11580
Europa Universalis III
  • Solten
    Hat ja, nekik megvolt mindig is a szigetuk, tojtak Europa tobbi reszere, csak nyug volt nekik. Szinte kulon kontinenskent kezelik magukat :DD Jellemzo erre meg ma is hogy ha postazol valamit pl. Magyarorszagra az mar "overseas" meg continent :DD (mintha masik kontinensre kuldened..)
    Nem nyaljak ok senki hatso felet. Franciakat/nemeteket/spanyolokat hagyomanyosan, tortenelmi okokbol nem kedvelik, bar enyhult a helyzet mivel azert az orszag csak az Europai Unio resze... A volt gyarmatokkal hagyomanyosan jo a kapcsolat, sot jobb mint az unio egyeb tagallamaival... Kulonben is a terkepen nekik Europa Nemetorszag-Ausztriaig terjed+Skandinavia, esetleg meg tudjak hol van Lengyelorszag (a sok bevandorlo miatt), tobbi terulet sotet folt, azt se vagjak hol van Magyarorszag (tenyleg - hallottam mar olyan valaszt is hogy Lengyelorszag es Oroszorszag kozt! :DD) Kelet Europa... Nekik Kelet Europa = Lengyelorszag.
  • kissssss
    az angolok meg "euroszkeptikusok" voltak, ahogyan ma is.

és azok is maradnak még egy jó ideig a történelem során mindig jól jött nekik hogy nincsen szárazföldi kapcsolatuk Európával így fél lábbal már benne is voltak a nagyhatalmi pozícióban a 100 éves háború ellőt is persze aztán jött a 2vh meg még néhány v1 és v2 rakéta amik rá döbbentették angol barátainkat arra hogy mostantól fogva vagy EU seggét nyalják vagy inkább Amerika kapitány csizmáját fényesítik.

nos igen a történelemnek van egy fura morbid humora angolok gyarmatosították nagyrészt Amerikát aztán független lett most meg pont az amcsiknak kell pitizniük ha szorul a hurok valamilyen ügy folytán.

persze Nagy Britannia eddig mindig kimászott a gödörből és mindig felállt a földről szóval én nem féltem őket éljen Nagy Britannia.

• Amergin
    Ja, ezért hullatták arcuk verejtékét. Napoleon munkássága az egyesült Európa megteremtésében jelentős, de csak részsikert ért el. Egy kefebajszú osztrák-német festő politikus alkotta meg elsőízben az Európai Uniót de a spanyolok, portugálok meg a svédek nem léptek be, az angolok meg "euroszkeptikusok" voltak, ahogyan ma is...
  • Hegi90
  • Solten
    "Célom az "Európai Unió" megteremtése és a népek közötti barátság és bizalom megreősítése"

Ja, ezt szerete volna Napoleon es Hitler is...
  • Amergin
    A franciák "sajnos" beszoptak: egy kémem kiderítette, hogy igényt tarthatok a trónjukra, de mivel nem adták át önként és dalolva, sajnos le kellett rohannom őket
    Államuk területét megcsonkítottam (így trianon évfordulóján különösen jól esett). A tartományai épp most vívják ki "függetlenségüket" az én hathatós támogatásommal persze
    A Nagy Magyar Birodalom lassan már a térképre se fér rá...

Haderőm nagyobb, mint az utánam következő három országé együttvéve, mégis nekem van a legnagyobb nettó jövedelmem.
    Célom az [URL=http://kepkezelo.com/images/65bc7z3pijwx8ajx54y.jpg]"Európai Unió"[/URL] megteremtése és a népek közötti barátság és bizalom megreősítése
  • LSSAHPAUL
    Bakker mekkora hiba a httt-ben: egy csatában ahol több nemzet (köztük az én seregem és a királyommal az élén) vívott a lengyelek ellen, és vesztettünk. Viszont az én seregemből senki nem maradt élve, a király mégis él :D (jön hazafele a 20k-ás volt seregemmel immár 0-ás sereggel.
  • Hegi90
    2334 arany, mi?
  • Amergin
    Látván, hogy nincs más út a tökéletes rendteremtéshez - III. Zsigmond egy alkalmas pillanatban megválasztatta magát a Szent Római Birodalom Császárának, amelyet a nép egyöntetűen kitörő örömmel fogadott.

