Vérengzés a Kogart Házban: Összecsapott az ASVA-ProArt-BSA a sajtóval!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A különbözõ "jogvédõ", és kiadó szervezetek sajtódumásai rendszeresen összekeverik (szándékosan), a veszteség és a károkozás fogalmait a bevételkiesésükkel.
Ez tudatos ferdítés, mert pl. ha én lefényképezem a Mona Lisát, akkor a múzeumnak én semmilyen kárt nem okoztam, hisz nem is nyúltam hozzá! Ugyanakkor nekem is meglesz másolatban.
Aki hülye, haljon meg.
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Ami meg a hamisítást illeti, milyen jogon vádolnak bárkit is jogtalansággal, ha minden egyes adathordozóra, ami forgalomban kapható már eleve úgy vásárolom meg, hogy kifizettem érte a jogdíjat, ami egyes esetekben nem is kevés. Tehát bármit is írók az adathordózóra, arra már ki van fizetve a jogdíj, innentõl fogva nem a jogdíjat beszedõ céget kellene számon kérni vagy perelni???
Szinte csak az van.Nézd meg hogy havonta hány olyan film van amire azt mondod hogy igen ezt 2 év múlva is megfogom nézni, megveszem!(egy se Vajna film...nahát)<#eplus2>#eplus2>
Már megint a fáktól eltûnt az erdõ ezeknek az embereknek...
Amikor még nem volt pc meg dvd ,akkor mindenki kopizta a karateharcos 5 öt meg a hofi kazettát és mégse pusztult el senki ezek szerint, sõt....
Nem ártana azt is nézni, vagy talán csak azt kéne nézni hogy mennyi egy MAGYAR tehát nem svájci vagy Dubai átlagkereset.Mert ameddig ez breki segge alatt van ,addig nem a rendõrség hívásával kéne foglalkozni.
Egyes emberek egy külön világban élnek úgy látszik...<#zavart2>#zavart2>
árát, hiába csinálták X millio dollár költségvetésbõl. Egyszerûen lassan odajutunk, mint az autoknál, hog yszalagon fogják gyártani a filmeket és nem lesz minöségi film. A zsebpénzembõl nem telik arra hogy miinden filmeet amit jonak vélek megvegyem eredetiben. OIlyan drága, hogy örülök ha 1 évben 2-öt meg tudok venni. Na most 1 évben annyi jo film kijön (amio nem baj), hogy annyit nem tok megvenni. De ha levvinnék az árakat akkkor talán többet tudnék venni a havi 4000-bõl mind most és talán annyi filmet5 sem töltenék le. Aki jo filmet akar nézni, és még diák is, tehát nem keres annyit mint Gyurcsány, aqz csak így teheti meg.
Ráadásul arról a tényezõrõl nem is beszéltem, hogy mi van ha nem adják... Most pl. napok óta éjszaka nézem a House második szériáját, napi 2 részt kb, este 11-tõl (amikor ráérek) hajnal 1-ig. Ezt tévében nem nézhetem, mert magyar adó nem adja, nem kell beékelt reklámokat néznem, eredeti hanggal nézem, stb. Erre egyszerûen nincs alternatíva.
Persze igazabol ez nem megoldas mert az uzletben az a jo hogy mindentert fizetni kell es ettol mukodik...igyha mi tobbet keresnek akkor szarnank az egeszre...
de rengeteg film van amilyert soha nem mennek be es nem fieztnek erte...
Egy egyuttes pl nox haknizenekar a fellepeseibol is szep gazsit kaszalhat, az ilyen zenekarok foleg erre: a latvanyra epitenek.
Akkor valasszak szet ezt es a szimplan elektronikus zenet ahol ilyen teren semmi ilyen koltseg nincs, es adjak olcsobban az olyan zeneket ahol nincs ekkora korites.
Na ez meg nem fog tetszik az ugrabugra zenekaroknak.
Masik, ha egy olyan albumot akarok amit en teszem fel egymas utan akedvenc szamiamat akkor bizony meg kene venni kb 30 valogataslemezet, egyeb albumokat, vagy maxikat, majd azoktol a 80%-ot kukabadobni es a maradekot megtartani.
