Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

boldog szülinapot! <#pias>
megköszönném <#worship><#worship><#worship> legyen akkor benne minden 😊
Hegi90
xD
Ha gondolod, csinálok az enyémrõl neked torrentet.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

letöröltem már a gémet meg mindent... <#falbav> majd mindent leszedek újra...
Hegi90
Jah, hiányzik neki valami dll vagy mi a genyó, mi? Nekem is le kellett hozzá szedni, nem tudom, hogy mi az, de leszedtem és így már jó =).

Írdd le a nevét, és felrakom azt is.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

betöltésnél hibát észlel és kilép <#szomoru1>
Hegi90
Nem tudom, még nem próbáltam úgy, de gondoltam nincs vesztenivalód 😄

akkor ezt sima eu3-ra is fel lehet tenni? nem kell hozzá in és na? <#vigyor3>
na le is jött. köszi szépen! <#worship>
közben valamiért jó lett az elõzõ link most azt szedem fél perc és lejön.
Hegi90
Eddig nem volt vele probléma
katt

ne legyen a fájlnévben szóköz ha feltöltesz
Oops! (404)
We can't find the page you're looking for. Check out our FAQ or forums for help. Or maybe you should try heading home.
Hegi90
tess
majd szólj ha leszedted már, mert jó sok helyte foglal<#zavart1>

lenne egy kis problémám... újra fel akarnám tenni a httt-t, így feltettem az alap eu3-at, majd az na-t. de mikor az in-t tenném fel, kiírja, hogy már fel van téve így nem engedi feltenni. mit tegyek? próbáltam nem telepítõs in-t keresni, de nem találtam... :C
Lenne egy kérdésem:Miért fagy be az Europa Universalis III:Complet amikkor az alap játék simán ment?(de azt a "kezet" tudom mozgatni)
LSSAHPAUL
A badboy témában szakértõ vagyok 😊. (200 fölött volt kb 20 évvel ezelõtt). Elõszõr a tények:
Httt: a magas infamy legnagyobb velejárója az hogy évente csökkenti minden nemzet érted érzett alázatát, tehát ha nem javítol rajta akkor pár éven belül midenki -200-as lesz, ennek velejárói: vazallusaid elõszõr megszakítják a szövetséget, utána fellázadnak; az államok figyelemztrttnek majd hadatüzennek( ha egy is hadatüzent utána majdnemminden hónapban kapsz egy újjat). De szerencsével lehetnek békés korszakaid is, örülj neki. Természetesen nemhogy pápa nem leszel de még egy darab ilyen püspök vagy mi-d de lesz.
simaeu3: sajnos ha túlléped a limitet akkor itt szétesik az országod amiatt hogy többen támadnak meg mint amennyi diplomatát kapsz, szal ha megállás nélkül tudnál békülni akkor sincs esélyed, és a magas War wearniers miatt belsõ lázadások adják meg a végsõ döfést.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

I.C.ram
valamint csökkenti a legitimációt is, ami szintén növeli a lázadások esélyét.
Solten
"Mindössze a badboy-tól félek, hogy mi lesz, ha 30 fölé megy?"

Kitor a vilaghaboru ellened... <#alien> Azt hiszem ez (magas badboy) lazadasokat is hoz magaval, ami nagy terulet eseten kellemetlen.

Saor Alba

Az lesz<#nyes> Mindössze a badboy-tól félek, hogy mi lesz, ha 30 fölé megy? Most 24, de ha nekimegyek Kasztiliának (nyilván a csomó terület miat tteszem), akkor bõven 30 fölé fog menni<#shakehead>
Vajon fogok tudni kezelni egy ilyen helyzetet?

iSS!

Sziasztok, létezik a HTTT-hez mûkõdõ magyarítás, olyan mint ammi a Complete verzióhoz készült? Mert az az igazi...
<#gonosz1> Fasza!!! De én akkor is a spanyoloknak drukkolok. <#mf1> +Hajrá magyarok. <#eplus2>

Solten
Nincs mese, meg kell hoditanod most mar a vilagot... <#vigyor1> Es a magyar lesz az uralkodo arja nemzet... <#vigyor>

Saor Alba

A magyarokkal én is kolonizálgatok, de csak mellékesen, jobbszeretem elvenni a többiek kolóniáit, mint háborús jóvátétel<#eplus2>
Anglia összes karibi és dél-amerikai gyarmatát elvettem. Anglia nem ellenfél már és nincs is területe az "érdekszférámban", most már a spanyolok jönnek, mert utánam õk következnek erõben meg õk még nincsenek megtöreve és óriási gyarmatbirodalmuk van...
Az észak-afrikai terjeszkedés sem rossz, lehet hogy Tunéziával kezdem: a spanyolokkal szöviben vannak, így CB sem kell a spanyolokra<#vigyor1>
Nagyon feltáposodtam, az az igazság...
Jövedelem
Az új Európa = birodalom + vazallusok. Hiányoznak a képrõl a közép-amerikai és közép-afrikai gyarmataim.

iSS!