A választófejedelmek látták, hogy katonai erővel nem lehet megállítani a térnyerésemet, ezért ravasz módon a francia királyt(!) választották meg császárnak, hogy majd az védje meg őket. Ezt nem hagyhattam válasz
    nélkül és elkezdem diplomáciailag "megdolgozni" azt a két fejedelemséget, akik a franciákat választották. A többiek közül meg másik kettőt sikerült egy szerencsés háborúban vazallusommá tenni, így már csak az üresedést kellett kivárni, ami nem váratott soká magára.
    Most már "csak" a franciák állnak az utamban de már nem sokáig: Mordor Fekete Lovasai már elindultak prédájukat keresni...
  • LSSAHPAUL
    A legfontosabb dolog a harcnál hogy egy megnyert csata után feltétlenül indulj arra amerre a megvert ellenfél is megy, lehetőleg egy olyan tábornokkal aminek legalább 3-as a manöverező képessége. Példa hogy lehet egy 2000-res elavult sereggel legyőzni a legmodernebb 10.000-es sereget: megkell várni mig ő megtámadja egy provinciádat, te a egy szomszédos provincián állsz a sereggel (meg az előbb említett tábornok legyen kinevezve) és megvárod hogy ostrom alá vegye a provinciát. Amikor is lefog neki menni a morálja nullára (ha nem, akkor sikerült befoglalja és ne támadj,majd legközelebb) ekkor gyorsan támadásba lendülsz, a lényeg hogy még ebben a hónapban érj oda, különben bukta az egész. Miután megnyerted a csatát csak mindig arra kell menj amerre menekül így lehet akár 5x is összecsaptok mire feloszlik.
  • kissssss
    általában az osztrákok egy áruló sunyi mocskos banda királyi házasság mehet nekik esetleg 100 viszony de semmi több eddig vagy 89 alkalommal árultak el inkább a csehekkel és lengyelekkel barátkozz de eböl általában gond szokott lenni mert a 2 jó cimbora egymást már nem nagyon kedveli.
  • I.C.ram
    Pihenni kell velük. Minden hónap végén nő a morál, ha éppen nem harcolnak. Az egységek melletti piros-zöld arányt kell nézni. Az a legjobb, ha csak zöld a sáv. Ha csak piros, az kb azt jelenti, hogy rájuk finganak kettőt, és összeesnek.
  • Zbence111
    És hogyan lehet növelni vagy fenntartani a morált?
    Illetve ha elindítom az eu3-at az elején megy kb5 percig a video, arra van módszer, hogy azt átugorjam?
  • matthias92
    tud valaki válaszolni a lentebb feltett kérdésemre?
  • I.C.ram
    Lement a moráljuk 0-ra.
  • Zbence111
    Még egy kérdésem lenn:
    Betámadtam Csehországot 15 ezer emberrel egy ideig nyertem de utána 1500 emberrel a csehek levertéka 15 ezres seregem. Mitől lehet ez?
  • Zbence111
    Köszönöm a segítséget.
  • Amergin
    Üzenj csak hadat az oszmánoknak és majd kiderül, hogy jönnek-e segíteni
    Az oszmánok ellen, meg az arany horda ellen általában szoktak jönni ha te támadsz akkor is.
  • Zbence111
    Sziasztok!
    A magyarokkkal vagyok, ha a lengyelek és ausztria a szövetségesem, hogyan tudom harcba hívni őket az oszmánok elen?
    Mert nekem jön az üzenet h segítsek ausztriának velence ellen stb. de én nem tom h tudok ilyet küldeni.
  • Amergin
    Perszonálunióban a Litvánokkal:
    [URL=http://kepkezelo.com/images/kx0nyphww5ls6w58vxmd.jpg]"Rómától Görög-Bizáncig, Rajnától Levédiáig, Félik majd utódaid nevét".[/URL]
  • Solten
    Igen. Nm.
  • matthias92
    Sziasztok!
    HttT multiplayában a chatablakot előhívó TAB-ot meglehet változtatni? Ha tabot nyomok kidob a játék:S
  • Mor3llo
    Napoleon's ambition, és az In Nomine is kell, ugye? Köszi egyébként:)
  • Solten
    Hello. Heir to the Throne kiegeszito, Magna Mundi Ultimate Mod: link.
  • Solten
    Hi. Mivel olyan nem letezik... 4.1b (Apr. 29) a legfrissebb.
  • Tom3 #4475
    Nem épp a háborús időkre gondoltam, hanem a 20éve békére és társaira. 20 év semmit tevés úgy teljen el hogy 1mp 1nap, ha 2-3órát egyedül hagyom a gépet esetleg sikerülhet, csak épp szét szednek a lázadók. A lentebbi videóban lévő játéknak gyorsaságának ha a 10edét el tudom érni... Borzasztó lassú!
    1nap/1seccel(inkább az 2sec...)meg sűrű pauseval. :P
  • LSSAHPAUL
    :D 1nap/1sec beállítással megnézném hogy kapkodod a fejedet a mostani gémemben. Magyarokkal vagyok és 200 felett van az infamy :)
  • Mor3llo
    Üdv!

