:: Critical Mass ::

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Danman
Idén is lesz CM!

2009.04.19 - vasárnap

15.00 magasságában indul majd a Tabánból, elõtte-utána banzáj.

Útvonal: Tabán - Erzsébet híd - Váci utca - Irányi utca - Ferenciek tere - Erzsébet híd - Attila út - Alagút - Lánchíd - Kossuth tér - Alkotmány utca - Bajcsy Zs. út - Andrássy út - Városliget Hossza 12 km, idõtartama 2 és fél óra, 17 óra 30 perckor a szokásos, több tízezres bringaemeléssel zárul a Városligetben.

bõvebben: Critical Mass 2009

én ott leszek:)

Oh to be a Gunner:) .RHCP - Foo Fighters - Muse - Franz Ferdinand - Oasis - Blur - The Killers - Placebo - The Hives.

Most osztogatják a Margit híd budai hídfõjénél többek közt.

Danman
Szeptember 22-én, hétfõn az Európai Autómentes Napon újból critical mass. Bár nem a megszokott értelemben, bõvebben:
Tudnivalók

Ma /mostanság/ pedig élõlánc van a Lánchíd és a Batthyány tér közötti "sárgacsíkos" bringagyalogúton. Mentem volna, ha nem ma kapom a riadóhíradót. Most már nem tudok visszavonatozni bicajjal megsatöbbi.

Oh to be a Gunner:) .RHCP - Foo Fighters - Muse - Franz Ferdinand - Oasis - Blur - The Killers - Placebo - The Hives.

acsati
CM-es kéne
Danman
CM-es v Stop Szmog-os? mert én utóbbit láttam, elõbbi viszont engem is érdekelne:)

acsati
helotok
most én is voltam critical mass-en (Mórról) és több bicon is láttam ilyen CM-es matricát. Ilyet hol tudok én is beszerezni?
GregSB
Nyilván vannak olyan munkák / munkahelyek, ahova kivitelezhetetlen biciklivel menni, de bõven van olyan is ahova simán lehet (irodai melók pl)

Az a baj hogy Budapesten az meg van lõve aki kicsit messzebb lakik a munkahelyétõl és nem tudja kihasználni valamelyik fõbb bicikliutat pedig biciklivel szeretne bejárni. Ha nem is annyira komolyan mint Amsterdamban, de jó lenne ha itthon is jobban kiépítenék a bicikliút-hálót.

Ja a BKV nálam azért nem jöhet szóba mert több mûszakban dolgozom és az estiben necces, hogy elérem-e az uccsó buszt hazafelé. Amúgy is horror idõ idõbe telik. Teszteltem.

Sok ember számára nem fér bele de sok ember számára beleférne.
Nilyván nem az a cél, hogy mindenki bringára szálljon, én sem várom el anyámtól pl.
20km-re dolgozom az otthonomtól Bp-n és még is úgy döntöttem, hogy ha tehetem bringával járok be. Ez nekem is sokáig kivitelezhetetlennek tûnt, hozzáteszem a közvetlen környezetembõl többeknek most is annak tûnik :) Nekem mondjuk munkahelyi körülményeim megengedik ezt. Én pl agyfaszt kaptam/kapok mindennap a dugóban állástól. És ha néha bicajjal hosszabb is az út de legalább élvezem.
Én pl. azt nem értem, hogy egyesek a sarki boltba is a 3 tonnás SUV izéikkel járnak.

w77d
iskolásoknak igen, ezt támogatom. Az egyetem már necces, mert mellette dolgozik az ember. én is általában suli-melóhely között vágtázok össze-vissza!

Molnibalage
Viszont iskolásoknak, egyetemistáknak meg lazán beleférne.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

w77d
na most tegyük fel, hogy bemész dolgozni biciklivel. Egyszer csak a fõnököd azt mondja, hogy itt ez az aktakupac, vidd haza és tanulmányozd át. Na azt megnézném, amikor valaki biciklivel végigvergõdik a városon 2x20kg irattal egyensúlyozva :)
Egyszerûen sok ember munkájába nem fér bele, hogy ne autóval menjen. Kivitelezhetetlen. Amúgy manapság sok munkahelyen meg is követelki a kocsit, mivel nélküle a munkák jókora része elvégezhetetlen lenne.
Apám az önkormányzatnál dolgozik, sokszor kell össze-vissza mászkálnia a városban, sõt azon kívül is. Ez biciklivel megoldhatatlan. Egy fiatal számára is, nemhogy egy 55 évesnek.

Molnibalage
Télen is ugyanúgy hazatekrek edzésrõl, mint nyáron. Egyformán leizzad az ember. Télen a kabát alatt és spaka miatt. Egydül az arcbõrõn és az ujjaimon érzem a hideget. Pedig egy sima farmer poló, felette rövidujjú ing és egy mezei kabát van rajtam..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

w77d
csontig hatoló hideg? :)

BiG G
esõkabát, sárhányó, egyéb kérdésed van?

