11580
Europa Universalis III
  • pecaboy
    Hopsz, most látom, h van embassym, ezek szerint éjszaka részegen építettem egyet Bocs a fölösleges postokért.
  • pecaboy
    Töröltem a map cache-et is, de semmi, még mindig nem tudok embassyt építeni
  • pecaboy
    Nem tudok új embassyt építeni :( Már visszatöltöttem a játékot vagy 3x, de nem jó :S Hülye bug.
  • pecaboy
    Hát ja. Jobb játékban háborúzni, verekedni meg népet irtani, mint a valóságban :) Mert a valóságban a háború bizony sz*r dolog, és nem olyan hősies nyomulás, mint mondjuk néhány filmben.
  • tttttom
    Jól van bocs elírtam a szót. :D Mondjuk én nem mindenáron arra törekednék, hogy kiirtsak mindenkit...Csak arra, hogy kussoljanak a taknyok vagy a 10%-ok nem éri meg a holnapot. :D Én ilyen típusú népirtásra gondoltam. Akinek meg ez nem tetszik, hogy vannak ilyen elvetemült emberek mint mondjuk én az/ok költözzenek le a busmanokhoz Afrikába. Meg lehetne az ilyen népeknek egy AI-ja, hogy most kussoljak vagy támadjak amikor megvannak hódítva. Oszt legalább realisztikusabb lenne. Mert akik létszámilag kevesebben vannak nálad azok nem rinyálnak és beolvadnak önként. Akik meg sokan azok esetleg fellázadnak. :)
  • pecaboy
    Magda mundi? :D Ha exterminationt olvastál, akkor az az lehet; "extermation" olyan nem nagyon van, ha lenne, akkor kb. "korábbi melegítést" jelentene :) (Mint ahogy nem termátor az a bizonyos kiborg, hanem terminátor :))
  • tttttom
    Mondjuk én olvastam múltkör azt is a magda mundi 2-vel kapcsolatban, hogy lehet majd a népet jó okkal kiirtani. Már alig várom. :D Vagy lehet, hogy rosszul olvastam az extermation szót? :D
  • tttttom
    Mondjuk ja ki nem szarja le, hogy ez a mod hasonlít egy picit a Vicky 2-re szerintem is...A jogvédők bekaphatják a golyóim amúgy meg. :D
  • pecaboy
    A mostani eset viszont teljesen más... Ki nem sz*rja le, hogy egy ingyenes mod kicsit "hasonlít" a Vicky2-re? Sok játékban csináltak már ilyen-olyan modot, pl. Középfölde mod, Star Wars mod, ésatöbbi, akkor azokat is lehetne csesztetni.
  • pecaboy
    Nem pont erre gondoltam, inkább arra, hogy a hasonló dolgoknak legyen némi alapja is, illetve ne irányuljon a játék vagy mod célzottan ilyesmire. Pl. a játékban ne az legyen a felállás, hogy vannak mondjuk a jó keresztények meg a gonosz zsidók és a feladat se az legyen, hogy irtsd ki a gonosz zsidókat, különben nem nyerhetsz :)) Persze ez csak egy elvont példa. Saját magának az ember olyan modot csinál, amilyet akar, de ha terjeszti, akár ingyenesen is, alapja kell hogy legyen annak a sztorinak, játéknak, amit csinál és közszemlére bocsát. Szerintem.

Az más kérdés, hogy LEHETŐSÉGED van itt-ott népirtásra és hasonlókra is (pl. a Divine Windben van a sokat említett settlement policy, amivel tkp. ráerőlteted a kultúrádat egy másik tartományra, amolyan erőszakos asszimiláció), de ez ne legyen kötelező, ne ez legyen a fő cél, ami nélkül nem nyerhetsz, ne erről szóljon a játék. Vagy ha mégis, akkor legyen történelmi alapja.
  • tttttom
    "Kivéve extrém eseteket (nyilván nem csinálunk horogkereszt alakú provinciákat meg "öljük le az xy nemzetet" jellegű scenariókat)."

