:: Critical Mass ::
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
De! Egyes bringások viselkedése egyszerûen felháborító!! Tudom, az autósokkal is vannak bajok, de azért nem kell minden autóst szivatni. Ma a Stefánia úton közlekedtem a fekete Opel Corsa D típusú gépkocsimmal (hátha valaki magára ismer), mikor egy barom a bicikliút helyett a kocsiúton közlekedett, ráadásul úgy, hogy amikor megérkeztem mögé, szépen lassan egyre inkább húzott a sáv közepe felé. Gondoltam figyelmeztetem, egy rövidet rádudáltam. Erre a paraszt úgycsinált mintha lejjebb húzódna, de amikor elkezdtem volna elõzni megint kijött elém, majdnem elgázoltam. Persze félrerántottam a kormányt, majdnem nekimentem a belsõ sávban haladó kék BMW-nek (tõle ezúton mégegyszer elnézést kérek). Erre a biciklis csávó nekitenyerelt a kocsimnak. Meg akartam állítani aztán a cangást, de felment a járdára és hamar eltûnt én a forgalom miatt nem tudtam követni.
Nem az elsõ eset volt, hogy biciklist láttama utóval szemétkedni. Nem értem õket, hisz õk az életüket kockáztatják egy kis szivatásért, míg az autós legfeljebb a lökhárítójhát. Gyerekek figyeljünk egymásra, nem kell állandóan harcolni!!
Ui: Sok biciklisnek üzenem (akinek nem inge, ne vegye magára), a kerékpárra is vonatkoznak a KRESZ szabályai!
Oh to be a Gunner:) .RHCP - Foo Fighters - Muse - Franz Ferdinand - Oasis - Blur - The Killers - Placebo - The Hives.
Oh to be a Gunner:) .RHCP - Foo Fighters - Muse - Franz Ferdinand - Oasis - Blur - The Killers - Placebo - The Hives.
2008. április 20-án, az több tízezres biciklis felvonulás lesz Budapest belvárosában!
Célja a városi kerékpározás népszerûsítése, az ehhez szükséges infrastruktúra kiépítésének sürgetése, illetve a döntéshozók, politikusok, városlakók figyelmének felhívása a biciklis közlekedés társadalmi hasznára.
A felvonulás 16 óra 30 perckor kezdõdik az Deák téren
Gyülekezés: 16:00-tól
Útvonal: Deák tér - Astoria - Erzsébet híd - Attila út - Alagút - Lánchíd - Kossuth tér - Alkotmány utca - Bajcsy Zs. út - Andrássy út - Városliget
Hossza: 9 km
Idõtartam: 120 perc
A felvonulás a Critical Mass alkalmával szokásos több ezres városligeti kerékpáremeléssel záródik 18:30-kor.
A demonstráció többnyire lezárt útszakaszokon, rendõri biztosítással zajlik.
A rendezvény esõben sem marad el.
Fotó pontok:
Deák tér (start)
Erzsébet híd a Gellért szobortól
Alagút
Lánchíd
Városliget (kerékpár emelés 18:30-kor)
www.criticalmass.hu
Ahhoz elõbb gyökeresen meg kéne hogy változzon az emberek felfogása, ez pedig nem hiszem hogy olyan hamar be fog következni.
Amsterdamban a gyalogosoknak és a bicikliseknek prioritásuk van az úton, bárhol átkelhetsz rajta a belvárosban, a tapasztalat az hogy az autók lefékeznek és türelmesen megvárják míg átkelsz, még akkor sem dudálnak vagy idegeskednek ha nem zebrán eszed ezt.
Budapesten (meg Magyarországon) ennek épp az ellenkezõje van, nem egyszer kellett átrohannom a ZEBRÁN, mert úgy jött egy baromállat. Volt már olyan hogy dudáltak is rám (szintén zebrán!!!)
Miért, mi történt az alagútban?
Amugy megint fasza volt.
De én nem értem kint voltunk 50ezren de nem ir szinte senki sem a cm-rõl az sg-n. Vagy itt mindenki kocka aki a gép elõtt ül mindig?!
Na milyen volt szerintetek?
A hangulat mintha laposabb lett volna. Na de a vége.... EH.
nem tudja valaki mi történt az alagutban?
Az tuti. Viszont szerintem akinek "köszönhetõ", annak tutira szét rúgják a hátsóját ...
pedig már tök rég óta erre vártam... és akkor jön a politika és elrontja az egészet
Pain is inevitable. Suffering is optional.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
jogos, decemberben tényleg szart sem érne.
sajnálom azért a szervezõket, mer télleg nem két perc lehetett megszervezni.
Szívünk Zöld-Fehér, mindennél többet ér!
mondjuk ez teljesen érthetõ, nem 2 perc megszervezni egy ilyet, a legközelebbi idõpont amire össze lehetne hozni az november közepe, december eleje lenne amikorra felesleges, mert nem alkalmas ilyen felvonulás lebonyolítására
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
ezt vártam már, erre a hülye politika miatt elmarad.
be lesz pótolva?
