11580
Europa Universalis III
-
reywind #5180 Igen.
Nálam az volt, hogy valamelyik provinciánál kívül esett vagy rossz pozícióban volt a city/trade/manufactiry/port/Unit koordináta.
Valamelyik patch valamikor javította és csak bizonyos országokkal való kezdéskor jött elő. -
Swarczi #5179 Sztem nem előfeltétel a core provincia v az azonos kultúra ahhoz hogy a lázadó csapatok által meghódított területek átálljanak hozzád, elég ha csak egy provinciából áll az adott nemzet, és a patriótákat támogatod. Nekem négy kis államot hódított meg 1 patrióta hadsereg(az államok egymás mellett voltak és a patrióta sereg lázadó/brit zászlóval rendelkezett).
Más: Másnak nem volt olyan problémája hogy nem működött a mentés? Mármint betölteni betölti, de két-három nap elteltével kidob az asztalra hibaüzivel? -
Pityuládé #5178 Dvd90
Nincs msn-em xD. Vagyis volt, csak azt úgy alapból nem használtam. Megadom az e-mailemet, jó? -
pecaboy #5177 Land forcelimit: ennyivel lesz több a szárazföldi regimentjeid megengedett ("támogatott") száma. Fölé is mehetsz, de akkor extra pénzt kell fizetni a fenntartásáért. "Párja" a naval forcelimit, ami a hajók "támogatott" számát jelenti.
A technology cost gondolom minden techre vonatkozik, a különböző tech cost modifierek meg egy-egy techre. Tehát sztem semmi különbség nincs, csak az egyiknél külön-külön írják a techekre a módosítót, a másiknál meg egyet írnak az összesre.
Merchant chance az akkor érdekes, mikor van legalább egy üres hely az adott központban. Minél nagyobb, annál biztosabban bekerül a kereskedőd erre az üres helyre. A compete chance sztem sokkal fontosabb, mert ez akkor játszik szerepet, ha tele van a központ és ki kell valakit ütni a nyeregből ill. ha másik kereskedő akarja a tiedet elzavarni.
Az utolsó kérdésedre nem tudom biztosan a választ, de sztem véletlenszerűen sorsolja ki a gép, hogy kivel kell összemérnie az esélyét a kereskedődnek a bent lévők közül. -
gatoth #5176 Elég régóta játszok már az EU3-mal, de van 1-2 dolog, ami még most sem tiszta, és mivel egy részéről volt itt szó az előbb, így gondoltam kérdezek párat.
Először van ez a grand army idea. azt vágom, hogy a national conscript vagy mi 50% manpowert dob, de ez a 33% land forcelimit mit takar? ennyivel több katonát tudsz állomásoztatni egy tartományban anélkül, hogy egy helyben állva lemorzsolódnának?
Másik, az ideák alatti csúszkáknál van a serfdom free subjects.. és a FS felé tolva különböző tech cost modifierek vannak.. mármint minden techre. Na a cost modifiert mi különbözteti meg az innovative vs narrowmindednél látható -10% technology cost-tól? semmi, csak máshogy írták, vagy van különbség?
és a harmadik hasonló lenne: compete chance és merchant chance. lefordítva esély a versenyben, és a kereskedők esélye. különbség? mindkettő a ker.központokban számít, mikor versenyzel a helyekért? és még a ker. központhoz: ha nincs free slot, de küldesz kert, akkor mindig a legkisebb eséllyel rendelkezővel fognak versenyezni?
Köszi előre is. -
Dvd90 #5175 ui: mondjuk ami még durva volt az a vallás... 3 napba tellett, hogy sikerüljön megjelentetni a vallásom "logó"-ját, ott ilyen alpha-channelt kell babrálni a képszerkeztő programmal....szal mire rájöttem h mi az az alpha-channel, meg mire megtaláltam a photoshopban elment egy ki idő, meg néha az asztalnak is fájt amikor nem sikerült -
Dvd90 #5174 szia
Irj te is egy privát üzenetet az msn címeddel, mer ide leírni elég nehéz, elég hosszú folyamat, meg az is kérdés h eventeket, meg decisionokat is akarsz e meg stb
-
Pityuládé #5173 Sziasztok!
Dvd90: Megkérhetlek, hogy nekem is leírod, hogy hogyan lehet "országot gyártani" AZ EU-ban? Hálás lennék érte.
Előre is köszönöm! -
#5172 -
geo91 #5171 dettó :D -
kissssss #5170 én már feliratkoztam a csatornára ez most már végig nézem. :-DDDDDD
LSSAHPAUL na igen szerencsétlen kölök pont a legnagyobb szívást választotta az arab országok közül,az ilyen törzs szövetség meg hasonló formái csak szívatásnak jó több a hátránya mint az előnye minden egyes uralkodó trónra lépésekor kismillió lázadót kell leverni és még a legitimitást is helyre kell állítani kész agyrém.
