11580
Europa Universalis III
  • Dvd90
    Egyébként meg ha erős flottád van, akkor célszerű lenne az is hogy a boszporuszra viszed(ahogy már előbb is írtam)aztán így a lenti seregek nem tudnak átkelni, aztán csak a 30 ezres európai hadtestével kell megküzdened, vagy akár felkelést támogatsz valamelyik anatóliai területén, hátha a 30 ezrest európai seregét küldi leverni, aztán akkor üzensz hadat és állsz be a boszporuszba, így gyakorlatilag ellenállás nélkül tudod megverni
  • LSSAHPAUL
    Az AI harcmodorát fejlesztették, de van egy módszer amivel így is szépen meglehet szivatni: az ai nem támad olyan provinciára ahol nem nyerne, sőt ha elindul és időközben erősítés érkezik (megint úgy látja hogy nem nyerne) akkor megáll :), egyszerű a megoldás, csalisereg(majdnem akkora mint az AI) és mikor már zajlik a harc akkor megindítani az erősítést.
  • hollófernyiges
    Rém egyszerűen és legálisan meg lehet nézni mekkora serege van a töröknek, a ledgerben ott van minden ország hadereje meg manpowere.
  • I.C.ram
    +3-as a stability-je, szóval csomószor megbuknak a kémek. Meg drága is. Csalni meg nem akarok. Inkább feltápolom a seregemet, aztán várok a megfelelő alkalomra. Az biztos, hogy nyugtom nem lesz addig, amíg a törökök a Balkánon vannak.
  • Lysandus
    Vagy mentsd le az állást, töltsd be, és lépj be Törökországgal szétnézni... Ez még kémbe sem kerül.
  • Lysandus
    Talán küldj be hozzá egy kémet. Abba a tartományba, ahol a fővárosa van, és nyomj a behatolás az adminisztrációba gombra. Ha sikerül te is látod amit ő, mekkora flottája, serege van, hol, merre mozognak, stb. Szóval eloszlik a fog of war.
  • LSSAHPAUL
    van egy módszer amivel meglehet gyengíteni az ellenfelet. Én a játék elején használom amikor olyan "mission"-t dob a játék hogy legyen pl ausztriától nagyobb seregem stb, szal sima felkelés támogatás össze vissza a területén :) sőt ha sok pénz van akkor egy területre 4 patriot lázadás és 1 sima lázadás :) ez kb 8000x4+6000=38k lázadó :) na ezt megpróbálja a gép és megfeleződik a hadserege, legrosszabb esetben nem tudja leverni soha és szét esik (ez történt szegény ausztriával a mostani gémemben, kivált belőle vagy 3 kisállam).
  • I.C.ram
    Hát nekem most van kb 50ezer katonám. De elég nagy az országom is már, szóval kell is.

Az Alpoktól a Fekete-tengerig, Kárpátoktól a Dalmát tengerpartig tart a birodalmam.

Viszont a törököknek csak az én határomon fel van sorakoztatva 30ezer embere. Képzelem, mi lehet a távolabbi területein (Júdeáig lenyúlik az országa).

