231
  • donatus13
    olvastátok amit az sg irt játékrol össze vissza szidja meg másolat az egész meg minden szar.Közbe sztem jó ha játszott vele 10 percet és ezért utálom ha elkezdenek irni a játékrol mekkora szar meg minden mert sztem ne mis játszott vele komolyabban.
  • nocomment
    Hát a vége persze az lett, hogy kikötő legyaláz, új kikötő megépít és datolya.. csak így sikerült..de sikerült...
  • Myron
    és ha már tripla post rulzik, nem lehet 9millió fps mert 40-re limitálva van a játék :D
  • Myron
    ja amúgy neked milyen géped van és hogy megy?
  • Myron
    hát pont hogy nem mert csomóan panaszkodnak h mennyire szaggat ahhoz képest h nem egy FPS hanem csak egy városépítő és ahhoz képest h milyen gépen futtatják.
    és nem csak ezen a fórumon panaszkodnak.
  • Thanatos
    arr amég nem gondoltál hogy nálad vna valami szar ha neked minden rossz?
    ez pont egy olyan game aminek oylana grafja hogy minden maxon is 9millio fps-el szalad az emberek 90%-nak :P
  • Myron
    lol, tök üres map, leraktam egy town centert és már szaggatott is! :DD
    de csak akkor ha a képen volt, máshol nem akadt. szóval kalap szar :D
    majd a caesar4...
  • Myron
    most jut eszembe civ4 is órákig töltött mikor indítottam egy új játékot. aztán kiadtak egy patchet és sokkal gyorsabb lett... összecsapják a határidő miatt.
  • Myron
    "Nem is igazán akad, inkább olyan mintha ötszöt át kellene gondolnia, hogy mit is akarok tőle."

???
    5FPS az 5FPS. és igen, ha rányomok egy gombra, várni kell h bejöjjön mert 5fps. és akad is mert az emberek szaggatva mennek. kerek 5 fps-sel :D
    szó mi szó, ezt elkúrták a készítők
  • Cowek
    Állítsd be hogy STOP TRADE, és amikor lenyugszik a hajó, akkor add ki a datojára a parancsot... Egy próbát megér ;-)
  • Hmuda
    Ok, majd megpróbálok keresek egy nagyobb mentést, de én megrögzött "újrakezdő vagyok". :P

VGA tuti nem lehet probléma, mert egy idő után nekem is ugyanúgy belassul. Nem is igazán akad, inkább olyan mintha ötszöt át kellene gondolnia, hogy mit is akarok tőle.

Sajnos nagyon látszik, hogy a Firaxis csak azért kellett a stábba, hogy egy-két játékelemet elvegyenek a CIV-ektől, meg hogy Sid nevét oda lehessen rakni, hogy jobban vegyék (amit láttam Siddel interjút a játékról, hát nem volt valami boldog a feje, pedig más játékoknál mindig látszott rajta, hogy örülhet, hogy beszélhet a műveiről). Ez egyértelműen a Stronghold2 motorja, ami már annál a játéknál is botrányosan rosszul volt optimalizálva.
  • Myron
    tölts be egy már nagy várost.
    amúgy én VGA ra gyanakszok. neked gf7 van és jól megy. nocommentnek csak 6-os nekem meg még régebbi cuccom van. aztán olyan is.. ram nem lehet mert nocommentnek is 1gb van mégis szar. procid meg sokkal nem jobb mint a miénk. vagy lehet h a MHz számít? mert abban azért jobb. lehet mégis AI gubanc lesz és nem is grafikai. akkor viszont tényleg jól elcseszték. caesar 3 akkor miért nem akadt? ott is sokan tolták a talicskát meg járkáltak mindenfele...
  • Hmuda
    2.8GHz, 1G ram, és egy GF7800. Nekem is eleinte remekül megy, de mikor már sok a lakos, munkahely, sokan mennek amerre látnak, akkor nagyon megakad. Ez max grafikán. Próbáltam minimumon, de nem volt türelmem addig várni, hogy megnézzem így is belassul-e.
  • Myron
    bocsi a kettős postért, elfelejtettem megkérdezni h neked Hmuda milyen géped van és hogy megy vele? milyen grafon?
  • Myron
    nem, nincs összefuggésben a lakosok számával. ha nagyon kevés lakos van meg nagyon kevés ház akkor is akad egy kicsit. és akkor ha már több van akkor nagyon nagyon. elmentem. kilépek. visszalépek. betölt. és egész jól megy. és aztán 2-3 perc után megint akad mint állat. de közbe nem nő a város meg a lakosok száma. (minimumon. ha mediumra rakom akkor még 2-3 percig se jó)
  • Hmuda
    Ez a későbbi lassulás CPU gond lehet. Minél több a lakos, annál több AI-t kell számolnia. Sajna bénán lett optimalizálva ez a rész, mert nem hinném, hogy olyan hihetetlenül okos lenne az AI, hogy ekkora erőforrást foglaljon le (az útkeresése egyenesen botrány).
  • nocomment
    1024
  • Cujo01
    próbáld több légióval egyszerre... volt olyan város, amit úgy tudtam, hogy mindhármat ráküldtem és akkor is csak a 3-ik végzett velük.
    Igen, akkor átváltozik a térképen is semleges várossá. (kereskedni sajnos nem lehet vele)
  • CS@
    Üdv!
    Meg tudná mondani valaki, hogy futtatható a játék ablakban?
    Természetesen nem úgy gondolom, hogy leteszem a párkányra és akkor szaladgál.
    Köszi!
  • Myron
    ja bocs ez nem nekem szólt :D
    szóval nocomment mennyi a ramod? :)
  • Myron
    indokold meg miért... még a recommendedbe is csak 512 van írva
  • vsly
    ram?...
  • nocomment
    barton 2500+@3200+, 6600GT-vel eleinte nagyon szépen pörög fullra húzott grafikán, majd amikor már lassan beépítem a teljes térképet meglassul mint a di**nó, nos akkor meg hiába veszem le a grafikát, többet nem gyorsul be.. SZal nem egészen értem én se mi ez a belassulás.
  • Myron
    Nektek milyen gépetek van és milyen grafikai beállításon és hogy fut a játék?

