24325
Aion-MMORPG(F2P)
  • mcgrape
    Akkor legyen a Nexus
  • Shaenis
    én most nyertem meg az éjféli dredet, és a 8 órást is.

gear nélkül ne csodálkozz ha szétvernek, ez a játék erről szól
  • Félx
    A spatalos szerót felejtsd el! Tele van cheaterrel, meg veteránnal! Újoncként gyakorlatilag semmi esélyed! Vagyis van, kb 0.005%. Ajánlom az nexus, vagy az anuhart szerókat.
  • mcgrape
    ezt is köszönöm, ebben a pillanatba fejeződött be a letötltés, szóval szerintem neki kezdek.
    EU-son tehát akkor a Spartalos szervert ajáljátok, van minkét oldalon magyar légio egyaránt?
  • MrGecc
    Ha ez megnyugtat akkor nem... Én azt veszem észre, hogy mostanság erős nagyon az asmo rész... ma most fut a 3. dredem és most is veszteni fogunk, mert az asmoknál 3 tank 1 healer és a többi mindent szétvernek... délben dettó ugyan ez...
    Tegnap 5 ranger 1 gladi osztott le minket, bár ezen nem sok meglepő van :D
  • Shaenis
    chanter jó, és 3.0-ban még sokkal jobb lesz

pl a mostani 1 db ranged attackja (IJ) helyett lesz 6 (ha beleszámolom hogy az annihilation 3x ismételhető), pvpben nagyon sokat számít
  • Shaenis
    nem
  • CharrDen
    Dredgionban normális, hogy ahogy találkozik a két fél, kb 3 másodperc alatt szétvertek minket és esélyünk se volt? EU, Spatalos elyos oldalon volt ez most velem, kicsit elkeredtem az unalmas fejlődés mellett, tényleg ennyi lenne a játék?
  • mcgrape
    Köszönöm mindenkinek a tippeket tanácsokat.
    Végül is akkor ezt az EUs-at szedtem, illetve még szedem. aztán majd elvállik hogy mükszik e a dolog, anyagilag meg ilyenek, puding próbája az evés amugy is ez a mondás .

Szoval EU-n mit ajállotok, szero , guild? Asmo Elyos, majd eldöl, most igy szemezem a Chanterrel. Gondolom tele vannak Rangerekkel meg Assasinokal, mer Sorcikal, nem igen akarok egy a okk közül lenni, lehet hogy inkább megküzdenék a jó ért
    egy Asmo Chanter szimpatikusan hangzik, kicsit ért mindenhez ahogy olvasom, bár lényegesen csak 40 felett lesz erős. Szeretem a kihívást :D
  • sanyx85
    Ajanlatom NA Aion-ba 2 is van.
    Mivel itt meg van csinalva a web oldalon a legio kereso,
    2 nagy legiot is lehet talalni rajta, elyos es asmo oldalon is.
    Elyos siel szerveren hungaricum legio.
    Asmodian israphel szerveren hungarian daeva vagy mi is a neve.
    A weboldalon a keresoben megkeresed a legio vezert, vagy centuriokat es ok be tudnak venni.
    En asmodiant jobban szeretem, gyorsabban tudok fejlodni rajta mint elyoson, de elyos meg szebb szerintem.
    A lenyeg hogy ha asmodian oldalra jossz is keresd
    Glenwoood-ot o tud intezni bevetelt a legioba.
  • StarFist
    Már leírták valamikor, hogy a pénz dolog túl van lihegve. A questekből elég sok pénz jön. Legkésőbb lvl35-40-ig össze szokott jönni 7-10 milla, ami kell egy gold packhoz. A kezdő insták cd-je (Fire Temple-ig bezárólag) pedig nem vészes. Az első gold pack után pedig már gyorsított ütemben jön a következőnek az ára.

Ha rendszeresen csinálod a daily questeket, akkor a coinokat vagy eladod és lesz több pénzed vagy öltözködsz belőlük.
  • mcgrape
    köszönöm szépen, igazából mindkető érdekelne, mert az adja az igazi játék élmnyt ha mindent lehet , legalábbis szerintem.
    Értem én ezt a Gold pack-et de hát kinek van türelme 10milliókat összeharácsolni, ha még brokkerezni sem lehet meg miegymás, amugy is gyenge vagyok pénz keresés ügyben.
    mindenesetre köszönöm az infokat, elválik majd :)
  • Beltazar
    Üdv!

Ha a játék pvp része érdekel szerintem felejtsd el az NA szervereket, nagyon rossz ott a ping a szerverek távolsága miatt és a helyi játékosok a 20-30as pingjükkel agyon fognak verni akármilyen cuccokban vagy.

