Bemutatkozik a bio-üzemanyagcella
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy napkollektor 1*1m-es fejlett energia tároló rendszerrel 1 milla! A napfény ingyen van, de a hozzá való cuccos már kicsit sem!
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ....1 autóba légyszi tegyél hûerõmût! Pff...
Mindegy hány megoldás/technologia van egy probléma megoldására.Találják ki õket mutassák be õket egymás után.Ugyis az ár/érték arány dönti el melyiket használják.
az a forma1es pilót Ukyo Katayama volt 😊 amúgy én is hallottam a tisztán biológiai H elõállításról, még pedig a NatGeo. egyik mûsorában ahol a japán piramisváros mutatták be. Algákkal teli konténerek úsznának a tengerben amik metánt állítanak elõ ha jól emlékszem. de ott voltak még ár-apály generátorok is... de mindegy lenne technika csak nem támogatja senki amíg van olaj. Mellesleg ott vannak a biodízelek, az itthon termelt gabona nagy része kimegy külföldre, de minek? Csinálhatnának belõle biodízelt is. és azt is lehet égetni energiatermelésre. a gazdák is lehet hogy jobban járnának.
Létezik olyan technológia, ami fosszilis energiahordozóból H2-t vagy áramot állít elõ. A CO2-t pedig iparilag kezelhetõ formában/tisztaságban adja ki, amibõl a felesleget pedig közetekben nyeletik el! Ezzel gyak zéró CO2 emissziót valósítanak meg!
Az amcsik a kínaiakkal és az indiaiakkal karöltve olyan 2010 körülre tervezik az elsõ ilyen, már valóban energia termelésre használható 250MW-os erõmû átadását!!!
(Európának asszem "belekéne húzni", vagy csatlakozni, ha nem akarja drága pénzért vásárolni a technológiát)
Az amcsik a kínaiakkal és az indiaiakkal karöltve olyan 2010 körülre tervezik az elsõ ilyen, már valóban energia termelésre használható 250MW-os erõmû átadását!!!
(Európának asszem "belekéne húzni", vagy csatlakozni, ha nem akarja drága pénzért vásárolni a technológiát)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Én valahogy mindíg azt hittem, hogy ezzel a bioüzemanyagcellával sokkal több tudós foglalkozik. Pláne hogy ilyen üzemanyag cellát már jelenleg is milliárd számra találunk, saját testünkben is!!!!!😉
Mitokondrium
Mitokondrium
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A kínai nád sem rossz) én is olvastam és hogy nagyobb haszna van a gazdának belõle mintha búzát termelne)))
A spektrum-on láttam nemrég egy kis mûsort az elekrtomos autókról.. hát kína és japán elég durván belehúztak) kínában van egy taxi, ami 350 km-t tesz meg 1 feltöltéssel))) és most kezdik el a tömeggyártást ha minden igaz. + 370-el ment az elektromos autója a japánoknak))))) és 120-ig ahogy gyorsult, úgy gyorsult 120-ról felfelé is) forma 1-es pilóta ott újongott az örömtõl hogy ilyet még nem érzett)))
A spektrum-on láttam nemrég egy kis mûsort az elekrtomos autókról.. hát kína és japán elég durván belehúztak) kínában van egy taxi, ami 350 km-t tesz meg 1 feltöltéssel))) és most kezdik el a tömeggyártást ha minden igaz. + 370-el ment az elektromos autója a japánoknak))))) és 120-ig ahogy gyorsult, úgy gyorsult 120-ról felfelé is) forma 1-es pilóta ott újongott az örömtõl hogy ilyet még nem érzett)))
Alapvetõen a megújjuló energiaforrásokat kéne elsõsorban preferálni! Németeknél már tesztelnek egy "bió falut". Az egésznek a lényege, hogy a tehénlepényt és egyébb "mellékterméket" elvezetik a házi erõmûbe, ahol biometánt állítanak elõ belõle, melynek égetésével elektromos áramot állítanak elõ, és az égetés során keletkezett melléktermékkel nevezetesen a hõvel megoldott a család melegvizfogyasztása, valamint a fûtése is! A számítások alapján egy 4 tagú család szükségleteit 4 tehénnel, valamint 1/4 ha termõterülettel, és már nem tudom mekkora erdõvele ki lehet elégíteni!
Ezenkívûl még mindég a szélerõmûveket preferálom! Bár a hvg múlt heti számában a kínai nád magyar nemesítésérõl írtak, amit biomasszaként lehet használni! 20 tonna ebbõl a nádból 8900 köbmétere kõolajból nyerhetõ energiával egyenlõ! Csak támogatni kell! Ja és ebben elsõk vagyunk a világon, azaz ilyen eredményekkel egyelõre csak mi dicsekedhetünk!!!
