55
Megoldandó probléma
-
#15 a Te elgondolásod abban az esetben helytálló, ha 50%-ot írsz, hiszen vagy bejön, vagy nem, de az biztos:-)))
mellesleg fak., már csak a magyar helyesírási szabályok szerint is, meg ugye a gyakorlat is gyak. nem gyakl -
Goth #14 100%/0%.
Vagy kihúzod, vagy nem :D -
#13 fakt - fakulTáció szvsz:) -
#12 jó -
TommoT #11 a polgárháború (fak vs fakt) megelőzése végett egyezzünk meg abban, hogy mostantól mindenki fakultációt mond -
#10 szerintem meg pont nem hangzik jobban, erőltetettnek tűnik a plusz betű miatt. a fuck, az meg nem fak, hanem fákk vagy ahogy a Zsernyákok c. filmben fokk :)) -
TommoT #9 most annyira mind1 mégha igazad is van
fakt - jobban hangzik
matekfak
matekfakt
fak <-- ezt egy angoltanár félre is értheti -
#8 már csak azt nem értem, hogy miért FAKT-on és miért nem FAK-on? a töri-tanárom is állandóan faktozott, rajta kívül senki más a gimiben. ez FAKultáció, nem FAKulTáció...
kövezzetek:)) -
TommoT #7 uhh ilyet fogok jövőre tanulni?
#5 remélem is (hogy bajnok lesz) -
#6 10-ikben tanultuk nem fakton np -
#5 nane, ezt nem hiszem el:DD
-
#4 hehe pont ezt vesszük fakton :) tehen-nek úgynézem jó a megoldása, problem solved. -
tehen_m #3 alatt1 és alatt2 felcserélve (12a1)*(8a2) -
tehen_m #2 ((8alatt1)*(12alatt2))/(20alatt3)
Nem biztos hogy jó ilyen későn:D -
#1 Üdv mindenkinek
Kellene nekem egy képlet, amivel ki tudom számolni az alábbi probléma megoldását:
Adott 20 golyó, 12 piros és 8 kék. Nem látom őket, hármat húzok egyszerre belőle.
Mekkora az esély arra, hogy legalább egy pirosat húzok?
A képlet egy készülő kártyajátékba kellene. Csináltam egy függvényt ami 10 000 000 próbás
statisztika alapján kiszámolja az értéket, de ennél gyorsabb, elegánsabb, matematikai képlet
kellene. A progim 95.1% körüli értéket dob ki minden futtatás esetén.
A segítséget előre is köszi.