Ha a pve érdekel leginkább vagyis az insták akkor viszont más a helyzet, ugyanis a szar ping ott nem nagy probléma. és insták terén NA sokkal előrébb jár ugyanis ott már kint van a játék 3.0 verziója és gold packot sem kell venned hogy normális instacdk legyenek.

Szóval összeségében az NA aion rendszere sztem jobb a truly free modelel, csak a szerverek távolság a nagy gond.

Viszont ha mégis az EU mellet döntesz szerintem az itteni rendszer is elviselhető ugyanis ha veszel goldpackot az minden korlátozást felold és még ad is pár bónusz dolgot (+ap insignia stb)
    És a goldpackért nem feltétlenül kell valódi pénzel fizetned mert a játkon belüli pézért is megveheted egy másik játékostól (bár most kicsit drágák az árak de azért össze lehet szedni rá a pénzt)

Ja és természetesen NA szervereken is játszanak magyarok csak nem olyan sokan.

én leírtam a véleményem a döntés most már a tied :)

EU aion: http://www.aionfreetoplay.com/website/
    NA aion: http://na.aiononline.com/
  • mcgrape
    Sziasztok.
    Annak idején sok évvel ezelött én is toltam ezzel a játékkal, még a kinai bétát amikor mindig volt 2 hét inygen, és valami okos srácangolosította, ott még Illyria néven tltam, ez votl az első MMO-m, aztán SWTOR, de az egy másik sztori.
    Végül nem fizettem elő az Aion-ra, egyszer bepróbáltam tört szeron de nagyon kihalt volt a dolog.
    Most hogy inygenes gondolkodom a visszatérésen, ámbár ez az EU-s megkötések nem igazán szimpatikus, szóval az amerikai dolgon gondolkodom.
    Az érdekelne, hogy egyrészt honnét szedjem le, mien a ping, és akad e magyar guild ahgova egy lelkesebb kezdő becsatlakozhat? ! Asmo elyos végül is majdnem mindegy, mindkettő voltam és mindkettő szimpatikus. :)
    Előre is köszi a válaszokat.
  • Vicodine
    Csak a trappek kaptam MA boostot, azert kapod be oket, mert MAra pakolnak.En nem pakoltam MAre, max 1500as MR amire még rendesen bejön a sleep meg a silence, de azokra sem tuti. Ezt konkretan teszteltem
  • kenyer79
    De a patch előtt futott... :(
    Europai megy,de az nagyon kötött...
  • Trollface
    Skillem még lenne sorcin szopatni clericket ,de a gear az szopás főleg ha vmi nolifer csíra tele mr-el.. Szóval maradjunk a gearnél. Tudod te is sok esetben gearrel verik meg az embert és az feltud baszni .,mert látom vmi hülye majom van a kari mögött.

Buzi karbatartás NA-n.. Uncsizom..
  • Shaenis
    Aionban a Prana nevet használom, jobban szeretem ha így hívnak. :)

A legtöbb dologban egyetértek Bogyóval, amit én másképpen látok:

Ranger ellen MR jelenleg semmit nem ér, 2.5 óta folyamatosan buffolják a skilljeinek az MA-ját. Azelőtt rólam minden szarjuk lepattant, most 2307 MR setemmel folyamatosan beszopom az összes silence-t és sleepet tőlük. Rangerek ellen az én taktikám: ha rajta van a bestial fury akkor folyamatosan futok és tartom a 20+m távolságot, futás közben instant spelljeimmel sebzem. (noble energy, slashing wind, chastise).

Sorcik ellen 95%-ban nyerek, egy kezemen meg tudom számolni azokat, akik elég gearesek és skillesek ellenem. A legfontosabb, ha meglátod rajta a supplication of focust (SoF), akkor rootold és fuss amíg le nem jár.

• Morf
    Nincs olyan, hogy "tuti" stima build.