A hidrogénnél a problematika - elõállítás, ktg, energia!!! De jó úton haladunk, hogy elõbb vagy utóbb ez is mûködjön!
Ezenkívûl még mindég a szélerõmûveket preferálom! Bár a hvg múlt heti számában a kínai nád magyar nemesítésérõl írtak, amit biomasszaként lehet használni! 20 tonna ebbõl a nádból 8900 köbmétere kõolajból nyerhetõ energiával egyenlõ! Csak támogatni kell! Ja és ebben elsõk vagyunk a világon, azaz ilyen eredményekkel egyelõre csak mi dicsekedhetünk!!!
A hidrogénnél a problematika - elõállítás, ktg, energia!!! De jó úton haladunk, hogy elõbb vagy utóbb ez is mûködjön!
Miért egy hõerõmûhöz tartozó hûtõtornyot tettetek a cikk illusztrációjaként? 😊
A CO2-vel ellentétben a a vízgõz nagyon gyorsan tud távozni a légkörbõl. -> Önmagában nem okozhat üvegházhatást szerintem.
A H2 elõállítása meg persze drága, de a szél és naperõmûvekkel jelenleg pont az a baj, hogy nem egyenletesen termelik az energiát. A termelt energiát viszont nem tudjuk raktározni. A kettõ jól kiegészítheti egymást, ha van üzemanyagcella.
Sõt! Hallottam olyan kisérletekrõl is, ahol a H2-t szintén biológiai úton állítanák elõ algák vagy baktériumok segítségével fotoszintézis segítségével.
Szóval megfelelõ hatékonyság, és tömeggyárthatóság mellett jó cucc lesz ez.
Csak az lehet még baj, hogy a H2 kezelése kicsit problémás.
A H2 elõállítása meg persze drága, de a szél és naperõmûvekkel jelenleg pont az a baj, hogy nem egyenletesen termelik az energiát. A termelt energiát viszont nem tudjuk raktározni. A kettõ jól kiegészítheti egymást, ha van üzemanyagcella.
Sõt! Hallottam olyan kisérletekrõl is, ahol a H2-t szintén biológiai úton állítanák elõ algák vagy baktériumok segítségével fotoszintézis segítségével.
Szóval megfelelõ hatékonyság, és tömeggyárthatóság mellett jó cucc lesz ez.
Csak az lehet még baj, hogy a H2 kezelése kicsit problémás.
nem akarok beleszólni de most jutott eszembehogy a hidrogén alapú üzemanyag cellák nem biztos hogy oylan környezetbarátok...
Csak gondoljunk bele... Ha a Co2 miatt vana mostani globális felmelegedés (melyet már páran bizonyítottak és persze az ellenkezõjét is) annak következtében a víz párolgása is megnõt...mit ahogy már most sokkal csapadékosabbak az évszakok, és sokkal több az áradás és az extrém kilengés az éghajlatunkban... Nos ha a víz is egy oylan tényezõje a globális felmelegedésnek mint a CO2 akkor szerintem nem túl jó ötlet ezt is folyamatosana légkörbe pumpálni... És persze még mindig jobb mint a CO2 de hosszú távon ez sem lehet valódi megoldás...
Csak gondoljunk bele... Ha a Co2 miatt vana mostani globális felmelegedés (melyet már páran bizonyítottak és persze az ellenkezõjét is) annak következtében a víz párolgása is megnõt...mit ahogy már most sokkal csapadékosabbak az évszakok, és sokkal több az áradás és az extrém kilengés az éghajlatunkban... Nos ha a víz is egy oylan tényezõje a globális felmelegedésnek mint a CO2 akkor szerintem nem túl jó ötlet ezt is folyamatosana légkörbe pumpálni... És persze még mindig jobb mint a CO2 de hosszú távon ez sem lehet valódi megoldás...
\"A book is a book\" Clive Barker
a mágnesmotornál nézzétek meg a videot
http://www.perendev-power.com/My_Homepage_Files/Page4.html
http://www.perendev-power.com/My_Homepage_Files/Page5.html
http://www.perendev-power.com/My_Homepage_Files/Page5.html
"Ha valamit feltalálnak, nem bírnak tõle elvonatkoztatni. Ugyan azt másolják, csak a technológián változtatnak." tudod nem olyan egyszerû mindig mást és újat feltalálni. (biztos neked is volt már pl., hogy egy-egy addig ismeretlen matek példa nehézséget okozott, egész addig míg valaki el nem magyarázta hogyan kell megoldani) másrészt egy olyan dolog, mint a gazdaságosság manapság nem egy utolsó szempont.