Ki szeretném próbálni a játékot, mivel sok jót hallottam róla a HoI topicokban.
    Az lenne a kérésem, hogy legyen valaki olyan kedves, és írja már össze nekem milyen peccset, módot lenne érdemes felrakni, hogy egy jó kis játékot kapjak. Előre is kösz
  • Tom3 #4472
    Hali!

Nem tudja valaki miért van az ha a játékot max. sebességre állítom, akkor is 1nap 1mp?(ha olyanja van, akár 2 is..) :S
    Borzasztó lassú így, eddig el se bírtam képzelni hogy játszak végig egy játékot úgy hogy akár 20évig is béke van. Ebből kifolyólag 1 játékom se érte el nem hogy a 100at, de a 70évet se.
  • ganges
    helló!
    A HttT-hez a 4.2-es patchot hol tudom letölteni, a google nem ad ki semmi normálisat.
  • kissssss
    jaaajjj gyerekek milyen gyöngyszemet találtam ha ha kiváló példa hogyan csesszük szét Kasztíliát 20 év alatt :-DDDD link
  • Amergin
    Nem tudom visszaellenőrízni, mert akkor fejeztem be a játékot és kiléptem, ma meg újratöltéskor nem úgy folyt "a történelem menete", de úgy emléxem, hogy csak a svédekkel volt szöviben meg velem és ő volt a védekező fél. Kár hogy nem mentettem képernyőt, legközelebb nem hagyom ki.
  • hollófernyiges
    Nem lehet hogy a tatárok egy harmadik országot támadtak meg ami szövetségese a litvánoknak de neked nem?
  • Amergin
    Nem tudom van-e olyan mod, ami a logikátlanságokat + a kettős mércét (a gép megteheti - te nem!) javítja... Jó lenne. A másik: nincs időhatár (az In Nominében biztosan nincs), ami alatt muszáj békét kötni. Végül is békét kötöttem a lengyelekkel, de a 20 év már bőven letelt.
  • Hegi90
    Ja, az tényleg elég idegesítő, ha mondjuk be akarok kebelezni egy kisebb országot, de a szövetségeseim nem támogatnak (nincs CB-jük), akkor ezért az összes szövetségem felbomlik
  • Amergin
    Néha olyan dolgokat csinál! Most pld. nagy mozgolódás lett keleten: megnéztem a háborús összefoglalót és látom, hogy az Arany Horda betámadta Litvániát (aki nekem szövetségesem!!), de ő mégsem hívott hadba! (Nyilván be akar szopni a hatalmas túlerőtől) De viccen kívül: ez valami opció? Megint csak olyasmi, ami kizárólag a gépet illeti meg? Milyen jó lenne, ha én is megválogathatnám, hogy mikor hívok szövetségest a háborúba és mikor nem...
  • I.C.ram
    1650-ben járok, és az éves nettó profitom kb 1400 arany. Már kb nem tudok mit kezdeni a sok pénzzel :)
  • Amergin
    Ja, nálam minden normálon van. A szerencsés nép ki van kapcsolva, meg csak aranyból van infláció.
  • Amergin
    Nem adóból butuskák hanem kereskedelemből. Én is abból élek, plusz van saját CoT Szolnokon plusz Velencét is annektáltam, úgyhogy dől a lé without cheat. Szerintem ő is így csinálja: meg lehet csinálni! Havonta 60 körül van a bevétel (világelső), de én mindíg tartalékolok kb. 1000 pénzt, mert akármikor beüthet valami csapás és akkor nagyon-nagyon hasznos, ha van mihez nyúlni. Amíg nem nőtt nagyra a birodalmam a hadsereg fenntartáson is tudtam spórolni (levettem 0-ra), de most már állandóan van valami úgyhogy azon nem szabad spórolni.
  • kissssss
    valószínűleg azért nem fogadja el az ajánlatodat mert nem te üzentél neki hadat tehát csak Milánóval hajlandó tárgyalni a támogatókal nem.
    httt-ben már nincs ilyen gond.