Solten
Franciak mas eset, naluk az a problema hogy a gyarmati feketek a munkas-rabszolga reteg, foleg gyarakban dolgoztak, az ipar leepulesevel / rabszolga-3-ik vilagbeli orszagba telepitese miatt, sokan az utcara kerultek. Erre jott meg a nyakukra "par" bevandorlo (szinten Afrikabol), szoval a sok millio munkanelkuli mit kezdjen a szabadidejevel? Autokat gyujtogat...
Nagy Britanniaban inkabb a rengeteg lengyel a "problema". Azert zarojelben, mert a ket kezuket osszetehetik hogy nem pl, a borsodi norvegok jottek helyettuk... Ugyanis kemenyen dolgoznak, adoznak, tisztak, nem szagosak (relative). Pakisztani/indiai/egyeb gyarmati nepek is vannak de ok tobbnyire a kajabiznicben utaznak, tehat ok is meloznak. Ja meg kisajatitottak a gyorsettermeket (max. a manager feher) meg egyeb aprobb muszaki boltokban is szeretnek dolgozgatni. Ja es a posta... <#vigyor> Postakon szinte csak arab melozik... (egy belvarosi egysegben egyszer ket skot volt a pult mogott azt hittem almodom hogy ilyen is van). A kezbesito viszont mindig feher. Hm, erdekes. Egyszer lattunk baratnommel egy fekete sracot, alig hittuk el.

Saor Alba

LSSAHPAUL
Bakker óriási harcokat vívok, sajnos egyre többet kell visszatöltsek amiatt hogy ne semmisüljön meg valamelyik 15k-ás seregem, mindenkivel -200 a viszonyom, az infamy "csak" 60 (30 a max) pedig már kb 20 éve egyetlen infamy-t se szedtem be, úgy békülök hogy az esetek 75%-ban nem kérek semmit (mert pénze nincs, és a core-okat meg egyebeket már rég elkértem valamikor, ugyanis europában már minden állammal legalább 2x háborúztam,természetesen sose vesztettem) de a mostani helyzet érdekes :p egyszerre megtámadott a török,a golden horda, branderburg és haverjai. Egyetlen dolog amiért nem adom fel az hogy nagyon jól haladok a kolonizációban, 1680-ban megvan a 4 legközelebbi sziget, így az europai államok még egy jó darabig nem fognak kolonizálni 😄 max afrikában.

a játék vége felé több dél amerikai és közép amerikai ország is megjelenik a térképen ugye van USA Mexikó haiti Venezuela Chile Argentína Paraguay és asszem még Uruguay.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

tanítanak külföldön is történelmet csak nem sok mindenkit érdekel egy agonizáló végletekig pesszimista önsanyargató nép mint mi.

azon sem csodálkozom hogy néhány embernek csak Lengyelországig terjed a világegyetem ezt a jelenséget félig meddig be tudhatjuk annak hogy nyugat európai országokban jó néhány fokkal jobban élnek az emberek (már aki) és a nagy harmóniában és kényelemben hajlamosabb az ember el kényelmesedni mind fizikailag de legfõképpen agyilag.
persze még ezer egy dolog közre játszik itt de inkább nem sorolnám fel nincs kedvem könyvet írni ide.

ja igen említetted a litván csajszit minap néztem egy videót Londonról youtube-on és London egyes részein már csak afrikai és kelet európai bevándorlok császkálnak jóformán heh hát igen valahogyan szinten kell tartani a népességet a növekvõ élet színvonal miatt a lakosság is el kezd csökkenni.
a franciáknak bele tört a bicskájuk ebbe a népesség növelési módszerbe kíváncsi vagyok hogy az angolok hogyan kezelik ezt a problémát vagy már ott is fel gyújtogatják az autókat?

