11580
Europa Universalis III
  • kissssss
    valószínűleg pénz csalást használt aztán meg gyártósoron csak úgy gördültek le a gyalogos katonák és lovak 1442-ig majdnem 1000 aranyat kétlem hogy ennyit össze lehetne kaparni sima adóból.
    esetleg ha annyi kölcsönt vesz fel amennyit enged a gép aztán betámad valakit és néhány évig bekapcsolva marad a hadiadó így viszont könnyen össze jöhet a szóban forgó összeg.
  • Solten
    Az MMU mod-ban (lehet a 4.1 patch miatt), ha x evig (10?) megszallas alatt van egy provincia, automatikusan a megszallo tartomanya lesz. Tehat az x ev letelte utan, nem tudom pontosan mennyi, de kb 10 ev lehet.
  • Amergin
    Újabb "érdekesség". Szövetségben vagyok Milánóval ÉS Nápollyal is. Milánó hadat üzent Nápolynak és felszólít engem is, hogy csatlakozzak. Én viszont jobbszeretném megvédeni a szövetségesemet, Nápolyt és szeretnék hadba lépni az oldalán Milánó ellen....
    Nem tehetem meg! MIÉRT NEM???????????
    Ha nincs kedvem a hülye agresszív szövetségesem háborúját támogatni és elutasítom az ajánlatát 25 presztizs egyből ficcen lefelé. És mégCB-m se lesz ezekre a hülyékre!
  • LSSAHPAUL
    hát felbosszantottak, mindig vigyáztam hogy az infamy-im ne lépje át a határértéket (30), erre mégis megtámadtak a szemetek, én nem akartam semmi mást csak békében élni és kolonizálni.. erre fél europa rámtámad- de szép lassan levertem mindenkit és most béke van már pár éve, érdekes hogy 100-as az infamy-im most meg nem támadnak :)
  • Hegi90
    1465 :D
    te tudsz valamit
  • LSSAHPAUL
    Igen, annyi lehet még hogy ha már nem tud több sereget csinálni szal már nincs háborús cselekmény onnantól számolódik, pontos évszámot nem tudok, majd kifigyelem :)!! tényleg, ez elég fontos dolog..
    Csináltam már én is pár képet a játékomról, természetesen semmi csalás.

[URL=http://screenshot.xfire.com/s/98028983-4.jpg]6 COT-ban vagyok "toppon" (nincs még monopolium kifejlesztve)[/URL]
    Vazallusok, érdektelen amúgy, csak azért kell hogy meglegyen mindig a HRE.
    Elég jól állok gazdaságilag :)
    Gazdasági részletezve
  • I.C.ram
    Ebben biztos vagy? Nálam Novgorod-ot teljesen megszállta Poroszország, és ennek már vagy 30 éve, de még mindig nincs béke. A vicc az egészben az, hogy Poroszországnak 2 saját területe van, és a novgorod-i megszállt területek száma meg kb 10-12 :P
  • LSSAHPAUL
    6. Asszem 10 vagy 20 év "megszállás" után automatikus béke lesz, szal nem kapsz semmit :D a terület visszakerül jogos tuladjonosához és BÉKE lép életbe.
  • Amergin
    Kép
    Na "számláló"!! A fenti képen látható helyzet: Milánó hadat üzent Nápolynak. Csatlakoztam Milánó oldalán. Pár hét és az összes városát bevesszük. Gondoltam, hogy MOST azonnal kellene egy "jó" különbékét kötni, mielőtt még Milánó megegyezik velük nekem meg semmi nem jut, úgyhogy gondosan mentettem...
    A békefeltételek: Apulia 14%-ot ért, de még ezt sem volt hajlandó átengedni, mondom OK. Visszatöltöm: akkor mondj le arról hogy igényt formálj Albániára, mint core-ra, ez 2%, azaz KETTŐ százalék. Mit gondoltok mit válaszolt?
    "NEM!"
    (Anyád!) Ez már tényleg szánalmas. Egy hétre rá megegyezik Milánóval, hogy átadja nekik Modenát és Ferrarát (amiket Milan foglalt el)
  • Hegi90
    egyébként hogy sikerült ennyi pénzt meg akkora sereget összehoznod?
  • Hegi90
    tényleg elég undorító ez a békekötő rendszer...
  • I.C.ram
    Hát nagyon okos húzás, mondhatom...

