki nem vette meg még a játékot, annak tök jól jön hogy nem kell darabonként, ráadásul dobozos verzió csak az alapjátékból létezik a kieg.-eket pénzért lehet letölteni.

Plusz valami újítással csak elõrukkoltak majd utánanézek... Asszem' meglepem magam vele karácsonyra, 18 angol font <#zavart1>

Saor Alba

Botond
Szerintem meg pont hogy extra funkciókat raktak bele, ami az alap+2 kiegben nincs, hogy fanatikusok megvegyék megint ugyanezt. Jó nagy kiszúrás ez.
I.C.ram
Ha jol vettem ki akkor nem mas mint az osszes eddigi EU3 cucc egyben Tehat alapjatek + 2 kieg. Semmi uj nincs benne.
egész jónak tûnik... ez most valami hivatalos kieg már?
Solten
Megjelent az Europa Universalis 3 Complete:

Saor Alba

Szevasztok!

Megtudnátok mondani, hogy ez:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=341855&page=1&pp=15
milyen verzió? Nem vagyok oda regisztrálva, meg így egyszerûbb.😊
Ahh, most megtaláltam a megfelelõ részt, kicsit várnom kéne még, túl sok a provinciám, azért késlekedik...

Amúgy ha azt látom, hogy NOT = { year = 1650 }, akkor az azt jelenti, hogy nem teljesül, ha még nem értem el 1650-t, vagy már túl járok rajta? Melyik? Meg ha az van az eventben, hogy serfdom_freesubjects = 2, akko ez balra kettõ a csúszkûán, vagy jobbra kettõ? 😄
Azért kellene mert van egy fasza kis mentésem a törökökkel. Dulkadir meg Karaman annektálásánál tartok. Ha annektálom jó pár dolog történhet:
Quara Konylu betámad(2 hete nem játszottam, gondolkodok a megfelelõ kezdõországon😄)
Mamelukok támadnak be(100%ig épek, sõt...)
Lengyelek támadnak be(eléggé szét vannak esve, de az a 5-6000 rakoncátlankodó katona csak nem piskóta)
Litvánok(belõlük annyi van, mint az oroszokból)
Osztrákok támadnak be(Rám szabadítják 2-30000 katonájukat... lyeá)
Genova,Velence támad be(blokkolják a kikötõimet>kevesebb pénz>ki kell küldenem a flottám>szétverik õket az olaszokat>újabb velencei flotta jön>ördögi kör forever!)
Ezek kombinációja is mind-mind lehet. Megoldás? Ja és épp haderõ reform elõtt állok...
Miért van az, hogy 1600 környékére mindig megunom?😊 Meg kicsit el is kezd lassulni. Mo. al legutóbb majdnem egész balkánt elfoglaltam, , ausztriából jó darabot, volt pár gyarmat afrikában, meg indonéziában indultam el. Nem sok hódítás, de elsõsorban a minél erõsebb hátországra törekszem. Mindenhova minél jobb épületek, kereskedõk sok helyre(évente 600+ pénz Mo val csak kereskedelembõl😊).Építettem pár manufaktúrát, bár sok értelme nincs. A kereskedelem beindulásával kb 70-80 év alatt vagy 10 szintnyi fejlesztési lemaradást(mindenben). Inkább arra törekedtem, hogy az országban Magyar többség legyen. Pár provincia asszimilálódott. Csak nincs kedvem kivárni amíg tovább megy. Meg hát jobb a békesség. Skandinávia, meg Franciaország a szövetséges, így nem nagyon támadnak.
Most újat kezdtem a Moszkvai fejedelemséggel, és kb 1415 re érdekes dolgok történtek. Franciaország kb 5-6 terület maradt. Meg még kb 3-4 a vazallusoké. Az Oszmánise empire elvesztette összes európai területét, jórészét Bizánc kapta, így igencsak megerõsödött. Szal érdekes kezdet😊 War exhaustion és badboy az egekben, jönnek a lázadások, de a birodalom alakul😊.
Megtudná vki mondani, pontosan hol találom a russia létrejötte eventet? mer az events könyvtárban levõ fájl üres.
Alal: térítéssel meg "spread of protestantism" eventtel áttérhet szerintem.
Vardar: Gyepáld el az ellent, majd csak elfogadja.😊 Tudom, hogy ez nem válasz kérdésedre de én sem találtam😞.
Abore: Van, aki fordítja az In Nominét? Tudsz errõl valamit?

<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
Jól fordítom magamnak le az eventet, ha protestáns hitû országomnak deus vult NI-ja van, akkor nem fognak a katoolikus provinciák protestáns (állam)vallásra áttérni?
Sziasztok!

Érdeklõdni szeretnék hogy áll az In Nomine forditása?

Elörre is köszönöm a választ!
Ez nem megy...
elküldöd a béketervezetet lemented ugy h áll a játék(még nem utasitják vissza) lemented átlépsz a másik néphez és a nevkbe elfogadod.
egyszer alkalmaztam amikor 50%nál nem akartak 1 területet se átadni
Gogglebe beírtam már rég de elég értelmetlen cheatek jöttek ki. Nincs titkos tudás az accepttal-ra?😄
Majd valahol megkeresem mi, mit változtat.
Solten
Még az NA-ban az MMG moddal lehetõséged volt a Kalmár uniót megalakítani, Dániával nemegyszer sikerült, nem volt olyan hûdenagy bevétel (Skandináv tartományok elég vérszegények). Hollandiával több volt azt hiszem 😊 Ráadásul folyton lázadtak a svédek valami event miatt, ez felmorzsolta az államszövetséget és haderõt. Ha pluszba még betámadtak a ruszkik végem volt mint a twin peaks-nek.

