11580
Europa Universalis III
  • reywind
    Vagyis 8 provincia az ahonnan Magyarország e szerint a mod szerint kap bármit is (a többi nem core, vagyis csak 10% jön). Ebből fele 3/2, fele 4/2. Egyszerű számítással kitalálható, hogy a nagy és erős országunk havi jövedelme valahol 6 és 8 között van... ebből hatalmas hadakat lehet ám összehozni, bár gáz, hogy a limit az kb 10k ember...
  • pecaboy
    Ja, értem... Jó izmos
  • pecaboy
    1399-től kezdődik a játék, akkor csak a XV. századra (1400-as évek) alakulhat ki így a "játékbeli" Trianon. Vagy a mod korábban kezdődik?
  • reywind
    Tax/Manpower
  • reywind
    Nincs valakinek CD key-e, mert ilyenkor szivesen beírnék...
    ÖÖÖ eredeti gémem van csak a magyar fordítás végén nincs ott a key, mint ismeretes....
  • pecaboy
    4/2 és 3/2? Ezt mire írtad?
  • reywind
    Actualy XIV.
  • reywind
    Rád fog szavazni.
  • Trantorius
    Ha egy választó fejedelmet Vazallussá teszek az onnantól kezdve mindenképp rám fog szavazni vagy "csak" azt a +250 pontot kapom meg, amiből ha kifutok(Infany miatt) akkor ugyan úgy másra fog szavazni ha vele jobban megvan?
  • pecaboy
    Akkor ez egy vicc... A XV. századra modellezik Trianont.
  • pecaboy
  • reywind
    És még egy kedvesség. CSAK A MAGYAR KULTÚRÁJÚ PROVINCIÁK CORE PROVINCIÁK...

ööö mondhatnám az egészre, hogy egy antimagyar halom szar?
    Ha utálod a magyarokat és élveszkedni akarsz rajta, akkor töltsd le és játsz. Ja mindegyik magyar provincia 4/2 vagy 3/2... erős ország jepeee...

gratula..
  • reywind
    Tényleg nem is említettem... az.
  • pecaboy
    5874-ről (a még nem egyesült Japán elleni harc) senki semmit nem tud?

Más: a perszonálunió utáni inherit az csak nemcore tartományokat adhat, vagy néha core-t is? Eddig csak Portugáliát és Moszkvát inheritáltam, egyik se adott core-t :( Bár mindkettő elég gyorsan került hozzám. Azt vágom, hogy HRE-n belüli inherit automatikusan core-t ad, ha mindkét ország HRE tag.
  • pecaboy
    Nem néztem utána ennek a modnak, de hab lenne a tortán, ha a felvidéki tartományoknak meg szlovák kultúrája lenne (1399-ben!)
  • reywind
    Továbbra is javaslom, hogy hozzunk össze egy saját normális, korrekt modot... vagy várjuk meg a Magna Mundi-t... talán az fog a legközelebb állni a valósághoz.
  • reywind
    Eszerint a map szerint igen érdekes formálya van Magyarországnak. Amúgy még Székelyföld (mert ilyen nevet adtak annak a régiónak, ahol a székelyek még ma is többségben vannak 90% fölött) is, de egész Erdély és a külső perem provinciák kultúrája román. Butaságot csináltak, mert a Bánság és délvidék magyar kultúrájú. A magyar kultúrát ezenkívül még a jelenlegi Magyarország területén található provinciák jelentik.
    A déli kárpátok meg szépen körülölelik romániát.
    Egyszerűen nem éri meg a fáradságot ez a szar... de sok sikert.
    Nincsen történelem. El lehet felejteni Mátyást és csak 1399-től lehet játszani.
    A készítő nyilvánvalóan román volt, mert szépen összehozta nagyromániát a többit meg leszarta.
  • reywind
    Hahahahahaha
  • reywind
    Letöltöttem az egyik bétát...
  • reywind
    A térképdarabka alapján, amit Magyarországról láttam lesz vele munka dögivel... mellesleg annak a neve, ha jól láttam Zhilina... logikusan két lehetőség van. Vagy marad Zhilina (fogalmam sincs, hogy az mi... de van, de letagadom) és szlovákok élnek majd ott. Vagy átalakul, s az új határokkal megkapja a Trencsén nevet, ahogy azt a vármegyét arrafelé hívják. A város egyébként Zsolna, de méretét tekintve a vármegye kisebb városkája volt anno, a városnév is majd Trencsén lesz. Továbbra sem tartom jó ötletnek azt a megalomán gondolatot, hogy ezer provincia legyen.
  • Trantorius
    Nagyon szépen meglett csinálva, gyönyörű! 10/10 hát még ha nem béta lenne..:)
  • Trantorius
    Sajnos én mindig az infaNYN SZOPOK KI:p

