Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Governmentet hogyan lehet átállítani? Empire vagyok, és noble republicot szeretnék. Azt tudom, hogy kell hozzá adott government technológia, de az már megvan. Hol tudom átállítani a játékban?
Hali ha valaki akar multiplayerben játszani irjon már!
nekem van eu3 complet 3.2 patch esetleg szivesen játszanék Rising national... 😊
ma is tanultam valami ujjat <#eljen>

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Én csak az egyhez tudok: http://www.paradoxian.org/vickywiki/index.php/EU3toRev
De biztos van a 2-höz is. Keres rá.
Menj a paradox fórum EUIII/User modification és a stickyben van asszem a EUIII to VIC2 converter
tudtommal sehogy.

Egy kérdés: Hogy tehetem kompatibilissé az EUIII-mas mentéseimet a Victoria 2-vel?
Magyarország: 1399-1546

2. rész.: Válsághelyzet, vészes belügy
Magyaro. Erdély, Morea, vs. Moldva
Erdély annektálása.

Mint azt említettem, a kincstárban maradt összesen 10 arany, amibõl lássuk be nem lehet egy 39 000-es sereget irányítani. Tehát két választásom volt: vagy a sereg, vagy a technológia. A havi lázadásokat tekintve inkább a sereget választottam, továbbá a tech. szintem tech.. csoportomat elnézve egészen jó volt. (pl.: Litvánia: land tech 4, naval tech 3, Magyarország: land tech: 4 (de már 1413-ra öt) naval tech 4) Tehát minden ment a kincstárba, ez lett így 3.2 arany havi bevétel. Nem sok, de az éves az mindent kárpótol. (Az éves jövedelem kb.: 50-40 azt hiszem.) 1416-ra ismét szép kis tõkét sikerült összeszednem, tehát ismét elkezdtem költekezni tech.-re és építményekre is. Az üzenõfalon olvastam, hogy a lengyel beavatkoztak egy háborúba Novgorod élén, Muscowy ellen. Muscowy akkor már egészen nagy volt, lealázta mindkettõt és megszüntette Moldva vazalluságát. Kaptam az alkalmon, hadat üzentem a románoknak, casus belli nélkül és rögtön annektáltam. Ezek után oda tettem a national focust és bevezettem a settlement policy-t. A háború után Erdélyt magamhoz csatoltam, ami nem hatott éppenséggel jól a külföldi kapcsolataimra. Most tartok 1418-nál.
Igen ebben végülis igazad van. De "a vér nem válik vízzé 😛"
De ha a haverság miatt eltanulom tõle a szilvapudingot, õ meg tõlem a körömpörköltet, akkor jobban hasonlítok hozzá ízlésben, mint mondjuk egy oroszhoz.
Otthagyva az analógiát, tény hogy most a magyarokhoz leginkább a szlovákok hasonlítanak kulturálisan Európában (párszor jársz a környezõ országokban, elég nyilvánvaló lesz), utána a horvátok (azért az ezeréves együttélés ugye), csehek, lengyelek jönnek.
De attól, hogy még jóban vagyunk velük, az nem jelenti azt, hogy azok is vagyunk. Ez olyan, mintha lenne egy angol haverod, akivel nagyon jóban vagy és ezért te is angol leszel.
Ha ezt végig játszottam gondoltam át konvertálom Vicky-be. Majd meglátjuk..
"de a szlávokhoz biztosan nem."
Pedig ez épp az a visegrádi szerzõdés kora (bár az kicsit korábbi), Nagy Lajosé aki lengyel király is volt, meg a Jagellóké akik cseh és magyar királyok voltak, a három ország eléggé közel került. Pld az a Stibor is lengyel volt akit Erdély királyának tesz meg elég érdekes módon a program (Zsigmond kegyence volt amúgy, többek között erdélyi vajda is).
LSSAHPAUL
😄 ha mai fejjel lennék diák direkt kikészíteném a töritanárokat ilyen beszólásokkal: "1200"-körüli király nem lehet hogy a Bánk Bán az? 😄