Saor Alba

Solten
Háhh 😊 Az pofonegyszerû.

- Napoleon ambitions
- In Nomine

magnamundi gold mod (Na-val kompatibilis)
magnamundi platinum mod (in nomine)

link

Saor Alba

Ha már Skandinávia😊 Nemrég elkezdtem játszani In nomine kiegészítõvel, ami hát, elég érdekes. Nem játszottam annyit, h eldöntsem, h jó e vagy sem. Szal itt kb 1450 vmennyiben megalakult skandinávia(én Mo val vagyok). Ezen azért csodálkozom, mert elõzõ verziókban még csak a közelébe sem értek. Bevételeket nézegetve nagyon erõs hatalom lesz.
Vardar: ha már mindenképpen cheatet akarsz kipróbálni, akkor a google-ig eljuthatnál...
A sima EU3 a gyári patchel. Nem tudom, hogy milyen kiegészítõk/modok vannak.
Solten
Melyik verzióval/moddal játszol? Mert az MMG modnál ha a svédekkel nyomtam, minden esetben legyalultak a ruszkik egy 30-40 ezres sereggel. Kissé játszhatatlan volt így a mod 😊 Az AI többezres seregekkel rohangált (norvég 7k-s hadtest stb 😊 )...

Saor Alba

Most az a sereg és flotta nélküli Norvégia nem sok fát tesz a tûzre. A Mecklenburg által szétvert Dánia se nagyon. Amúgy meg a legjobb kapcsolatom talán a rhodoszi lovagokkal van, 39?
De mondom. Az északi félgömb vezetõ katonai hatalma vagyok😄 Pár év és nem marad semmi más csak kék területek...
Nah, milyen cheatek vannak?
I.C.ram
Magyarul tied egesz skandinavia, kiveve a svedeken kivul minden mas skandinav orszag 😄 Oke 😛
Hát ha nagyon sok tartományod protestáns, esetleg. A gond az, h a katolikus államokkal assszem romlik a kapcsolatod. Tied skandinávia, és még van norvégia? Azt hogy?😄
Cheat?! ejj. azért ez...😊
Érdemes a svédeket átalakítani protestánsnak? Enyém egész Skandinávia, tervezem, hogy betámadtatom magamat a dánokkal és a norvégokkal. Norvégia épp Oszlóban van😄
A játékban nincsenek olyan cheatek mint a HOI2-ben? Acceptall stb?
-Magasabb szintû erõdöket majd késõbb fogsz tudni építeni, talán a land technology növelésével.
-A tartományok bevételei szinte mindig az iparuktól függõen fix értékrõl indulnak, melyet befolyásol sok minden más, egyik legfontosabb a lakosság mérete. Ha az egérrel fölé mész a productionnek meg a taxnek, akkor kiírja, hogy mi alapján számol. Nem rt minél stabilabbnak lenni, vannak épületek, amik növelik a bevételeket, a vallás is fontos, az is, hogy egy kontinensen van-e a fõvárosoddal.
-A kereskedõk meg a papok számát túl sok minden befoylásolhatja, de leginkább a csúszkák. Azonban készülj fel arra, hogy nem lehet annyira nagyon elszállni, csak extrémebb esetekben (kezd hasonló lenni az enyém, mert most évente talán 18 kereskedõ jön a 14 birtokolt CoT-om miatt... 😄)
Sziasztok. Köszönöm a válaszokat, ám vannak újabb kérdések:

hogyan lehet növelni a tartományok bevételeit ?? Számít az hogy milyen tartományt foglalok el? és ha számit, akkor mi szerint osztályozzák ? melyek a legjobbak és miért??

hogyan lehet növelni az erõdöket? mind 1-esen van 😞

hogyan lehet növelni a kereskedõk papok stb számát, hogy több jönnön be évente

Nem az az igazi, akivel le tudnád élni az életed, hanem az, aki nélkül nem. Mindig az győz, aki szeret, és nem az, aki többet tud!

nem, nem csal... ugyanis a technológiákra fordítandó összeg folyamatosan nõ a provinciák számával. Azaz a leggyorsabban kevés, de annál gazdagabb vagy tényleg nagyon sok provinciával rendelkezõ ország tud a leggyorsabban fejlõdni.
Ha a csalásra gondolsz: sztem tényleg csal itt is a gép, de 1500 ra sztem talán nem lehetetlen velencével összehozni. Olaszországban sok a gazdag provincia, ill az egyetem. Ha ezek közül eleget elfoglal...
B MEG. Éreztem én, hogy valami nem stimmel. Jó öreg Paradoxos hagyomány. HOI2-ben is tudtam ezért szeretni...
Veszteséged mindig lesz, ha a kincstárba nem küldesz pénzt, de az év végi bevétel általában (jóval) több, mint 12szer havi veszteség. Minden havonta befolyó bevétel(adók,stb) a fejlesztésekbe megy, és ezen felül kell még a hadsereget, flottát, tanácsadókat fenntartani.
Velence: Mivel a fejlesztések ára jórészben az ország méretétõl függ, így velence nagy elõnyben van a kevés, de gazdag provinciája miatt. Emellett vszínû a gép is csal.
Azt szeretném kérdezni, hogy hogy lehet Velencének 1500-ra 3 national ideája, miközben fel s alá szaladgál a modernebbnél modernebb hajóival?