Vérengzés a Kogart Házban: Összecsapott az ASVA-ProArt-BSA a sajtóval!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17
De sok önkéntes van, lépj te is közéjük !
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
Az en velemenyem az hogy az ilyeneket kellene bortonbe zarni. A sok hienat aki a filmesek es egyeb muveszek penzet veszi el mestersegesen emelve az arat a muveszetuknek hogy eltartsak a sok naplopot. A normalis muveszek mindig megfognak elni. A sok mocsok aki csak a penz miatt csinalja meg nyugodtan haljon ehen. Az meg hogy mekkora kart okoznak a letoltesek mi kozuk hozza? Ha jol tudom ma magyarorszagon maganszemelyt letoltes miatt nem lehet birosag ele allitani. Akkor hogy is van ez? Ha nem torvenyellenes akkor szabad. Ennyi.
Egy jo bableves sose rossz!!
Andy Vajna 😞 banikám )
Itt kell ezt is csinálni 😞
... de jóóóóóóóóóó ...
Erre én csak azt tudom mondani, hogy az ország az évszázadok alatt kisemmizett és elrabolt vagyonát most szellemi termékek formájában kompenzáljuk kicsit.
majd ha nem kerul egy jo dvd 6 rugoba, egy cd 3 ba akkor esetleg lehet szo arrol hogy megveszem.
- A szerzõt ne keverjük össze a kiadóval. A mai világban a kiadó egy élõsködõ. A disztribúciós és promóciós funkcióját már elvesztette, csak a tehetségek felkutatásánál lehetne szerepe: de már ez sem igaz, a kiadó teremti meg a saját maga által kreált 'zenészeknek' a piacot (tisztelet a kivételnek). A kiadónak az lenne a dolga hogy felkarolja a tehetségeket, aztán amikor az saját lábra állt szépen eltakarodik a sunyiba és nem nyúlja le továbbra is a CD hasznának 50%-át (ez az idõszak is bõven megérné a kiadónak, hidd el).
- Rendben hogy kíváló minõségû életet lehet élni a lenézett szinvonalú filmek stb. nélkül is, ez igaz arra az esetre ha ingyen leszeded és utána szapulod orrba szájba hogy jaj de szar volt. Viszont amennyiben bemész a boltba, igen is jogod van szívinfarktust kapni, amikor megveszel egy új CD-t, és annyira rossz az egész (a szarrá reklámozott egy darab szám kivételével) hogy kukába dobnád legszivesebben. Elárulom, ez nem egyszeri eset, velem is megtörtént párszor (már nem a szívinfarktus, de majdnem). Ilyenkor had legyen már jogom elküldeni a 'luxuscikkgyártókat' oda ahová most gondolom...
Terjesszétek, és használjátok fel bátran.😊))
www.dancsokzoltan.com/temp/kodaly.jpg
- Ha valaki készít egy terméket, akkor õ jogosult arra, hogy megszabja az árát. Akármennyit. Ha túl sokat kér (általában ez a helyzet, fõleg a hazai fizetéseket figyelembe véve), akkor ne vedd meg, de akárki akármit mond, ingyen elvenni nem fair.
Alapvetõ sportszerûség nem tenni olyat mással, amit magadnak nem kívánunk. Képzeljük bele magunkat a szerzõk helyébe -- egyikõnk sem szeretné, hogy ingyen adják-vegyék azt, amiért megdolgoztunk.
- A kérdéses, elektronikus úton is terjeszthetõ termékek túlnyomó többsége luxuscikk. Kiváló minõségû életet lehet élni a -- többek által is lenézett színvonalú -- filmek, játékok, zenék stb. nélkül, amelyek az internetes forgalom 80+%-át adják.
- 100%, hogy ha ügyvédhordák szponzorálása helyett kicsit leülnének gondolkodni a kiadók hogy hogyan haladhatnának a korral, vagy pláne ha a szerzõk kitalálnának valami újat a jelenlegi kiadói rendszer helyett, akkor sokkal elõrébb jutnának.