1. csomó minuszt kapsz a megszállt területekre.
    2. war exhaust sokkal lassabban csökken.
    3. soha nem lesz így a core-od
    4. építkezni se tudsz így, nem beszélve a decision-ökről.
    5. manpowert nem kapsz.
    stb stb.

Sokkal jobban járnál, ha több lépésben kebeleznéd be őket, de te tudod....
  • Amergin
    Köpök a számlálóra: majd az én feltételeim szerint lesz béke, vagy: nem lesz béke oszt annyi.
  • Amergin
    Ő olyan ajánlatot tesz, hogy átad 4 tartományt plusz "lemond" Érsekújvárról (ami soha nem is volt az övé).
    Nincs itt gond: nem lesz elfogadva és annyi. Lázadás nincs mert a stabilitása 3-as és be vagyok védve szépen északról és keletről.
    Felőlem mehet így tovább még párszáz évig... Az összes keleti nép meg van állítva: nem üzennek hadat Moldvának meg Lengyelországnak, mert hát azok már meg vannak szállva, viszont átjönni sem tudnak/akarnak rajtuk. Csehország szövetséges, szal dél és nyugat felé folytatom a terjeszkedést
  • Lysandus
    Túl sokat kérsz. A béketárgyalásoknál figyeld a számlálót. Teljes győzelemnél max 100 %-ot kérhetsz, pl egy tartomány x %. Tudom, hogy te nem tartományt kértél, de egy ekkora ország hűbéressé tétele kb 300 %. + még a vazallus felszabadítása. 100 %-nál többet csak nagyon rikták fogad el az AI.
  • Amergin
    Tudjátok: "Jaj a legyőzötteknek!" Róma lenyomja Karthagót és a kartágóiak mondjuk "nem fogadják el" a békét. Állatság!
    Meg a II. Vh-ban Berlin elfoglalása után a németek "nem fogadják el" a békeajánlatot és a Cseh Protektorátusról való lemondásról pedig hallani sem akarnak.
    Mert hogy ha a valóság azt követné, ami a játékban van, akkor ilyenek jöttek volna ki...
  • Amergin
    Van ITT egy helyzet. Betámadtam Moldvát, Lengyelország hűbéresét. A lengyelek hadat üzentek, lenyomtam őket is 100%-ban. Sajnos ilyenkor nem lehet "elvenni" a hűbéresét (pedig totál logikus volna!!), hanem csak lehet kérni a "szabadon engedését"
    Na mondom: akkor Lengyelország hűbéres, Ruthéniát, Budjakot átadod, Moldáviát meg felszabadítod. És nem fogadja el!!
    Ilyenkor mi van? Nehogy már majd ő diktálja a feltételeket!
    Mikor Leinsterrel voltam (az egyik ír tartomány) befoglaltam és annektáltam a többit az angol fennhatóság alatt lévő Meath kivételével. Az angolok betámadtak, mindent elfoglaltak és NEM VOLT BÉKETÁRGYALÁS (már előre készültem, hogy nem fogadom el), hanem ehelyett minden területet annektált és én pedig az egy tartományommal hűbéres lettem. Anyád! Akkor nekem is most ugyanezt kéne megengednie a lengyelekkel szemben, nem???
  • Lysandus
    Adtál egy ötletet. Én eddig csak nyugatra terjeszkedtem. (Magyarországgal természetesen.) De a következő játékban megpróbálok eljutni száraz lábbal (no meg kenyérrel és vassal) Indiába. Vagy még tovább. :-)
  • ganges
    Letöltöm a TDY-t(egy mod), mit csináljak vele(kicsomagol, vagy mi?)
  • ganges
    Mindegy.
    Újtelepítettem a játékot.
  • LSSAHPAUL
    Köszke!!
  • ganges
    Miért lehet az, hogy:
    Csináltam egy desecsiont:

greek _nation = {
    potential = {
    NOT = { exists = GRE }
    NOT = { tag = PAP }
    NOT = { tag = HRE }
    OR = {
    primary_culture = greek