Szóval félek betámadni.
  • LSSAHPAUL
    Nekem csak egy szövetségesem van a jó öreg erdélyi fejedelemség. 1435ben megnéztem hogy kié a legnagyobb hadsereg és enyém volt a 2.legnagyobb 54.000-el (első kína). Természetesen ez már túlzás :) én csak 35.000-est csináltam (egy északi,egy déli és egy nyugati hadtest a lázadások leverésére) csak amikor a patriot lázadók segítségével enyém lesz egy provincia ilyenkor néha megkapom a patriot seregeket ezért híztam ekkorára, de kényelmes mert most már 4 részre osztottam őket és elég csak 2 sereget összeolvasszak és leütök bármilyen sereget, special Burgundiával háborúzok, elhúzódik a harc mert közben még kb 20 ország megtámadott viszont békét nem köthetek (temészetesen komoly terület követelőst) mert akkor az infamy-m még nagyobb lesz :) igy is utál már mindenki.
  • I.C.ram
    Lengyelek és Milán(szinte egész É-Olaszország az övé) a két erős szövetségesem, de félek, hogy vagy elárulnak egy esetleges háborúban, vagy pedig mire leküldik a nagy seregeiket, addigra már Budán fog járni a török.
  • Dvd90
    Jaja a szövetség a legjobb modszer mindig kell legalább 1 jó szövetséges, hogy legyen esélyed tötkök ellen. Egyszer jáccottam 1-et, akkor végig volt legalább 1 jó szövetségesem ugy kb 1550-ig,akkor törökök nem támadtak be, pedig közben eljutottak az Északi tengerig. Aztán egyik szövetségesem lemondta a szövetséget, abban a pillanatban betámadtak törökök meg osztrákok is... nem tudtam folytatni a játékot...:S
  • I.C.ram
    Osztrákokat egy ügyes manőverrel végérvényesen elcsendesítettem. Bajorok betámadták őket, aztán én meg hátbatámadtam őket, mivel volt egy core-om Steiermark-on. Csak Bécsi, Ostmark, Tirol maradt neki.
  • Amergin
    Nem tudom, neked kell rájönni épp ez a szép a játékban
    Én pld. (szintén a magyarokkal) passzív vagyok (mer' olyan kedvem volt) Csak azt szerzem meg, ami csurran-cseppen a szövetségeseim indította háborúkból (konkrétan Besszarábia és erdély) a nyugatiasodásra gyúrok, ha minden igaz 10 éven belül meglesz. VISZONT nagyon ügyelek rá, hogy nagyon jó viszonyban és lehetőleg szövetségben legyek az osztrákokkal és vagy a lengyelekkel vagy a litvánokkal, hogy egy török támadást ki tudjunk védeni (egyesült erővel jó esélye van) Ugyanez a módszer mentette meg az országomat, amikor az Arany Horda betámadta Erdélyt még dúrvább sereggel, mint a törököknek van Szövetségeseim segítségével döntetlenre hoztuk a meccset. Míg én erősödöm és fejlődök, az ő birodalma kezd szétesni és állandóan csak lázadnak benne a népek: most az foglalja le...
    Jó ez a játék, na
  • I.C.ram
    Kezdtem egyet Magyarokkal. Sikeresen megszereztem a Balkán nyugati részeit + román területeket, valamint az osztrák aranybányákat és Szlovénia környékét. Viszont a törökök nagyon bedurvultak, és hatalmas seregeik vannak. Mi a taktika ellenük? Lett volna egy tökéletes időzitésű hadjárat, mikor a török csapatok kismillió másik országgal hadakoztak, de pont nem volt királyom, így nem tudtam hadat üzenni sem. :( Most meg nagyon bebetonozta magát.
  • Dvd90
    Annyi, hogy miután valaki védelmező lett aszem 24 hónapig nem lehet leváltani(talán kivétel asszem a háborúvesztés) és utána bármely nagyobb presztízsű állam megkaphatja olyan 200-500 arany közöttiu áron
  • LSSAHPAUL
    Javítsatok ki ha rosszúl tudom, HTTT-ben úgy van hogy bármikor lelehet váltani a jelenlegit ha több prestige-ed van. Nemrég gondolkoztam rajta de sokaltam a kb 250pénzt amit bekell fizetni, meg enélkül is tudnák bármikor holy-war háborút indítani a golden horde ellen.
    Ami biztos hogy átváltani a fenti pajzsmenüben a vallás ikonra(kereszt) katt és ott jobb klikk a jelenlegi védelmező "pajzsára". Ha nem történik semmi akkor nem válthatod le valamiért :)
  • lexlutor
    sziasztok,
    h lehetek a hit védelmezője? mert az látom a papávalasztasi menüben h aktuálisan kicsoda. azt is olvastam valahol, h csak úgy lehet elnyerni, ha az aktuális hordozója csatát/háborút veszt a hitetlenek ellene. de ha ez megtörténik, hol kellene megjelennie, hol keressem?