Igen ez is a fejlodes, hogy magamnak osszeallithatom ami es ahogy tetszik, csak az ipar erre megint kopni nyelni nem tud, nem tudja esszeruen elmodani hogy milyert kell nekem a szart is megvennem amikor spec arra semmi szukegem.
najop megmagyarzzak hogy akkor nem lesz akkora bevetel... hat ja de igy megakkora se lesz mintha kitalalnak erre valamit...
mindig a statisztikaikkal vannak bajban amikor 2-3 evre meghatarozzak hogy fog novekdeni az audio cd dvdkbol szarmazo bevetel ami aztan persze nm tarthato mert kismillio dolgot elfelejtettek figyelembe venni, es hat kell valakit okolni...
vicces amikor 280000 letoltesbol kiszamoljak hogy akkor 28000 x 5000 Ft az o veszteseguk-
meg ahogy azt kato neni elkepzeli....
a budos eletbe nem vennek meg ennyiert es ennyiszer megha internet nem is lenne...szamoljanak realisan kb ennek a 10-15%-aval...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Vajna valószínüleg annyit keres egy óra alatt, amennyit én még egy hónap alatt se. Mégse sírok. Persze Katuskából valahogy sztárt csinálni biztos nem olcsó mulatság...
Ezek után mindent kétszer fogok letölteni. 😊
Nincs szükség a kiadókra, elavult dolog, szép lassan megszûnnek majd, nem siratjuk õket.
Nézzük, mi lesz, ha egy elavult szolgáltatást mégis meg tudnak támogatni törvényerejû büntetéssel:
-akinek nem volt pénze rá, továbbra se fogyasztja a terméküket
-akinek van pénze párra, le is tölt mellé, és nem kapják el, az marad olyan, mint most
-aki olyan, mint az elõbbi, de elkapják, az onnantól egy ideig _semmit_ se fog fogyasztani, minden piacról kiesik, s utána priusszal se lesz oly jó kategóriás fogyasztó
-aki gazdag, és eddig is meg tudta venni, tapasztalni fog mégegy áremelkedést, hisz az iparág fogyasztói csökkennek, de az iparág nem lesz kötelezve egy elfogadható szintû szolgáltatás adására - sõt a fogyasztókat korlátozza!
Kb olyan, hogy ne vegyen már mindenki mobilt, mert ez rontja a vezetékes telefon eladásának esélyeit... 😊
Mondok egy példát:mozi.
Mindenki panaszkodik hogy alacsony a bevétel a mozikba kevesen mennek el. Jogvédõ megoldás:emeljük duplájára a jegyárakat, igy majd dupla haszon lesz.következmény:feleannyian sem mennek el, bevétel mégjobban csökken.jogvédõ megoldás:emeljük ismét duplájára...
végül csödbe mennek. Miért? jogvédõ magyarázat:mert a sok warez miatt nem mentek az emberek... és lemerném fogadni hogy a kiadók, studiok ezzel foglalkozó vezetõinek eszébe se jut hogy semmi gond a filmmel meg a warezzel sem, csak egyszerüen túl magasak az árak az átlagember számára.Mert õ ugye beül az audijába és elhajt a hiltonba miközben szivart pöfékel és nem gondolkozik el rajta hogy az átlagember menynibõl is él.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Így én is szívesebben megvenném õket, de egy DVD-ért nem fogok kiadni 8- 10e HUF-t. Bár megoldás lenne az is, ha mondjuk az emberek többet keresnének így akkor lenne pénzük megvenni azokat.
Akkor hol a itt a gond? Gondolom, nemfogják egyenként megnézni a DVDket, hogy tartalmaz plusz szinkront és feliratot, és szerintem még mindig érdemesebb kintrõl rendelni, mint itthon megvenni 4xeres áron! 😉
"Timeo Danaos et dona ferentes."
igaz szeretem 1-2 filmet eredeti szinkronnal megnézni. de mégis jobban esik magyarul, nézni és nem olvasgatni.
ugyhogy marad a letöltés, mert én tanuló létemre nem tehetem meg hogy 6-7 ezreket dobáljak egy olyan filmre amit ha jobb esetben ha 2szer megnézek utána megy a polcra és többé elõ se veszem max karácsonykor ha portalanítok...
ugyhogy ez a külföldi megrendelõs dolog ez is hülyeség mert azon nincs magyar szinkron.