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Az Dunamenti köztársaságnak indult 😊
Szerintem legyen valami kitalált címeres zászlója.
Ha már a Duna menti köztársaságot megcsináljátok ,akkor legyen Osztrák MAgyar Monarchia is.MEg Magyarország tartományait újra 0-ról osszátok fel.Pl. sztem az a minimum ,hogy legyen még egy buda provincia és bánát-Erdély provincia 3 részre legyen a 2 felosztva.Ezt gondolom minimumnak. És még Erdély a játék elején legyen magyarország része ,mivel volt ERdély külön állam olyan 1200 körül is.De elfoglalta valamelyik királyunk(nem jut eszembe a neve bocsi😞) Erdélyt és csak a 3 részre szakadás után vált ki újból.A Bánát ERdélyhez csatolása Pedig szerintem Ajtony délvidéki államát akarja jelképezni ,amit Anjou Károly elfoglalt a játék kezdete elött 200 évvel.Kicist történelmietlen.
Erdélybe rakhattok arany,ezüst és só bányát ,de ha raktok akkor az arany 1500-as évekre fogyjon el!Mert a valóságban is úgy volt !Ezután meg átálhatna a provincia pl. vas termelésre.Ezt szerintem eventekkel kéne megoldanotok.1400-as évek végétõl 1500-as évek közepéig 5-6 eventben darabonként csökkenjen a termelése és egyszercsak álljon át.Szerintem ez így lenne a reális.Nem tudom h megtudjátok-e oldani 😄
Szerintem még a domborzatnak is adhatnátok.Duna és a hegyek jó volna ha az eredeti helyükre kerülnének😊És ,ha grafikailag megoldható MAgyarország már jó volna ha nyugati kinézettel kezdené a játékot!
Mert lehet ,hogy Magyarország nem volt olyan fejlett mint Franciaország,de akkor sem ortodox stílusbvan épültek a városok!!!
A hadsereg viszont szerintem kinézetre nyugatira hasonlított!Mivel nyugati fegyvereink voltak(onann jöttek) és nem keleti botok!Ezt ha eltudnátok rendezni nagy kõ esne le a szívemrõl😊
Bocsi ha hosszú volt vagy lehetetlenségeket írtam😊
Mivel csak terv volt, nem hinném, és nem is nagyon találtam zászlót róla...szal szabad fantáziazászlót csinálni, amugy max amit talltam ez:
http://www.tateville.com/althistory/flags.html
de ez is kitalált zászló
Szerintetek hogy nézne ki egy Dunai Föderációs zászló? (csak úgy kérdezem)
Rámész egy idegen országra, ott a diplomáciánál kb. a 3. menüpont a royal marriage.
Hello. Most már a complete.el játszok(magyarul. Tök szuper meg minden,csak nem tudom hogy kell házasságot kötni. Valaki tudja?
Nem tudom hova, de a szlávokhoz biztosan nem.
"Magyarország nyugati szláv... Azt hittem, hogy abban a pillanatban kapcsolom ki a gépet és töröm darabokra a lemezt."

Miért te hová raknád? Kulturálisan eléggé nyilvánvaló hogy a lengyelekkel meg a csehekkel vagyunk hasonlóak ha nyelvileg nem is, a csoport neve meg a háromból kettõt azért lefed.. igazából nem tudnám hogyan elnevezni. Kelet-európai? Az is elég hülyén hangzik.
Ha már történelemnél tartunk, akkor a magyar királyt egyben a horvát királlyá is koronázták, volt horvát nemzetgyûlés, horvát bán, stb. Ilyen alapon akkor Horvátországnak is perszonálunióban kéne lennie Magyarországgal a játékban, nem pedig Magyarország része kéne, hogy legyen. És akkor késõbb ugyanígy kéne megcsinálni a Habsburg Birodalom államait. Erdélyi Fejedelemség viszont nem is létezett a 16. század elejéig (igaz, hogy egyes uralkodók, jóval a játék elõtti idõkben, testvérüknek, rokonuknak adták a keleti országrészt, mint hercegséget).
de semmit nem érsz vele, hiába állítod át magyarra egy csomó szöveget nem fog ki írni és állandóan kifog dobálni a játék.

nincsenek lefordítva a kiegészítõk.

Pedig az egyik mappában ott van egy csomó nyelv :S
Eddig van két mentésem. A bizánci mentés az a régebbi, de már kezdem azt unni, hogy folyamatosan hadat üzennek nekem a hülye német-római államocskák és nekem meg folyton vazallussá kell tennem õket, ezért kezdtem egy új játékot Magyarországgal. Az alapjátékban enyém volt Európa, az In Nomine+Napoleon's Ambitions-ban már csak Közép-Európa, a HTTT-ben fél Európát a vazallusommá tettem, most pedig a DW-ben lásd az elõzõ AAR üzeneteimben.