Ez már valami normális, működő változat? Befejezik majd vagy végleg megállt?
  • Pityuládé
    A kapcsolatodtól a császárral (jó ha szöviben ill. RM-ben vagy), a presztízstől és a legitimacy-tól, na meg természetesen az infamy-től :P
  • Pityuládé
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?521862-MPM-beta-*under-construction*-thread!

Niiiiiiincs baaaaaaaaj bééééébiiiii!!!
  • pecaboy
    Asszem 1600 (vagy 1550?) körül.

Ha kevés a választófejedelem, idővel egyesével újak jönnek a kiesettek helyére. Minél kevesebb választófejedelem van, annál nagyobb erre az esély. Asszem max. 8 lehet. Hogy mitől függ, hogy ki az új, azt nem tudom.
  • Trantorius
    Mikortól elérhető a Reformáció és a Protestáns hit?

Mitől függ hogy kik éppen a választó fejedelmek a HRE-ben?
  • pecaboy
    Nekimentem Tairának, ami ugye Japán része a Divine Windben. Elfoglaltam pár provinciát, de tárgyalni csak Japánnal (Kyoto tartományban) tudok. Hiába vertem meg Tairát, a Japán elleni warscore-om 0% és provinciát se tudok tőle kérni :(( Hogy lehetne megoldani ezt a problémát?
  • Mikike94
    Hello gyerekek. Csak egy egyszerű kérdés: Melyik város jobb? Bécs vagy Budapest?
    Amúgy úgy tudsz változtatni vallást: Út a vallás menü/panel és ott majd 1500 után. Poroszország létrehozása : http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Form_Kingdom_of_Prussia
  • Trantorius
    Ezzel most sokat nem segítettél.
  • Petiii94
    Fúúúúú!Neeee
    NAGGYON LÁMA VAGY:D
  • Trantorius
    Pl: Mi az Prusszia létrehozásánál a feltételek között hogy Reformed?
    +Hogy válthatok vallást egy országban?
  • Trantorius
    Szükségem lenne egy kis segítségre, Branderburggal szeretném létrehozni poroszországot, ilyet még nem csináltam, leírná valaki részletesen hogy mit hogyan tegyek az elejétől a végéig. Még a feltételeket sem nagyon értem..:S
  • Trantorius
    Hogy tudom kihozni az országom a vazallus államiságból(szép szó:P)
  • Trantorius
    Van olyan ország amivel Poroszországot vagy Németországot lehet létrehzni?
  • Trantorius
    Akkor mi lesz ezzel a moddal, végleg kampec, mert ha nem akkor várnék azzal a Hunyadi Moddal míg ez el nem készül...
    ( http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?519893-Victoria-II-map-based-EU3 )
  • Trantorius
    Magna Mundi működik DW-be? Ha igen melyiket töltsem le az oldalukról mert egy rakat fajta van...
  • Petiii94
    Kell a HTT-ree vmi patch????
  • Petiii94
    Nem tudom miért de nekem a magna mundi ultimate nem megy htt vel:(
  • pecaboy
    :D
    Nem, ezt általánosságban értettem, más játékoknál. Civ4-hez pl. van egy rakás mod.
  • Andorjan
    Lehet, hogy félreértelek, de van sw-mod eu-hoz?