itthon a DVD eladasok szepen nonek, persze lehetne azert tobb is, kerdezzetek meg mondjuk az Odeont, mennyi fogy egy kiadvanyukbol, pedig ok aztan nivosan dolgoznak
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
es amikor a reszvenyesek megkerdik miert, azt lehet mondani, a rohatt mocskos masolok es letoltok miatt
es akkor mindenki megnyugszik es orul 😊))
aki meg akaja venni, az megveszi, nem letolti
en spec megveszem a DVD-t
en ugyan nem toltikezek le mindenfelet a netrol, nekem az tok idorablo, pepecseles
igaz nem is 12-17k egy uj film
hnm mondjuk 2-3k, esetleg 4
es mindig vannak akciok, szerte a vilagban
ki mondta, hogy csak Mo-n szabad vasarolni
egy dvd kint USA-ban soxor 10 USD alatt van, 5 USD korul idehozzak, annyi mintha a Magyar Posta szallitani Bp-rol Bp-re
itt a net, nagyon szepen lehet sporolni
Amig MO-on iylen bérel , és ilyen magas árak lesznek addig ne is álmodjanark arról, hogy lesz vmi változás... Igen, megcsináltuk!...
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
mi ez ha nem arukapcsolas?
a filmesek kulfoldon nem szukolnek, csak itthon
mekkora horges volt az Uvegtigris 2 korul, hogy hanyan letoltottek, (ugye 28 ezren - hasikora csapva) aztan megis csucsokat donntott a nezettseg a mozikban
minap olvastam a HVG-ben, hogy az europai ember fel a technikatol, ellentetben a japanokkal, az internet is egy ilyen ordogi gep egy szerkezet, Vajna meg mar nem fiatal
nyugodtan toltogess
nem karositasz meg senkit
😊
amikor arra adodo a fejed, hogy e teruleten fektetsz be, tisztaban vagy azzal, hogy sokan masolnak, letoltenek
de ugyanigy vannak a jatekok is, aki jatekirasra adja a fejet, most jott a Holdrol, es nem hallott meg warezrol
ezt bele kell kalkulalni
De így ha leöltötm akkor el tom dönteni hogy kelle ez nekem vagy nem. Igen volt már olyan hogy e miatt vettem több zenei CD-t és assem 2 DVD-t de azért azt ne gondolja senki hogy minden egyes letöltt példány == vásárlás mer ez a jogvédõk számtani balfassága... jó ha 5-10% lenne de inkább kevesebb az aránya akik letöltés nélkül megvennék.
hiszen a net eleresert fietni kell
Magyar filmek, amiknek a vásárlását tervezem: Kontroll,Argo...
A többi film, meg zene nem rájuk tartozik.. Ezzel aztán nagy kárt okoztam a magyar film- és zeneiparnak. (inkább a fizetéseket kéne növelni, nés akkor azt mondanám, hogy ok lenne rá pénz, de ha nincs akkor vegyse az aki reklámozza, a kutyának sem kell...)
Magyarorszagon az is nagy szam, ha egy DVD-t el lehet adni 1000 peldanyban
es vannak koltsegek
1000 forintos kategoriaban nincs penz digitalis kep/hangfelujitasra, szinkron elkeszitesere
szerintetetk mennyibe kerul egy film normalis szinkronizalasa?
-Vajna bácsi felébredheten, hogy nem Amerikában van ahol mindent zsebbõl mindenki ki tud fizetni
-A kiadók hasznát drasztikusan csökkenteni kéne a készítõk javára
-Ha online letöltök vmit legálisan... gyerekek ahhoz biztosítsanak nekem legális progit és ne nekem kellejen leszedni az illegálisat, hogy szabadon másolhassam és terjeszthessem a PDA-mra vagy az MP3 lejáccómra, mer azért én ugyebár fizettem... na mind1
-a másik kérdés a játékok.. én mondjuk 10 játékot ha letöltöttem illegálisan netrõl mer nem vok egy nagy spieler de azért mégis, mi a lófaxért vennem meg 10-20 ezerért? semmit nem tud, egy atimnerõmû kell a mûködéséhez, pár nap kiakasztom vége... Talán ha MINÕSÉGÍBB programok jönnének le amiken érdekelt funkciók (teszem azt VALVE- Steam online játék rencer) lennének, akkor talán még meg is vennék... De azért az ilyen minõség ilyen ár... az durva...