}
    allow =
    {
    owns = 142 # Corfu
    owns = 148 # Macedonia
    owns = 144 # Janina
    owns = 147 # Salonica
    owns = 146 # Athens
    owns = 1773 # Achaea
    owns = 145 # Morea
    owns = 164 # Naxos
    owns = 320 # Rhodes
    owns = 163 # Crete
    is_core = 146 # Athens
    is_core = 147 # Salonica
    is_core = 144 # Janina
    is_core = 145 # Morea
    is_core = 1773 # Achaea
    war = no
    }
    effect = {
    GRE = {
    add_core = 151 # Thracea
    add_core = 143 # Albania
    add_core = 149 # Edirne
    add_core = 321 # Cyprus
    }
    centralization_decentralization = -2
    merchants = 1
    greek_region = {
    base_tax = 1
    }
    prestige = 0.15
    change_tag = GRE
    GRE = {
    capital = 146
    }
    }
    ai_will_do = {
    factor = 1
    }
    }
    }

Az italiannation.txt-be raktam.
    Két másik alapján csináltam:
    italian_nation = {
    potential = {
    NOT = { exists = ITA }
    NOT = { tag = PAP }
    NOT = { tag = HRE }
    culture_group = latin
    }
    allow =
    {
    owns = 116 # Firenze
    owns = 117 # Siena
    owns = 118 # Roma
    owns = 119 # Ancona
    is_core = 116 # Firenze
    is_core = 117 # Siena
    is_core = 118 # Roma
    is_core = 119 # Ancona
    war = no
    }
    effect = {
    ITA = {
    add_core = 101 # Liguria
    add_core = 103 # Piedmont
    add_core = 104 # Lombardia
    add_core = 105 # Parma
    add_core = 106 # Modena
    add_core = 107 # Brescia
    add_core = 108 # Verona
    add_core = 109 # Mantua
    add_core = 111 # Friuli
    add_core = 112 # Venezia
    add_core = 113 # Ferrara
    add_core = 114 # Romagna
    add_core = 115 # Pisa
    add_core = 116 # Firenze
    add_core = 117 # Siena
    add_core = 118 # Roma
    add_core = 119 # Ancona
    add_core = 130 # Istria
    add_core = 1774 # Treviso
    }
    missionaries = 1
    random_owned = {
    limit = { culture_group = latin }
    base_tax = 1
    }
    prestige = 0.05
    change_tag = ITA
    ITA = {
    capital = 118
    }
    }
    ai_will_do = {
    factor = 1
    a másik:
    german_nation = {
    potential = {
    NOT = { exists = GER }
    NOT = { tag = HRE }
    OR = {
    primary_culture = hannoverian
    primary_culture = pommeranian
    primary_culture = hessian
    primary_culture = saxon
    primary_culture = bavarian
    primary_culture = prussian
    primary_culture = rheinlaender
    }
    }
    allow =
    {
    owns = 46 # Mecklenburg
    owns = 50 # Brandenburg
    owns = 52 # Altmark
    owns = 53 # Lüneburg
    owns = 57 # Hannover
    owns = 58 # Anhalt
    owns = 61 # Dresden
    owns = 62 # Leipzig
    owns = 63 # Erfurt
    owns = 67 # Franken

is_core = 46 # Mecklenburg
    is_core = 50 # Brandenburg
    is_core = 52 # Altmark
    is_core = 53 # Lüneburg
    is_core = 57 # Hannover
    is_core = 58 # Anhalt
    is_core = 61 # Dresden
    is_core = 62 # Leipzig
    is_core = 63 # Erfurt
    is_core = 67 # Franken

war = no
    }
    effect = {
    GER = {
    german_region = {
    add_core = GER
    base_tax = 1
    }
    }
    merchants = 1
    prestige = 0.20
    change_tag = GER
    }
    ai_will_do = {
    factor = 1

Bocs a sok sorért.
    Mi lehet a külömbség,Mi lehet a baj?
    A germanos cucc a grmannation.txt-n van.
  • I.C.ram
    Ja, a csehekkel meg personal union-ban voltam, és mikor új királyom lett, megörököltem a cseh területeket is :)
  • I.C.ram
    Itt van az én állásom magyarokkal. Rájöttem, hogy keletre úgy lehet haladni, mint kés a vajon. Már akkora technika különbség van köztem és a keleti országok közt, hogy pikk-pakk elporolom őket, és az ostrom is kb 1 hétig tart. A Holy War casus bellivel meg baromi olcsók a területek, és alig adnak infamy-t. Keleten van pár értékes terület, főleg a Fekete-tenger körül, nem beszélve a grúz aranybányákról. 1512-ben vagyok.