Szívünk Zöld-Fehér, mindennél többet ér!
"Elmarad a pénteki Critical Mass kerékpáros felvonulás
Budapest, 2006. szeptember 19., kedd (MTI) - Elmarad a
Critical Mass elnevezésû, péntek estére tervezett budapesti
kerékpáros felvonulás, nehogy azt más célokra is fel lehessen
használni - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.
"A kerékpáros felvonulás rendezõiként szeretnénk elkerülni
még az esélyét is, hogy a Parlament mellett elhaladó több tízezres
belvárosi rendezvényt bármilyen módon fel lehessen használni az
igazi üzenetétõl eltérõ célokra" - áll a szervezõk közleményében.
Mint írják, "a jelenlegi helyzetben nem lenne jó döntés" a civil
rendezvény megtartása annak ellenére, hogy a tavaszi kampánycsend
idején rendezett, 32 ezer biciklist megmozgató rendezvényük "gond
nélkül" zajlott.
Nem szeretnék ha bármilyen incidens kikezdené az egyébként
pártpolitikától mentes demonstráció jó hírét - szögezte le Kürti
Gábor felelõs szervezõ.
Hozzátette: a vidéki helyszíneken a rendezõk saját hatáskörükben
döntenek a felvonulás megtartásáról.
Közölték azt is: az Európai Autómentes Nap nem marad el, ezért
bátorítanak mindenkit, hogy pénteken tegye le autóját, és válassza a
kerékpározást, illetve az aznap ingyenes tömegközlekedést.
Arra is felhívta a figyelmet, hogy részt vesznek a pénteki,
Népstadion melletti Millenáris "velodromban" zajló ingyenes
Pályakerékpár Budapest Bajnokságon.
E mozgalom egyik fõ célja, hogy a lebontásra ítélt, 110 éves
mûemlék megmeneküljön, és Budapesti Kerékpáros Centrumként mûködjön
a jövõben."
de amugy egy rugalmas anyag,ami a csillapitast vegzi ugy,hogy dorgolodik a telo belso falahoz.olaj helyett.
de ha valaki megmondaná hogy miaz az elasztometer a csillapitásnál
akor azt megköszönném
elöre is kössz
g, g-foto.hu
„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat” Albert Einstein
„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat” Albert Einstein
-- Intel Core i7 950 - Asus MARS 2DI/4GD3 - OCZ Platinum 3x2GB DDR3 - Dell 3008WFP 30\" --
\"I will always use google, before asking dumb questions!\" Tudtad, hogy a sorozatgyilkosok sokat kerdeznek? Tudtat? He? Nem? Na? Meg mindig nem tudod??? The goodest place in the world is EILAT!
viszont egy rohej volt,hogy annyira tetumodon haladtunk,tobbszor leszalltam,es toltam inkabb.az egyik szervezot kerdeztem,a felvezeto rendorok ilyen benak?
azt mondta,direkt ok kertek meg a rendoroket,hogy lassan menjenek,ne szakadjon szet a tarsasag.neha 4km/h,max 10...egyszer asszemm mentem 16-al,de azt csak azert,mert egy haverhoz felzarkoztam...nehogy mar egy atlagember ne tudjon legalabb 15km/oras sebesseget tartani!na,meg kerdes,mit keresett elol 3 negykereku "bringohinto",babakocsis gorkoris anyikarol nem is beszelve.azert megneznem azt a szervezot,aki tud orszaguti versenykeroval spd pedallal 4-el menni sokaig...<#eplus2>#eplus2>.a hangulat jo volt,voltunk par ezren mi is😊
Igaz kicsit torlódtunk de akkor is nagyon jo volt a hangulat. Ordibálások fütyülések meg a bicikli emelgetések. Egyébként emnnyien voltunk most és mennyien tavaly??
😄 remelem, hogy jol sikerult, huzok az origora nezni a kepeket!
\"I will always use google, before asking dumb questions!\" Tudtad, hogy a sorozatgyilkosok sokat kerdeznek? Tudtat? He? Nem? Na? Meg mindig nem tudod??? The goodest place in the world is EILAT!
Egyébként azért volt tavaly hétköznap mert 22. hétköznap volt, és azért olyan korán mert még világosba akarták befejezni. Szerintem félévbe 1x ki lehet bírni.
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
mennék is, csak meccs is lesz 6kor, szóval nem fér bele.. de örülök neki, ogy szerveznek ilyeneket!
football without ultras is nothing
hát...elég nehéz lehet 6 km/h-val 2 óráig tekerni :-)
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
de a buli az jó lesz😄
Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Voltan: nem szeretném hogy átmenjen a topik flémbe, de el kell ismerned hogy az a pár nap egy évben elviselhetõ, és nem hinném hogy olyan szörnyû volt egy jót sétálni, fõleg ha még biciklivel is mentél volna 😄 Amúgy pedig be volt jelentve akkoris jóval a felvonulás elõtt, be lehetett volna tervezni, hogy elõfordulnak kimaradások, késések stb 😊