Az, hogy milyen stigmákat veszel magadra többnyire az befolyásolja, hogy a premade partyddal hova és milyen célból mész, és az, hogy milyen a gearjük. Pl. egy 40 elite PVP cuccal rendelkező tankra több healer stigmával kell rásegíteni egy stormwing raid-nél, míg ugyanez a +10-es coliseum gearnél nem feltétel. Shaenis biztos, hogy nem ért velem egyet, de én az alábbit javasolom pvp-re:

Ranger ellen MR: Ha le tudod rezisztálni a silence arrowokat, akkor és időben rántod fel a shieldeket (3 is van, sose feledd!!), akkor meg tudod ölni.
    SM ellen MR: 2200 körül már le tudsz rezisztálni 4-ből 2 feart, és az elég (feltéve,hogy nem MA-ra pakolt).
    Sorci ellen tökmindegy, úgyis meghalsz. Egy dolgot próbálhatsz meg, full DPS + MA + MBOOST set, root, elugrálás, és max dps..10-ből 2-3x bejön, Lyndust szerint legjobb védekezés a támadás.
    Assa ellen MR / Block: mindkettő jó ellene, az MR azért, mert egy csomó skillje nem jön be, a Block meg ugye mitigálja a sebzést (MR-t javasolnám).
    Gumimacik ellen block.

Pár tanács:

1. A legfontosabb 1v1-ben a ROOT használata. Ha megtanulod jól használni, az 50%-al növeli a nyerési esélyeidet. De tényleg.
    2. DOT. A komolyabb dotokat mindig 3.-4. helyre kell felrakni, hogy az ellenfél ne tudja lepotizni, pl: Earth's Wrath, majd Chartise, majd Festering wound a gladira, és csak UTÁNA a blinding light, és akkor van 20 másodperced arra, hogy megöld..
    3. Kite. tanulj meg elugrálás közben healelni. Ha rajtad van egy assa egy gladi és egy ranger dredgiben, akkor nem fogsz tudni kasztolni, ugrálj, kite-olj, dispelelj, és lődd el az aquittalt, stb.
    4. Skillek: mikor mit. Ha a pvp 3. másodpercében Cd-re vágtad a használható group healjeidet, vagy a sorcid / SM-ed feküdt, és nem volt rajta hand of reincarnation, akkor az a te hibád (ha meg alulgearelt, akkor meg nincs is értelme healelni...). A flash of recovery előtt meg mindig nyomj blessed shield-et ha nincs CD-n..

stbstb, bocs a hosszú post-ért..
  • torrente111
    olvastam,de nem világos akkor sem.
  • Shaenis
    sehogy, olvass tovább.
  • torrente111
    "- a circle tokenért ne vegyél armort, nem éri meg elkölteni sárga (fabled) pve armorra. inkább vegyél belőle godstone-t (35db az ára), vagy váltsd át silenterában demon tokenre (ott 6 darabért 6 darabot kapsz), és vegyél belőle pvp godstone-t (szintén 35 db az ára)"

hi.érdekelne,hogy circle tokenért hol lehet venni godstone-t?
  • Gő
    Anuhart-ot javaslom sok magyar van rajta, mi az Ely oldalon vagyunk,de nem egyszer futottam bár bele magyar asmoba.
  • getszhi
    Én még csak 1en voltam eddig. Aunhart vagy mi ott is asmo oldalon.
    Ha ide jösz szívesen látunk egy kis ámde családias légióban =)
    Nem vagyunk profik ellenben lelkesek és segítőkészek.
  • FuRiONight
    Köszi szépen. Am melyik szerverre érdemes menni?
  • getszhi
    Serverkarbantartás van. Próbálkozz 1-2 óra körül.

Köszönöm a tippeket sokat segített.

Akkor most kasztról kérdeznék.
    Clericnek pvp re melyik stigmák ajánlottak?
    Ezenkívül minden tanácsot tippet javaslatot szívesen és nagy
    hálával fogadok pvp vel kapcsolatban.

Ugyanis továbbra is nagyon szenvedősen megy... hacsak nem
    gumimacival kell összecsapnom (gladi/templar) elég szenvedős.
    Gyakorlatilag minden kasztal problémám van már bejött a képbe a
    csanti is :D Iszonyat darálók azok baszki :D Fekszek borulok =/
    Nyilván én vagyok a noob tudom ezért kérdezek.

Rangerrel SEMMIT nem tudok kezdeni.
    Sm szintén zenész...
    Sorcit még megfogom ha nem túl ügyes és jobb cuccban vagyok
    de ez ritka :D
    Assát 1-2 kivételtől eltekinte lenyomom izzadósan feltéve ha utolérem :D

Keresgéltem neten pvp leírásokat de csak angol nyelven találtam
    google fordító meg nálam is hülyébb =/
  • FuRiONight
    Hali

Leszedtem az aion-t innen: http://www.aionfreetoplay.com/website/download

Felraktam lejött a játék, be akarnák lépni és ez fogad:

"Cannot connect to the authorization server"

Ezzel mit tudok csinálni?