- a másik azért nekem egy zenész se kötözködjön fõleg ne egy NOX, hogy mos miért nem erdeti.. Elmegyek koncertre azuért is fizetek nem? Meghallgatom a jónak azért közel sem mondható zenéjét és akkor még neki áll fejjebb? És még ezér kér 5000 forintot... na nekem nem kell
- A másik ha belegondolok az õ oldalukba, hogy igenis kéne neki minden egyes példányért pénz hátõõõ akkor 1.) csináljon minõséget amiért tényleg kérhet pénzt
2.) adjon lehetõséget az elõado egy elõhallgatásra, hogy a user eldöntse azt, hogy ténleg kell e neki és nem egy szart vesz e meg
3.) legálisan konvertálhassa másohassa azt saját eszközein.
4.) csökkentsen árain
==> így meveszem ígérem... de ilyen ugyse lesz 😞
Vajna meg nem a Columbia, Universal, Fox, stb
mikor hallotatok mondjuk Spielberget ezen sirankozni?
Pl: 1. Egy könyv manapság azért olyan drága, mert nem olcsó a papír meg a nyomtatás. Maga a "szellemi termék" csupán töredéke az árnak, ami egy 4-5000 ezres könyv alatt 200-300ft... Ezért tényleg érdemes ekkora botrányt csapni? Nem!! Az fáj nekik, hogy az emberek csak a "szöveget" akarják elolvasni és nem a "papírt".
2. Egy gyengébb dvd (!!) ára akciósan 990 ft. Hogy lehet, hogy egy zenei cd (!!) ára ezt többszörösével meghaladja. Illegális zenei letöltések? Naná... Ritka az, ha a cd-n található 10-12 szám közül legalább 3 megfelelõ... Ezért kellene megvenni a másik 9-et? Az nem illegális, hogy rákényszerítik a fogyasztókat, hogy vegyenek meg olyant, amit nem akar?
3. Miért pont az illegális letöltések károsítanák meg az alkotókat. Elsõsorban divx-xvid alapú filmeket töltenek le az emberek, ezek minõsége hol van a dvd-étõl? Sokkal lentebb... Ha ezt a minõségi különbséget átültetnénk pénzre, akkor egy ilyen avi film ára harmada-negyede kellene legyen a dvd-ének. Megérné ilyen avi filmeket boltokban forgalmazni 200-300 Ft-ért? NEM!! Csupán az fáj sokaknak, hogy nem tudnak mégtöbbet kisajtolni az emberekbõl... Vegyetek majd extra képminõséget biztosító hd-dvd-ket, miközben a tv-n semmi különbséget nem látsz, de mi örülni fogunk, hogy ismét kerestünk egy kis pénzt... Ennyit arról, hogy a kedves jogvédõ szervezetek kiket képviselnek...
nezzel mar korbe
ellenben a cd meg nem 3 rugo, hanem inkabb 4-5
fogalmad sincs az arakrol
Mi a faxért kerülnek 10-20ezer forintba a játékok...Stb..
Rendesen nevetségesen magasak az árak,addig ne várja el senki se tõlem se senkitõl hogy minden ilyen szart megvegyen...
Vajna meg bekaphatja,csináljon filmet amit esetleg megnézhetõnek is fog tartani a nép akkor talán nem zuhan a kincstárának tartalma...paraszt.
Amúgymeg felõlem jöhet a razzia amíg nincs bebizonyítva hogy a vinyón talált adat terjesztésre kerül addig a maximum bünti hogy elveszik a vinyót...wow😊
De valahogy nemhinném hogy kimennének minden egyes net elõfizetõhöz se találomra sem sehogy. Azt pedig ne mondja nekem egyik nagyokos sem azok közül akik fujjolnak a warezra és az illegális dolgokra hogy nem töltöttek le soha semmiféle illegális adatot a netrõl mert NEM IGAZ!
Amúgy Vajna bácsi megnyugdhat eddig egy filmjét sem töltöttem le mert szvsz zsák szarok😊
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Az emberek azt mondják rám túl naív vagyok... És én hiszek nekik!
...ez a cigis hasonlat nagyon tetszik (amúgy abszolult egyet értek horthy hsz-ével). Romániából 75Ft/doboz a Ronson (adókkal meg minden szarral) Magyarországon 450Ft. Kedves Vajna Úrnak pedig azt üzenem, õrüljön, hogy kubai havanna pöfög az újjai közt, majd ha egyszer talán Ronson fityeg, kíváncsi leszek a mentalitására...<#mf1>#mf1>
Ha őszintén a szemembe néznek, mindig elkap a röhögés.