Bocs, de én az olyan játékokat bírom, ahol az idegen népességgel azt csinálok amit akarok. :D Ha szar napom van és kárörömöm van, hogy a másik népet kicsit megszopassam akkor miért ne irthassam ki mondjuk az adott provincia lakosságának 30-50-70-90%-át? :D Ja, hogy az népirtás...Én meg leszarom. :D Csak mondjuk okkal lehetne ilyet művelni, ha tegyük fel fellázadnak meg ilyenek akkor kicsit leaprítanék a népességből, hogy a lázadásoknak nincs sok értelme...
  • reywind
    Valójában nem a játékot veszed meg, hanem a használatának a jogát (egy használóra). Ha a játékot vennéd meg (ahogy a kereskedők teszik), akkor jogod lenne másolni.
    Ha viszont csak úgy ..jogmentesen... lemásolod, akkor szabadon terjesztheted, csak ne szólj róla a tulajdonosnak
  • Pityuládé
    Hát én beszarok... Szánalmas ez a "jogosdi". Ez egy rohadt mod! Nem húznak belőle hasznot! Akkor most az összes játéknál le kéne tiltani a Star Warsos modokat, mert jogsértés? Ez nevetséges..
  • pecaboy
    Egyébként ez hülyeség szerintem. Ha valaki megvette a játékot, olyan modot csinálhat, amilyet akar. Kivéve extrém eseteket (nyilván nem csinálunk horogkereszt alakú provinciákat meg "öljük le az xy nemzetet" jellegű scenariókat). De ezen kívül... Ha van valami hasonlóság egy korábbi vagy másik játék és a mod között, akkor az már törvénysértő? Mi van mondjuk más játékok (pl. Civilization) Gyűrűk ura modjaival? Ez nekem magas...
  • pecaboy
    Idióta jogok meg miegymás miatt, úgy tűnik, tényleg felfüggesztve...

A fejlődés gátja, avagy haladás kerékkötője :(

"Well this mod breaks a ton of copyright infringement laws. Not only can't you just distribute the entire game directory, you also shouldn't use Vicky 2's map files in it without permission. The legal way would be to require owners of Vicky 2 to copy over their map files to their EU3 directory, then provide whatever files you need to make that work."
  • reywind
    Ez lett belőle...
    Leállítva, legalábbis egyenlőre.

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?527352-Terras-Vincere-0.1-Beta/page2
  • reywind
    Keresgettem, de nagyon úgy tűnik, hogy az a mod egy picit elakadt...
  • Petiii94
    Várom ezt az új modot aminek a képét linkeltétek:)
    Mi lesz a neve??? A tartományokra nem lehetne írni nekik ,hogy kicsit korigáljanak???A másik meg ,hogy ha még nincs meg ez a mod mikor jön???
  • pecaboy
    hehehe
  • kissssss
    ennek bedőltél
  • pecaboy
    Jaaa :(
    Ha a Chronicles-re gondoltál, akkor ne várj sokat :( Csak az eddigi kiegészítőket rakták bele. Eu3 Complete Remix...
  • pecaboy
    Ejha! Van vmi neve? Mondjuk guglin biztos ki tudom keresni :)
  • kissssss
    jön az 5 kiegészítő az eu3-hoz kíváncsi vagyok mit passzíroznak bele.

• pecaboy
    Én nem ügyködök, csak támogatok itt(-ott), és élvezem a munkátok gyümölcsét :D Amúgy meg ami kérdésre van válaszom, arra válaszolok, de a modoláshoz sajna nem értek.
  • Pityuládé
    Mindenkinek mag kéne adnia amúgy az msn-jét, aki ezen a modon ügyködik, mert ezen a fórumon nem tudunk gyorsan haladni.
  • Pityuládé
    Nem.
  • Andorjan
    Csináltam már világbirodalmat eu3-ban, aztán inkább elengedtem mindenkit vazullusként, úgy valahogy jobban nézett ki.
  • Trantorius
    6820 - Ez valami mod ahoz hogy az EU3-ból átlehessen vinni menéseket a V2-be?
  • reywind
    Akkor jöhet. Módosítunk.
    Már csak azt kell eldönteni, hogy a gagyi Zsigmond által elbaszott Magyarorszából milyen decisionokkal csinálunk űbernagyhatalmat...
  • pecaboy
    Hasonlóan gondolkodunk :) Az előző hsz-t reggel írtam és most küldtem el :S
  • pecaboy
    Igen jó lesz ez a térkép-mod! Bár még nincs kész. Pár megjegyzés:

1. Magyarország nyugati határa így kicsit furcsán fog kinézni, lásd a belinkelt topik második oldalán a képet országunkról. Mert ugye Eisenstadt tartomány történelmileg a miénk volt, viszont Varazdin és Eisenstadt között így lesz egy "betüremkedés" Maribor tartományban. Persze ezt nemigen nagy probléma korrigálni picit.