- Az újságírói objektivitáshoz hozzátartozik, hogy igyekszik egyenlõ távolságból szemlélni a két vitázó felet. Ebbõl a szempontból ez a cikk gyenge.
Öööö... te ismersz engem? <#awink>#awink>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
miért kell nekünk szájbarágni, hogy hogyan termeljetek profitot gyerekek? hülyék vagytok? gyanítom, hogy igen.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
inkabb 1 a 10-hez
Más: ha tetszik akkor tényleg úgyis megnézem újra. Tékából/megveszem (ha occsó). Én azt tanácsolom a filmiparnak, hogy csináljanak jó filmeket. Van olyan ismerõs aki már letölteni is lusta soxor a filmeket, mert annyira gagyik ! <#violent>#violent> A furcsa az, hogy egyes jó filmeket pl a Vándormadarakat <#taps>#taps> , ami több mint sok évig készült sok emberrel ki lehetett adni viszonylag hamar 990ft-s dvd-n, el is fogyott, moziban is siker volt. Meg is vettem jól boltban.<#alien>#alien> A szar filmek készítõinek pedig ezt üzenem: <#mf3>#mf3>
kiheverjük <#zavart2>#zavart2><#levele>#levele>
"Az Amerikába szakadt hazánkfia arcán láttam a nap folyamán elõször az õszinte kétségbeesést, ami a filmszakmával kapcsolatban felmerül." <#eplus2>#eplus2>
ma, ha megveszem, enyém az autó
szétszedhetem darabjaira, összerakhatok belõle vmi mást, esetleg építhetek egy hasonmás BMW-t, ami ugyanúgy fog kinézni, mint az eredeti, érdekes módon a BMW nem fog tolvajnak kikiáltani, nem csukat börtönbe, és nem követeli rajtam egy új BMW árát
beszélhetünk arról is, hogy mutassanak még egy olyan terméket, amit úgy lehet forgalomba hozni, hogy nincs rá garancia
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
hajdan a zene nem tulajdon volt, de most pár ember rátette a mancsát, és minnél bnagyopbb profitot szeretne realizálni
holnap megyek lefoglalaom a Dunát, az enyém
erre mondta vki anno, szabadalmaztatja a tüzet
A másik hiába kerül egy cd-dvd x forintba a jelen helyzetben egy átlagos magyar család képtelen megfizetni max csak az olcsó tesco és tsai által forgalmazott 990Ft-skat.Érdekes modon az fogy vajon miért???Hogy senkinek nem kell a friss film azon ne is csodálkozzanak.Zenérõl meg ne is beszéljünk,az meg a szabad rablás kategoriája.Elég csak megnézni a külhoni oldalakon az árakat postával,vámmal olcsóbb mintha bemennék itthon a boltba.
A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!
Vajna hülye
még szerencse, hogy a filmes kiadóknak több eszük van, mint a zeneieknek
lásd mennyire lementek a DVD árak
ma egy DVD olcsóbb mint egy audio CD
sõt ugyanaz a felvétel is olcsóbb
simán, letölthetõen, maga a zenekar árulhatná. és nem x% részesedésük lenne, hanem 100%. (mínusz adó.)
Endure, in enduring grows strong...
és sok a szar, igénytelen zenét tartalmazó kiadvány
a zenei kiadók szépen menjenek csak csõdbe
nincs rájuk szükség, õk az iparág vérszívói, dögkeselyük
ha a szemét kiadók nem terhelnék annyira a saját hasznukra a lemezek árait, akkor lehet, hogy több jutna a mûvészhez is és az embernek sem lenne értelme lehúzni, mert jó érzés eredeti korongot a kezünkbe venni
itt nálunk van egy igen jó underground zenekar, 1700-ért adják a lemezüket, teljesen rendben van
"naponta 28 ezer filmletöltést" - na, ezt meg honnan szedték. GIGALOL
"letöltésért börtön" de a politikusoknak a lopásért mi jár? még több fizetés + több szavazó... <#confused>#confused>
Andy drága, húzz a pics*ba, mit ugrálsz itt? hogyan írod a neved, ember!? olyan szép magyarosan! Nem kellesz nekünk, a "qrváddal" együtt!
ennyire ne higyjék már azt, hogy odavagyunk a szarukért
hasracsapás, pénzhajhászás
elszámolt-e valaha az ASVA BSA a kapott pénzeivel?
