55
Megoldandó probléma
-
pet0330 #55 1:63 hoz ez 1,5625% -
pet0330 #54 1:2-a hatodikon -1
Egy aránylik 2 a hatodikon -1-hez
ha ez kiszámolod és megszorzod százzal annyi százalék -
#53 nem semmi -
arankamama #52 semmi -
#51 Látom nagyon kihalt ez a topik... :
Ha feldobunk 6 érmét, akkor mi a valószínűsége annak, hogy mind a 6 érme fej lesz? -
#50 Oh, micsoda információ tömörítés! :) -
mate317 #49 4!= 24 -
#48 Mi az hogy is? 24 és nem 4... -
#47 ezt hívják úgy, hogy valószínűtlen
ebből következően pedig persze hogy lehetséges:) -
#46 Nem tudom, mennyi az esély rá, de lehetséges. -
mate317 #45 Szerintem is 4!
Egy kérdés:
van annak valószínűsége, hogy pl holnap bp-i idő szerint 13:00kor a világon minden repülő egyidőben lezuhan, miközben a világ minden miniszterelnöke szívrohamban meghal? Ez most lehetetlen, vagy mivel külön külön mindegyikre van egy kis esély, ezért lehetséges? -
#44 Szerintem 24. -
#43 Egy feladat :) :
Hány 5-tel osztható 5 jegyű szám képezhető a 0, 1, 2, 3, 4 számjegyekből ha minden számjegy csk egyszer szerepelhet?
//Várom a megoldásokat ;) Sokn az osztálytársaim közül nem tudták megcsinálni :P -
tomcat1 #42 Köszi.. -
ugot2know #41 hmmm,kicsit nehéz,de megpróbálom!
a sorrend nem számit és kiválasztás:i. n. kombináció
5 nyerő számból ki kell választanod 3-at,ezt ennyiféleképpen lehet
85 nem nyerő számból meg 2-t kell kiválasztanod.
Ezek szorzata megadja a lehetőségek számát -
tomcat1 #40 Az a kérdésem, hogy ebben hol van az, hogy minden variációt megjátszunk? az a baj, hogy nagyon nem értem4 tudsz segíteni? esetleg elmagíarázni dedósan a példát? köszi -
#39 köszönöm!
így már menni fog -
ugot2know #38 5 alatt a 3 szorozva 85 alatt a 2 -
#37 Sziasztok!
Kombinatorika.
az ötöslottón ha minden lehetséges variációt megjátszunk, akkor hány darab 3 találatos szelvényünk lesz.
Erre szeretnék S.O.S. megoldást! -
Ronny #36 1 a 1567.534343-hoz! -
#35 Mennyi a valószínűsége hogy idén is lesz botrány az éreettségivel?
-
#34 off
túltárgyaltuk
tényleg on -
Cat 02 #33 jupíí jövö után tanulom xD -
#32 túl tárgyaltuk off: on: -
#31 Pontosan a korod miatt tettem a szmájlit.
Ami a szavak használatát, alakját (értem ez alatt a különböző módosulatokat) illeti, az függ az adott régiótól, iskolázottságtól, műveltségtől stb.
Tisztára a homousion vs. homoiusion vitára kezd emlékeztetni a dolog, amiben köszönöm, nem veszek részt, hanem a coito ergo sum jegyében kellemes jó éjt kívánok mindenkinek. -
#30 -
Shadow_THH #29 apropó elvileg ha random függvényt használsz nem fogsz kapni pontos értéket, ugyanis a véletlen számok sem teljesen 'véletlenek', csak nagyon jó közelítéssel kapod meg az eredményt -
Shadow_THH #28 akárcsak a vakáció szó az áció toldalékával -
#27 az eredmény kb. 95,1%, ez az 1. hozzászólásban is jó volt. -
#26 ha megnéznéd a korom, rájönnél, hogy elméletileg már túlvagyok rajta, de gyakorlatilag is így van két diplomával a zsebemben
Székesfehérvár áll székes fehér és vár szavakból vagyis egy tökéletes rövidítési lehetőség sz(ékes)f(ehér)vár de a fakultációnál ez nem igaz, hiszen az alapszó a fakult és van egy áció képző toldaléka, tanultam latint is vagy 4 évig onnan is levezethetném, de inkább nem érd be ennyivel -
#25 ez nem jó mert nem pontosan 1, hanem legalább 1 kell. szóval lehet 2 is meg 3 is. vagy kiszámolod mind a 3-at, vagy komplementer eseménnyel számolsz. -
#24 Összes: 20 alatt a 3
Nincs piros: 8 alatt a 3
Komplementer esemény.
20 alatt a 3-ból kivonod a 8 alatt a 3-at, és az eredményt elosztod 20 alatt a 3-mal.
Ez a megoldás. -
#23 szerintem már nem fogok. bár nincs kizárva teljesen, valószínűségéhez éppen most keresem a képletet, lehet, hogy csinálok neki topikot is...
:)))
ui: légyszi kérdezd már meg, de tényleg:) én is megfogom:)) -
#22 Majd ha jársz, akkor megtudod.
Gondolkozz el egy kicsit a #16-ban írt Székesfehérvár vs. Szfvár alakon... -
Shadow_THH #21 mert az összes esetből kell kivonni a kedvezőtlenet (amikor nem huzol ki egyet sem) ebben biztos vagyok -
Shadow_THH #20 úgy kell hogy husz alatt a három minusz husz alatt az egy / összes eset (20*19*18
asszem -
#19 főiskolán/egyetemen kérdezd már meg, hogy miért mondják azt, hogy fakt? mer ha van rá ésszerű magyarázat, akkor megadom magam:) -
#18 szerintem is így helyes:)) -
#17 Füdde jó, örök hála tehen_m!
Elméletileg nekem is tanították már egy párszor, de sose tartozott a kedvenc témaköreim közé, pedig néha hasznos lenne érteni hozzá.
Tegnap (ma) hajnali négyig túrtam a netet, 20 féle rossz megoldást kipróbáltam, aztán feladtam. Amiket kipróbáltam azokhoz képest egész egyszerű a megoldás, bár én soha nem jöttem volna rá.
Még1x thx -
#16 Akkor hogy lesz Székesfehérvár nevéből Szfvár?
Egyébként fakt. Ha majd egyszer jársz fősulira/egyetemre, ott is faktnak mondják.