-
#5169 :) Szerencsétlen másik srác amúgy se csinált egyebet mint a lázadóit írtotta a mamelukosnak, legalább vége lett a szenvedésnek. -
geo91 #5168 és megint :DDDDDDDDD
8:15-től
-
geo91 #5167 aztakurvaélet :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDASDASDASDASD -
kissssss #5166 jaajjj gyerekek mit találtam
giga mega ragequit
http://www.youtube.com/user/TheBlackworth#p/u/3/Zb8ZMJEDYZU
http://www.youtube.com/watch?v=QLBN4N8fPwU
én már sírva gurultam a földön a röhögéstől igazi gyöngyszem. -
kissssss #5165 300 dukát a minimum -
pecaboy #5164 (Én magyarokkal Raguzába szoktam rakni, az elég jó hely.) -
pecaboy #5163 Trade center: a national focusodban kell h legyen a tartomány, utána kb. 500 pénzért felhúzhatod. Az ikonját megtalálod, ha kijelölöd a tartományt. Ha jól tudom, elég jó bónuszokat kapsz, ha tengerpartra rakod, szóval oda érdemes, és az sem árt, ha core-od van rajta. A közelebbi trade centerekből fog kivágni magának egy szeletet a kereskedelemből, ha ez az érték nem elég nagy, akkor nem lehet megcsinálni. -
Andorjan #5162 Megpróbálom, köszönöm! :)
A végén még pont szorgalmi időszakra javul meg, aztán júniusban meg majd szorul a hurok :D -
Dvd90 #5161 Szia
Ha úgy érted h a kultúra a te országodé legyen akkor mindenképpen meg kell várnod hogy core legyen a provinciád, tehát minimum 50 év, utána meg vagy settlement policy decisionnal kb 10 év után, vagy bízol a itkább ranom eventekben.
Országot már készítettem szal ha akarod írd privátban az msn címed és segíthtetek. -
Mikike94 #5160 Hello. Lenne két kérdésem és egy kérésem.
Először is hány év kell hogy megjelenjen egy nemzetség egy területen?
Hogy lehet kereskedelmi központot készíteni?
És a kérésem hogy valaki segít e egy országot a Dunai Föderációt elkészíteni?
Gondoltam úgy mint Britanniát. -
pecaboy #5159 Ez érdekes, nekem is Win7-em van, a mentés mappája mégis a DW-n belül a "save games", azaz nincs vele gondom. 10-20 megás fájlméret sztem normálisnak mondható, én 1580 körül járok és a mentéseim 20 megások.
Amit javasolni tudnék, hogy játssz rendszergazdaként (már ha van hozzá jogosultságod :)) . -
Andorjan #5158 Manuálisan tudok menteni, olyankor nem is dob ki, a winyón van vagy 100 gb hely. Más kérdés, hogy a win7et úgy megcsavarták, h a mentéseket nem simán a programfiles/játékmappa/savegames-be, hanem a felhasználók/user/appdata/local/virtualstore-ban lévő progfiles/stb-be rakja. Lehet, h itt van valami file-méret korlátozás? Mert az autosave mérete már 2év után is 10 mega (bár az in nomine mentései is ide mentek, és ott ment a dolog egészen 100 évig és ott is előjött ugyanez, h a hónap végén kidobott, a mentés mérete pedig 19 mega körül volt)
Egyébként az írásvédelem pakliban lehet, mert ha a c-n ügyködök, mindig kér rendszergazda-engedélyt. De ha ez lenne a baj, akkor már az első autosave-nél kidobna, nem?
LSSAHPAUL: Hát igen ez már a 3. verzió, és már ehhez is nagyon sokat gúgliztam és ugyanaz a helyzet. A végén még rávesz ez a játék h megvegyem eredetiben, mert többet látok benne, mintsem hogy egyszerűen kidobjam.
Köszönöm a segítségeteket, de attól tartok valami más lehet a gond. Egyéb ötletek? -
kissssss #5157 be lehet állítani hogy félévenként vagy év végén legyen auto mentés -
#5156 hmmm jó ötlet! tényleg lehet hogy kevés a hely a wincsin.
Andorjan: az én tippem az hogy töltsd le újra de ne ugyanazt lehetőleg. -
pecaboy #5155 Alapértelmezés szerint, ha jól tudom, éppen hónapváltáskor van automentés. Tudsz menteni manuálisan? Ha nem, akkor valami írásvédelem okozhatja a gondot, vagy kevés a hely a winyón, stb. -
kissssss #5154 nem -
Andorjan #5153 Hát ezt már kezdem nem elhinni... csomószor újraraktam a játékot, 3 féle verzióját (ja, igen, kövezzen meg, akinek ez nincs ínyére, de nem eredeti. De ha ez lenne a baj, akkor arra gondolom már többen panaszkodtak volna ott, ahonnan leszedtem és nem.); és továbbra is az a baj, hogy hónapváltás lenne épp és kidob. Próbáltam azt is, hogy átírom a dátumot februárról márciusra, de persze nem működött. Kezdtem újat is és onnan is kidob.