Szerintetek a NOX énekesnõje miért volt? Kizártnak tartom, h a vita szempontjából akár egyetlen konstruktív megnyilvánulást is tulajdoníthatnánk neki, de ez benne van a cikkben is...
"A nap fénypontja a NOX üdvöskéje Péter Szabó Szilvia volt, aki kissé késve, kissé egyszerûen, de elmondta, hogy fiúk-lányok, ha nem veszitek meg a lemezeket, akkor nem tudunk majd újat csinálni, sõt ha kevesen veszik a lemezeket, akkor az új rossz minõségû lesz, mert nem lesz elegendõ forint a drága stúdiók bérletére."
Jajjhagyjálmár...
Tell me if you wanna relive this orgasmic experience!
Pont, hogy ez a mocskos ipar a gátja a jó zenéknek, itt van pl. az Anathema, nem találnak kiadót, mert nem divatosak. (Eddig 7 albumuk jelent meg egyébként.)
Viszont ingyen letölthetõvé teszik az új albumukat, akinek meg van pénze paypalon küldhet nekik.
Aki nem ismeri õket, letöltheti az elsõ ilyen "ingyenes" számot (bár ez kicsit túl happy lett nekem):
Anathema
Endure, in enduring grows strong...
Angliában a minimálbér 360e Ft - nyi font... Nettó... tehát ott még a minimálbérbõl is megengedheti magának a user hogy vegyen 1-1 fps-t/audio cd-t/dvd-t/stb.
1. a letöltõk 95%ka csak magán célra töltöget, hogy otthon megnézhesse/meghalgathassa az adott terméket. Alig csak egy nagyon töredék részük töltöget úgy, hogy majd késõbb pénzért tovább adja. Kétlem, hogy Magyarországon, az elmúlt évben ez több mint 100 millió dollár, azaz 20000000000 forint értékben adtak volna el kalóz másolatokat. Ez kissé dúrva szám, maximum a filmek bevétel hiányának az összértéke, de még annyi sem lehet ez az összeg. Pláne nem, hogy ennyi landolt volna a kalózok zsebében.. Vicc
"ProART elnöke ugyanezt erõsítette meg és hozzátette, hogy "ez nem a pénzrõl szól", hanem a jogtudatosság hiányáról"
LOLOLOL!!! És ezt kinek próbálják beadni? Amikor a RIAA olyan bünetéseket szab ki, hogy egy mp3 értéke 750dollár büntetés... ugyanmár, mér szóna a pénzrõl... hülyeség.. ki feltételezne egyáltalán ilyesmit...
"Csak szex és más semmi címû filmet 186 000-en töltötték le illegálisan"
honnan tudja ezt ilyen pontosan? Az egy dolog hogy DC-rõl, torrentrõl töltögetnek, de hogyan tudják számontartani hogy hány felhasználó szedte le? Mindegyik felhasználót ellenõriznek folyamatosan és ellenõrzik a gépét, hogy töltik e róla? jó vicc.
"Felvetõdött bennem az a kérdés is, hogy vajon komolyan gondolják-e azt, hogy akik letöltik azok valóban meg is vennék ezt a mai piaci árakon"
természetesen nem. A filmek nagyrésze ami mostanság a mozikban megy, kb a maximum 1xer nézhetõ kategóriáju. Leszedi az ember, megnézi, majd egy mozdultattak letörli, mert mekkora szenny. Ha meg tényleg, valami igazán jó filmet sikerül leszedni, netán késõbb ha picit lejjebb ment az ára, úgyis megveszi, hogy rendes minõségben, hangzásban nézhesse. De azokat a filmeket, amelyek ma hálivúd nyomat, egy centet sem érnek.