Helló!
Nem is tuttam, hogy ulyen CB-k is lehetnek:Nationalism, Revolutionary war, Imperialism, Liberation.Ezt a Rev.France-val vettem észre.maradok Republic.léptetem ki a tartományokat a HRE-bõl, a királyságokat megbuktatom, úgy, mint késõbb a HRE-is meg fogom😊Csak a lázadások 😞
Very Easy Difficulty
Lgimitacy😞max/..)50/65
Igen útálnak.Dehát melyik király adta volna át önként és dalolva a koronáját.Még az Oszmánok is hadat üzentek.Ráadásúl Haiti meg független.Õt hagyom, mert szeretem az amerikai országokat.Vannak ilyenek is:
UPCA:ez mit jelenthet.Közép-Ameriában lehet "csinálni".Ez lehetne:United Pacific-Center of Armerica.(az angol tudásom közel van a 0-hoz)
CSA:Ez valami Amerikai Konföderált Államok.
Solten
Legjobb, hogy tegnap kerdezte egy litvan csajszi, van-e Magyarorszagnak tengere, mondtam, volt.. Aztan meseltem neki trianonrol, csak nezett nagyokat... 😊

Hihetetlen, kulfoldon nem tanitanak foldrajzot vagy mi?? 😊

Saor Alba

Solten
Hat ja, nekik megvolt mindig is a szigetuk, tojtak Europa tobbi reszere, csak nyug volt nekik. Szinte kulon kontinenskent kezelik magukat 😄D Jellemzo erre meg ma is hogy ha postazol valamit pl. Magyarorszagra az mar "overseas" meg continent 😄D (mintha masik kontinensre kuldened..)
Nem nyaljak ok senki hatso felet. Franciakat/nemeteket/spanyolokat hagyomanyosan, tortenelmi okokbol nem kedvelik, bar enyhult a helyzet mivel azert az orszag csak az Europai Unio resze... A volt gyarmatokkal hagyomanyosan jo a kapcsolat, sot jobb mint az unio egyeb tagallamaival... Kulonben is a terkepen nekik Europa Nemetorszag-Ausztriaig terjed+Skandinavia, esetleg meg tudjak hol van Lengyelorszag (a sok bevandorlo miatt), tobbi terulet sotet folt, azt se vagjak hol van Magyarorszag (tenyleg - hallottam mar olyan valaszt is hogy Lengyelorszag es Oroszorszag kozt! 😄D) Kelet Europa... Nekik Kelet Europa = Lengyelorszag.

Saor Alba

az angolok meg "euroszkeptikusok" voltak, ahogyan ma is.

és azok is maradnak még egy jó ideig a történelem során mindig jól jött nekik hogy nincsen szárazföldi kapcsolatuk Európával így fél lábbal már benne is voltak a nagyhatalmi pozícióban a 100 éves háború ellõt is persze aztán jött a 2vh meg még néhány v1 és v2 rakéta amik rá döbbentették angol barátainkat arra hogy mostantól fogva vagy EU seggét nyalják vagy inkább Amerika kapitány csizmáját fényesítik.

nos igen a történelemnek van egy fura morbid humora angolok gyarmatosították nagyrészt Amerikát aztán független lett most meg pont az amcsiknak kell pitizniük ha szorul a hurok valamilyen ügy folytán.

persze Nagy Britannia eddig mindig kimászott a gödörbõl és mindig felállt a földrõl szóval én nem féltem õket éljen Nagy Britannia.

Ja, ezért hullatták arcuk verejtékét. Napoleon munkássága az egyesült Európa megteremtésében jelentõs, de csak részsikert ért el. Egy kefebajszú osztrák-német festõ politikus alkotta meg elsõízben az Európai Uniót de a spanyolok, portugálok meg a svédek nem léptek be, az angolok meg "euroszkeptikusok" voltak, ahogyan ma is...
<#eplus2>

iSS!

Hegi90
<#eplus2>

Solten
"Célom az "Európai Unió" megteremtése és a népek közötti barátság és bizalom megreõsítése"

Ja, ezt szerete volna Napoleon es Hitler is... <#alien>

Saor Alba

A franciák "sajnos" beszoptak: egy kémem kiderítette, hogy igényt tarthatok a trónjukra, de mivel nem adták át önként és dalolva, sajnos le kellett rohannom õket<#hehe>
Államuk területét megcsonkítottam (így trianon évfordulóján különösen jól esett<#vigyor1>). A tartományai épp most vívják ki "függetlenségüket" az én hathatós támogatásommal persze<#vigyor>
A Nagy Magyar Birodalom lassan már a térképre se fér rá...
<#eplus2>
Haderõm nagyobb, mint az utánam következõ három országé együttvéve, mégis nekem van a legnagyobb nettó jövedelmem.
Célom az "Európai Unió" megteremtése és a népek közötti barátság és bizalom megreõsítése<#hehe><#nyes><#idiota><#vigyor1>

iSS!