valaki hallott már hasonlóról? -
pecaboy #5152 Apropó: arra vigyázzatok, h ne töltsetek vissza játékból, hanem előtte lépjetek ki. Van egy bug, ami miatt visszatöltéseknél állandóan nő a mentés mérete, az achievement-eket ugyanis állandóan duplázza, így a végén már több száz megás fájlokat kezel a játék, ami játszhatatlanra lassítja. Van egy viszonylag egyszerű megoldás a már nagy fájlok "lefaragására", ha vkit érdekel, leírom. -
pecaboy #5151 Én a DW-t más könyvtárba raktam, mint a játék többi részét, és engem nem szokott kidobni. Pontosabban csak egyszer, mikor Magyarországgal véghezvittem az utolsó imperial reformot is (összeállt a HHRE, azaz a Holy Hungarian-Roman Empire) :D De kilépés-visszatöltés után simán ment tovább. -
pecaboy #5150 Direkt írtam, h "összesen", tehát az első variáció: ha neked minden 20, neki meg minden 25 (sőt, akár 24, mivel 5 technológia van, 5x4=20), akkor mennie kell. De ha egyébként mindenben azonosak vagytok, csak neki az egyik techje 40, neked meg 20, akkor is jó.
Elég, ha akármelyik ilyen latin tech ország bármelyik tartománya határos a te országod bármelyik tartományával, core sem kell rá se neked, se neki. Illetve akkor is határosnak számít ilyen szempontból, ha ugyan tenger van a két tartomány között, de egyikből a másikba hajó nélkül át tudsz menni, pl. a Márvány-tenger két oldala Bizáncnál. Ha csak hajóval lehet átmenni, akkor nem számít határosnak, illetve a határos kolóniák sem számítanak annak.
Azt mondjuk én sem tudom, hogy egy adott országnak kell ennyivel fejlettebbnek lennie, vagy több különböző országból is összeadódhat. Pl. a csehek tízzel jobbak nálad land techben, az angolok meg tízzel jobbak navalban, mindketten határosak veled, akkor vajon teljesül-e ez a feltétel vagy sem? -
fuzesi12 #5149 tehát ha pl: az összes technológiám 20, bohemiának pedig az összes technologiai szintje 25 akkor mehet a westernisation? vagy valamelyik tech ben kell 20 szinttel nagyobbnak lennie? -
Andorjan #5148 Ja, tényleg, rosszul emlékeztem, tényleg patrióta kell...
Na már csak azt mondja meg nekem valaki, hogy a dw miért dob ki folyton? win7em van (64 bites), vas biztos megvan hozzá, többször újraraktam a játékot, meg új játékot is kezdtem. Telepítések után am kiírta mindig, h valszeg nem megfelelően lett telepítve, és ha azt mondom neki, h rakja újra ajánlott beállításokkal, akkor is ugyanez. -
pecaboy #5147 A viszony nem számít.
Divine Windben és HTTT-ben (azaz a két legújabb kiegészítőben) 20 szintnyi tech különbség is kell egy szomszédos "latin" országhoz képest. Ha pl. a szomszédos Csehország összesen legalább 20 tech szinttel fejlettebb, mint te, akkor megteheted.
http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Westernisation -
pecaboy #5146 Ahogy korábban kissssss leírta, a nacionalisták saját országot akarnak létrehozni. Akik hozzád csatlakozhatnak, azok a patrióták (ha core-od van az adott tartományban ill. ha a kultúra stimmel).
Pisa (ejtsd píza! :D) véleményem szerint teljesen más okból lett a tiéd. Ahogy írtad, császár vagy, és így látszólag minden ok vagy figyelmeztetés nélkül időnként kapsz a Császárságból területeket, ezt én is tapasztaltam, nem kellett hozzá patronált lázadó. -
fuzesi12 #5145 hai
a magyarokat akarnám nyugatosítani.
a centralisationom -2, az innovativ -5, bohemiával(szomszédos nyugati királysággal) 200 a viszonyom, a stabilitásom évek óta 3,az uralkodóm adminisztrációja 8, nincs semmi westernization elleni lázadási effekt.
mi kell még? :s -
#5144 Átírhatod, de nem lesz benne köszönet :D magyar lesz igaz, de sok minden helyett meg valami "hibaüzi" lesz hogy nem találja a szöveget. -
#5143 Meg tudja mondani nekem valaki, hogy a STEAM-es verziót lehet-e magyarítani? Itt is elég a settings.txt-t átírni? Vagy ehhez más kell? -
Andorjan #5142 Igaz, az AAR-es srácnak Ulmmal valszeg ezért megy annyira ez a nationalistes, mert azonos kultúra, erre nem gondoltam. Pisa meg esetleg azért, mert én vok a császár + szerencse (mert kidobott a játék és régen volt mentés - másodszorra csak nem akar csatlakozni). -
#5141 ööö én is nagy híve vagyok a lázadó támogatásnak, de ha se kultúrád nem egyezik, se core-d nincs rá akkor nem értem miért várod hogy tehozzád álljon át? (Pisa-t hogy sikerült? hmm érdekes)