(egyébként, a Forma 1-es kocsik kereke is csupán technológiájában tér el az ókori harci kocsikétól, viszont az adott célra azóta se sok jobb megoldás létezik, pedig idõ lett volna azóta, hogy kitaláljanak jobbakat)
(egyébként, a Forma 1-es kocsik kereke is csupán technológiájában tér el az ókori harci kocsikétól, viszont az adott célra azóta se sok jobb megoldás létezik, pedig idõ lett volna azóta, hogy kitaláljanak jobbakat)
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
"csinálhatnának olyan katalizátort olcsón, ami az olajat, vagy alkoholt alakítja e-enegiává, vagy bármit!"
1. Már régóta létezik metanollal mûködõ üzemanyagcella. Fõleg azért használják, mert sokkal könyebb a tárolása, mint a hidrogénnek, és ráadásul nagyon tisztán ég.
2. Az üzemanyagcella egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy környezetbarát. Ezt erõsen rontaná, ha olajjal menne.
1. Már régóta létezik metanollal mûködõ üzemanyagcella. Fõleg azért használják, mert sokkal könyebb a tárolása, mint a hidrogénnek, és ráadásul nagyon tisztán ég.
2. Az üzemanyagcella egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy környezetbarát. Ezt erõsen rontaná, ha olajjal menne.
Dögöljek meg ha értem.
Ott van afrika, amit körbevesz a víz, (tudjátok H2O)
Ott van az a baromi sok napfény, amit jelenleg nem tudunk tárolni.
Adjuk össze a 2-õt+egy naperõmûvet. (ez lehet a tükrökkel vízforralós módszer is, nem csak a drága napcella (ami persze homokból van, azért meg nem kell messzire menni)).
Mi sül ki belõle sok sok hidrogén az elektróda egyik oldalán, + oldott fémek (arany platina...), és oxigén a másik elektródánál.
Jé meg van oldva az olcsó és tiszta hidrogénelõállítás, és legalább hasznát vesszük a sok négernek azok tekerhetik a dinamót.
Ott van afrika, amit körbevesz a víz, (tudjátok H2O)
Ott van az a baromi sok napfény, amit jelenleg nem tudunk tárolni.
Adjuk össze a 2-õt+egy naperõmûvet. (ez lehet a tükrökkel vízforralós módszer is, nem csak a drága napcella (ami persze homokból van, azért meg nem kell messzire menni)).
Mi sül ki belõle sok sok hidrogén az elektróda egyik oldalán, + oldott fémek (arany platina...), és oxigén a másik elektródánál.
Jé meg van oldva az olcsó és tiszta hidrogénelõállítás, és legalább hasznát vesszük a sok négernek azok tekerhetik a dinamót.
A hõerõmûvel csak egy baj van: elég nehézkes egy mobiltelefonba vagy kvarcórába belegyömöszölni.
Áttételesen azért lehet: növényi olajból/metánból/bármi más újreenergiából csinálunk elektromos áramot a hõerõmûben, azzal vizet bontunk, majd a hidrogént berakjuk az üzemanyagcelléba.
Áttételesen azért lehet: növényi olajból/metánból/bármi más újreenergiából csinálunk elektromos áramot a hõerõmûben, azzal vizet bontunk, majd a hidrogént berakjuk az üzemanyagcelléba.
És az ráadásul bármilyen kontrolláltan(???) égethetõ anyagból tud áramot generálni.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Szerintem te nem tudsz elvonatkoztatni a koolajtol. Egyebkent olajbol meg alkoholbol nagyon olcson lehet elektromos aramot csinalni, a neve: hoeromu.
nem értelek roliika, ebbõl a hsz-dbõl az derült ki h nem hiszel a víz gazdaságos bontásában, amiket az általad belinkelt oldalakon lehet olvasgatni
most akkor? vagy csak én értettem félre vmit? mondjuk már elég késõ van...<#vigyor2>#vigyor2>
most akkor? vagy csak én értettem félre vmit? mondjuk már elég késõ van...<#vigyor2>#vigyor2>
Nagyon szép+nagyon jó, de a tiszta Hidrogén elõállítása még mindíg drága! Ezt nem értem én. Ha valamit feltalálnak, nem bírnak tõle elvonatkoztatni. Ugyan azt másolják, csak a technológián változtatnak. Nem mintha nem örülnék, hogy most végre ez is olcsóbb lesz, de pl csinálhatnának olyan katalizátort olcsón, ami az olajat, vagy alkoholt alakítja e-enegiává, vagy bármit! Na az lenne a nagy és hasznos dolog! Hidrogén elõállítása még sehogy sem gazdaságos. Legalábbis ipari méretben.
← ElőzőOldal 2 / 2