55
Megoldandó probléma
  • stp4trick
    a Te elgondolásod abban az esetben helytálló, ha 50%-ot írsz, hiszen vagy bejön, vagy nem, de az biztos:-)))

mellesleg fak., már csak a magyar helyesírási szabályok szerint is, meg ugye a gyakorlat is gyak. nem gyakl
  • Goth
    100%/0%.

Vagy kihúzod, vagy nem :D
  • Rage47
    fakt - fakulTáció szvsz:)
  • bigapó
  • TommoT
    a polgárháború (fak vs fakt) megelőzése végett egyezzünk meg abban, hogy mostantól mindenki fakultációt mond
  • bigapó
    szerintem meg pont nem hangzik jobban, erőltetettnek tűnik a plusz betű miatt. a fuck, az meg nem fak, hanem fákk vagy ahogy a Zsernyákok c. filmben fokk :))
  • TommoT
    most annyira mind1 mégha igazad is van
    fakt - jobban hangzik
    matekfak
    matekfakt
    fak <-- ezt egy angoltanár félre is értheti
  • bigapó
    már csak azt nem értem, hogy miért FAKT-on és miért nem FAK-on? a töri-tanárom is állandóan faktozott, rajta kívül senki más a gimiben. ez FAKultáció, nem FAKulTáció...

kövezzetek:))
  • TommoT
    uhh ilyet fogok jövőre tanulni?
    #5 remélem is (hogy bajnok lesz)
  • nyami
    10-ikben tanultuk nem fakton np
  • The FlashBack
    nane, ezt nem hiszem el:DD
  • BiG G
    hehe pont ezt vesszük fakton :) tehen-nek úgynézem jó a megoldása, problem solved.
  • tehen_m
    alatt1 és alatt2 felcserélve (12a1)*(8a2)
  • tehen_m
    ((8alatt1)*(12alatt2))/(20alatt3)

Nem biztos hogy jó ilyen későn:D
  • A-Tom
    Üdv mindenkinek

Kellene nekem egy képlet, amivel ki tudom számolni az alábbi probléma megoldását:
    Adott 20 golyó, 12 piros és 8 kék. Nem látom őket, hármat húzok egyszerre belőle.
    Mekkora az esély arra, hogy legalább egy pirosat húzok?

A képlet egy készülő kártyajátékba kellene. Csináltam egy függvényt ami 10 000 000 próbás
    statisztika alapján kiszámolja az értéket, de ennél gyorsabb, elegánsabb, matematikai képlet
    kellene. A progim 95.1% körüli értéket dob ki minden futtatás esetén.

A segítséget előre is köszi.