• Lysandus
    15-ös. Ha van felesleges kereskedőd küld őket máshova is. Állítólag a tech cost-ba is számít (mémileg csökkenti), ha minél több helyen kereskedsz.
  • LSSAHPAUL
    Nemtudjátok fejből hogy hanyas trade szint kell a monopoliumhoz? Érdekes hogy magyarokkal HTTT-ben milyen könnyű a Velencei és Genovai COT-ban top-ra jutni. 2 év és utána gyakorlatilag kirobbanthatatlan vagyok, 5 kereskedőm van folyton pocsékban mert nincs hova tenni :) szal lehet nézek még egy 3. COT-ot. A jelenlegi trade szintem 7, a Quest for the new World miatt, igaz még a Kanári szigeteket se érem el, de folyamatosan fejlesztem a Navy tech-et szal max 1475 körül "már" gyarmatosítani szeretnék, ugyanis úgy néz ki hogy bekell huzzam fülem farkam a magas infamy szint miatt :p
  • ganges
    helló!
    Letöltöttem a The Dark Years modot.A tömörített fájlt beraktam a mod mappába.
    1.Kicsomagoljam és utánna mit csináljak?
    2.Lehet-e, ha kicsomagolom a fájlokat átírom a sima HttT-hez?És így akár 900-1821-ig játszhatok?Tehát több idea lenne.Ezt átírhatom(pl:18 idea, 6x3)Ezt hol csinálhatom?
  • LSSAHPAUL
    Nálam meg Granada lenyomta a spanyolokat, minden provinciát leütöttek de békét meg nem kötnek már vagy 30 éve :) 1470 van és nincs és valszeg nem is lesz spanyol gyarmatosítás.
  • Lysandus
    Az még talán-talán, de ez eleve lehetetlen feladat. Vagy megvárja az AI a Vicky 2-őt, mert állítólag abban lehet majd az EU3-as mentéssel kezdeni. :-)))

Egyébként vannak még bugok a HttT-ben. Nekem szerencsétlen lengyelek 30 évig ki voltak átkozva, azt követően is, hogy áttértek református vallásra. Aztán meg ott vannak az angolok, őket már 70 éve megszállták a skótok, de nem kötnek békét. Pedig Anglia összes a szigeten lévő tartományát megszállták a skótok. A gyarmatait meg közben én szedtem el. Öt évente rendszeresen csődbe mennek, de nem és nem! Nem kötnek békét! Vagy lehet, hogy a skótok nem küldenek ajánlatot? :-))) Már azon is gondolkodtam, hogy belépek egy mentett állásba, és "közvetítek" a két fél között, de aztán hagytam a fenébe. Minek beleszólni? :-)
  • I.C.ram
    Hasonló, mikor Magyarországnak beadja, hogy építsek nagyobb flottát, mint, ami az angoloknak van.
  • Dvd90
    Semilyennel, sima HttT kiegészítő
  • FZoleee
    játszol* :D
  • FZoleee
    milyen moddal játszasz?
  • Dvd90
    Hogyan fogják ezt megoldani ruszki barátaink?

• Dvd90
    Az, hogy visszaállítod angolra, az talán mégis könnyebb mint a lengyel
  • Amergin
    Ha a 3.2-es peccs felrakása után lengyel lesz minden arra mi a megoldás?
    Azon kívül, hogy megtanulok lengyelül
  • Dvd90
    Egyébként küldhetnétek néhány screenshot-ot, szeretem őket:p
  • LSSAHPAUL
    Akkora flottát ritkán lehet a magyarokkal a játék elején elérni, httt-ben meg pláne mert már a kalózok hajói se állnak át :p pedig az is jó móka volt régen hogy pl ragusában kémmel pirate-ot "tettem" aztán leütöttem a 2-3 hajómmal (addig töltés mig át nem áll). Ezzel kb 2év hajóépítési időt és vagy 50 pénzt (a játék elején nincs is ennyi bevétel egy év alatt) megspóroltam.
  • I.C.ram
    Ja, igaz. HoI miatt úgy gondoltam, hogy akkor ebben se lehet megnézni.

Közben sikerült leverni a törököket, már csak Trákia van török kézen a Balkánból.
  • Lysandus

Mesterek mestere! Tényleg ez a legegyszerűbb megoldás! :-)))