Amúgy Erdélyt berakhatták volna országként, mondjuk János Zsigmond idejében az a kis terület Magyarországból átalakulhatott volna Erdéllyé és az lenne az egyik küldetésünk, hogy "From to be Hungarian nation". Az úgy teljesen korrekt lenne. Az se rossz amúgy, hogy Erdély a vazallusunk, mert végülis a székelyek egy csomó kiváltságot kaptak tõlünk, de azt hülyeségnek tartom, hogy Bánát is Erdélyhez tartozik...

Az nem lenne rossz ötlet amúgy, hogy Erdélynek külön nemzetisége van. a székely nemzetiség lenne a tökéletes megoldás. Ha már nemzetiségek: Magyarország nyugati szláv... Azt hittem, hogy abban a pillanatban kapcsolom ki a gépet és töröm darabokra a lemezt. Románok a magyarországi történelem kutatói, vagy mi? A következõ kiegben szerintem már az is lehetséges, hogy Mátyás idejében kiírja, hogy "Union under Wallachia". Ebben az esetben tényleg darabokra törném a lemezt.
Nem egészen értem... Nem Magyarországgal vagy? Önmagadat akarod annektálni? 😊
Erdély mint állam... Phej. Még jó, hogy nincs külön olyan nemzet, hogy "erdélyi", bár amilyenek a fejlesztõk, még ezt is képesek belerakni 😊
nem lehet át állítani a nyelvet.

Jaaa... Erdélyre gondoltál xDDD Hülye vagyok 😛 Mint azt elõzõleg is leírtam eléggé ki vagyok most merülve, igaz, hogy most csak 3 provinciájuk van, de attól függetlenül még nagyon stabil és erõs állam.
Nem szeretném még annektálni õket. Most vészeltem át egy jó 10 éves háborút ami kezdetleg Kazahsztán ellen indult, majd késõbb õket annektálta így a litvánok folytatták tovább a harcot, akik szövetkeztek a britekkel akik átvették a háború vezetését. 10 év után havonta 5ször lázadtak fel a közel keleten, Anatóliában és a Balkánon egyaránt 😄

Amúgy azért nem szeretném a cseheket bekebelezni, mert jelenleg is havonta lázadoznak a patrióták, nacionalisták és a hitbuzgók. Elõször rendet teszek a birodalomban, utána terveim szerint annektálom Erdélyt és Magyarországot, bekebelezem Rómát a Jugoszláv területeket, Genovát és Stájerországot, aztán az oroszokkal felosztjuk magunk közt Európát 😄 Ez a kis hódítás eltarthat úgy 100-200 évig és megfelelõ felkészültséget is igényel, továbbá valószínûleg ki fog ürülni a kincstár, de az eredmény mindent kárpótolni fog 😛

Ismét megkérdezném: tudja valaki, hogy hogyan kell átállítani a nyelvet? 😄
Miért nem annektáltad eleve? Magyarokkal 10 év után alap, és "némi" történelmi háttere is van 😄
Zaporozsje a tartomány neve 😊
Már csak volt Emperor 😄 A jelenlegi császár I. István von Oldenburg of Transylvania. De már õ se lesz sokáig. Seregeim most ostromolják a fõvárosukat 😄
Amúgy valaki meg tudná nekem mondani, hogy hol lehet átállítani a nyelvet?
Magyarország: 1399-1546

2. rész.: Egy kis külügy, egy kis belügy
Magyaro, Lengyelo, Cseho, Bajoro, Erdély, Moldva, Morea, Havasa. vs. Arany Horda