2. A kapott alap infamyt a tartományok elfoglalásáért ezután sztem legalább a felére kellene csökkenteni (de akár 1-re se lenne hülyeség, a 4 helyett), mivel ugye így sokszor annyi tartomány lenne, mint az eredeti játékban.

3. A tartományok victory value értékét szintén korrigálni kellene. Értsd: eddig az volt, h 100%-os győzelmet arattál, és ezzel meg tudtál szerezni mondjuk 4-5 jó nagy tartományt. De ezzel a sok tartománnyal az a 4-5 kicsi nagyon kis "jutalom" lenne egy totális győzelemért. Bár ezt a victory value-t lehet automatikusan számolja a program (nem tudom), a tartomány értéke alapján; utóbbi esetben semmi gond, mert nyilván a moddal minden tartományban kisebb lenne a lakosság, adó, termelés satöbbi, így kisebb a "győzelmi értéke" is.
  • Pityuládé
    definies fájlnál van.
  • reywind
    Persze ha valahol lehetne állítani a provincia warscore-ját, akkor megoldható lenne.
  • reywind
    Jó persze picit túloztam, de kell, hogy megértsétek...
  • reywind
    1, a Viktoria II map-ja nem fedi megfelelően a vármegyéket.
    2, a trade_goods biztos, hogy rossz és biztos, hogy nincs aranybánya.
    3, a base_tax, manpower biztosan rossz.

Bár én nem a hódítos politikát folytatom, de a játék szempontjából az Ottomán birodalom és Oroszország az 1900-ra sem fog összejönni, mivel egyszerre max 2-4 provinciát tudnak majd magukhoz csatolni, mondjuk 240 provinciát maximum, ha állandóan csatáznak. MO, ha korrektek akarunk lenni, akkor 80 valahány provincia... el se tudja foglalni a török.
  • Pityuládé
    Átszerkesztés alatt mit értesz?
  • Pityuládé
    Akkor majd azt is át fogjuk állítani :P
  • Lysandus
    Szerintem az alapvető dolgokban egyetértünk. Tény, hogy egy csomó elhallgatás, félreértés, szándékos félremagyarázás súlyosbítja a múltunk megismerését, és épp emiatt nagyon nehéz és fáradságos munka annak felderítése, hogy valójában mi és miért történt.

Egyébként anno a románok származására volt egy érdekes felvetés, amire a mai napig nem érkezett érdemi válasz. Az eredeti román nyelvvel - nem a jelenlegi mesterséges konstrukcióval - egyező helységnevek vannak Bulgáriában a Rodope hegység egyik oldalán.
  • reywind
    Figyelemre méltó térkép (biztos, hogy át kell majd szerkeszteni, hogy MO korrekt legyen, de sebaj). Viszont az esszenciális problémámat nem oldja meg... ráadásul, mikor foglalsz országot, akkor 4-5 provincia már eléri a 100-as limitet, vagyis a legkisebb országokat sem tudod majd annektálni.
  • Skorzeny8814
    Sziasztok! Tudna valaki segíteni nekem? Szeretnék létrehozni egy "új" nemzetet. Letöltöttem a Rising nations 1.4 modot, amiben egészen napjainkig el lehet ugye menni. Namost azt szeretném megvalósítani, amit a mod készítője a németekkel kapcsolatban (pl.: saját zászló a harmadik birodalomnak, a német császárságnak, az NSZK-nak, NDK-nak stb..., és hogy államformától függően "új országom" lehessen, szintén mint az előzőeknél) csak Magyarországgal. Tehát csak létre kell hoznom a fájljait a különböző magyar államoknak, de ehez kéne egy kis segítség. A német, brit, francia államok fájljait megtaláltam, és nézegettem is erősen, de nem jutottam semmire amikor sajátot próbáltam gyártani :(