Köszi!
  • hbence94
    Az előző probléma megoldódott, de lett egy új: letöltöttem a 3.2-es patchet és a nyelv magyarról átváltott lengyelre (3.1-es eddig is megvolt).
  • Amergin
    Lehet, hogy régről királyi frígye volt Szerbiával(?) nem tom, csak találgatás...
  • Amergin
    Kösz a segítséget én voltam a béna természetesen működik a csúszka csak az a jobb klikk nem volt nyilvánvaló...
  • hbence94
    Nekem az lenne a kérdésem, hogyan lehet interneten játszani?
  • I.C.ram
    Lehet, a vallás miatt.
  • LSSAHPAUL
    Nekem is lenne egy kérdésem, eddig úgy néz ki szerencsém volt, de beütött a gebasz: Játék eleje óta azt csinálom hogy kémekkel patriota lázadás szitok a szomsédos provinciákon és igy kaptam megfele mindet sőt volt úgy hogy egyet megkaptam és átment a köv országra és azt is :) de most bessarábiában csináltam minden ment ahogy kell (3 patriot sereg pillanatok alatt leverte és megostromolta a provinciát) de a SZERBIA!!! kapta meg Bessarábiát!!! Miért? Mért pont egy viszonylag távoli ország akinek köze nincs hozzá :p (httt a játék)
  • kissssss
    ez addig fog így maradni amíg el nem éred a +3 nekem -3 kellet feltornáznom magam maxra hogy engedje állítani a csuszkát.
  • I.C.ram
    most mondom, hogy jobb klikk a csúszkára.........
  • Amergin
    Nyugtassatok meg hogy "csak" bug...
    Egyébként visszatöltöttem az állásom egy másik néppel, akiknek szintén 1-es a stabilitásuk és nekik engedi a csúszkát változtatni...
  • geo91
    alapjátékhoz elég feltenni az 1.2.1-es patch-et és utána a főmappában a settings nevű fájlban átírni az englist-t swedish-re. igen, swedish-re. :D
  • Amergin
    Azt írja, hogy: "3-as stabilitási szintnél még mindíg folyik befektetés..." közben meg 1-es a stabilitásom
  • I.C.ram
    *csúszka
  • I.C.ram
    jobb gomb a csuszkára... Ha +3-ason van, akkor nem lehet változtatni rajta eleve.
  • Amergin
    Az, hogy "befagyott" a stabilitás csúszka merőben új volt nekem. A játék elején engedte változtatni, most már nem engedi. Roppant idegesítő. Ez mitől van?
  • Magic Boy
    Geo képén Magyar a játék.

Honnan lehet Magyarítást letölteni?
  • ACi000
    Igen, a fővárosod(Velence) legyen HRE tag provincia
  • lexlutor
    +kérdés: ha az a perverzióm a velencei köztársasággal leheteg hre tag?
  • lexlutor
    Hello,
    ha jól tudom a vazallussá tett államok sarcot fizetnek. hol lehet megtalalni h melyik mennyit fizet nekem?

Köszi!
  • LSSAHPAUL
    A génállományától, esetleg rossz életvitel, Dr Czeitzel-t kéne megkérdezni ;)
  • I.C.ram
    Jó, de a weak mitől van? Mitől függ, hogy Strong v. Weak a trónörökös?
  • LSSAHPAUL
    Csak tippelni tudok, nagyon fiatal, vagy "weak". Nekem is visszaesett ez 100% ról 25-re mikor magyaroszágot Empire-re változtattam 1420-ban :)
  • I.C.ram
    Mitől csökken a legitimacy? 100-as királyom meghal, aztán valamiért a következő király már csak 25%os.
  • tttttom
    Zsugmund