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

w77d
és mi a helyzet a szar idõvel? nem csak télen, hanem az alapos zuhék és saras idõ alkalmával? akkor nem sokra mész biciklivel :)

GregSB
Ismerõsöm Újpestrõl jár be dolgozni a moszkvához bringával... Kevesebb mint 1 óra alatt ér be (ugyan annyi idõ alatt mint BKV-val), van zuhanyzójuk a munkahelyen szal beérkezés után letusol, ha pedig elegánsan kell megjelennie akkor bent átöltözik.

Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.

Molnibalage
Akkor meg minek robogó, ha négyütemû? Majdnem autó szennyezést csinál az is és akkor a mérte is már szinte kisautó kategória. Az utcán kell hagyni. A brigát fogom és felviszem akár a 10. emeletre is.

A négyütemûekre nem vonatkozik amit írtál.

Molnibalage
A robogót tessék elfelejeteni de sürgõsen.

1. Ennél zajosabb jármû kevés van az utakon. Úgy berregnek azok a szarok, hogy a hajam égnek áll.

2. Rohadtul szennyezõek.

3. A bringához képest meg sok parkolóhelyet foglal.

w77d
pontosan, hosszabb távokra nem jó. Ki akarná úgy kezdeni az adott melót, hogy már azon leizzadt, amíg beért a munkahelyre?

Az a baj, hogy tízbõl nyolc autós egyedül ül egy ötszemélyes autóban. Ha minden második autós a munkatársával járna be... Vagy nem kell 3 megálló miatt kocsizni... Oda lehet menni gyalog, vagy biciklivel.

De: a kerékpár egyszerûen nem való hosszabb városi utakra, mert lassú, izzasztó, veszélyes, és van jobb alternatíta is: robogó, bkv.

BiG G
nagyon el vagy tévedve barátom. a bringa a város közlekedésének tehermentesítésére lenne egy tökéletes megoldás. ezzel járni munkába olcsóbb és egészségesebb mint bkv-val vagy autóval. természetesen nem az autó helyettesítõje, de az maradjon meg az utazásokhoz, az autópályára.

Ne keverjük a dolgokat! A kerékpár arra való, hogy ne kelljen sétálni! Nem arra, hogy ne kelljen autózni! Arra a motor robogó van!

Molnibalage
Én is ezt írtam...

I.C.ram
ja, és a prágai metró is csak 1 pontban találkozik. Sõt olyan pontja nincs is, ahol mindhárom metró összefutna. Szóval van egy csomópont, ahol két vonal metszi egymást, és van egy harmadik vonal, ami metszi mindkét másik vonalat 1-1 pontban.
I.C.ram
Igaz, rosszul írtam, csak 3 van. A B C. Viszont, ha úgy vesszik Monak csak 2, mert a MILFAV inkább nevezhetõ kéregvasútnak, mint metrónak, ráadásul a hossza is elég rövid.
Molnibalage
Vannak ennyiért bringák? Ekkora szakértõ vagy? Gondolom azért ez nem tipikus. Ebbõl két dolog jön le.

1. Vesd össze az arány azzal, hogy kiülsz egy forgalmas út mellé és lesed a sum. mennyiséghez képest a BMW, Audik és Mecrik arányt. Van rá esély, hogy a drága bringáé rosszabb lesz.

2. Ebbõl atz következik, hogy annak ellenére hogy valaki pénzes azért szeret környezettudatosan élni és jár bringán is, de olyanon ami neki kell. Egyesek meg autó helyett bringát vesznek. Ez neked csípi a szemed? Add el a verdád és vegyél bringát...

Molnibalage
Én csak hármat láttam tavaly, de rohadt jól lefedik a várost és nem egy ponban találkozik a három, hanem mindegyik mindegyikkel, de max. 2 db egyszerra. A villamos HÁLÓZATA meg egyszerûen fantasztikus! Bp.-n is volt ilyen csak a sok marha felszámolta.

BiG G
azért nem ez a jellemzõ (sajnos még nincs akkora jólét)

I.C.ram
Nyilván vannak ott is, de a munkábajárók egy jó része bicajjal nyomja.
I.C.ram
Épp ezért akart bizonyítani. Prágát 4 metrója is van már. Akkor kell nekünk is egy negyedik.
w77d
Képzeld sokat járok Brüsszelbe, és igencsak szép hivatali Mercik és Audik vannak ám ott xD

Danman
ez van, én a jóöreg 7éves MTBmmel zúztam:)

Blasta
Nekem az tûnt fel, hogy valszeg igen nagy a jólét ebben az országban.
Csak úgy kapokodtam a fejem, gyakorlatilag 5mp-enként volt szerencsém olyan kerékpárokat látni, amelyek ALSÓ HANGON fél milló ft-ba kerülhettek, de persze rengeteg volt a simán 1millás bringa.

Sejtelmem nincs honnan van embereknek ennyi pénzük a saját/csemetéjük kerékpárjára...