LSSAHPAUL
Bakker mekkora hiba a httt-ben: egy csatában ahol több nemzet (köztük az én seregem és a királyommal az élén) vívott a lengyelek ellen, és vesztettünk. Viszont az én seregembõl senki nem maradt élve, a király mégis él 😄 (jön hazafele a 20k-ás volt seregemmel immár 0-ás sereggel.

Hegi90
2334 arany, mi?<#whatever>

Látván, hogy nincs más út a tökéletes rendteremtéshez - III. Zsigmond egy alkalmas pillanatban megválasztatta magát a Szent Római Birodalom Császárának, amelyet a nép egyöntetûen kitörõ örömmel fogadott.<#worship><#hehe>

A választófejedelmek látták, hogy katonai erõvel nem lehet megállítani a térnyerésemet, ezért ravasz módon a francia királyt(!) választották meg császárnak, hogy majd az védje meg õket. Ezt nem hagyhattam válasz
nélkül és elkezdem diplomáciailag "megdolgozni" azt a két fejedelemséget, akik a franciákat választották. A többiek közül meg másik kettõt sikerült egy szerencsés háborúban vazallusommá tenni, így már csak az üresedést kellett kivárni, ami nem váratott soká magára.
Most már "csak" a franciák állnak az utamban<#eplus2> de már nem sokáig: Mordor Fekete Lovasai már elindultak prédájukat keresni...

iSS!

LSSAHPAUL
A legfontosabb dolog a harcnál hogy egy megnyert csata után feltétlenül indulj arra amerre a megvert ellenfél is megy, lehetõleg egy olyan tábornokkal aminek legalább 3-as a manöverezõ képessége. Példa hogy lehet egy 2000-res elavult sereggel legyõzni a legmodernebb 10.000-es sereget: megkell várni mig õ megtámadja egy provinciádat, te a egy szomszédos provincián állsz a sereggel (meg az elõbb említett tábornok legyen kinevezve) és megvárod hogy ostrom alá vegye a provinciát. Amikor is lefog neki menni a morálja nullára (ha nem, akkor sikerült befoglalja és ne támadj,majd legközelebb) ekkor gyorsan támadásba lendülsz, a lényeg hogy még ebben a hónapban érj oda, különben bukta az egész. Miután megnyerted a csatát csak mindig arra kell menj amerre menekül így lehet akár 5x is összecsaptok mire feloszlik.

általában az osztrákok egy áruló sunyi mocskos banda királyi házasság mehet nekik esetleg 100 viszony de semmi több eddig vagy 89 alkalommal árultak el inkább a csehekkel és lengyelekkel barátkozz de eböl általában gond szokott lenni mert a 2 jó cimbora egymást már nem nagyon kedveli.

I.C.ram
Pihenni kell velük. Minden hónap végén nõ a morál, ha éppen nem harcolnak. Az egységek melletti piros-zöld arányt kell nézni. Az a legjobb, ha csak zöld a sáv. Ha csak piros, az kb azt jelenti, hogy rájuk finganak kettõt, és összeesnek.
És hogyan lehet növelni vagy fenntartani a morált?
Illetve ha elindítom az eu3-at az elején megy kb5 percig a video, arra van módszer, hogy azt átugorjam?
matthias92
tud valaki válaszolni a lentebb feltett kérdésemre?

I.C.ram
Lement a moráljuk 0-ra.
Még egy kérdésem lenn:
Betámadtam Csehországot 15 ezer emberrel egy ideig nyertem de utána 1500 emberrel a csehek levertéka 15 ezres seregem. Mitõl lehet ez?
Köszönöm a segítséget.<#wink>
Üzenj csak hadat az oszmánoknak és majd kiderül, hogy jönnek-e segíteni<#hehe>
Az oszmánok ellen, meg az arany horda ellen általában szoktak jönni ha te támadsz akkor is.

iSS!

Sziasztok!
A magyarokkkal vagyok, ha a lengyelek és ausztria a szövetségesem, hogyan tudom harcba hívni õket az oszmánok elen?
Mert nekem jön az üzenet h segítsek ausztriának velence ellen stb. de én nem tom h tudok ilyet küldeni.