" jóhiszemû felhasználó vagy õ maga is orgazda? A producer az utóbbira szavazott"
nem túlzás ez egy cseppet? Lassan komolyan ott tartunk, hogy kevesebbet ül egy drogcsempész, nemi erõszakot elkövetõ stb.. ember mint egy warezoló. Végülis, mennyivel súlyosabb bûn letölteni pár filmet, mint pl egy nemierõszakot elkövetni? szegény lány egy életre szellemileg gázos lesz, nem biztos hogy kitudja is valaha heverni, de az, hogy letölt valaki két filmet, sokkal nagyobb bûn, mert megkárosította 10 dollárral a kiadót.. Arányos, nem?
"szellemi termékek jogi védelme"
azokat a filmeket, amelyeket manapság nyomatnak, nem nevezném szellemi terméknek. Az hogy valaki feltalál valamit, és szabadalmaztatná, azt persze senki sem támogatja. Egy szabadalom nagyon sok pénzbe kerül, és sok egyszerübb ember, aki feltalál valamit, nem tudja megfizetni, nagyobb cégek ellopják az ötletüket, és halálra keresik rajta magukat, míg a feltaláló éhen hal, mert minden pénzét ebbe ölte bele. Ezeket kéne védeni, nem az ilyen szennyeket.
" fiúk-lányok, ha nem veszitek meg a lemezeket, akkor nem tudunk majd újat csinálni, sõt ha kevesen veszik a lemezeket, akkor az új rossz minõségû lesz, mert nem lesz elegendõ forint a drága stúdiók bérletére."
ha nem vesszük meg, kevesebb szemét lesz a piacon, a jó minõségü, igényes zenét, továbbra is megveszik. Vagy netán azért szólít fel, mert így nem tudja megvennia következõ porsche-t a garázsba?
"hiszen õ a rendõrséget vonná be és börtönbe csukna minden kalózt."
Egyértelmû. Warezolásért börtön. Az meg senkit nem érdekel, hogy minden este megvernek, megkéselnek több tucat embert a parkokban, tereken.. Nincs mögötte pénz, mindneki szarik rá. Senki nem keresi a tetteseket. Cigányok azokat támadhatnak meg az utcákon akiket akarnak, rendõrök odamenni is lusták, vagy félnek. Mert nincs hatalmuk. Nem mernek szembe szállni pár randalírozóval, de a magányos letöltögetõt egybõl támadják, mert ott pénzt buknak el, és ez fontosabb indok, mint az emberek testi épsége.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
És akkor Andy Vajna engem akar lecsukatni mert letöltök 1 filmet? Andy megnyugtatlak, a te filmjeid olyan sz*rok hogy sávszélességet sem pazarlok rá.
Egyébként audio cd-ket akkor kezdtem el nem venni, amikor nem tudtam õket lejátszani a másolásvédelem miatt.
Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html
Egyedül a komoly szoftvereket forgalmazó cégeknek adok igazat. Abból tényleg kamatoztatják tovább a cégüket, nem pedig öncélúan "filmet néznek" és "zenét hallgatnak".
\"There is no respawn or load game in real life!\"
Ami azt illeti, nekik még többet hoz, mert nagyipari módszerekkel sokkal olcsóbb a mûsoros CD/DVD elõállítása, persze csak nagy sorozatban.
Ha egy film, vagy CD már behozta az elõállítási költségeket, akkor minden egyes eladott CD, vagy DVD tiszta haszon, persze mínusz az elõállítási költség.
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
"Ha 1000 Ft-ért lehet eredeti DVD-t venni, akkor miért nem lehet ennyiért eredeti zenei CD-ket kapni? Biztos lenne rá kereslet, nem?"
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...