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Molnibalage
" hogy BP lenyomja Prágát,"

Ezen röhögnöm kell. A két város teljesn más dimenzió. Ott nem egy szaros metróval szenvednek, hanem a meglevõket hosszabítják szépen és korszerûsítik. 5 napot voltam kint, de utána szar volt hazajönni. Bp. hozzáképest egy lapukkant cigányputri.

voltam Párizsban is és ottsincs helye a bicikliknek.... motor van bõven meg kocsi de bicikli nincs :) Amszterdam más tészta ott nincsen hely a kocsiknak a közlekedéshez sok helyen ezé ótt a sok canga.
Azmeg hogy meghaljak kevébé esélyes minthogy egy madár biciglis véletlen elcsapjak mert rohadtul zavaró a forgalomban és mint tudjuk a biciklis ojan széles mint amien magas....
I.C.ram
Ezt viszont aláírom. Ugyanannyi paraszt van a biciklisek közt is. Alapvetõ morál hiányzik. Csak Magyarországon van, hogy a motorosok, biciklisek, autósok egyszerûen kûzdenek egymással: ki tudja jobban megszivatni a másikat. Ettõl meg sok közlekedõbõl kijön a baromállat.
I.C.ram
Egyszerû vagy, mint egy fûszál.
I.C.ram
Menj ki a Benelux államokba. Ott még a vezérigazgató is bicajjal jár. Igen öltönyben...
I.C.ram
Ekkora gigantoszi faszságot rég olvastam.
I.C.ram
4-es metro presztizskérdése volt a városnak. Demszkáj ezzel akarta bizonyítani, hogy BP lenyomja Prágát, és hogy az eltelt 16 év alatt nem csak a fizetését vette fel, hanem csinált is valamit, de sajnos rohadtul nem jött össze.
w77d
teljesen igazad van, hogy sok helyzetben tökéletes. Pl: kirándulni, Iskolába járni, elugrani nagymamához :)

amúgy sajnos én nem bringázok sokat (ha nem suliban vagyok akkor melózok, ha hazaérek nincs már erõm bringázni), van is rajtam kis súlyfelesleg :(
ezen szeretnék a jövõben változtatni...

Molnibalage
Sok helyzetben meg az. Amint eljön a jó idõ elég sok bringással futok össze. Este meg a ritkán járó tömegközlekedés miatt is jó. Mire jön jármû már 4-5 kilómétert is letekertél vagy már otthon vagy.

Én sem általánosan írtam. Az egyensúlyon van a lényeg. Erre mit csinál a városvezetés. Szar 4-es metróra költ és nem értelmes dolgokra.

w77d
semmi kétség, mi is nyeljük a szmogot. És légyszíves vegyél egy kicsit vissza, én nem szapultam a bringásokat, csak arra válaszoltam, hogy azt írtad, a biciklis közlekedés pesten jobb lenne. erre írtam, hogy sok helyzetben kivitlezhetetlen!!

Molnibalage
Az utóbbi két hozzászóló tipikusan a két autós díszfasz aki más közlekedési formát el sem tud képzelni. Én egyáltalán nem vagyok bringa fan, csak látom az elõnyeit amikor pesten kell közlekednem vele. Mellesleg ti az autûban szerintetek nem nyelitek a szmogot? DE!

Molnibalage
Igen, 1000000-szer olvasott érv. De azt hiszitek, hogy mindenki ilyen??????

Molnibalage
Ha pesten te 120-szal szlalomozol akkor remélem rövid úton megdöglesz. A bringa meg igein hasznos tudod kb. 20-ad annyiba kerül, mint egy autó. Akinek erre nem telik ezzel kell járnia. Pl. és ezzel kell, hogy hazatekerjek edzés után pestrõl, mert a nagy büdös semmi jár ki vidékre este 10-11 után...

"el kéne ismerni, hogya bicikli mint közlekedési ezköz totál értelmetlen"

Jártál már Párízsban, Amszerdam-ban és egyéb kulturált nyugati városban. Elég sokan tekrnek...

eéöttem szóló+ ne röhögtess ki mikor sok helyen 120-el szlalomozok hol tekersz te annyival.... max dugóban segithet a canga ottmeg nyelhetet a szmogot akkor inkább robogó bicigliut meg persze az nem a semmiböl terem .. elveszi a helyet a kocsik elöl meg jo sok lové amit értelmesebb célokra lehetne költeni.. fel kéne ismerni, hogya bicikli mint közlekedési ezköz totál értelmetlen és elavult maradjon hobbi célra mert jó meg egészséges de ennyi kb annyi a közlekedési haszna mint egy szörfdeszkának.
w77d
csak tudod van aki mondjuk dolgozni megy és nem kis cuccot kell cipelnie magával és mondjuk öltönyben kell megjelenni. Na ilyenkor nem tökmindegy, hogy bringa vagy kocsi!

Oldal 1 / 3Következő →