Szerintem valamit nagyon elszúrtak a készítők mert nekem minimumon ugyanolyan szarul megy mint maximumon. Illetve minimumon pár percig egész jó a sebesség olyan 20fps körüli aztán ugyan olyan szar lesz mint más esetben. 4-5 FPS...

9600XT;512RAM;2600+
    nem hiszem h a ram a hibás mert nem hallom h töltene játék közben. ez valami videó driver hiba lehet, és csak ennél a játéknél mert a többi jó. ja és most frissítettem a legújabb catalystra hátha megjavul de semmivel sem lett jobb.
  • ivanka
    Hát úgy elvagyok vele, de most nagyon felidegesített. Az egyik küldetésben datolya(?) 'dates' kéne már csak a házak fejlődéséhez, de valami miatt a fránya hajók csak szőlőt hoznak. Hiába klikkelek a datolyára nem azthoz. Nem értem bugos? vagy mi??
  • Hunor1
    Kőszi a választ.Hmm, nemtom miért gyenge egy fullos légió??(25 légionárius+25+25auxillia)Ja, meg ebből a városból csak nagyon gyenge barbár sereg szokott jönni...nem tünik logikusnak.Nálad milyen volt a sereg ??Csak légiósok??Ha elfoglaltad a várost, átváltozik semlegessé?(változik az ikon a térképen?)
  • Cujo01
    Ott pedig az lehet a gond, hogy túl gyenge a sereged... nekem simán elfoglalták mindkettőt... sajnos arról nem jön semmi értesitő :S
  • Hunor1
    Hali ! Remélem van valaki aki a hadi küldiket is nyomta.....Én most a Colonia városnál tartok (germán határvidék)Ebben a küldiben az a feladat, hogy el kell foglalni a két ellenséges várost.Ki is küldtem többször 1 légiót a világtérképre.Gondoltam úgy kell csinálni hogy bal klikk a római seregre, majd jobbklikk az ellenséges városra...A sereg szépen elkezd masírozni a városhoz....majd eltűnik!!! De nem jön semmi info hogy mondjuk elbuktam a támadást!! Vajon miért?? Pedig amikor a városon kívül taliztam egy ellenséges sereggel mindig volt üzi hogy nyertem a csatát!De a városnál semmi !! Volt hogy 2 légiót küldtem egyszerre..de eltüntek a városnál..semmi üzi.Így nem tudok tovább lépni!! Tudja valaki hogyan kell ellenséges várost elfoglalni ??????????? Plz gyors választ aki tudja! ( ha lehet ne csak két-három szót)
    KÖSZI !!!!!!
  • Cowek
    Vagy csinálhatsz jó sok őrbódét, meg tűzjelzőt is :-)
  • lybrahu
    Köszi, majd kipróbálom!!
  • Cujo01
    Én olyankor általában kórházat, vagy nagy temlomot csinálok (azoknak nagy az emberigénye)
  • lybrahu
    Lehet hogy buta kérdés ,de hogyan lehet a munkanélküliséget csökkenteni?
    Tudom...munkahelyeket kell biztosítani.Ha viszont felhúzok egy ilye épületet automatikusan megnő a népesség (helyenként nem is kicsivel)több lesz az otthontalan,és a "towncenter"-nél mégtöbb üldögélő jelenik meg.Mit nem tartok egyensúlyban?!
  • Cowek
    Én is azt hittem, csakk ebben a küldetésben hozni kell nem pedig vinni :-)
  • Hmuda
    Gondolom nincs elég cucc a raktárban.
  • Cowek
    És mi van ha a kocsi ikonra nem reagál? Néha ráteszi a pecsétet, de valamiért most nem...
  • Gerbill
    Kösz.
    Serpa szerintem nem lehet átváltani, latinra, én legalábbis nem találtam ilyen opciót, multi szerintem nincs benne, de van szabad építési mód.
  • donatus13
    ?
  • donatus13
    és multiplayer van benmne
  • Serpa
    át lehet váltani latinra mint a Gloryban?
  • Gyocsika
    Egy kérdésem lenne ez csak olyan nyugodt városépitgetős játék mint a Ceaser