:: Critical Mass ::
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2009.04.19 - vasárnap
15.00 magasságában indul majd a Tabánból, elõtte-utána banzáj.
Útvonal: Tabán - Erzsébet híd - Váci utca - Irányi utca - Ferenciek tere - Erzsébet híd - Attila út - Alagút - Lánchíd - Kossuth tér - Alkotmány utca - Bajcsy Zs. út - Andrássy út - Városliget Hossza 12 km, idõtartama 2 és fél óra, 17 óra 30 perckor a szokásos, több tízezres bringaemeléssel zárul a Városligetben.
bõvebben: Critical Mass 2009
én ott leszek:)
Oh to be a Gunner:) .RHCP - Foo Fighters - Muse - Franz Ferdinand - Oasis - Blur - The Killers - Placebo - The Hives.
Tudnivalók
Ma /mostanság/ pedig élõlánc van a Lánchíd és a Batthyány tér közötti "sárgacsíkos" bringagyalogúton. Mentem volna, ha nem ma kapom a riadóhíradót. Most már nem tudok visszavonatozni bicajjal megsatöbbi.
Oh to be a Gunner:) .RHCP - Foo Fighters - Muse - Franz Ferdinand - Oasis - Blur - The Killers - Placebo - The Hives.
most én is voltam critical mass-en (Mórról) és több bicon is láttam ilyen CM-es matricát. Ilyet hol tudok én is beszerezni?
Az a baj hogy Budapesten az meg van lõve aki kicsit messzebb lakik a munkahelyétõl és nem tudja kihasználni valamelyik fõbb bicikliutat pedig biciklivel szeretne bejárni. Ha nem is annyira komolyan mint Amsterdamban, de jó lenne ha itthon is jobban kiépítenék a bicikliút-hálót.
Nilyván nem az a cél, hogy mindenki bringára szálljon, én sem várom el anyámtól pl.
20km-re dolgozom az otthonomtól Bp-n és még is úgy döntöttem, hogy ha tehetem bringával járok be. Ez nekem is sokáig kivitelezhetetlennek tûnt, hozzáteszem a közvetlen környezetembõl többeknek most is annak tûnik :) Nekem mondjuk munkahelyi körülményeim megengedik ezt. Én pl agyfaszt kaptam/kapok mindennap a dugóban állástól. És ha néha bicajjal hosszabb is az út de legalább élvezem.
Én pl. azt nem értem, hogy egyesek a sarki boltba is a 3 tonnás SUV izéikkel járnak.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyszerûen sok ember munkájába nem fér bele, hogy ne autóval menjen. Kivitelezhetetlen. Amúgy manapság sok munkahelyen meg is követelki a kocsit, mivel nélküle a munkák jókora része elvégezhetetlen lenne.
Apám az önkormányzatnál dolgozik, sokszor kell össze-vissza mászkálnia a városban, sõt azon kívül is. Ez biciklivel megoldhatatlan. Egy fiatal számára is, nemhogy egy 55 évesnek.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.
1. Ennél zajosabb jármû kevés van az utakon. Úgy berregnek azok a szarok, hogy a hajam égnek áll.
2. Rohadtul szennyezõek.
3. A bringához képest meg sok parkolóhelyet foglal.
De: a kerékpár egyszerûen nem való hosszabb városi utakra, mert lassú, izzasztó, veszélyes, és van jobb alternatíta is: robogó, bkv.
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
1. Vesd össze az arány azzal, hogy kiülsz egy forgalmas út mellé és lesed a sum. mennyiséghez képest a BMW, Audik és Mecrik arányt. Van rá esély, hogy a drága bringáé rosszabb lesz.
2. Ebbõl atz következik, hogy annak ellenére hogy valaki pénzes azért szeret környezettudatosan élni és jár bringán is, de olyanon ami neki kell. Egyesek meg autó helyett bringát vesznek. Ez neked csípi a szemed? Add el a verdád és vegyél bringát...
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
Csak úgy kapokodtam a fejem, gyakorlatilag 5mp-enként volt szerencsém olyan kerékpárokat látni, amelyek ALSÓ HANGON fél milló ft-ba kerülhettek, de persze rengeteg volt a simán 1millás bringa.
Sejtelmem nincs honnan van embereknek ennyi pénzük a saját/csemetéjük kerékpárjára...
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Ezen röhögnöm kell. A két város teljesn más dimenzió. Ott nem egy szaros metróval szenvednek, hanem a meglevõket hosszabítják szépen és korszerûsítik. 5 napot voltam kint, de utána szar volt hazajönni. Bp. hozzáképest egy lapukkant cigányputri.
Azmeg hogy meghaljak kevébé esélyes minthogy egy madár biciglis véletlen elcsapjak mert rohadtul zavaró a forgalomban és mint tudjuk a biciklis ojan széles mint amien magas....
amúgy sajnos én nem bringázok sokat (ha nem suliban vagyok akkor melózok, ha hazaérek nincs már erõm bringázni), van is rajtam kis súlyfelesleg :(
ezen szeretnék a jövõben változtatni...
Én sem általánosan írtam. Az egyensúlyon van a lényeg. Erre mit csinál a városvezetés. Szar 4-es metróra költ és nem értelmes dolgokra.
"el kéne ismerni, hogya bicikli mint közlekedési ezköz totál értelmetlen"
Jártál már Párízsban, Amszerdam-ban és egyéb kulturált nyugati városban. Elég sokan tekrnek...