Más: melyik szerveren érdemes kezdeni ahol sokan vannak, jó az egyensúly és van aktiv magyar is.
  • Félx
    Köszönöm! Én is a spelles fele hajlottam.
  • Vicodine
    Mindenképpen spell resistet, strike resist ugy is lesz a plusszolásból, illetve kb mindenki olyan crittel szaladgal, h szinte mindegy is, viszont spell resist elegge eszrevehetö, nem fognak hullani rad a crites infernok..:D
  • alyr2
    Kb mindeggy
  • Félx
    Én is 55 lettem a héten. Assának mit érdemesebb kivenni strike resist, vagy spell resistes cuccokat?
  • Shaenis
    bocs összekevertem, az asmo neveket ritkán használom, elyosban másképp hívják :)

igen, circle-ből csak a narancs ékszereket érdemes, esetleg még a szárnyat ha gyengébb van.

• alyr2
    Daemon tokenbol tudsz atvaltani crusaderre! Circle tokenbol ekszert vegyel!! mert jok a strike resist miatt, meg egy darabig ugyse talalsz jobbat.A helyedben a Circle es blood crusade napikat hetiket csinalnam+a daemonos 3 heti spy-t. A crusaderbol AP itemes zacsit vegyel hogy a stigmaidat hamarab kivehesd.(4 tokenes major zacsi)A circlebol meg ekszerek,
  • Shaenis
    mivel már felhúztam 6 db lvl55 karit EU szerveren, és 1 db lvl60 karit NA szerveren, határozottan a következőket javaslom:

- a circle tokenért ne vegyél armort, nem éri meg elkölteni sárga (fabled) pve armorra. inkább vegyél belőle godstone-t (35db az ára), vagy váltsd át silenterában demon tokenre (ott 6 darabért 6 darabot kapsz), és vegyél belőle pvp godstone-t (szintén 35 db az ára)

- gyűjtsd az aréna insigniákat, és vedd meg belőle a divine coliseum narancs (eternal) condition level 1 armort. Arra elég hamar összegyűlik az insignia, és elég jó statjai vannak.

- AP-t tartalékold Aion 3.0-ra. Amúgy is rengeteg idő összeszedni, ne pazarold lvl55 cuccokra, mert mire kiszednéd már bőven itt lesz a lvl60.
  • atinq
    Ez meg nem jó.:)
    Na talán ez:Condition.
  • atinq
    Bocs lemarad a link.:Condition.
  • atinq
    Itt a condition leírása. A többit nem kerestem ki arra majd válaszol más. Ha nem értenéd a condition lényege az hogy van plusz effektje az armornak és fegyónak ami akkor aktíválódik ha azzal a bizonyos itemmel aktiválod. Abból is van több fajta. Van ami egyszerre aktíválja az összes cuccod és van ami csak egyet. Természetesen az előző drágább. Ja és ez az aktíválás nem végés. Bizonyos idő után ujra kell aktiválni. Remélem tudtam segíteni.
  • getszhi
    Hello nép!

Valag kérdéssel érkezem :D

Vészesen közeleg az 55 (tnap léptem meg az 54et) és körbenéztem milyen
    armorok vannak és honnan. Aztán eluralkodott rajtam a pánik :D
    Mire 55 leszek lesz olyan 50 circle tokenem.
    Mit érdemes onnan kivenni? Armor settet kezdésnek? Ékszert? Fejest?
    Fegyót/pajzsot?

Aztán ott vannak az arénás cumók. Ott is van 3 árús o.o
    Egy sima meg valami divine meg valami tuningos.
    Ráadásul van ahol 3 oldal chain van és mind 55ös o.o
    Meg egyáltalán mifasz az a condition? H megy ez?
    Nomeg akkor innen mit szedjek ki?

Elérkeztünk az ap s cuccokhoz. Ott is van condition stb.
    Meg ahogy néztem ap-n kívül más is kell némelyikhez amit nemtok
    beazonosítani h mi lehet.

Lényeg a lényeg iszonyat hálás lennék egy részletesebb írásért
    Mit honnan melyiket mire ezért másikat meg akkor ha stb...
  • Frosty01
    akkor kapod meg ha megvan a zöld fegyvered
  • ibhu
    Sziasztok ! Asmo oldalon vagyok, és az lenne a kérdésem, hogy miért nem kaptam még meg a siel supreme fegyó questet? Elvileg 52től be adja, 53as vagyok, Noxallon Ingot van pár darabom, a fegyó is megvan, de csak zöld, kéket még nem tudok csinálni, Takata nevű npc-nél lenne a quest, de nála még nem volt 1se, valakinél kell még questelni vagy csakis 55ön lehet csinálni?