Miután ugye Havasalföld a vazallusom lett, meg megszereztem Moreát (akiket vazallusként eleresztettem) egy kicsit törõdtem a belüggyel és a külüggyel. Elõször is raktam egyet a Centralisationra, mire 5000 pretender fellázadt. Ezeket könnyen legyõztem. Jöjjön a külügy. Szövetségre léptem Csehországgal és Lengyelországgal, továbbá beházasítottam magamat szinte egész Nyugat-Európába. Ezek után Bajorország és Nápoly felajánlotta a szövetségét. A bajorokét elfogadtam, de az olaszokét nem, mert velük külön terveim voltak. 1405 teljes pihi volt, sikerült begyûjtenem 500 aranyat. Ezt a pénzt a hadseregbe fektettem. 1406-ra 39 000-es hadseregem lett, csakhogy nagyon nagy volt a zsold. Ez annyira nem volt vészes, havonta csak 10 aranyat vesztettem, egy évig még bírom csökkentetett zsold nélkül is. Jön az üzenet a lengyelektõl, hogy Call to arms against the Golden horde. Ez nekem pont jókor jött és örültem annak, hogy a báborúnak a vezetõje én lettem (nem tudom hogyan...) Call to arms az összes szövetségesnek és már megy is a nagy hadjárat. A hordának kb. a felénél álltam meg és szépen elkezdtem azokat a területeket kolonizálni. Ez nem tetszett nekik. Valahonnan elõhalásztak egy 33 000-es sereget és megkezdték a visszafoglalást. Én seregeimet egyesítettem Zaporohizie(?)-ben és kineveztem az élére a királyomat. Valahol ott Litvániánál ütköztünk meg. A csatát megnyertük a tatárok seregét pedig szétvertem. Kb 4 provinciát kolonizáltam és aláírattam a Hordával egy Demand tribute-os békeszerzõdést. Ez a háború mondjuk egy tökéletes félsiker volt, mert a háború alatt szinte teljesen kiürült a kincstár, ezért szerintem ismét békés idõk következnek. Ez a háború 1406-1411 tartott.
hoppá
az akadály, bezony. a cheksumnak egyezni kell, és nekem RSOZ verzió van.

Én nagyon sziwesen játszanék online bárkivel😊
Nem eredeti sajnos a játékom.ha ez akadály akkor mind 1😄
Am tényleg nagyon szivesen játszanék😊
Hello. Tudom hogy nem ide való, de : HOGY KELL FELTELEPITNI A HANGKÁRTYÁT?
(xear3D mond nektek valamit?)
bad00, akarok, nekem steames DW van

Valaki nem akar neten játszani?
Ha Csehország az emperor, akkor egyszerûen hagyd békén, hadd szerezzen HRE területet. Egy-két évtized, eléri az infamy limitet és szétszedi Európa, akkor majd halászhatsz a zavarosban <#crazya>
Értem én csak, hogy a csata Szolnokban volt és az én tábornokom jobb volt 😛 A gáz most az, hogy a csehek megint kezdenek felemelkedni, igaz területüknek körülbelül az egyharmada Brandenburggé 😄 De most harcolnak a csehek ellenük Reconquest-tel és a németek nem állnak éppen nyerésre...
köszi <#eljen>
(mármint ha te vagy a támadó)
Akár 3-4-szeres túlerõ ellenében is lehet valaki gyõztes; pl. bennszülöttek ellen harcolsz 😊

De a csehek is képesek kétszeres sereget megverni, ha a módosítók elég nagyok. Folyón átkelés + hegy + jobb ellenséges tábornok + jobb ellenséges csapattípus szerintem 2-3-szoros csapattal is bukta 😛
ha birodalmi területet foglalsz el és neked nem core akkor kapod ezt a büntit, ha az idõ elteltével core lesz a terület a bünti is eltûnik tehát várhatsz 50 évet :-DDD és nem csak imfamy-t kapsz hanem 0.3% presztízs csökkenést is ha jól emlékszem, és ez minden új provinciánál megkapod ha nem core tehát 2 prov = 0.50imfamy/hónap

httt-t most nyomom elõször királysággal és találkoztam egy olyan penalty-val, hogy unlawful territorial claims vagy valami ilyesmi. (eddig csak kereskedõ államokkal toltam, ott nem is találkoztam ilyesmivel.) ha lecsengettek a felkelések az újonnan szerzett provinciákon ez ugye eltûnik? mivel emiatt képtelenség rendes ütemben csökkenteni az imfamy-m...
Az egy dolog, de kétszeres túlerõvel szemben? Az a csata már csak nem múlhat a terepen vagy a tábornokon.... Deee mindegy már. A Cseheknek befellegzett 😛
A nyugatiaknak, így a cseheknek is nagyon erõs a gyalogságuk, lehet h emiatt nyertek. Vagy mert folyón átkeltél és dimbes-dombos vagy hegyes terepen támadtad õket. Vagy mert jobb volt a tábornokuk. Satöbbi... Nagyon sok oka lehet a (kezdeti) vereségednek. Emperort pedig nagyon nehéz legyõzni, amíg el nem éri az infamy limitjét.

Az a divine windben sajnos jellemzõ, hogy az AI emperorok pár évtizednyi elképesztõ terjeszkedés után belefulladnak az infamyjükbe és összeomlanak 😞